Uppdatering av policyn för finansiella produkter och tjänster (juni 2021)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I augusti 2021 uppdaterar Google policyn för finansiella produkter och tjänster för att förtydliga omfattningen och kraven gällande tillåtelse att annonsera om kryptovalutarelaterade företag och tjänster.

Från och med den 3 augusti kan annonsörer som erbjuder växling och plånböcker med kryptovaluta med inriktning på USA annonsera om dessa produkter och tjänster, förutsatt att de uppfyller följande krav och är certifierade av Google. Annonsörerna måste uppfylla följande krav för att bli certifierade av Google:

• De måste vara registrerade
    • (a) hos FinCEN som ett företag som erbjuder betaltjänster, med överföring av medel i minst en delstat, eller
    • (b) som ett federalt eller delstatligt bankbolag.
  • De måste följa relevanta, inklusive lokala, rättsliga krav på både delstatlig och federal nivå.
  • De måste säkerställa att deras annonser och målsidor följer alla Google Ads-policyer.

Alla tidigare certifikat gällande växling av kryptovaluta återkallas den 3 augusti 2021.  Annonsörerna måste begära ny certifiering för växling och plånböcker med kryptovaluta från Google när ansökningsformuläret publiceras den 8 juli 2021.

Följande är inte tillåtet:

Annonser med inbjudan till finansiering av ny kryptovaluta, protokoll för DeFi-handel eller annan marknadsföring av köp, försäljning eller handel med kryptovalutor eller relaterade produkter

• Exempel (inte uttömmande): förköp eller offentliga erbjudanden av ICO, kryptovalutalån, inbjudan till finansiering av DEX, likviditetspooler med tokens, kändisars produktstöd för kryptovaluta, plånböcker utan värdar, oreglerade DApps

Annonsdestinationer som sammanställer eller jämför utgivare av kryptovalutor eller relaterade produkter

• Exempel (inte uttömmande): handelssignaler och investeringsrådgivning för kryptovalutor; webbplatser som sammanställer eller jämför och som innehåller relaterat innehåll eller mäklarrecensioner

Vi förväntar oss att alla annonsörer följer den lokala lagstiftningen i de områden som deras annonser är inriktade på. Policyn gäller globalt för alla konton som annonserar om finansiella produkter. Mer information finns i Om certifiering för begränsade finansiella produkter.

(Upplagt i juni 2021)