Uppdatering av policyn för sjukvård och läkemedel (april 2020)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I april 2020 uppdaterade Google den landsspecifika informationen för USA och Kanada i policyn för sjukvård och läkemedel för att tillåta certifierade telemedicinleverantörer att marknadsföra nätapotekstjänster. Det innebär att LegitScript-certifierade telemedicinleverantörer från och med nu kan ansöka om sjukvårdsrelaterad annonsering.

USA

Produkt Tillåtet?
Nätapotek

Green checkmark, allowed Tillåtet med begränsningar.

Google tillåter nätapotek om de är ackrediterade av någon av nedanstående organisationer:

Programmet LegitScript Healthcare Merchant Certification and Monitoring (LegitScripts program för certifiering och övervakning av säljare inom sjukvården)

• Certifiering för nätapotek – tillgängligt för webbplatser som tillåter läkemedelsuttag, överföring av recept eller nya recept, eller apotek som skickar ut uttag via postorder eller någon annan form av distansförsäljning.
  • Telemedicincertifiering – tillgängligt för webbplatser som erbjuder virtuella sjukvårdstjänster och som underlättar förskrivning.

National Association of Boards of Pharmacy (NABP)

• VIPPS – tillgängligt för apotek med fullständig onlinefunktion, däribland försäljning (eller underlättande av försäljning) av receptbelagda läkemedel eller mottagning av nya beställningar av receptbelagda läkemedel via webbplatsen.
  • .pharmacy Verified Websites Program (programmet .pharmacy för verifierade webbplatser) – webbplatser med toppdomänen .pharmacy kan användas av apotek med fullständig eller begränsad onlinefunktion, däribland försäljning (eller underlättande av försäljning) av receptbelagda läkemedel eller tjänster, mottagning av nya beställningar via webbplatsen, läkemedelsuttag eller överföring av recept.

Läs mer eller ansök om LegitScript-certifiering eller NABP-ackreditering

Annonsörerna måste även vara certifierade av Google. Se hur du ansöker.

Beroendebehandling

Green checkmark, allowed Tillåtet med begränsningar.

För att få annonsera om tjänster inom behandling av drog- och alkoholberoende måste du vara certifierad som leverantör av beroendebehandling enligt certifieringsprogrammet LegitScript.

Om LegitScript-certifiering: Vissa tjänster inom behandling av drog- och alkoholberoende är inte kvalificerade för LegitScript-certifiering. Tjänster som inte är kvalificerade för certifiering får inte annonsera om beroendebehandling på Google. LegitScript tar ut en avgift för att handlägga och granska sökande, men befrielse från denna avgift kan beviljas under vissa omständigheter. Läs mer eller ansök om LegitScript-certifiering

Annonsörerna måste även vara certifierade av Google. Se hur du ansöker.

Kanada

Produkt Tillåtet?
Nätapotek

Green checkmark, allowed Tillåtet med begränsningar

Google tillåter nätapotek om de är ackrediterade av någon av nedanstående organisationer:

Programmet LegitScript Healthcare Merchant Certification and Monitoring (LegitScripts program för certifiering och övervakning av säljare inom sjukvården)

• Certifiering för nätapotek – tillgängligt för webbplatser som tillåter läkemedelsuttag, överföring av recept eller nya recept, eller apotek som skickar ut uttag via postorder eller någon annan form av distansförsäljning.
  • Telemedicincertifiering – tillgängligt för webbplatser som erbjuder virtuella sjukvårdstjänster och som underlättar förskrivning.

National Association of Boards of Pharmacy (NABP)

• VIPPS – tillgängligt för apotek med fullständig onlinefunktion, däribland försäljning (eller underlättande av försäljning) av receptbelagda läkemedel eller mottagning av nya beställningar av receptbelagda läkemedel via webbplatsen.
  • .pharmacy Verified Websites Program (programmet .pharmacy för verifierade webbplatser) – webbplatser med toppdomänen .pharmacy kan användas av apotek med fullständig eller begränsad onlinefunktion, däribland försäljning (eller underlättande av försäljning) av receptbelagda läkemedel eller tjänster, mottagning av nya beställningar via webbplatsen, läkemedelsuttag eller överföring av recept.
Läs mer eller ansök om LegitScript-certifiering eller NABP-ackreditering

Annonsörerna måste även vara certifierade av Google. Se hur du ansöker.

(Upplagt i april 2020)