G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Konfigurer Google-taggen

Når du bruker Google-produkter sammen med data for å måle effektiviteten til nettstedet ditt og annonsene dine, er det Google-taggen som tar de tunge løftene i bakgrunnen. Google-taggen sender data til tilknyttede destinasjoner, deriblant Google Ads og Google Analytics 4.

Etter hvert som teknologier som brukes på nettsteder, blant annet informasjonskapsler, videreutvikles som følge av endringer i nettlesere og nye regelverk og forordninger, er det viktig å ha tagging av høy kvalitet på hele nettstedet for å sikre mest mulig nøyaktig måling.

I denne artikkelen kan du se

Illustrasjon som viser hvordan du konfigurerer Google-taggen.

Merk: Alle globale nettstedstagger er konvertert til Google-tagger. Hvis du har en global nettstedstag på nettstedet, trenger du ikke å oppdatere nettstedet for å bruke Google-taggen.

Slik bruker du videoveiledningen for Google-taggen

I denne videoen forklarer vi hvordan du konfigurerer Google-taggen som Google Ads-bruker. Du kan også konfigurere Google-taggen via Google Analytics 4 og Google Tag Manager.

For å se undertekster på språket ditt må du slå på YouTube-teksting. Velg innstillingsikonet Bilde av ikonet for innstillinger i YouTube nederst i videospilleren, og velg så «Teksting» og ønsket språk.

Hva er tag-ID-er, og hvor finner du disse?

Hva er Google-tag-ID-en?

Tag-ID: En tag-ID er en identifikator du plasserer på en side for å laste inn en gitt Google-tag. Én enkelt tag kan ha flere tag-ID-er. I så fall ser du en hoved-ID.

Merk: Hvis du kombinerer eller inndeler tagger, kan det føre til endring av hoved-ID-en for taggen som vises i kodebiten i taggingsveiledningen. Du trenger ikke å tagge siden på nytt hvis dette skjer. Så lenge du har en av tag-ID-ene på siden, blir den samme taggen lastet inn. Hvis du fjerner en destinasjon, endres ikke de eksisterende tag-ID-ene.

Merk: Hvis CMS-integrasjonen (kalles også en «nettstedsbygger» din ikke godtar tag-ID-er som starter med GT-, kan du bruke et alias, for eksempel AW-XXXXX eller G-XXXXX, som CMS-integrasjonen støtter.

Hvor er ID-en for Google-taggen?

Du kan finne innstillingene for Google-taggen i Google Ads, Google Analytics og Google Tag Manager. Logg på ønsket produkt, og følg veiledningen for å se tag-ID-en:

Veiledning for Google Ads

Veiledning for Google Analytics

1. Velg Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
  2. Klikk på en strøm for å se detaljer.
  3. Resultat: Nå skal du se innstillingene for Google Analytics og Google-taggen på skjermen. Skjermdump av innstillingene for datastrømmer i Google Analytics 4. Du finner innstillingene for Google-taggen i innstillingene for datastrømmer

Veiledning for Google Tag Manager

Merk: For å se Google-tag-ID-er i Google Tag Manager må du administrere en Google Ads-, Analytics- eller Google-tag via en beholder.

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Klikk på Google-tagger-fanen for å se Google-taggene du tidligere har konfigurert.
    Oversikt over Google-taggen i Google Tag Manager
  3. Klikk på tagnavnet for å endre innstillingene for Google-taggen.

Hva er destinasjoner og destinasjons-ID-er?

Hva er en destinasjon?

En destinasjon er en Google-produktkonto for målinger som har samme konfigurasjon som og mottar data fra en Google-tag. Du kan legge til destinasjoner i Google-taggen for å gjenbruke konfigurasjonen og fotavtrykket til Google-taggen på nettstedet ditt.

Foreløpig er det bare Google Ads-kontoer og nettdatastrømmer i Google Analytics 4-områder som kan brukes som destinasjoner.

Hva er en destinasjons-ID?

En destinasjons-ID er en identifikator som representerer destinasjonen, altså det tilknyttede Google-produktet – for eksempel Google Ads eller Google Analytics. Google-taggen bruker destinasjons-ID-er til å rute hendelser og laste inn destinasjonsspesifikke innstillinger.

For Google Ads er destinasjons-ID-en den samme som ID-en for konverteringssporingen, for eksempel AW-98765.

For Google Analytics er destinasjons-ID-en den samme som målings-ID-en for nettdatastrømmen din, for eksempel G-12345.

Installer Google-taggen på nettstedet

Før du kan måle resultater fra nettstedet ditt og annonsene dine, må du legge til Google-taggen på alle sidene på nettstedet.

Velg hvilket produkt du vil konfigurere Google-taggen med.

Tips: Hvis du bruker både Google Ads og Google Analytics, skal Google-taggen bare konfigureres på én av disse plattformene. Senere kan du legge til det andre produktet som en destinasjon via innstillingene for Google-taggen.

Hvis du også har mer komplekse målingsbehov og også vil administrere tredjepartstagger, kan du konfigurere Google-taggen via Google Tag Manager.

Konfigurer Google-taggen ut fra Google Ads-veiledningen

Før du kan konfigurere Google-taggen, må du konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt. Velg det alternativet som best beskriver den aktuelle situasjonen, på «Konfigurer en Google-tag»-siden, og følg veiledningen for å installere taggen:
  1. Bruk Google-taggen som ble funnet på nettstedet ditt (anbefales).
  2. Bruk en Google-tag du allerede har.
  3. Installer en Google-tag.

Bruk Google-taggen som ble funnet på nettstedet ditt (anbefales).

Bruk taggen som ble funnet på nettstedet ditt, til å fullføre konfigureringen uten å gjøre endringer i koden på nettstedet. De som bruker kontoen din, legges til som brukere av taggen. Finn ut hvordan du administrerer Google-taggen.

1. Klikk på Detaljer for å se informasjon om taggen.
  2. Klikk på Fullfør.

Merk: Den anbefalte fremgangsmåten er å ikke legge til Google-taggen flere ganger på den samme siden.

Bruk en Google-tag du allerede har

Dette alternativet viser om taggen ble funnet på nettstedet du oppga. Velg en tag merket «På nettstedet» for å fullføre konfigureringen uten å endre koden på nettstedet.

Merk deg at hvis nettstedet har lavt trafikkvolum, kan det hende at taggen vises som «Ikke funnet». Hvis du velger en tag merket «Ikke funnet», må du kanskje installere den. De som bruker kontoen din, legges til som brukere av taggen. Finn ut hvordan du administrerer Google-taggen

Hvis du har administratortilgang til de oppførte taggene, skal du finne dem. Hvis du ikke finner taggen du ser etter, har du kanskje ikke har de nødvendige brukertillatelsene til å gjøre endringer i den aktuelle Google-taggen.

1. Klikk på Velg en tag for å se
    1. en liste over tagger du har administratortilgang til
    2. tag-ID-er
    3. hvor taggen ble funnet
      • Hvis taggen ble funnet på nettstedet du oppga, kan du velge en tag merket «På nettstedet» for å fullføre konfigureringen uten å endre koden på nettstedene dine. Hvis du velger en tag merket «Ikke funnet», må du kanskje installere den.
  2. Velg Google-taggen du vil bruke, og klikk på Bekreft.

Installer en Google-tag

Du kan installere Google-taggen på to måter:

Via nettstedsbyggere

Du kan implementere Google-taggen via en nettstedsbygger eller et innholdsstyringssystem (CMS), for eksempel Wix eller Duda. Velg den aktuelle nettstedsbyggeren, og følg veiledningen for å fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å måtte redigere koden. Hvis du prøver å implementere en tag via en integrering med et CMS eller en nettstedsbygger, men CMS-integreringen ikke godtar tag-ID-er som starter med «GT-», kan du bruke et alias (AW-XXXXX eller G-XXXXX) integreringen støtter.

Du kan fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å endre kode, men det forutsetter at du administrerer nettstedet via en av disse plattformene:

Finn ut hvordan du installerer Google-taggen via nettstedsbyggere.

Gjør følgende når taggen er installert:

1. Klikk på Ferdig, så skanner Google nettstedet.
  2. Klikk på Ferdig for å fullføre konfigurasjonen av Google-taggen.

Manuell installering

Velg dette hvis du konfigurerer taggen for en konverteringshandling i kontoen din for første gang og du ikke har installert Google-taggen.

1. Du kan installere taggen ved å kopiere den og lime den inn på alle sidene på nettstedet, rett etter <head>-elementet. Ikke legg til Google-taggen flere ganger på den samme siden. En animasjon som viser hvordan du installerer Google-nettstedstaggen for konverteringssporing i Google Ads. Her er et eksempel på en Google-tag, der «TAG_ID» står for tag-ID-en som er unik for Google Ads-kontoen din:

<script async
    src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', 'TAG_ID');
    </script>
  2. Valgfritt: Rediger Google-taggen slik du måtte ønske:
    1. Hvis du ikke vil at Google-taggen skal legge til besøkende på nettstedet i remarketinglistene ved første sideinnlasting, må du legge til den fremhevede delen nedenfor i «config»-kommandoen for Google-taggen:
      gtag('config',' TAG_ID',{'send_page_view': false});
    2. Hvis du ikke vil at Google-taggen skal angi informasjonskapsler fra førsteparter på domenet til nettstedet ditt, må du legge til den fremhevede delen nedenfor i config»-kommandoen for Google-taggen:
      gtag('config',' TAG_ID',{'conversion_linker': false});
      • Merk: Vi fraråder deg å gjøre dette, siden det fører til mindre presis konverteringsmåling. Hvis du vil slå av innsamlingen av remarketingdata, legger du til den fremhevede gtag('set')-kommandoen i Google-taggen, over gtag('js')-kommandoen. Da slår du av innsamling av remarketingdata i alle konfigurerte Google Ads-kontoer.
        <script async
        src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
        <script>
        window.dataLayer = window.dataLayer || [];
        function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
        gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
        gtag('js', new Date());
        gtag('config', 'TAG_ID');
        </script>
  3. Kopier Google-taggen, og legg den deretter til på nettstedet.
  4. Åpne HTML-koden for siden kundene kommer til på nettstedet etter en konvertering, for eksempel «Takk for bestillingen»-siden. Dette kalles konverteringssiden.
  5. Lim inn Google-taggen mellom head-taggene (<head></head>) på siden og så eventuelle hendelseskodebiter som er aktuelle for siden.
  6. Lagre endringene på nettsiden.
  7. Klikk på Ferdig.
  8. Klikk på Installer hendelsestaggen.
  9. Velg om du vil spore konverteringer fra sideinnlastinger eller klikk, ved siden av «Hendelseskodebit».
    • Sideinnlasting: Tell konverteringer når kundene besøker konverteringssiden, for eksempel siden der kjøp eller registreringer bekreftes. Dette er standardalternativet og den vanligste innstillingen. Finn ut mer om Googles sikkerhetsstandarder.
    • Klikk: Tell konverteringer når kundene klikker på en link eller knapp (f.eks. en «Kjøp nå»-knapp). En animert GIF som viser hvordan du kan endre innstillingene for hendelseskodebiten
  10. Kopier hendelseskodebiten og følg veiledningen om hvordan du legger den til på nettsteder, eller klikk på «Last ned kodebiten» hvis du vil legge den til senere.
    • Hvis du sporer konverteringer etter sideinnlastinger, legger du til hendelseskodebiten på siden der du skal spore konverteringer.
    • Hvis du sporer konverteringer etter klikk, legger du til hendelseskodebiten på siden med knappen eller linken du vil spore klikk på.
  11. Klikk på Neste.
  12. Klikk på Ferdig. En animert GIF som viser alternativet for å kopiere eller laste ned hendelseskodebiter i Google Ads-brukergrensesnittet
  13. Klikk på Fullfør. Hvis du sporer klikk på nettstedet som konverteringer, kan du følge veiledningen i Spor klikk på nettstedet ditt som konverteringer for å legge til en ekstra kodebit i knappen eller linken du skal spore klikk på. Du må gjennomføre dette trinnet for at konverteringssporingen skal fungere.
Merk: Den anbefalte fremgangsmåten er å ikke legge til Google-taggen flere ganger på den samme siden.

Når du har konfigurert taggen, må du bekrefte at Google-taggen fungerer.

Konfigurer Google-taggen ut fra Google Analytics-veiledningen

Akkurat hvordan du må konfigurere Google-taggen fra Google Analytics, kommer an på om du konfigurerer Analytics for første gang på nettstedet, eller om du legger til et Google Analytics 4-område på et nettsted der Universal Analytics allerede finnes.

Du konfigurerer Google Analytics for første gang

1. Logg på Google Analytics-kontoen din.
  2. Klikk på Administrator.
  3. Velg området som inneholder datastrømmen der du vil konfigurere Google-taggen, via rullegardinmenyen øverst i Område-kolonnen.
  4. Klikk på Datastrømmer i Område-kolonnen.
  5. Klikk på datastrømmen du vil endre.
  6. Klikk på Konfigurer taginnstillinger under «Google-tag».
  1. Klikk på Installeringsveiledning i «Google-taggen din»-delen.
  2. Velg enten «Installer via et CMS eller en nettstedsbygger» eller «Manuell installering» på «Installasjonsveiledning»-siden:
    • Velg «Installer via et CMS eller en nettstedsbygger» hvis du administrerer nettstedet via en nettstedsbygger (eller «CMS-plattform»), for eksempel Wix eller Wordpress). Velg den aktuelle nettstedsbyggeren, og følg veiledningen for å fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å måtte redigere koden.
    • Hvis du velger å installere taggen manuelt, kan du gå til «Manuell installering»-delen. Nå vises JavaScript-kodebiten for Google-taggen i kontoen din. For å etablere en tilknytning mellom nettstedet og Google Analytics må du kopiere hele kodebiten for Google-taggen og lime den inn på alle sidene på nettstedet, rett etter <head>-elementet. Google-taggen består av hele kodedelen du kan se, som begynner med

<!-- Global tag (gtag.js) -->

og slutted med

</script>
Merk: Den anbefalte fremgangsmåten er å ikke legge til Google-taggen flere ganger på den samme siden.

Det kan ta opptil 30 minutter før innsamlingen av data begynner. I sanntidsrapporten kan du så få bekreftet at du faktisk mottar data.

Når du har konfigurert taggen, må du bekrefte at Google-taggen fungerer.

Hvis du legger til et Google Analytics 4-område på et nettsted der Universal Analytics allerede finnes.

Du kan legge til Google Analytics 4-områder på nettsteder som allerede har Universal Analytics, via konfigureringsassistenten for GA4. Du må ha rollen redigerer i Analytics-kontoen. Følg veiledningen nedenfor for å opprette et GA4-område. Du kan bruke denne veiviseren uansett om sidene på nettstedet har en Google Analytics-tag (gtag.js eller analytics.js), en Google Ads-tag (gtag.js) eller en Google Tag Manager-beholder.

1. Klikk på Administrator Innstillinger nede til venstre i Google Analytics.
  2. Se at du har valgt ønsket konto, i Konto-kolonnen. (Hvis du bare har én Google Analytics-konto, er den allerede valgt.)
  3. Velg det Universal Analytics-området som per nå samler inn data fra nettstedet ditt, i Område-kolonnen.
  4. Klikk på Konfigureringsassistenten for GA4 i Område-kolonnen. Det er det første alternativet i Område-kolonnen.
  5. Klikk på Kom i gang under Jeg ønsker å opprette et nytt Google Analytics 4-område.
  6. I Opprett et nytt Google Analytics 4-område-forgrunnsvinduet vises et av alternativene nedenfor (avhengig av hvordan nettstedet er tagget):
  7. Velg det alternativet som best beskriver den aktuelle situasjonen, på Konfigurer en Google-tag-siden. Følg så veiledningen til å fullføre det nye GA4-området:

Bruk Google-taggen som ble funnet på nettstedet ditt (anbefales)

Velg dette alternativet for å bruke Google-taggen som er funnet på nettstedet, til å fullføre konfigureringen uten å redigere koden på nettstedet.

Klikk om ønskelig på Detaljer for å se informasjon om taggen.

Klikk på Bekreft for å fullføre det nye GA4-området.

Brukere av området blir lagt til som brukere av Google-taggen. Finn ut hvordan du administrerer Google-taggen.

Bruk en Google-tag du allerede har

Velg dette alternativet for å gjenbruke en Google-tag du har administratortilgang til.

Klikk på Velg en tag, så får du se følgende:

• En liste over tagger du har administratortilgang til: Hvis du ikke finner den aktuelle taggen, har du kanskje ikke brukertillatelsene som kreves for å redigere den.
    • Tag-ID-er:
    • Hvorvidt taggen ble funnet på nettstedet. Velg en tag merket «På nettstedet» for å fullføre konfigureringen uten å endre koden på nettstedet. Hvis du velger en tag merket «Ikke funnet», må du kanskje installere den. Merk deg at hvis nettstedet har lavt trafikkvolum, kan det hende at taggen vises som «Ikke funnet».
    • Destinasjonene som er tilknyttet taggen.

Velg Google-taggen du vil bruke, og klikk på Bekreft for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Brukere av området blir lagt til som brukere av taggen. Finn ut hvordan du administrerer Google-taggen

Installer en Google-tag

Velg dette alternativet hvis du ikke har installert Google-taggen på nettstedet.

1. Klikk på Neste for å installere en ny Google-tag på nettstedet.
    2. Installasjonsveiledning-siden har du to alternativer:
      • Installer via en nettstedsbygger: Hvis du administrerer nettstedet via visse nettstedsbyggere (eller CMS-plattformer, f.eks. Wix eller Duda), kan du fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å redigere koden.
      • Installer manuelt: Velg dette alternativet hvis ett eller flere av disse utsagnene stemmer:
        • CMS-et eller nettstedsbyggeren støtter foreløpig ikke Google-taggen (gtag.js).
        • Du eller nettutvikleren din tagger nettstedet manuelt.
        • Nettstedet er tagget med analytics.js.
        • Du bruker Google Tag Manager.

Alternativ 1: Installer via et CMS eller en nettstedsbygger

Hvis du administrerer nettstedet via en av plattformene nedenfor, kan du velge den aktuelle plattformen og følge veiledningen for å fullføre konfigureringen av Google-taggen uten å redigere koden.

Når du har installert Google-taggen, kan du klikke på Ferdig for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Hvis plattformen ikke støtter Google-taggen ennå, kan du installere den manuelt i stedet (se alternativet nedenfor).

Vi oppdaterer kontinuerlig CMS-veiledningen for å gjøre det så enkelt som mulig for alle å konfigurere Google-taggen. Hvis du ikke ser plattformen på Installasjonsveiledning-siden, kan du kanskje lime inn ID-en for Google-taggen i CMS-et eller nettstedsbyggeren. Før manuell installering bør du sjekke at plattformen er oppført på denne listen.

Finn ut hvordan du installerer Google-taggen via nettstedsbyggere.

Alternativ 2: Installer manuelt

Velg dette alternativet hvis ett eller flere av disse utsagnene stemmer:

• CMS-et eller nettstedsbyggeren støtter foreløpig ikke Google-taggen (gtag.js). Merk: Du må bruke funksjonen for tilpasset HTML på plattformen.
    • Du eller nettutvikleren din tagger nettstedet manuelt.
    • Nettstedet er tagget med analytics.js.

Slik installerer du Google-taggen manuelt

Du ser JavaScript-kodebiten for Google-taggen på Installer manuelt-fanen. For å etablere en tilknytning mellom nettstedet og Google Analytics må du kopiere hele Google-taggen og lime den inn på alle sidene på nettstedet, rett etter <head>-elementet. Ikke legg til Google-taggen flere ganger på den samme siden.

Hvis du bruker et CMS eller en nettstedsbygger som ikke støtter Google-taggen ennå, kan du kopiere hele Google-taggen og lime den inn i feltet for tilpasset HTML på plattformen.

Google-taggen består av hele kodedelen du kan se, som begynner med

<!-- Google tag (gtag.js) -->

og slutter med

</script>

Når du har installert Google-taggen på nettstedet, kan du klikke på Ferdig for å fullføre opprettelsen av det nye GA4-området.

Når du har konfigurert Google-taggen, kan du konfigurere innstillingene for taggen.

Hvis nettstedet er tagget med analytics.js, enten manuelt eller via et CMS

Hvis nettstedet er manuelt tagget med analytics.js, trenger du ikke å fjerne den gamle analytics.js-taggen når du legger til Google-taggen (ovenfor). Også fremover samler analytics.js-taggen inn data om Universal Analytics-området ditt. Google-taggen (gtag.js) du legger til, samler inn data om det nye GA4-området.

Hvis du bruker et CMS eller en nettstedsbygger som tagger sidene med analytics.js, kan du bruke funksjonen for tilpasset HTML til å legge til Google-taggen på sidene. La analytics.js-taggen forbli på siden, slik at Analytics fortsatt kan sende data til Universal Analytics-området.

Tabellen nedenfor viser CMS-ene og nettstedsbyggerne som bruker analytics.js, og som krever at du legger til Google-taggen som tilpasset HTML hvis du skal bruke begge taggene på nettstedet.

Kopier Google-taggen, og lim den inn på nettstedet via den tilpassede HTML-funksjonen i CMS-systemet.

I sanntidsrapporten kan du så få bekreftet at du faktisk mottar data.

CMS/nettstedsbygger Alternativer for å legge til egendefinert HTML
    Blogger Veiledning
    Cart.com Kontakt brukerstøtten for Cart.com for å få en veiledning
    Salesforce (Demandware) Kontakt brukerstøtten for Salesforce for å få en veiledning
    VTEX Kontakt brukerstøtten for VTEX for å få en veiledning
    Weebly Veiledning

Konfigurer Google-taggen i Google Tag Manager

Du kan implementere Google-taggen via Google Tag Manager for å administrere den sammen med alle de andre taggene dine.

Før du begynner

For å konfigurere en Google-tag i Tag Manager må du ha en Google-tag-ID. Hvis du ikke er sikker på hvor du finner taggen, kan du lese artikkelen Hvor er ID-en for Google-taggen?.

Hvis du allerede har en kodebit for Google-taggen på nettstedet og vil oppgradere til å bruke bare Tag Manager, kan du følge fremgangsmåten i overføringsveiledningen.

Trinn 1: Opprett en Google-tag

Før du kan konfigurere målingen, må du opprette en Google-tag.

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Velg beholderen du vil konfigurere. Åpne Tagger-menyen .
  3. Opprett en ny tag, og gi den et navn øverst på siden (f.eks. «Google-tagkonfigurasjon – example.com»).
  4. Velg Google-taggen i Tag-konfigurasjon-feltet.
  5. Konfigurer taggen. Skriv inn ID-en for Google-taggen i Tag-ID-feltet.

Hvor er ID-en for Google-taggen?

Du kan finne innstillingene for Google-taggen i Google Ads, Google Analytics og Google Tag Manager. Logg på ønsket produkt, og følg veiledningen for å se tag-ID-en:

Veiledning for Google Ads

Veiledning for Google Analytics

1. Velg Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
    2. Klikk på en strøm for å se detaljer.
    3. Resultat: Nå skal du se innstillingene for Google Analytics og Google-taggen på skjermen. Skjermdump av innstillingene for datastrømmer i Google Analytics 4. Du finner innstillingene for Google-taggen i innstillingene for datastrømmer

Veiledning for Google Tag Manager

Merk: For å se Google-tag-ID-er i Google Tag Manager må du administrere en Google Ads-, Analytics- eller Google-tag via en beholder.

1. Åpne Google Tag Manager.
    2. Klikk på Google-tagger-fanen for å se Google-taggene du tidligere har konfigurert.
      Oversikt over Google-taggen i Google Tag Manager
    3. Klikk på tagnavnet for å endre innstillingene for Google-taggen.
  6. Valgfritt: Du kan konfigurere flere alternativer for å styre hvordan Google-taggen kommuniserer med de aktuelle destinasjonene. Hvis du konfigurerer Google-taggen og vil beholde alle standardinnstillingene, kan du nå hoppe til Trinn 2: Opprett en utløser.

Valgfrie innstillinger

Globale parameterinnstillinger

Hvis du har behov for å etablere felles kontekst for flere Google-tagger, kan du angi globale parametere ved hjelp av gtag.js direkte på nettstedet.

Globale parametere leses av alle Google-tagger på nettstedet. Dette alternativet skal bare brukes i forbindelse med ikke-sensitive data.

I utviklerdokumentasjonen kan du finne ut hvordan du gjenbruker parametere i flere tagger.

Konfigurasjonsinnstillinger

Du kan angi flere konfigurasjonsparametere som påvirker innstillingene for Google-taggen.

Du kan gjenbruke et oppsett i flere Google-tagger ved å opprette en variabel for konfigurasjonsinnstillinger.

Innstillinger for delte hendelser

Du kan angi flere parametere som skal sendes sammen med hver hendelse, for eksempel currency (valutaen) prisen er oppgitt i. Hendelsesparametere gjelder bare for taggen du legger dem til i.

Du kan gjenbruke hendelsesinnstillinger i flere Google-tagger ved å opprette en variabel for hendelsesinnstillinger for Google-tagger. Bruk anbefalte navn på hendelsesparametere slik at Google Analytics kan fylle ut dimensjoner og beregninger for deg.

Send data til tag-tjenere

Med tagging på tjenersiden kan du flytter visse tagger som er satt inn i appen din eller på nettstedet ditt, til en tjener i stedet. Dette kan føre til bedre ytelse. Finn ut mer om tagging på tjenersiden.

Du kan sende alle hendelser til en Tag Manager-tjenerbeholder i stedet for til Google Analytics ved å konfigurere denne parameteren:

1. Åpne Konfigurasjonsinnstillinger-menyen.
  2. Konfigurer nettadressen til tjenerbeholderen ved å legge til en ny konfigurasjonsparameter:
    • Navn: server_container_url.
    • Verdi: Angi den som nettadressen til Tag Manager-tjenerbeholderen.

Resultat: Konfigurasjonsparameterne skal bli seende slik ut: Skjermdump av implementeringen av tagging på tjenersiden i Google-taggen.

Konfigurer brukeregenskaper

Brukeregenskaper er attributter som beskriver grupper i brukerbasen din, for eksempel språkinnstillinger eller geografisk posisjoner. Du kan benytte brukeregenskaper til å definere målgrupper.

Du kan for eksempel angi en brukeregenskap som favorite_food, som du kan bruke til å registrere favorittmaten til hver enkelt bruker. Med disse dataene kan du segmentere brukerne etter favorittmat.

Analytics samler automatisk inn enkelte brukerdimensjoner, slik at du ikke trenger å definere brukeregenskaper for dem. Du kan konfigurere opptil 25 ekstra brukeregenskaper per Google Analytics 4-område.

Du kan måle egendefinerte brukeregenskaper ved å opprette en ny variabel for hendelsesinnstillinger for Google-tagger og deretter tilordne Google-taggen denne variabelen.

7. Lagre Google-taggen.

Trinn 2: Opprett en utløser

Nå skal du konfigurere en utløser som laster inn Google-taggen når noen laster inn nettstedet.

1. Du kan påse at Google-taggen utløses før andre utløsere, ved å klikke på Utløsere og bruke utløseren Initialisering for alle sider. Finn ut mer om sideutløsere.
  2. Gi taggen et navn, og lagre tag-konfigutasjonen.

Resultat

Tagkonfigurasjonen skal se slik ut:

Skjermdump av Google-taggen ferdig konfigurert

Trinn 3: Publiser beholderen

Du kan oppdatere nettstedet med de siste endringene ved å klikke på Send inn-knappen øverst til høyre.

Resultat

Når du har konfigurert taggen, må du bekrefte at Google-taggen fungerer.

Før du eventuelt konfigurerer flere tagger i Tag Manager, bør du lese gjennom veiledningen for Google Tag Manager.

Bekreft at taggen sender data

1. Åpne Google Tag-assistenten.
  2. Skriv inn nettadressen til nettstedet ditt.
  3. Øverst i Tag-assistenten ser du alle taggene som ble funnet. Sjekk om Google-taggen vises.
  4. Sammendrag-fanen må du deretter påse at taggen sender hendelser.
    • ✅ Google-taggen din er riktig konfigurert når den registrerer og sender ut hendelser.
    • ❌ Hvis du ikke ser Google-taggen eller den ikke samler inn forespørsler, finner du videre veiledning i de neste delene.

Husk å konfigurere Google-taggen på alle nettstedene som skal sende data. Du kan sjekke hvor Google-taggen din er funnet, i sammendraget av tagdekning.

Ingen tagger ble funnet

Hvis Tag-assistenten ikke fant Google-taggen, må du sjekke at

• du legger til den rette målings-ID-en
  • koden er publisert – du kan bruke utviklerverktøyene i nettleseren for å se hvilken kode som er lastet inn

Destinasjonen mottar ikke data

Hvis Tag-assistenten viser at Google-taggen er plassert på den rette siden, men du fortsatt ikke ser noen data, er Google-taggen kanskje ikke tilknyttet noen destinasjon.

I så fall blir du varslet om dette når du åpner Google-tagsiden. Du kan velge å knytte destinasjonen til en eksisterende Google-tag eller opprette en ny Google-tag.

Fremgangsmåten videre

Når du konfigurerer Google-taggen, må du påse at den sender ut dataene du trenger.

Konfigurer innstillingene for Google-taggen →

Linker til relatert innhold