Uppdatering av policyn för barnförbjudet innehåll (mars 2021)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I mars 2021 uppdateras Google Ads-policyn för barnförbjudet innehåll för att begränsa sexuellt provokativ livestreaming och livechatt, sexuellt provokativa rollspel och allmänna dejtingtjänster med sexuellt provokativa inslag och teman. Dessa innehållskategorier är fortfarande tillåtna men visas med begränsningar. Annonsörer som marknadsför denna typ av innehåll kan påverkas av den här ändringen i sina kampanjer.

Vi ändrar även formuleringar i policyn för att göra den tydligare och lättare att förstå. Dessa ändringar har ingen negativ inverkan på annonskampanjer och omfattar följande:

• Policyns namn ändras till ”Sexuellt innehåll”. Alla hänvisningar till policyn för ”barnförbjudet innehåll” i Google Ads-policyerna uppdateras till Sexuellt innehåll.
  • De aktuella kategorierna för vuxet innehåll och innehåll som är olämpligt för barn delas upp i mer specifika innehållskategorier.
  • Namn, beskrivningar och exempel uppdateras i de mer specifika innehållskategorierna.

Vi börjar tillämpa policyuppdateringen den 29 mars 2021. Policyn tillämpas fullt ut efter cirka fyra veckor.

Den uppdaterade policyn för sexuellt innehåll lyder på följande sätt:

Sexuellt innehåll

Starkt begränsade kategorier

Annonser som innehåller eller marknadsför följande typer av sexuellt innehåll är starkt begränsade. De visas endast baserat på följande villkor:

• användarens ålder, lokala lagar där annonsen visas och användarens SafeSearch-inställningar
  • användarens sökfrågor med sexuellt innehåll.

Nakenhet

Begränsat Människor eller avbildade människor som visar exponerade intima kroppsdelar, även avbildningar som är oskarpa eller censurerade

Exempel: synliga könsorgan, kvinnobröst, skinkor

Dejting för sexuella möten

Begränsat Dejting med det uttryckliga syftet att leda till sexuella möten

Exempel: dejting för tillfälliga sexuella kontakter, swingerwebbplatser

Måttligt begränsade kategorier

Annonser som innehåller eller marknadsför följande typer av sexuellt innehåll är måttligt begränsade. De visas endast baserat på följande villkor:

• användarens ålder, lokala lagar där annonsen visas och användarens SafeSearch-inställningar.

Viss nakenhet

Begränsat Människor eller avbildade människor som visar delvis exponerade intima kroppsdelar

Exempel: exponering av den undre eller yttre konturen av kvinnobröst, exponering av större delen av skinkorna

Dejting med sexuellt tema

Begränsat Dejting med uttryckligt sexuellt tema

Exempel: dejtingtjänster inriktade på otrohet, dejting inriktad på sexuella fetischer

Sexprodukter

Begränsat Försäljning av artiklar avsedda att förstärka sexuell aktivitet

Exempel: sexleksaker, glidmedel, afrodisiaka, sexhjälpmedel, fetischunderkläder

Sexuell underhållning

Begränsat Sexuellt provokativ underhållning online eller offline

Exempel: strippklubbar, porrfilmsfestivaler, sexuellt provokativ livestreaming eller livechatt, sexuellt provokativa rollspel

Kosmetiska ingrepp för vuxna

Begränsat Kosmetiska tjänster och plastikkirurgi inriktade på intima kroppsdelar

Exempel: bröstförstoring, penisförstoring, vaginalföryngring med laser, rumpimplantat, intim hårborttagning

Sexuellt provokativa element och teman

Begränsat Text, bilder, ljud eller videor som kan tolkas som sexuellt provokativa eller som sexuella anspelningar. Innehåll med sexuellt provokativa poser eller ställningar

Exempel: oanständigt eller sexuellt anspelande språk, bilder på särade ben, vidröring av täckta intima kroppsdelar, anspelning på sexuella poser eller rörelser, dejtingtjänster för en allmän målgrupp som inbegriper bilder med sexuell anspelning

Sexuellt provokativ livestreaming, livechatt och rollspel begränsas under ”Sexuell underhållning”. Allmän dejting med sexuellt provokativa element och teman begränsas under ”Sexuellt provokativa element och teman”. När dessa policyändringar träder i kraft den 29 mars innebär det följande effekter för annonsörer som marknadsför dessa innehållskategorier i annonser och destinationer:

• Nya annonser som omfattas av policyn markeras som Godkänd (begränsad) och visas som ”måttligt begränsat” innehåll. Detta kallades tidigare ”olämpligt för barn”.
  • Eftersom dessa innehållskategorier är begränsade visas de inte i vissa länder eller på vissa annonsplattformar, nätverk eller format. Det här är befintliga standarder och ändras inte den 29 mars.
  • Policyändringen införs i steg och alla annonser som omfattas av policyn kanske inte märks med etiketter omedelbart när ändringen träder i kraft.

Läs igenom denna policyuppdatering för att avgöra om någon av dina annonser omfattas av policyändringarna. Tänk på att begränsningen av annonser som omfattas av policyn börjar gälla den 29 mars 2021. För att förhindra att dina annonser och destinationer omfattas av måttlig begränsning när ändringen träder i kraft rekommenderar vi att du tar bort allt sexuellt innehåll från livestreaming, livechatt, rollspel och marknadsföring av dejtingtjänster som vänder sig till en allmän målgrupp.

Överträdelser av denna policy resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av.

(Upplagt den 28 januari 2021)