Övriga begränsade verksamheter

Display & Video 360-användare måste följa denna Google Ads-policy. Fler begränsningar finns i hjälpcentret för Display & Video 360.

Vissa typer av företag får inte annonsera hos oss eftersom vi vill skydda våra kunder, även om enskilda företag verkar följa våra övriga policyer. Genom vår kontinuerliga granskning samt genom feedback från våra användare, tillsynsmyndigheter och konsumentskyddsmyndigheter upptäcker vi då och då produkter eller tjänster som ofta är kopplade till överträdelser. Om vi anser att vissa typer av företag utgör en oskälig risk för användarnas säkerhet eller användarupplevelsen kan vi begränsa eller förhindra visning av relaterade annonser.

Nedan följer exempel på vad du bör undvika i dina annonser. Upprepade överträdelser av våra policyer kan leda till att ditt konto stängs av. Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Överträdelser av policyerna nedan resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Insamling av pengar

Inte tillåtet Det är endast tillåtet att samla in pengar eller donationer till politiker, politiska partier eller skattebefriade ideella organisationer när statusen som skattebefriad, den ideella organisationens registreringsnummer eller skattebefrielsenumret står tydligt angivna på annonsdestinationen.

Felsökningsverktyg: Insamling av pengar
  1. Kontrollera annonsen och dess destination för att se om det saknas viktig information om din status som skattebefriad.

Om din annons eller målsida ber om skattebefriade donationer måste du tydligt ange din status som skattebefriad på målsidan eller donationssidan, tillsammans med ditt registreringsnummer. I exempelvis USA är statusen 501(c)(3) eller 501(c)(4) ett tecken på skattebefrielse.

2. Korrigera annonsens destination. Lägg till all information som krävs. Om du inte kan ändra annonsens destination måste du lägga in en ny destination i annonsen som följer denna policy.

3. Redigera annonsen. Lägg till all information som krävs. Om annonsen redan följer policyn men du har ändrat dess destination måste du ändra något i annonsen och spara den. Då skickas annonsen och dess destination in för ny granskning. Vi granskar de flesta annonser inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om det krävs mer omfattande granskning.

Kostnadsfri datorprogramvara

Inte tillåtet Annonser för kostnadsfri datorprogramvara måste innehålla namnet på den specifika programvara som marknadsförs och leda till en webbplats som är registrerad som officiell distributionskälla för programvaran.

Exempel (inte uttömmande): Körbara filer (som .exe, .dmg, komprimerade filer, tillägg, pluginprogram, datorprogramvara) som kan köras på både stationära datorer, bärbara datorer och notebook-datorer, som användaren kan ladda ned utan att ange betalningsuppgifter, gratis provperioder, freeware, shareware, ”freemium”-programvara, provversioner med nedladdningsbart innehåll

Obs! Den officiella onlinedistributionskällan får inte ha gjort sig skyldig till tidigare policyöverträdelser.

Felsökningsverktyg: kostnadsfri datorprogramvara
  1. Om du är utgivare av den specifika programvara som du vill marknadsföra ska du registrera din webbplats som officiell onlinedistributionskälla. Om vi kan fastställa att din webbplats är den officiella onlinedistributionskällan kan vi godkänna annonser som tidigare har avvisats.
  2. Ändra annonsdestinationen. Om en annan webbplats redan är registrerad som den officiella onlinedistributionskällan för din programvara kan du redigera annonsen så att den slutliga webbadressen pekar på den godkända destinationen.

När du har redigerat och sparat annonsen skickas den för granskning. Vi granskar de flesta annonser inom en arbetsdag, men det kan ta längre tid om en mer omfattande granskning krävs.

Om du inte kan åtgärda överträdelserna eller väljer att inte göra det måste du ta bort din annons. Annars kan ditt konto stängas av i framtiden på grund av upprepade policyöverträdelser. Läs mer om avstängda konton.

Lokala tjänster

Annonser om låssmedstjänster är begränsade i USA och Kanada. Annonser om garagedörrsreparationer är begränsade i USA. För att annonsera om dessa produkter och tjänster måste du ansöka om avancerad verifiering. Läs mer om avancerad verifiering.

Annonser om lokala tjänster kan fortfarande visas utanför de begränsade områdena, även om företaget inte har slutfört verifieringen.

Konsumentrådgivning

Inom affärsområden där det är vanligt med konsumentrådgivning kan Google komma att begränsa hur annonser om sådana produkter och tjänster visas.

Exempel (inte uttömmande): Öresauktioner (Google Ads visar annonser om öresauktioner bara om frasen ”öresauktion” eller liknande termer ingår i användarnas sökfråga. I Googles Display-nätverk visas dessa annonser endast på webbplatser som har anknytning till auktioner.)

Vad är konsumentrådgivning?

Konsumentrådgivning är meddelanden som informerar om risker och fördelar med vissa produkter och tjänster. Sådana meddelanden publiceras vanligen från organisationer som har till uppgift att skydda konsumenternas intressen. Exempel på organisationer som publicerar konsumentråd är Federal Trade Commission (USA), Consumer Affairs Agency (Japan) och andra regionala organisationer och myndigheter som företräder konsumenterna. Konsumentrådgivningsorganisationer kan vara myndigheter eller drivas av tredje parters konsumentskyddsgrupper.

Hur påverkar konsumentrådgivning annonser?

Om ett konsumentrådsmeddelande utfärdas om en viss produkt i ett land kan Google ändra hur annonser för denna produkt visas globalt. På så sätt kan användarna fortfarande se annonser relaterade till denna sorts produkter när de uttryckligen söker efter dem, men andra användare, som kanske inte är medvetna om konsumentproblem med liknande produkter, skyddas.

Myndighetsdokument och officiella tjänster

Följande är inte tillåtet:

Inte tillåtet Marknadsföring av dokument och tjänster som underlättar inhämtande, förnyelse, ersättning av eller sökning i officiella handlingar eller officiell information som är tillgänglig direkt från en myndighet eller av myndigheten utsedd leverantör.

Exempel (inte uttömmande): Pass och andra former av nationell legitimation, bevis på permanent uppehållstillstånd, intyg om immigrationsstatus/registrering, körkort, resedokument som visum och elektroniska resegodkännanden (ETA), id-kort, jakt- eller fiskelicenser, vapenlicenser eller vapenregistrering samt dokument och information som hämtas från officiella register, som födelseintyg, vigselintyg och intyg om militärtjänstgöring

Inte tillåtet Marknadsföring av hjälp med att ansöka om eller betala för offentliga tjänster som är direkt tillgängliga via en myndighet eller av myndighet utsedd leverantör.

Exempel (inte uttömmande): Hjälp med att ansöka om myndighetsutnämningar eller förmåner, hjälp med officiell adressändring, officiell namnändring, ekonomiska medel som inte har tagits i anspråk, lagring av post samt hjälp med att betala transportavgifter som bro- och biltullar

Tjänster som inte omfattas av denna policy

Följande professionella tjänster omfattas inte av denna policy: tjänster kring skattefrågor, juridiska tjänster, B2B (business-to-business)-/företagstjänster, immigrationsadvokater och immigrationsrådgivare med fokus på rådgivning och inte på att tillhandahålla särskilda resedokument eller officiella tjänster.

Om du representerar en myndighet eller utsedd leverantör gäller denna annonsbegränsning inte dig. En utsedd leverantör definieras som ett företag som den ursprungliga leverantören (Myndigheten) officiellt har gett i uppdrag eller utsett att tillhandahålla särskilda produkter eller tjänster för Myndighetens räkning som vanligtvis utförs eller tidigare har utförts av Myndigheten själv. Utsedda leverantörer inbegriper inte juridiska personer som är auktoriserade leverantörer eller återförsäljare. Om du representerar en myndighet eller utsedd leverantör och tror att denna policy har tillämpats felaktigt på dig kan du kontakta oss här.

Nummerupplysnings-, vidarekopplings- och inspelningstjänster

Följande är inte tillåtet:

Inte tillåtet Marknadsföring av nummerupplysnings-, vidarekopplings- och inspelningstjänster

Exempel (inte uttömmande):  Nummerupplysnings-, vidarekopplings-och inspelningstjänster Dessa tjänster innebär vanligtvis att en person ringer ett nummer för att få ett annat nummer (eller företagsinformation, exempelvis en adress) eller för att bli kopplad till en annan tjänst.

Försäljning av evenemangsbiljetter

Inte tillåtet Försäljare av biljetter till liveevenemang får annonsera om de har certifierats av Google Observera att om du säljer eller länkar till webbplatser som säljer andrahandsbiljetter till liveevenemang måste du uppfylla särskilda destinationskrav för att bli certifierad.

Annonskrav för vidareförsäljning av evenemangsbiljetter

Följande är inte tillåtet:

Inte tillåtet Annonser som visas av försäljare av liveevenemangsbiljetter som säljer eller länkar till andrahandsbiljetter och som inte uppfyller gällande annonskrav.

Borgensrelaterade tjänster

Följande är inte tillåtet:

Inte tillåtet Annonsering om tjänster relaterade till utställande av borgen som säkerhet vid rättegång

Exempel (inte uttömmande): Näringsidkare som erbjuder kommersiella tjänster kring borgen som säkerhet vid rättegång, tjänster kring finansiering av borgen, prisjägare, ”bail bondsmen” som tillhandahåller borgensrelaterade tjänster, borgensrelaterade tjänster för immigrationsärenden, borgensrelaterade tjänster vid häktning

Teknisk support från tredjepartsleverantör till konsumenter

Följande är inte tillåtet:

Inte tillåtet Teknisk support från tredjepartsleverantörer för teknikprodukter och onlinetjänster för konsumenter

Exempel (inte uttömmande): Teknisk support vid felsökning, säkerhet, borttagning av virus, internetanslutning, onlinekonton (till exempel återställning av lösenord och inloggningssupport), support och reparation av maskinvara, installation av programvara
Obs! Vi tillåter marknadsföring i samband med försäljning av konsumentteknik där målsidan kan innehålla navigeringsfunktioner som är relaterade till teknisk support.

Annonser om mat och dryck som innehåller höga halter av fett, salt och socker

Vi uppmuntrar till ansvarsfull annonsering om mat och dryck. HFSS F&B-annonser och målwebbplatser är tillåtna om de följer policyerna nedan och inte riktar sig till minderåriga. Informationen i denna policy är inte avsedd att utgöra juridisk rådgivning. Vi förväntar oss att alla annonsörer följer lokal lagstiftning i alla regioner som deras annonser är inriktade på, inklusive lokala krav som kan skilja sig från denna HFSS F&B-policy.

Annonsörerna måste självdeklarera att de använder ett konto för att köra HFSS F&B-kampanjer och att allt annonsmaterial i kontot omfattas av begränsningarna i policyn för HFSS F&B. Självdeklarera detta genom att fylla i formuläret här.

Annonser betraktas som marknadsföring av HFSS-produkter om en eller flera livsmedel, drycker eller måltider med HFSS marknadsförs i annonsmaterialet (text, bild, ljud och/eller video) eller på målwebbplatsen

Nedan följer några exempel (inte uttömmande) på F&B-produkter som betraktas som HFSS om inte annonsmaterialet eller målwebbplatsen innehåller information om näringsinnehåll som visar att produkterna ligger inom gränsvärdet för FSS och portionsstorlekar/kalorier eller efter godkänt överklagande från annonsören. Fullständiga gränsvärden för näringsinnehåll i HFSS F&B-produkter finns i tabellen nedan.

Exempel på HFSS F&B:
  • sötade drycker (läsk, vatten, juice, kaffe, te och sportdrycker med tillsatt socker eller andra kaloririka sötningsmedel), energidrycker
  • flottyrmunkar, tårtor, kakor, bakverk, croissanter, konditorivaror
  • frukt konserverad i socker, torkad frukt med tillsatt socker
  • choklad- och nötspread, nöt- och russinblandningar, nöt-bars med choklad eller godis, nötter dragerade med godis eller honung
  • milkshake
  • varmkorv/korv av fläsk- eller nötkött, salami, prosciutto, bacon, friterat kött, friterad fisk
  • pizza, hamburgermåltider med pommes frites, friterad mat (till exempel jalapeño poppers)
  • godis, choklad, sockerprodukter, konfekt, segt godis, glass, marshmallows
  • smör, salt, kaloririka sötningsmedel (till exempel lönnsirap, agave, honung, socker), kokosolja
Exempel på annonser som inte omfattas av denna policy:
  • Annonser och målwebbplatser som endast innehåller text, bild, ljud och/eller video av livsmedel, drycker och måltider som inte är HFSS. Exempel på icke-HFSS F&B omfattar (inte uttömmande): 100 % juice, flaskvatten, kolsyrat vatten och smaksatt vatten utan tillsatt socker eller sötningsmedel, drycker som ENDAST innehåller vatten och 100 % juice (t.ex. utspädd juice), osötat kaffe och te, lättmjölk eller fettfri mjölk, spannmål utan tillsatta ingredienser, naturell färsk eller fryst frukt, naturella färska eller frysta grönsaker, torkade bönor och linser, konserverad frukt i vatten eller 100 % juice, naturella nötter och frön, nötter och torkad frukt utan tillsats av salt eller socker, naturell lättyoghurt eller fettfri yoghurt utan tillsatt socker, naturell fisk, fågel, ägg eller kött (inget tillsatt salt, fett eller socker), rent mjöl, bikarbonat, bakpulver, olivolja, rapsolja
  • Annonser och målwebbplatser från livsmedels- och dryckesföretag som inte innehåller text, bild, ljud och/eller video av mat och dryck med HFSS, till exempel:
  • varumärkeslogotyp eller företagsnamn som förekommer i samband med sponsring eller välgörenhetsinitiativ, till exempel: ”Sponsras eller presenteras av [företagsnamn]”
  • webbplatser för restaurangsökning
  • webbplatser med restaurangrecensioner
  • hemkörning av mat från restauranger
  • annonser och målwebbplatser som innehåller en eller flera HFSS F&B-produkter i syfte att marknadsföra en produkt eller tjänst som inte är relaterad till F&B, till exempel:
  • trailer för ett program om bakning
  • annons om turism
  • annons om köksrengöringsprodukter
  • annons eller målwebbplats som innehåller en eller flera HFSS F&B-produkter i syfte att marknadsföra samhällsinformation om hälsosam kost och mat

Effekt av policyn

Uppdateringen av denna policy gäller för alla konton som marknadsför HFSS F&B-annonser i Storbritannien och EU i Googles Display-nätverk och på YouTube. Annonser i konton som ägaren har självdeklarerat som HFSS F&B-relaterade (mat och dryck med hög fett-, salt- eller sockerhalt) och som har HFSS-etiketten visas endast för personer över 18 år.

Vad som händer om du bryter mot våra policyer

• Om vi upptäcker att du har visat en annons för en HFSS F&B-produkt (eller en produkt vars HFSS-status inte kan bekräftas på grund av att information om näringsinnehåll saknas) utanför ett självdeklarerat HFSS F&B-konto får du en avisering om att annonsen inte visas för minderåriga i Storbritannien och EU enligt ovan. Om du vill överklaga beslutet måste du göra ändringar i annonsen eller skicka in information om näringsinnehåll till oss för att styrka din ståndpunkt.
  • Annonser och tillägg som bryter mot denna policy kan komma att avvisas. En avvisad annons begränsas tills policyöverträdelsen har åtgärdats och annonsen har godkänts.

Åtgärda ett problem

• Om du har fått ett meddelande om att en eller flera av dina annonser bryter mot vår policy för HFSS F&B kan du besöka hjälpsidan och se till att alla produkter som du marknadsför i annonser och på målwebbplatser följer riktlinjerna för information om näringsinnehåll.
  • Om du vill annonsera om produkter som innehåller HFSS kräver Google att du självdeklarerar att de omfattas av reglerna för HFSS F&B.
  • Om du vill att endast vissa av annonserna ska begränsas måste du skapa ett separat konto och självdeklarera att det är HFSS F&B-relaterat.
  • Om du anser att dina annonser felaktigt har märkts som HFSS F&B kan du skicka in ett överklagande med näringsinformation för att bekräfta att annonserna inte omfattas av HFSS F&B.

Läs igenom denna policy för att avgöra om någon av dina annonser omfattas av den eller inte. Självdeklarera i så fall annonserna här.