Navigeren in YouTube Studio

YouTube Studio is de thuisbasis voor creators. Je kunt hier op één plek je aanwezigheid beheren, je kanaal laten groeien, met je publiek communiceren en geld verdienen.

Opmerking: Je kunt het donkere thema aanzetten in YouTube Studio.

Navigeren in YouTube Studio

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Je kanaal beheren

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto  en dan YouTube Studio.

Gebruik het linkermenu om je video's en kanaal te beheren.

• Dashboard: Krijg een breed overzicht van nieuwe activiteit op je kanaal en wat er nieuw is op YouTube.
  • Content: Check een overzicht van je video's, livestreams, posts en playlists.
  • Analytics: Houd de prestaties van je kanaal en video's bij met statistieken en rapporten in YouTube Analytics.
  • Reacties: Bekijk en beantwoord reacties op je video's. Je kunt ook vermeldingen van je kanaal door andere creators weergeven.
  • Ondertiteling: Voeg ondertiteling toe aan je video's.
  • Auteursrecht: Dien verwijderingsverzoeken wegens auteursrechtschending in.
  • Inkomsten genereren: Als je aan het YouTube-partnerprogramma deelneemt, kun je je instellingen voor inkomsten genereren beheren.
  • Aanpassing: Pas de indeling, branding en basisinformatie van je kanaal aan.
  • Audiobibliotheek: Zoek muziek en geluidseffecten om te gebruiken in je video's.
Opmerking: Meld je aan voor ons YouTube Creators Research-programma en help ons YouTube for Creators verder te verbeteren. Meer informatie

Je video's beheren

Als je een bepaalde video wilt beheren, ga je naar de pagina Content en klik je op de thumbnail van de video. Je kunt video's ook via de zoekbalk zoeken.

• Details: Breng wijzigingen aan in de titel, beschrijving en instellingen van je video.
  • Analytics: Bekijk statistieken op videoniveau.
  • Editor: Kort je video's in, vervaag je video's en voeg eindschermen en audiotracks toe.
  • Reacties: Bekijk en beantwoord reacties op die video.
  • Ondertiteling: Voeg audio in meerdere talen en vertaalde titels en beschrijvingen toe aan je video's.
  • Auteursrecht: Geef auteursrechtclaims weer en beheer ze.
  • Fragmenten: Maak en beheer fragmenten.
Krijg tips voor videoapparatuur en tips voor video-opnamen, speciaal bedoeld voor creators.

Navigatietips

Je kanaal of video openen

Klik op je profielfoto en dan Je kanaal om de homepage van je kanaal te openen. Klik op de videolink onder je videothumbnail om de weergavepagina van de video te openen.
Je ziet hier een thumbnail van de video als je een afzonderlijke video aan het bewerken bent. Klik op deze thumbnail om de weergavepagina van de video te openen.

Zoeken naar je video's

Gebruik de zoekbalk boven in YouTube Studio als je snel naar video's wilt zoeken. Je vindt video's ook op de pagina Content.

De cursor op informatie plaatsen voor meer opties

Als je de cursor op bepaalde informatie plaatst in YouTube Studio, worden soms de iconen voor bekijken op YouTube , Analytics , reacties  en opties '' getoond.

•  Via iconen voor bekijken op YouTube kun je je video snel op YouTube bekijken.
  •  Via iconen voor analytische gegevens kun je snel naar de analytische gegevens van een bepaalde video gaan.
  •  Via iconen voor reacties kun je de reacties op je video's bekijken.
  • '' Via iconen voor opties kun je uit een aantal acties kiezen.

De nieuwste updates krijgen

Gebruik het YouTube Studio-dashboard voor de nieuwste updates, zoals:

Hulp vragen

Selecteer Help  bovenaan het scherm.

Feedback sturen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Feedback sturen in het menu links.
  3. Typ je feedback en selecteer Versturen.
Opmerking: Meld je aan voor ons YouTube Creators Research-programma en help ons YouTube for Creators verder te verbeteren. Meer informatie