Alkohol

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Google Ads-policyn om alkohol kommer att ändras i slutet av november. Utöver annonser för starkspritmärken tillåter den nya policyn också annonser för försäljning av starksprit. För att behålla en hög kvalitet på annonserna och följa lokala lagar och regler kommer Google Ads bara att tillåta annonser för starkspritmärken/starkspritförsäljning under förutsättning att de uppfyller vissa strikta annonseringsvillkor.

Annonsen och webbplatsen måste uppfylla följande villkor:

• får inte vara inriktade på minderåriga
  • får inte innehålla rekommendationer från idrottsmän, tecknade figurer eller andra förebilder/personer som är tilltalande för minderåriga
  • målsidan måste ha en åldersspärr och innehålla yttranden om ansvarsfullt drickande
  • får inte antyda att alkoholförtäring kan förbättra sexuella, sociala eller yrkesmässiga prestationer
  • får inte antyda att alkoholförtäring kan vara avslappnande eller ha medicinsk verkan
  • får inte antyda att förtäring av stora mängder alkohol kan vara fördelaktigt
  • får inte visa personer som dricker alkohol samtidigt som de gör något som är olagligt, våldsamt eller farligt, eller som beter sig olämpligt på andra sätt, till exempel i förnedrande handlingar
  • får inte ha sexuellt innehåll

I en del jurisdiktioner kan det finnas ytterligare alkohollagstiftning:

• krav på myndighetstillstånd för annonsering av alkoholhaltiga drycker
  • förbud mot annonser för drycker som innehåller en viss alkoholhalt
  • krav på viss informationstext i annonser för alkoholhaltiga drycker

Den här policyändringen påverkar Argentina, Australien, Belgien, Brasilien, Chile, Danmark, Frankrike, Grekland, Hongkong, Irland, Israel, Italien, Japan, Kanada, Kenya, Kina, Nederländerna, Nya Zeeland, Panama, Peru, Portugal, Singapore, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Tjeckien, Tyskland, Ungern, USA och Österrike. Vi har tagit beslutet för att hjälpa fler annonsörer att marknadsföra sina produkter med hjälp av Google Ads. Policybeskrivningen kommer att uppdateras när den nya policyn har trätt i kraft.
(Upplagt den 16 november 2010)