Uppdatering av policyn för valkampanjsannonsering i USA (november 2019)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I november 2019 uppdaterar Google definitionen av valkampanjsannonser i USA för att inkludera annonser med följande innehåll:

• en nuvarande befattningshavare eller kandidat till en vald delstatlig befattning, till exempel guvernör, statssekreterare eller ledamot i en delstatlig lagstiftande församling
  • ett politiskt parti på federal eller delstatlig nivå
  • en åtgärd, ett initiativ eller ett förslag på omröstning på delstatlig nivå som är giltigt i den aktuella delstaten.

De utskott i Kalifornien som enligt Kaliforniens regeringskod § 84504.6 (2018) uttryckligen måste meddela onlineplattformar innan de köper ”öppet redovisade annonser på onlineplattformar” måste dessutom verifiera sina konton och skicka in ytterligare information om sig själva för den politiska annonseringen på Google Insynsrapport samt redovisa denna information i annonserna.

Från och med den 18 november 2019 kan alla annonsörer ansöka om verifiering med registreringsinformation från State Board of Elections och utskott i Kalifornien kan slutföra processen för uttryckliga meddelanden. Annonsörer som vill ansöka om verifiering före detta datum kan göra det via det befintliga formuläret för politisk verifiering samt ett FEC-id eller EIN. Policyn börjar tillämpas den tredje december 2019.

Google begränsar annonser för delstatsval och lokala val i Washington, Maryland, New Jersey, Nevada, och New York. Vi kommer även att uppdatera vissa av dessa begränsningar den 18 november 2019.

(Upplagt i november 2019)