Een Google Analytics-property (Universal Analytics) koppelen aan Google Ads

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Universal Analytics-property koppelt aan uw Google Ads-account. Universal Analytics verwijst naar de vorige generatie Analytics. Dat was vóór 14 oktober 2020 het standaard propertytype voor websites.

Universal Analytics-property's verschillen van Google Analytics 4-property's (voorheen app & webproperty's). Meer informatie over hoe u Google Analytics 4-property's koppelt aan Google Ads.

Als u een Universal Analytics-property heeft van Google Analytics, kunt u de property koppelen aan uw Google Ads-account. Als u een Universal Analytics-property koppelt aan uw Google Ads-account, kunt u de activiteiten die klanten op uw website uitvoeren na een advertentieklik of -vertoning beter analyseren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Universal Analytics-property koppelt aan uw Google Ads-account en hoe u gekoppelde property's kunt bewerken en verwijderen.

Google Ads Help: Link Google Analytics properties to your Google Ads account

Voordat u begint

Als u uw Universal Analytics-property's wilt koppelen aan Google Ads, heeft u beheerderstoegang nodig voor een Google Ads-account en rechten voor bewerken voor een Google Analytics-property. Als u een bestaande koppeling van Google Ads ongedaan wilt maken of bewerken, heeft u alleen beheerderstoegang voor een Google Ads-account nodig.

Instructies

Een Google Analytics-property (Universal Analytics) koppelen aan Google Ads

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder Instellingen op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Analytics (UA)' op Details.
  5. U ziet een lijst van Universal Analytics-property's waartoe u toegang heeft. De kolom Status geeft aan of een property is gekoppeld aan Google Ads. (U ziet de property alleen als u rechten voor bewerken heeft voor de betreffende property's.)
  6. Klik in de kolom Acties op Koppelen naast de property's die u wilt koppelen aan Google Ads. U kunt zo veel property's koppelen als u wilt.
  7. Sitestatistieken of gekoppelde weergaven importeren van Analytics naar Google Ads:
    • Als de door u gekozen property slechts één weergave heeft, ziet u de naam van die weergave. Selecteer Sitestatistieken importeren om Analytics-gegevens in Google Ads-rapporten te bekijken.
    • Als de property meerdere weergaven heeft, ziet u een lijst van de weergaven van deze property die u kunt koppelen. Voor elke weergave kunt u het volgende doen:
      • Koppelen: Hiermee worden klik- en kostengegevens van Google Ads beschikbaar in Analytics, en worden doelen en transacties van Analytics beschikbaar gemaakt in Google Ads. U kunt zo veel weergaven koppelen als u wilt.
      • Sitestatistieken importeren: (Aanbevolen) Kies 1 weergave waarvan u de site-engagementstatistieken wilt importeren. Deze weergave wordt gebruikt om site-engagementstatistieken weer te geven in de Analytics-rapportagekolommen van uw account. Houd er rekening mee dat u Analytics-kolommen moet toevoegen aan uw Google Ads-rapporten.In de meeste gevallen duurt het minder dan een uur voordat Analytics-gegevens zijn geïmporteerd. Het proces kan langer duren voor grotere accounts. Nadat de gegevens zijn geïmporteerd, kunt u Analytics-kolommen toevoegen aan Google Ads-rapporten.
  8. Klik op Opslaan.

Een Google Analytics-property (Universal Analytics) en Google Ads ontkoppelen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder Instellingen op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Analytics (UA)' op Details.
  5. U ziet een lijst met Analytics-property's waartoe u toegang heeft.
    • Als u wilt wijzigen welke weergaven worden gekoppeld of als u de weergave wilt wijzigen waaruit de sitestatistieken worden geïmporteerd, klikt u op het potloodicoon Bewerken naast de gegevens in de kolom Weergaven. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.
    • Klik op Ontkoppelen in de kolom Acties om een property van uw Google Ads-account te ontkoppelen.

Nadat u een Analytics-property heeft ontkoppeld, gebeurt het volgende:

• Sessiegegevens voor Google Ads (zoals klikken, vertoningen, CPC, enzovoort) blijven beschikbaar in Google Ads-rapporten. Nieuwe sessies die voortkomen uit klikken in de Google Ads-accounts nadat u de property heeft verwijderd, worden in rapporten weergegeven als '(niet ingesteld)'.
  • Remarketinglijsten die op de koppeling zijn gebaseerd, worden gesloten.
  • Doelen of transacties worden niet meer vanuit Analytics geïmporteerd in Google Ads.

Problemen?

Een koppelingsprobleem oplossen

Als u meer hulp nodig heeft met Google Analytics in Google Ads, neemt u contact met ons op.