Google Analytics 4 har erstattet Universal Analytics

Sist oppdatert: 26. februar 2024

Google Analytics 4 er vår nestegenerasjons løsning for måling, og den har erstattet Universal Analytics. 1. juli 2023 sluttet standard Universal Analytics-områder å behandle nye data, og alle kunder mister tilgangen til Universal Analytics API og UA-grensesnittet 1. juli 2024. For å opprettholde målingen på nettstedet ditt må du ha et Google Analytics 4-område. Bytt til Google Analytics 4 hvis du ikke allerede har gjort det.

Om tidslinjen for overføring

Dette har skjedd så langt

• Fra og med mars 2023: Hvis du ikke overførte det aktive standard Universal Analytics-området ditt manuelt til et nytt Google Analytics 4-område og du ikke valgte bort å opprette et område automatisk, har opprettet et Google Analytics 4-område for deg. Google Analytics 4-områder som er opprettet automatisk, gjenbruker eksisterende nettstedstagger når det er mulig. Finn ut mer
  • Fra og med 1. juli 2023: Standard Universal Analytics-områder sluttet å behandle treff, inkludert standardområder i kontoer som også har 360-områder. Noen områder fortsatte å behandle data i en kort periode etter dette, mens vi avviklet Universal Analytics. Frem til 1. juli 2024 har du fortsatt tilgang til data som tidligere er behandlet i Universal Analytics-området ditt.
    Hvis du har en aktiv Universal Analytics 360-kontrakt, er tidslinjen annerledes. Les For Google Analytics 360-kunder nedenfor.

Dette skjer videre

Fra og med uken som begynner 1. juli 2024: Du mister tilgangen til Universal Analytics API og UA-områder (du har ikke engang lesetilgang), og alle data slettes. Selv om det tok noen uker å fullføre avviklingen av standardområdene, blir Universal Analytics i sin helhet avviklet i løpet av en uke. Vi vet at dataene dine er viktige for deg, og vi anbefaler at du eksporterer data som er behandlet tidligere, før denne datoen.

For Google Analytics 360-kunder

Universal Analytics 360-områder med en løpende 360-bestilling (Google Analytics 4 eller Universal Analytics) får én behandlingsutsettelse, som utløper 1. juli 2024. Universal Analytics 360-områder uten løpende 360-bestilling (Google Analytics 4 eller Universal Analytics) ble nedgradert til standard Universal Analytics-områder, uten mulighet for utsettelse, og sluttet å behandle data fra og med 1. juli 2023.
  • Fra og med 1. januar 2024: Som tidligere kunngjort er overføringen til Google Analytics 4 nødvendig, til dels fordi teknologiene og forskriftene for dette økosystemet stadig endres. Etter hvert som vi fokuserer mer på å videreutvikle Google Analytics 4 for å innfri teknologiske og forskriftsmessige krav, kan vi ikke garantere at alt i Universal Analytics 360 fortsetter å fungere som forventet.
  • 29. januar 2024: Universal Analytics-funksjonene nedenfor avvikles etter hvert som vi fokuserer ressursbruken på Google Analytics 4. Du kan finne de tilsvarende annonserings- og målefunksjonene i Google Analytics 4 ved å sjekke tabellen med sammenligning av funksjoner på denne siden.
    • Annonseringsfunksjoner:
      • sanntidsrapporter
    • Målefunksjoner:
      • rapporten om levetidsverdi
      • modellutforsker
      • kohortanalyse
      • konverteringssporing i iTunes
      • rapporten om sannsynlighet for konverteringer
      • betaversjon av GDN-visninger
  • Tidlig i mars 2024: Universal Analytics-funksjonene nedenfor avvikles etter hvert som vi fokuserer ressursbruken på Google Analytics 4. Google Analytics 4 ble utviklet for å innfri morgendagens krav og med personvern som selve fundamentet. Du kan finne de tilsvarende annonserings- og målefunksjonene i Google Analytics 4 ved å sjekke tabellen med sammenligning av funksjoner på denne siden.
    • Annonseringsfunksjoner:
      • Disse funksjonene er avviklet for trafikk i EØS, men fortsatt tilgjengelige for trafikk utenfor EØS:
        • remarketing, eksportering av konverteringer og optimalisering av budgivning
        • daglig BigQuery Export-eksportering av data fra tilknyttede Google-annonseringsprodukter: Google Ads, Search Ads 360, Display Video 360, Campaign Manager 360, Google AdSense og Google Ad Manager
        • Hvis identifikatorer for annonseklikk, for eksempel GCLID og DCLID, blir fjernet, kan det påvirke attribusjonen av konverteringer til annonseklikk fra Google Ads, publisister og integrasjon av GMP-medier. Det kan forekomme en økning i direkte trafikk («none») eller organisk trafikk («google»), med mindre nettadressen inneholder UTM-parametere.
      • Disse funksjonene er avviklet for all trafikk og støttes verken i eller utenfor EØS:
        • interesserapporter og demografiske rapporter
        • publisistrapportering
        • anropsanalyse
        • importering av Salesforce- og hendelsesdata
        • sanntidseksportering av data via BigQuery Export
    • Målefunksjoner:
      • Disse funksjonene er avviklet for all trafikk og støttes verken i eller utenfor EØS:
        • oppretting av Universal Analytics-områder
        • appvisninger i Universal Analytics som mottar data via UA SDK eller Measurement Protocol
        • fullstendige rapporter (nå brukes sampling for alle søk med over én million økter)
        • egendefinerte tabeller
        • annoteringer
  • Mars 2024: Vi anbefaler at Universal Analytics 360-brukere bytter til Google Analytics 4 og fullfører eksporteringen av historiske data senest i mars 2024. Dette bidrar til en myk overgang til GA4 og gir brukerne 3 måneder på seg til å validere data og innstillinger. Innen mars bør du gjøre dette:
  • Fra og med uken som begynner 1. juli 2024: Du mister tilgangen til Universal Analytics API og UA-områder (du har ikke engang lesetilgang), og alle data slettes. Selv om det tok noen uker å fullføre avviklingen av standardområdene, blir Universal Analytics i sin helhet avviklet i løpet av en uke. Vi vet at dataene dine er viktige for deg, og vi anbefaler at du eksporterer data som er behandlet tidligere, før denne datoen.

Avviklede Universal Analytics-funksjoner og tilsvarende Google Analytics 4-funksjoner

I de to tabellene nedenfor ser du informasjon om Universal Analytics-funksjonene som avvikles 29. januar 2024 og tidlig i mars 2024.

Avvikles 29. januar 2024

I tabellen nedenfor ser du GA4-funksjonene som dekker bruksmønstrene du nå får dekket med UA-funksjonene som avvikles 29. januar 2024:

Bruksmønster Trafikkområde Avviklet UA-funksjon Tilsvarende GA4-funksjon
Annonseringsfunksjoner All trafikk i og utenfor EØS Sanntidsrapporter GA4-sanntidsrapporten
Målefunksjoner All trafikk i og utenfor EØS Rapporten om levetidsverdi GA4-utforskning av hele brukerens levetid
Modellutforsker
Kohortanalyse GA4-kohortutforskning
Konverteringssporing i iTunes Sporing av appkonverteringer i GA4
Rapporten om sannsynlighet for konverteringer Forutsigende beregninger i GA4
Betaversjon av GDN-visninger Attribusjonsrapportering

Tips og ressurser for 360-kunder

Vanlige spørsmål

Vis alle Skjul alle Når avvikles Universal Analytics-området mitt?

Fra og med 1. juli 2024 mister alle brukere, inkludert de som bruker 360-områder, tilgang til Universal Analytics-brukergrensesnittet og API-et.

Hvordan kan jeg eksportere data fra Universal Analytics-området mitt?

Du kan eksportere data fra Universal Analytics-området ditt på flere måter.

Med mindre Universal Analytics-området er knyttet til Google Ads-kontoen din, har dette ingen innvirkning på Google Ads-kontoen. Men hvis Universal Analytics-området og Google Ads-kontoen er knyttet sammen, stopper overføringen av Universal Analytics-data til Google Ads fra og med 1. juli 2023. (Datoen er 1. juli 2024 for Analytics 360-områder.) Dette kan få innvirkning på Google Ads-kampanjene dine hvis du

• byr på importerte Universal Analytics-mål eller netthandelstransaksjoner
  • bruker Universal Analytics-målgrupper i kampanjene eller annonsegruppene dine
  • importerer beregninger for Universal Analytics-nettsteder

Vi foreslår at du overfører tilknytningene Universal Analytics-området har til Google Ads, til Google Analytics 4-området. Hvis det er aktuelt, bør du deretter importere Google Analytics 4-konverteringer (for budgivning) og/eller legge til Google Analytics 4-målgrupper i kampanjer eller annonsegrupper (for remarketing).

Se mer om dette i brukerstøtten for Google Ads:

Kan jeg slette Universal Analytics-området mitt?

Ja, men vi fraråder sletting av Universal Analytics-områder. Hvis du har gjenbrukt Universal Analytics-taggen for å sende data til GA4-området ditt, kan sletting av Universal Analytics-området ditt føre til at dataflyten til GA4-området stopper. I så fall må du konfigurere en ny Google-tag. Finn ut mer om Google-taggen

Du bør bare slette området hvis du er helt sikker på at du ikke lenger trenger å overføre data til GA4-området eller til andre konfigurerte destinasjoner.

Kan jeg fortsatt flytte Universal Analytics-området mitt fra én konto til en annen?
Ja, frem til 1. juli 2024 kan du flytte Universal Analytics- eller 360-områder fra én konto til en annen. Finn ut mer om hvordan du kan flytte områder