Farliga produkter eller tjänster

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Display & Video 360-användare måste följa denna Google Ads-policy. Fler begränsningar finns i hjälpcentret för Display & Video 360.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Eftersom vi vill skydda våra användare både online och offline tillåter vi inte marknadsföring av vissa produkter och tjänster som kan orsaka skada.
Här följer några exempel på produkter och tjänster som vi betraktar som farliga och som du bör undvika i dina annonser eller destinationer.
Överträdelser av policyerna nedan resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Sprängämnen

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser för produkter som är utformade för att explodera och som kan orsaka skada på människor och föremål i närheten

Exempel (ej uttömmande): spikbomber, kemiska bomber, exploderande fyrverkeripjäser, smällare, granater

rött kryss Annonser för instruktionsmaterial för montering, förbättring eller införskaffande av sprängladdningar

Exempel (ej uttömmande): webbplatser och guider för bombtillverkning, programvara eller utrustning för 3D-utskrift av granatdelar

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Vapen, vapendelar och relaterade produkter

Följande är tillåtet:

No issues detected and positive check mark icon Annonser om vapendelar och relaterade föremål som ökar säkerheten hos ett vapen

Exempel (inte uttömmande): pistollås, avtryckarlås, säkerhetsmekanismer, säkerhetsflaggor

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser för instrument avsedda att avlossa projektiler i hög hastighet i sport, självförsvar eller strid

Obs! Policyn gäller även sport- och fritidsvapen som kan orsaka allvarliga skador om de används på fel sätt eller som kan misstas för riktiga vapen.

Exempel (ej uttömmande): pistoler, gevär, hagelgevär, jaktgevär, fungerande antika vapen, airsoftvapen, paintballvapen, bb-vapen, 3D-utskrivna vapen

rött kryss Annonser för delar, bearbetade eller inte, som är nödvändiga för eller förstärker ett vapens funktion

Exempel (ej uttömmande): ammunition, patronmagasin, ljuddämpare, stativ och benstöd, kolvar, omvandlingssatser, vapengrepp, sikten

rött kryss Annonser för instruktionsmaterial för montering eller förbättring av funktionen hos skjutvapen

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Övriga vapen

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser om knivar som är utformade eller marknadsförs för att (enligt dagens användning) skada en motståndare i sport, självförsvar eller strid

rött kryss Annonser för knivar som är utformade för att ge användaren övertag i en konfrontation (bland annat produkter med dolda knivar och springknivar)

Exempel (ej uttömmande): stiletter, stridsknivar, svärdkäppar, balisonger, militärknivar, pushdaggers, kastyxor

rött kryss Annonser för andra produkter som är utformade för att (enligt dagens användning) skada en motståndare i sport, självförsvar eller strid

Exempel (ej uttömmande): kaststjärnor, knogjärn, elchockvapen, pepparspray

rött kryss Annonser för instruktionsmaterial för montering, förbättring eller införskaffande av föremål som omfattas av policyn för övriga vapen

Exempel (ej uttömmande): guider, programvara eller utrustning för 3D-utskrift av pushdaggers, knogjärn eller kaststjärnor

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Partydroger

Följande är tillåtet:

Check mark [icon] Annonser om topiska produkter innehållande hampabaserad cannabidiol (CBD) med ett THC-innehåll på högst 0,3 %

Exempel (inte uttömmande): kräm, spray, roll-on, lotion, badbomber, doftljus

Certifiering

Annonsörer av CBD-produkter måste certifieras av Google för att få visa annonser. Annonsörer får visa annonser endast i de amerikanska delstaterna Kalifornien, Colorado och Puerto Rico. Vissa annonsformat, däribland YouTube-toppannonser, kanske inte är kvalificerade att visas. Se hur du ansöker nedan.

The following is not allowed:

rött kryss Annonser för sinnesförändrande ämnen för rekreation och framkallande av rus

Exempel (ej uttömmande): kokain, crystal meth, heroin och andra olagliga opioider, marijuana, kokainsubstitut, mefedron, ”lagliga rus”

rött kryss Annonser för produkter och tjänster som marknadsförs för att underlätta användning av partydroger

Exempel (ej uttömmande): pipor, bongar, cannabis-coffeeshops

rött kryss Annonser för instruktionsmaterial för framställning, köp och användning av droger

Exempel (ej uttömmande): forum där deltagarna utbyter tips och rekommendationer om droganvändning

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Ansöka om certifiering för marknadsföring av CBD

1. Se kraven och de geografiska begränsningarna och bekräfta att du uppfyller dessa krav.
  2. Ansök om certifiering:
    • Om du är detaljhandlare i en av de amerikanska delstater där vi tillåter marknadsföring av CBD måste du ansöka om certifiering hos LegitScript innan du fyller i ansökningsformuläret för CBD i hjälpcentret för Google Ads. Var noga med att lämna all information som begärs, så slipper du onödiga förseningar.

Natriumnitrit

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Produkter med en koncentration av natriumnitrit som överstiger 10 %

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Tobak

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser för tobak och produkter som innehåller tobak

Exempel (ej uttömmande): cigaretter, cigarrer, snus, tuggtobak, rulltobak, piptobak

rött kryss Annonser för produkter som utgör en komponent av en tobaksprodukt, produkter och tjänster som direkt underlättar eller uppmuntrar till tobaksbruk

Exempel (ej uttömmande): cigarettpapper, pipor, tobaksfilter, vattenpipekaféer, cigarrbarer

rött kryss Annonser för produkter som är avsedda att simulera tobaksrökning

Exempel (ej uttömmande): örtcigaretter, e-cigaretter (elektroniska cigaretter)

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Konsumentrådgivning

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Annonser om produkter som utgör omedelbar, bevisad och olöst risk för död eller allvarlig personskada, som har omfattats av konsumentrådgivning eller produktåterkallelse

Exempel (listan är inte uttömmande): Spjälskydd, sängar med upphöjd huvudände som kopplats till spädbarnsdöd

Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.