Uppdatering av policyn för politiskt innehåll (maj 2019)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I maj 2019 uppdaterar Google policyn för politiskt innehåll då reglerad politisk annonsering inte längre tillåts i Kanada. Denna policy gäller införandet av ny lagstiftning i Kanada och gäller tills det federala valet 2019 har slutförts. Följande gäller:

• Från den 30 juni till den 21 oktober 2019 tillåts inga valannonser på Googles plattformar i Kanada. Med valannonser i Kanada avses annonser som gäller ett federalt politisk parti, en ledare för ett federalt politisk parti, eller en nuvarande ledamot i eller kandidat till en plats i det kanadensiska parlamentet (inklusive personer som ställer upp för nominering).

• Från den 27 augusti till den 21 oktober 2019 är det inte tillåtet att publicera annonser gällande politiska frågor på Googles plattformar i Kanada. Med annonser gällande politiska frågor i Kanada avses annonser gällande politiska frågor som förknippas med ett federalt politiskt parti, eller en nuvarande ledamot i eller kandidat till en plats i det kanadensiska parlamentet.

Meddelande om denna policyuppdatering skickas till berörda annonsörer.

(Upplagt i maj 2019)