Google Analytics- en Google Ads-accounts linken

Als u een Google Analytics-property aan uw Google Ads-account linkt, kunt u de activiteiten die klanten na een advertentieklik of -vertoning uitvoeren op uw website beter analyseren.

In dit artikel wordt beschreven hoe u Analytics-property's kunt linken aan uw Google Ads-account, evenals hoe u gelinkte property's kunt bewerken of verwijderen. Lees Over het linken van Google Analytics en Google Ads voor achtergrondinformatie.

Voordat u begint

Als u Google Ads en Google Analytics wilt linken, heeft u beheerderstoegang nodig voor een Google Ads-account en bewerkingsrechten voor een Google Analytics-account. Voor het verwijderen van een link en het bewerken van een bestaande link met Google Ads heeft u alleen beheerderstoegang voor een Google Ads-account nodig.

Als u problemen heeft met deze accounts te linken, gebruikt u de probleemoplosser.

Instructies

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Hoe u Google Analytics-property's linkt aan AdWords-accounts

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tandwielmenu () en selecteer Gelinkte accounts.
  3. Klik onder 'Google Analytics' op Details weergeven. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft. (Als hier geen Analytics-property's worden weergegeven, zorgt u ervoor dat u beschikt over rechten voor bewerken voor de betreffende property's.)
  4. Klik op Link instellen naast de property die u aan AdWords wilt linken. Kies een property voor het bedrijf waarvoor u op AdWords adverteert. (U kunt meer dan één property linken.) Als u al een property heeft gelinkt, wordt 'Bewerken' weergegeven in plaats van 'Link instellen'.
  5. U ziet nu een van de twee schermen die hieronder worden beschreven:
    • Als de door u gekozen property slechts één weergave heeft, ziet u de naam van die weergave. Selecteer Sitestatistieken importeren om Google Analytics-gegevens in AdWords-rapporten te bekijken. (Als u deze gegevens aan uw rapporten wilt toevoegen, moet u ook de instructies volgen om Google Analytics-kolommen aan uw AdWords-rapporten toe te voegen.)
    • Als de property meerdere weergaven heeft, ziet u een lijst van de weergaven van deze property die u kunt linken. Er zijn twee instellingen:
      • Linken: Link zo veel weergaven als u wilt. Hiermee worden klik- en kostengegevens van AdWords beschikbaar gemaakt in Analytics, en worden doelen en transacties van Analytics beschikbaar gemaakt in AdWords.
      • Sitestatistieken importeren: (Aanbevolen) Kies één weergave waarvan u de sitebetrokkenheidsstatistieken wilt importeren. Hoewel dit optioneel is, raden we u aan één weergave te kiezen die wordt gebruikt om sitebetrokkenheidsstatistieken weer te geven in de rapportagekolommen van Google Analytics in uw account.
    Als uw AdWords-account wordt beheerd door een AdWords-manageraccount dat is gelinkt aan deze property, ziet u ook een kolom waarin wordt weergegeven welke weergaven zijn gelinkt aan dat manageraccount.
  6. Klik op Opslaan.

U kunt dit proces herhalen voor eventuele aanvullende property's die u wilt linken.

Hoe u gelinkte Analytics-property's bewerkt of verwijdert

Nadat u een link naar een Analytics-property heeft gemaakt, kunt u weergaven toevoegen of verwijderen, instellingen bewerken of de link naar de property volledig verwijderen. Als u een link wilt bewerken of verwijderen, moet u beschikken over rechten voor bewerken in Analytics of over beheerderstoegang in AdWords.

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tandwielmenu () en selecteer Gelinkte accounts.
  3. Klik onder 'Google Analytics' op Details weergeven.
  4. U ziet een lijst van Google Analytics-property's waartoe u toegang heeft. Klik op Bewerken naast de property die u wilt bewerken of waarvan u de link wilt verwijderen.
    • Bewerken: schakel de links uit naar alle weergaven waarvan u de link wilt verwijderen of wijzig de weergave die u wilt gebruiken voor sitebetrokkenheidsstatistieken.
    •  Link verwijderen: klik op Link verwijderen.
  5. Klik op Opslaan.