Relevans, tydlighet och noggrannhet – telefonnummer i annonstext

Om ett par veckor kommer vi inte längre att tillåta telefonnummer i annonstext för nya annonser. Annonsörer som trots detta vill ha med sina telefonnummer i sina Google Ads-annonser kan använda funktionen samtalstillägg. Vi informerar om ändringen redan nu så att du har gott om tid på dig att göra eventuella ändringar i din annonstext.

I juli 2013 kommer vi retroaktivt att börja underkänna annonser där telefonnummer finns med i annonstexten.

Vi inför ändringen för att främja en säkrare och mer enhetlig användarupplevelse på allt från stationära datorer och surfplattor till mobila enheter.

När den nya policyn har trätt i kraft kommer ändringen att synas på sidan Relevans, tydlighet och noggrannhet.
(Publicerat i februari)