Firebase en Google Ads samen gebruiken

Firebase is de SDK (Software Development Kit) en analysetool van Google voor apps. Als u uw Firebase-conversies in Google Ads wilt importeren, kunt u uw Google Analytics 4-property of Firebase-project koppelen aan Google Ads. Als u een Google Analytics 4-property of Firebase-project koppelt aan Google Ads, krijgt u beschikking over krachtige tools waarmee u kunt zien hoe uw Google Ads-campagnes presteren.

Dit artikel geeft een overzicht van hoe u Firebase en Google Ads kunt gebruiken om inzicht te krijgen in uw advertentie- en app-prestaties.

Voordelen

• Importeer Firebase-conversies zonder nieuwe code aan uw app toe te voegen.
  • Gebruik Firebase-doelgroepen die zijn gemaakt in Google Analytics 4-property's of Firebase-projecten.

Hoe het werkt

Firebase is een mobiel platform waarmee u snel en gemakkelijk apps ontwikkelt. Met Firebase ziet u in 1 oogopslag hoe uw apps presteren. Als u geen Firebase-account heeft, kunt u meer informatie vinden in het Helpcentrum van Firebase en op de website voor ontwikkelaars.

Als u conversies meet via een manageraccount of als u meerdere beheerde accounts toegang wilt geven tot Firebase-doelgroepen, koppelt u een Google Analytics 4-property of een Firebase-project aan uw manageraccount.

Nadat uw accounts zijn gekoppeld, ziet u Google Ads-gegevens in uw Google Analytics 4-property of Firebase-project. U kunt dan conversies gebruiken voor het bijhouden van conversies en remarketing in Google Ads.

Conversies bijhouden

U kunt conversies importeren uit een Google Analytics 4-property of een Firebase-project om te zien hoe uw Google Ads-investering onder andere app-installaties en in-app-acties genereert. U ziet hoe uw advertenties presteren en u kunt op basis daarvan wijzigingen in uw account aanbrengen om meer van de doelen te bereiken die u voor uw app heeft gesteld.

Nadat u accounts heeft gekoppeld, kunt u kiezen welke Firebase-gebeurtenissen in Google Ads moeten worden bijgehouden als conversieacties. U hoeft geen nieuwe code toe te voegen aan uw app. Google Ads gebruikt voor het bijhouden van conversies de code die u al heeft geïnstalleerd voor Firebase.Meer informatie over hoe u app-conversies kunt meten.

Remarketing

Na de koppeling kunt u voor uw Google Ads-campagnes doelgroepen gebruiken die zijn gemaakt in een Google Analytics 4-property of Firebase-project. Elk Google Ads-account dat u koppelt, heeft toegang tot die doelgroepen.Meer informatie over remarketinglijsten op basis van Firebase-gegevens