Tredjepartspolicyn uppdateras inom kort

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Googles tredjepartspolicy avser tredjepartsföretag som köper eller hanterar Google-annonser för sina kunders räkning. Policyn skiljer sig från Google Ads-policyerna. Om du använder Googles annonseringsprodukter och enbart annonserar om dina egna varor och tjänster, gäller tredjepartspolicyn inte dig.

Vad kommer att ändras?

Google lanserar en ny tredjepartspolicy i november 2014. Det här är vad du som tredjepartspartner kan förvänta dig av den nya policyn:
  • Tydligare beskrivning av vad Google förväntar sig av tredjepartspartner
  • Mer information om syftet med villkoren i policyn
  • Större tydlighet kring vad som händer om du överträder policyn
  • Två nya krav som syftar till att öka våra tredjepartspartners insyn och ansvarighet

Nya krav på insyn

Den nya tredjepartspolicyn innehåller nya krav på insyn:

Administrationsavgifter
Tredjepartsföretag tar ofta ut en administrationsavgift för sina tjänster. Slutanvändarna ska veta om sådana avgifter tillkommer. Informera kunderna om du tar ut en administrationsavgift utöver kostnaden för Google Ads eller AdWords Express. Som minst ska du skriftligen informera nya kunder om denna avgift före deras första köp, och avgiften ska stå angiven på kundfakturorna.

Kund-id:n för Google Ads och AdWords Express
Det är viktigt att annonsörerna kan kontakta Google direkt om de har frågor om eller invändningar mot en tredjepartspartner. För att Google ska kunna utreda och bistå annonsörerna i sådana frågor, kräver vi att du ger alla kunder information om deras kund-id:n till Google Ads- eller AdWords Express-konton när du ombeds göra detta. Läs om hur du hittar kund-id för Google Ads eller kund-id för AdWords Express.

Vad ändringen innebär för dig

De flesta tredjepartspartner som följer Googles nuvarande tredjepartspolicy följer också den nya policyn, när de har vidtagit åtgärder för att uppfylla de nytillkomna insynskraven ovan. Vi rekommenderar att du läser igenom tredjepartspolicyn och bekantar dig med villkoren. Förbered dig också på att svara på kundernas frågor om deras kund-id:n hos Google, och informera nya kunder om eventuella administrationsavgifter som du tar ut för Googles annonseringstjänster.