Google Analytics- en Google Ads-accounts koppelen

Als u een Google Analytics-property aan uw Google Ads-account koppelt, kunt u de activiteiten die klanten na een advertentieklik of -vertoning op uw website uitvoeren beter analyseren.

In dit artikel wordt beschreven hoe u Analytics-property's kunt koppelen aan uw Google Ads-account, evenals hoe u gekoppelde property's kunt bewerken of verwijderen. Lees Google Analytics en Google Ads koppelen voor achtergrondinformatie.

Voordat u begint

Als u Google Ads en Google Analytics wilt koppelen, heeft u beheerderstoegang nodig voor een Google Ads-account en bewerkingsrechten voor een Google Analytics-account. Als u een bestaande koppeling van Google Ads wilt ontkoppelen of bewerken, heeft u alleen beheerderstoegang voor een Google Ads-account nodig.

Als u problemen heeft om deze accounts te koppelen, gebruikt u de probleemoplosser.

Instructies

Hoe u Google Analytics-property's koppelt aan Google Ads-accounts

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder 'Google Analytics' op Details
  4. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft. De kolom 'Status' geeft aan of een property is gekoppeld aan Google Ads. (Als hier geen Analytics-property's worden weergegeven, zorgt u ervoor dat u beschikt over rechten voor bewerken voor de betreffende property's.)
  5. Klik in de kolom 'Acties' op 'Koppelen' naast de property's die u wilt koppelen aan Google Ads. U kunt zo veel property's koppelen als u wilt.
  6. U ziet nu een van de twee schermen die hieronder worden beschreven:
    • Als de door u gekozen property slechts één weergave heeft, ziet u de naam van die weergave. Selecteer 'Sitestatistieken importeren' om Google Analytics-gegevens in Google Ads-rapporten te bekijken.
    • Als de property meerdere weergaven heeft, ziet u een lijst van de weergaven van deze property die u kunt koppelen. Voor elke weergave kunt u het volgende doen:
      • Koppelen: Hiermee worden klik- en kostengegevens van Google Ads beschikbaar gemaakt in Analytics, en worden doelen en transacties van Analytics beschikbaar gemaakt in Google Ads. Koppel zo veel weergaven als u wilt.
      • Sitestatistieken importeren: (Aanbevolen) Kies één weergave waarvan u de sitebetrokkenheidsstatistieken wilt importeren. Deze weergave wordt gebruikt om site-engagementstatistieken weer te geven in de rapportagekolommen van Google Analytics in uw account. Houd er rekening mee dat u Google Analytics-kolommen moet toevoegen aan uw Google Ads-rapporten.
  7. Klik op Opslaan.

Hoe u gekoppelde Analytics-property's bewerkt of verwijdert

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Analytics' op Details
  5. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft.
    • Als u wilt wijzigen welke weergaven worden gekoppeld of als u de weergave wilt wijzigen waaruit de sitestatistieken worden geïmporteerd, klikt u op het potloodpictogram Bewerken naast de gegevens in de kolom Weergaven. Klik op Opslaan nadat u uw wijzigingen heeft aangebracht.
    • Klik op Ontkoppelen in de kolom Acties om een property van uw Google Ads-account te ontkoppelen.