The Google Analytics: GA4 Configuration tag is now the Google tag. GA4 Configuration tags in a web container will be automatically migrated starting in September. There are no changes to your existing measurement and there is no action required from you. Learn more

Configurar l'etiqueta de Google

L'etiqueta de Google potencia els productes de Google que utilitzeu amb les dades per mesurar l'eficàcia del vostre lloc web i dels vostres anuncis. L'etiqueta de Google envia dades a les destinacions connectades, com ara Google Ads i Google Analytics 4 (GA4).

A mesura que les tecnologies de lloc web, com ara les galetes, continuen evolucionant a causa dels canvis en la privadesa, els navegadors i la normativa, és important que l'etiquetatge de tot el lloc web sigui d'alta qualitat per garantir la màxima precisió en el mesurament.

Aquest article us mostra:

Il·lustració conceptual que mostra com es pot configurar l'etiqueta de Google.

Nota: totes les etiquetes de lloc web global s'han convertit en etiquetes de Google. Si teniu una etiqueta de lloc web global al lloc web, no cal que actualitzeu el lloc web per utilitzar l'etiqueta de Google.

Tutorial de vídeo sobre com es pot utilitzar l'etiqueta de Google

Aquest vídeo mostra com podeu configurar l'etiqueta de Google com a usuari de Google Ads. També podeu configurar l'etiqueta de Google mitjançant Google Analytics 4 i Google Tag Manager.

Per veure els subtítols en el vostre idioma, activeu els subtítols de YouTube. Feu clic a la icona de configuració Imatge de la icona de Configuració de YouTube que hi ha a la part inferior del reproductor de vídeo i, tot seguit, seleccioneu "Subtítols" i trieu l'idioma.

Què és un identificador d'etiqueta i on es pot trobar?

Què és un identificador d'etiqueta de Google?

Identificador d'etiqueta: un identificador d'etiqueta és un identificador que poseu a la pàgina per carregar una etiqueta determinada. Una única etiqueta pot tenir diversos identificadors d'etiqueta. Veureu que es mostra un identificador "principal".

Si combineu o dividiu les etiquetes, l'identificador d'etiqueta principal que es mostra al fragment d'instruccions d'etiquetatge pot canviar. No cal que torneu a etiquetar la pàgina si això passa. Sempre que tingueu un dels identificadors d'etiqueta a la pàgina, es carregarà la mateixa etiqueta. Si traieu una destinació, els identificadors d'etiqueta existents no canviaran.

Nota: si la vostra integració d'un sistema de gestió de continguts (CMS), també conegut com a "creador de llocs web", no accepta un identificador d'etiqueta GT-, podeu utilitzar un àlies admès per la integració del CMS, com ara AW-XXXXX o G-XXXXX.

On és l'identificador de la meva etiqueta de Google?

Podeu trobar la configuració de l'etiqueta de Google a Google Ads, a Google Analytics i a Google Tag Manager. Inicieu la sessió en un producte i seguiu les instruccions per veure l'identificador d'etiqueta:

Instruccions per a Google Ads

Instruccions per a Google Analytics

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, seleccioneu Fluxos de dades.
  2.  Feu clic en un flux de dades per veure'n els detalls.
  3. Resultat: la pantalla hauria de mostrar la configuració de Google Analytics i la de l'etiqueta de Google.Captura de pantalla de la configuració del flux de dades de Google Analytics 4. Les opcions de configuració de l'etiqueta de Google es troben a la configuració del flux de dades.

Instruccions per a Google Tag Manager

Nota: per veure els identificadors de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager, heu de gestionar una etiqueta de Google Ads, d'Analytics o de Google en un contenidor.

1. Obriu Google Tag Manager.
  2. Feu clic a la pestanya Etiquetes de Google per veure les etiquetes de Google que heu configurat prèviament.
    Visió general de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager
  3. Feu clic al nom de l'etiqueta per editar la configuració de l'etiqueta de Google en qüestió.

Què és una destinació i un identificador de destinació?

Què és una destinació?

Una destinació és un compte de producte de mesurament de Google que comparteix la configuració amb una etiqueta de Google i en rep dades. Podeu afegir destinacions a l'etiqueta de Google per reutilitzar-ne la configuració i la petjada al lloc web.

Actualment, només els comptes de Google Ads i els fluxos de dades web de les propietats de GA4 poden ser destinacions.

Què és un identificador de destinació?

Un identificador de destinació és un identificador que representa la destinació, és a dir, el producte de Google connectat, com ara Google Ads o Google Analytics. L'etiqueta de Google utilitza els identificadors de destinació per carregar la configuració específica de la destinació i per encaminar els esdeveniments.

En el cas de Google Ads, l'identificador de destinació és el mateix que l'identificador de seguiment de conversions; per exemple, AW-98765.

En el cas de Google Analytics, l'identificador de destinació és el mateix que l'identificador de mesurament del flux de dades web; per exemple, G-12345.

Instal·lar l'etiqueta de Google en un lloc web

Per començar a mesurar el rendiment del lloc web i dels anuncis, heu d'afegir l'etiqueta de Google a totes les pàgines del lloc web.

Trieu un producte que utilitzeu per configurar-hi l'etiqueta de Google.

Consell: si utilitzeu tant Google Ads com Google Analytics, configureu l'etiqueta de Google només en una plataforma. Podeu afegir l'altre producte més endavant com a destinació a la configuració de l'etiqueta de Google.

Si teniu necessitats de mesurament més complexes i voleu gestionar també etiquetes de tercers, utilitzeu Google Tag Manager per configurar l'etiqueta de Google.

Configurar l'etiqueta de Google a partir de les instruccions de Google Ads

Abans de configurar l'etiqueta de Google, assegureu-vos d'haver configurat el seguiment de conversions al lloc web. A la pàgina "Configureu una etiqueta de Google", seleccioneu l'opció que descrigui millor la vostra situació i seguiu les instruccions per instal·lar l'etiqueta:
  1. Utilitza l'etiqueta de Google trobada al meu lloc web (opció recomanada)
  2. Utilitza una etiqueta de Google que ja tingui
  3. Instal·la una etiqueta de Google

Utilitzar l'etiqueta de Google trobada al lloc web (opció recomanada)

Utilitzeu l'etiqueta detectada al lloc web per completar la configuració sense fer canvis al codi del lloc web. Els usuaris del vostre compte s'afegiran com a usuaris a l'etiqueta. Obteniu més informació sobre la gestió de l'etiqueta de Google.

1. Feu clic a Detalls per veure els detalls de l'etiqueta.
  2. Feu clic a Finalitza.

Nota: com a pràctica recomanada, no afegiu més d'una instància de l'etiqueta de Google a cada pàgina del lloc web.

Utilitzar una etiqueta de Google que ja tingueu

Aquesta opció mostra si l'etiqueta s'ha detectat al lloc web que heu introduït. Trieu l'etiqueta "Al lloc web" per completar la configuració sense fer canvis al codi del lloc web.

Tingueu en compte que, si el vostre lloc web té poc volum de trànsit, és possible que l'etiqueta es mostri com a "No detectada". Si trieu una etiqueta "No detectada", és possible que hàgiu d'instal·lar-la. Els usuaris del vostre compte s'afegiran com a usuaris a l'etiqueta. Més informació sobre la gestió de l'etiqueta de Google

Si teniu accés administratiu a les etiquetes que s'enumeren, les trobareu. Si no trobeu l'etiqueta que cerqueu, és possible que no tingueu els permisos d'usuari adequats per fer-hi canvis.

1. Feu clic a Tria una etiqueta per veure:
    1. La llista d'etiquetes a què teniu accés administratiu.
    2. Els identificadors d'etiqueta.
    3. On s'ha detectat l'etiqueta.
      • Si l'etiqueta es detecta al lloc web que heu introduït, podeu triar una etiqueta "Al lloc web" per completar la configuració sense fer canvis al codi del lloc web. Si trieu una etiqueta "No detectada", és possible que hàgiu d'instal·lar-la.
  2. Seleccioneu l'etiqueta de Google que voleu utilitzar i, tot seguit, feu clic a Confirma.

Instal·lar una etiqueta de Google

Podeu instal·lar l'etiqueta de Google de dues maneres:

Amb un creador de llocs web

Podeu utilitzar un creador de llocs web o un CMS, com ara Wix o Duda, per implementar la vostra etiqueta de Google. Seleccioneu el creador de llocs web i seguiu les instruccions per acabar de configurar l'etiqueta de Google sense fer canvis al codi. Si esteu provant d'implementar una etiqueta mitjançant la integració d'un creador de llocs web o un CMS, però la integració del CMS no accepta l'identificador d'etiqueta GT-, podeu fer servir un àlies (AW-XXXXX o G-XXXXX) admès per la integració del CMS.

Podeu acabar de configurar l'etiqueta de Google sense fer cap canvi al codi si gestioneu el lloc web mitjançant una d'aquestes plataformes:

Obteniu més informació sobre com podeu instal·lar l'etiqueta de Google amb un creador de llocs web.

Quan hàgiu acabat de fer la instal·lació:

1. Feu clic a Fet i Google analitzarà el vostre lloc web.
  2. Feu clic a Fet per acabar la configuració de l'etiqueta de Google.

Instal·lar manualment

Trieu aquesta opció si és la primera vegada que configureu l'etiqueta per a una acció de conversió al vostre compte i no heu instal·lat l'etiqueta de Google.

1. Per instal·lar-la, copieu-la i enganxeu-la al codi de totes les pàgines del lloc web just després de l'element <head>. No afegiu més d'una etiqueta de Google a cada pàgina. Animació que mostra com es pot instal·lar l'etiqueta de lloc web de Google per al seguiment de conversions a Google Ads. Aquí teniu un exemple d'etiqueta de Google, en què "TAG_ID" és l'identificador d'etiqueta únic del compte de Google Ads:

<script async
    src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
    <script>
    window.dataLayer = window.dataLayer || [];
    function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
    gtag('js', new Date());
    gtag('config', 'TAG_ID');
    </script>
  2. (Opcional) Modifiqueu l'etiqueta de Google segons les vostres preferències:
    1. Si no voleu que l'etiqueta de Google afegeixi els visitants del lloc web a les llistes de remàrqueting durant la càrrega inicial de la pàgina, afegiu a l'ordre "config" de l'etiqueta de Google la part marcada tot seguit:
      gtag('config',' TAG_ID',{'send_page_view': false});
    2. Si no voleu que l'etiqueta de Google defineixi galetes pròpies al domini del lloc web, afegiu a l'ordre "config" de l'etiqueta de Google la part marcada tot seguit:
      gtag('config',' TAG_ID',{'conversion_linker': false});
      • Nota: no us recomanem que feu això perquè redueix la precisió en el mesurament de les conversions. Si voleu desactivar la recollida de dades de remàrqueting, afegiu a l'etiqueta de Google, a sobre de l'ordre gtag('js'), l'ordre gtag('set') marcada. Això desactivarà la recollida de dades de remàrqueting en tots els comptes de Google Ads configurats.
        <script async
        src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
        <script>
        window.dataLayer = window.dataLayer || [];
        function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
        gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false);
        gtag('js', new Date());
        gtag('config', 'TAG_ID');
        </script>
  3. Copieu l'etiqueta de Google i, tot seguit, afegiu-la al lloc web.
  4. Obriu el codi HTML de la pàgina del lloc web a la qual arriben els clients després d'haver fet una conversió; per exemple, la pàgina d'agraïment per haver fet una comanda. Aquesta pàgina s'anomena pàgina de conversió.
  5. Entre les etiquetes de capçalera (<head></head>) de la pàgina, enganxeu l'etiqueta de lloc web global i, tot seguit, els fragments d'esdeveniment que s'apliquin a la pàgina.
  6. Deseu els canvis a la pàgina web.
  7. Feu clic a Fet.
  8. Feu clic a Instal·la l'etiqueta d'esdeveniment.
  9. Al costat de "Fragment d'esdeveniment", seleccioneu si voleu fer el seguiment de les conversions per càrrega de la pàgina o per clic.
    • Càrrega de la pàgina: es comptabilitza una conversió cada vegada que els usuaris visiten la pàgina de conversió, com ara la pàgina de confirmació d'una compra o d'un registre. És l'opció predeterminada i la més habitual. Obteniu més informació sobre els estàndards de seguretat de Google.
    • Clic: es comptabilitza una conversió quan els clients fan clic en un botó o un enllaç, com ara el botó "Compra ara". GIF animat que mostra com es poden editar les preferències de fragments d'esdeveniment.
  10. Copieu el fragment d'esdeveniment i seguiu les instruccions per afegir-lo al vostre lloc web o bé, per afegir-lo més tard, feu clic a Baixa el fragment.
    • Si feu un seguiment de les conversions per càrrega de la pàgina, afegiu el fragment d'esdeveniment a la pàgina de la qual esteu fent el seguiment.
    • Si feu un seguiment de les conversions per clic, afegiu el fragment d'esdeveniment a la pàgina que conté el botó o l'enllaç dels quals voleu fer el seguiment per clic.
  11. Feu clic a Següent.
  12. Feu clic a Fet. GIF animat que mostra l'opció per copiar o baixar un fragment d'esdeveniment a la interfície d'usuari de Google Ads.
  13. Feu clic a Finalitza. Si feu un seguiment dels clics al vostre lloc web com a conversions, seguiu les instruccions de l'article Fer un seguiment dels clics en un lloc web com a conversions per afegir un fragment de codi addicional al botó o a l'enllaç dels quals voleu fer un seguiment. Aquest pas és necessari perquè el seguiment de conversions funcioni correctament.
Nota: com a pràctica recomanada, no afegiu més d'una instància de l'etiqueta de Google a cada pàgina del lloc web.

Un cop hàgiu configurat l'etiqueta, heu de verificar que l'etiqueta de Google funcioni.

Configurar l'etiqueta de Google a partir de les instruccions de Google Analytics

La manera de configurar l'etiqueta de Google des de Google Analytics depèn de si configureu Analytics per primera vegada al lloc web o si afegiu una propietat de GA4 a un lloc web que ja té Universal Analytics (UA).

Si configureu Google Analytics per primera vegada

1. Inicieu la sessió al compte de Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració.
  3. A la part superior de la columna "Propietat", utilitzeu el selector desplegable a fi de triar la propietat que conté el flux de dades per al qual voleu configurar l'etiqueta de Google.
  4. A la columna "Propietat", feu clic a Fluxos de dades.
  5. Feu clic al flux de dades que voleu editar.
  6. A "Etiqueta de Google", feu clic a Defineix la configuració de l'etiqueta.
  1. A la secció "La vostra etiqueta de Google", feu clic a Instruccions d'instal·lació.
  2. A la pàgina "Instruccions d'instal·lació", seleccioneu "Instal·la amb un creador de llocs web" o bé "Instal·la manualment":
    • Utilitzeu l'opció "Instal·la amb un creador de llocs web" si gestioneu el lloc web mitjançant un creador de llocs web (o plataforma CMS, com ara Wix o Wordpress). Seleccioneu el creador de llocs web i seguiu les instruccions per acabar de configurar l'etiqueta de Google sense fer canvis al codi.
    • Si opteu per fer la instal·lació manualment, aneu a la secció "Instal·la manualment". A la pantalla, veureu el fragment de JavaScript per a l'etiqueta de Google del vostre compte. Per establir una connexió entre el lloc web i Google Analytics, copieu tot el fragment d'etiqueta de Google i enganxeu-lo al codi de totes les pàgines del lloc web, just després de l'element <head>. L'etiqueta de Google és tota la secció de codi que es mostra. Comença per:

<!-- Global tag (gtag.js) -->

I acaba amb:

</script>
Nota: com a pràctica recomanada, no afegiu més d'una instància de l'etiqueta de Google a cada pàgina del lloc web.

La recollida de dades pot tardar fins a 30 minuts a començar. A continuació, podeu utilitzar l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

Quan hàgiu configurat l'etiqueta, verifiqueu que l'etiqueta de Google funciona.

Si afegiu una propietat de GA4 a un lloc web que ja té UA

Per afegir una propietat de GA4 a un lloc web que ja té UA, podeu utilitzar l'Assistent de configuració de GA4. Cal tenir el rol d'editor al compte d'Analytics. Seguiu les instruccions de sota per crear una propietat de GA4. Podeu utilitzar aquest auxiliar independentment de si les pàgines del lloc web tenen una etiqueta de Google Analytics (gtag.js o analytics.js), una etiqueta de Google Ads (gtag.js) o un contenidor de Google Tag Manager.

1. A Google Analytics, feu clic a Administració Configuració, a la part inferior esquerra.
  2. A la columna Compte, assegureu-vos que el compte que voleu estigui seleccionat. Si només teniu un compte de Google Analytics, ja estarà seleccionat.
  3. A la columna Propietat, seleccioneu la propietat de UA que actualment recull dades del lloc web.
  4. A la columna Propietat, feu clic a Assistent de configuració de GA4. És la primera opció de la columna Propietat.
  5. A Vull crear una propietat de Google Analytics 4, feu clic a Comença.
  6. A la pantalla emergent Creeu una propietat de Google Analytics 4, tindreu una de les opcions següents, en funció de com estigui etiquetat actualment el lloc web:
  7. A la pàgina Configureu una etiqueta de Google, seleccioneu l'opció que descrigui millor la vostra situació i seguiu les instruccions per acabar de crear la propietat de GA4 nova:

Utilitzar l'etiqueta de Google trobada al lloc web (opció recomanada)

Seleccioneu aquesta opció per utilitzar l'etiqueta de Google detectada al lloc web a fi de completar la configuració sense fer canvis al codi del lloc web.

Si voleu, feu clic a Detalls per veure els detalls de l'etiqueta.

Feu clic a Confirma per acabar de crear la propietat de GA4 nova.

Els usuaris de la propietat s'afegiran com a usuaris a l'etiqueta de Google. Obteniu més informació sobre la gestió de l'etiqueta de Google.

Utilitzar una etiqueta de Google que ja es tingui

Seleccioneu aquesta opció per reutilitzar una etiqueta de Google a què ja tingueu accés administratiu.

Feu clic a Tria una etiqueta. Veureu:

• Una llista d'etiquetes a què teniu accés administratiu. Si no veieu l'etiqueta de Google que cerqueu, és possible que no tingueu els permisos d'usuari adequats per fer-hi canvis.
    • Els identificadors d'etiqueta.
    • Si l'etiqueta s'ha detectat o no al lloc web. Trieu l'etiqueta "Al lloc web" per completar la configuració sense fer canvis al codi del lloc web. Si trieu una etiqueta "No detectada", és possible que hàgiu d'instal·lar-la. Tingueu en compte que, si el vostre lloc web té poc volum de trànsit, és possible que l'etiqueta es mostri com a "No detectada".
    • Les destinacions associades a l'etiqueta.

Seleccioneu l'etiqueta de Google que vulgueu utilitzar i, tot seguit, feu clic a Confirma per acabar de crear la propietat de GA4 nova.

Els usuaris de la propietat s'afegiran com a usuaris a l'etiqueta. Més informació sobre la gestió de l'etiqueta de Google

Instal·lar una etiqueta de Google

Seleccioneu aquesta opció si no teniu l'etiqueta de Google instal·lada al lloc web.

1. Feu clic a Següent per instal·lar una etiqueta de Google nova al lloc web.
    2. A la pàgina Instruccions d'instal·lació, teniu dues opcions:
      • Instal·la amb un creador de llocs web. Si gestioneu el lloc web utilitzant determinats creadors de llocs web (o plataformes de CMS, com ara Wix o Duda), podeu acabar de configurar l'etiqueta de Google sense fer canvis al codi.
      • Instal·la manualment. Trieu aquesta opció si es produeix una de les situacions següents:
        • El creador de llocs web o CMS encara no admet l'etiqueta de Google (gtag.js).
        • Etiqueteu manualment el lloc web (o ho fa el desenvolupador web).
        • El lloc web està etiquetat amb analytics.js.
        • Utilitzeu Google Tag Manager.

Opció 1: fer la instal·lació amb un creador de llocs web o CMS

Si gestioneu el lloc web utilitzant una de les plataformes següents, seleccioneu la plataforma i seguiu les instruccions per acabar de configurar l'etiqueta de Google sense fer canvis al codi.

Quan hàgiu acabat d'instal·lar l'etiqueta de Google, feu clic a Fet per acabar de crear la propietat de GA4 nova.

Si la vostra plataforma encara no admet l'etiqueta de Google, podeu utilitzar l'opció d'instal·lació manual descrita a sota.

Actualitzem contínuament les instruccions dels nostres CMS perquè us sigui més fàcil configurar l'etiqueta de Google. Si la vostra plataforma no figura a la pàgina Instruccions d'instal·lació, és possible que pugueu enganxar l'identificador de l'etiqueta de Google al vostre creador de llocs web o CMS. Abans d'instal·lar-la manualment, comproveu si la vostra plataforma figura en aquesta llista.

Obteniu més informació sobre com podeu instal·lar l'etiqueta de Google amb un creador de llocs web.

Opció 2: fer la instal·lació manualment

Trieu aquesta opció si es produeix una de les situacions següents:

• El creador de llocs web o CMS encara no admet l'etiqueta de Google (gtag.js). Nota: haureu d'utilitzar la funció d'HTML personalitzat de la vostra plataforma.
    • Etiqueteu manualment el lloc web (o ho fa el desenvolupador web).
    • El lloc web està etiquetat amb analytics.js.

Com es pot instal·lar manualment l'etiqueta de Google

A la pestanya Instal·leu manualment, veureu el fragment de JavaScript de l'etiqueta de Google. Per establir una connexió entre el lloc web i Google Analytics, copieu tota l'etiqueta de Google i enganxeu-la al codi de totes les pàgines del lloc web, just després de l'element <head>. No afegiu més d'una etiqueta de Google a cada pàgina.

Si utilitzeu un creador de llocs web o CMS que encara no admet l'etiqueta de Google, copieu tota l'etiqueta de Google i enganxeu-la mitjançant el camp HTML personalitzat de la plataforma.

L'etiqueta de Google és tota la secció de codi que es mostra. Comença per:

<!-- Google tag (gtag.js) -->

I acaba amb:

</script>

Quan hàgiu acabat d'instal·lar l'etiqueta de Google al lloc web, feu clic a Fet per acabar de crear la propietat de GA4 nova.

Quan hàgiu configurat l'etiqueta, heu de definir les opcions de configuració de l'etiqueta de Google.

Si el lloc web està etiquetat amb analytics.js, ja sigui manualment o amb un CMS

Si el lloc web està etiquetat manualment amb analytics.js, no tragueu l'etiqueta analytics.js antiga quan afegiu l'etiqueta de Google (més amunt). L'etiqueta analytics.js continuarà recollint dades de la propietat de UA. L'etiqueta de Google (gtag.js) que afegiu recollirà dades de la propietat de GA4 nova.

Si feu servir un creador de llocs web o CMS que etiqueta les pàgines amb analytics.js, podeu utilitzar la funció d'HTML personalitzat per afegir l'etiqueta de Google a les pàgines. Deixeu l'etiqueta analytics.js al seu lloc perquè Analytics continuï enviant dades a la propietat de Universal Analytics.

La taula següent enumera els creadors de llocs web i els CMS que utilitzen analytics.js i requereixen que afegiu l'etiqueta de Google com a HTML personalitzat per tenir les dues etiquetes al lloc web.

Copieu i enganxeu l'etiqueta de Google al vostre lloc web amb la funció d'HTML personalitzat del CMS.

Utilitzeu l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

Creador de llocs web o SGC Opcions per afegir codi HTML personalitzat
    Blogger Instruccions
    Cart.com Contacteu amb l'assistència de Cart.com per obtenir instruccions.
    Salesforce (Demandware) Contacteu amb l'assistència de Salesforce per obtenir instruccions.
    VTEX Contacteu amb l'assistència de VTEX per obtenir instruccions.
    Weebly Instruccions

Configurar l'etiqueta de Google a Google Tag Manager

Podeu implementar l'etiqueta de Google amb Google Tag Manager per gestionar-la juntament amb la resta d'etiquetes.

Abans de començar

Per configurar una etiqueta de Google a Tag Manager, necessiteu un identificador d'etiqueta de Google. Si no teniu clar on podeu trobar l'etiqueta, consulteu l'article On és l'identificador de la meva etiqueta de Google?.

Si ja teniu un fragment d'etiqueta de Google al vostre lloc web i voleu fer l'actualització només amb Tag Manager, seguiu els passos de la guia de migració.

Pas 1: creeu una etiqueta de Google

Comenceu creant una etiqueta de Google per configurar el mesurament.

1. Obriu Google Tag Manager.
  2. Seleccioneu el contenidor que voleu configurar. Obriu el menú Etiquetes .
  3. Creeu una etiqueta nova. Introduïu un nom per a l'etiqueta a la part superior (p. ex., "Configuració de l'etiqueta de Google - example.com").
  4. Al quadre Configuració de l'etiqueta, seleccioneu Etiqueta de Google .
  5. Configureu l'etiqueta. Al camp Identificador d'etiqueta, introduïu l'identificador de l'etiqueta de Google.

On és l'identificador de la meva etiqueta de Google?

Podeu trobar la configuració de l'etiqueta de Google a Google Ads, a Google Analytics i a Google Tag Manager. Inicieu la sessió en un producte i seguiu les instruccions per veure l'identificador d'etiqueta:

Instruccions per a Google Ads

Instruccions per a Google Analytics

1. A Administració, a Recollida i modificació de dades, seleccioneu Fluxos de dades.
    2.  Feu clic en un flux de dades per veure'n els detalls.
    3. Resultat: la pantalla hauria de mostrar la configuració de Google Analytics i la de l'etiqueta de Google.Captura de pantalla de la configuració del flux de dades de Google Analytics 4. Les opcions de configuració de l'etiqueta de Google es troben a la configuració del flux de dades.

Instruccions per a Google Tag Manager

Nota: per veure els identificadors de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager, heu de gestionar una etiqueta de Google Ads, d'Analytics o de Google en un contenidor.

1. Obriu Google Tag Manager.
    2. Feu clic a la pestanya Etiquetes de Google per veure les etiquetes de Google que heu configurat prèviament.
      Visió general de l'etiqueta de Google a Google Tag Manager
    3. Feu clic al nom de l'etiqueta per editar la configuració de l'etiqueta de Google en qüestió.
  6. Opcional: podeu definir opcions de configuració addicionals per controlar com es comunica l'etiqueta de Google amb les seves destinacions. Si heu configurat l'etiqueta de Google i voleu conservar-ne la configuració predeterminada, podeu anar directament a Pas 2: creeu un activador.

Configuració opcional

Configuració dels paràmetres globals

Si heu d'establir un context comú en diverses etiquetes de Google, podeu especificar paràmetres globals mitjançant gtag.js directament al lloc web.

Els paràmetres globals els llegeixen totes les etiquetes de Google del vostre lloc web. Utilitzeu aquesta opció només per a les dades no sensibles.

Obteniu informació sobre com podeu reutilitzar els paràmetres en diverses etiquetes a la documentació per a desenvolupadors.

Opcions de configuració

Podeu especificar paràmetres de configuració addicionals que influeixin en la configuració de l'etiqueta de Google.

Per reutilitzar la configuració en totes les etiquetes de Google, creeu una variable d'opcions de configuració.

Configuració d'esdeveniments compartida

Podeu especificar paràmetres addicionals que s'envien amb cada esdeveniment, com ara la moneda d'un preu (currency). Els paràmetres d'esdeveniment només són vàlids per a l'etiqueta a què els afegiu.

Per reutilitzar la configuració d'esdeveniments en totes les etiquetes de Google, creeu una variable Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments. Utilitzeu els noms de paràmetres d'esdeveniment recomanats perquè Google Analytics pugui emplenar les dimensions i les mètriques en nom vostre.

Enviar dades a un servidor d'etiquetatge

L'etiquetatge del costat del servidor us permet moure algunes etiquetes del lloc web o de l'aplicació a un servidor, cosa que us ajuda a millorar el rendiment. Obteniu més informació sobre l'etiquetatge del costat del servidor.

Per enviar tots els esdeveniments a un contenidor del servidor de Tag Manager en lloc d'enviar-los a Google Analytics, heu de configurar el paràmetre següent:

1. Obriu el menú Opcions de configuració.
  2. Configureu l'URL de contenidor del servidor afegint un paràmetre de configuració nou:
    • Nom: server_container_url
    • Valor: definiu-lo en l'URL de contenidor del servidor de Tag Manager.

Resultat: els paràmetres de configuració han de tenir l'aspecte següent.Captura de pantalla d'una implementació de l'etiquetatge del costat del servidor a l'etiqueta de Google.

Configurar propietats d'usuari

Les propietats d'usuari són atributs que descriuen grups de la vostra base d'usuaris, com ara les preferències d'idioma o les ubicacions geogràfiques. Podeu utilitzar les propietats d'usuari per definir públics.

Per exemple, podeu definir una propietat d'usuari anomenada favorite_food a fi de registrar el menjar preferit de cada usuari. Podeu utilitzar les dades per segmentar els usuaris pel seu menjar preferit.

Analytics recull automàticament algunes dimensions d'usuari perquè no n'hàgiu de definir les propietats d'usuari. Podeu configurar fins a 25 propietats d'usuari addicionals per cada propietat de Google Analytics 4.

Per mesurar les propietats d'usuari personalitzades, heu de crear una nova variable Etiqueta de Google: configuració d'esdeveniments i, després, assignar-la a l'etiqueta de Google.

7. Deseu l'etiqueta de Google.

Pas 2: creeu un activador

A continuació, configureu un activador per carregar l'etiqueta de Google quan algú carregui el lloc web.

1. Per assegurar-vos que l'etiqueta de Google s'activi abans que altres activadors, feu clic a Activadors i utilitzeu l'activador Inicialització - Totes les pàgines. Obteniu més informació sobre els activadors de pàgina.
  2. Poseu un nom a l'etiqueta i deseu la configuració de l'etiqueta.

Resultat

La configuració de l'etiqueta ha de tenir aquest aspecte:

Captura de pantalla de la configuració finalitzada de l'etiqueta de Google

Pas 3: publiqueu el contenidor

Per actualitzar el lloc web amb els canvis més recents, feu clic al botó Envia que hi ha a l'extrem superior dret.

Resultat

Quan hàgiu configurat l'etiqueta, verifiqueu que l'etiqueta de Google funciona.

Per configurar més etiquetes a Tag Manager, consulteu la guia de Google Tag Manager.

Verificar que l'etiqueta envia dades

1. Obriu Google Tag Assistant.
  2. Introduïu l'URL del lloc web.
  3. Tag Assistant us mostra totes les etiquetes detectades a la part superior. Comproveu si la vostra etiqueta de Google es mostra.
  4. A la pestanya Resum, comproveu si l'etiqueta ha enviat algun esdeveniment.
    • ✅ L'etiqueta de Google està configurada correctament quan registra i envia els esdeveniments.
    • ❌ Si no veieu l'etiqueta de Google o si no recull sol·licituds, consulteu les seccions següents per obtenir més indicacions.

Recordeu que heu de configurar l'etiqueta de Google en tots els llocs web que hagin d'enviar dades. Per comprovar on s'ha trobat l'etiqueta de Google, accediu al resum de cobertura de l'etiqueta.

No s'ha trobat cap etiqueta

Si Tag Assistant no ha trobat l'etiqueta de Google, assegureu-vos que:

• Heu afegit l'identificador de mesurament correcte.
  • El codi s'ha publicat. Podeu utilitzar les eines per a desenvolupadors del navegador a fi de veure quin codi s'ha carregat.

La destinació no rep dades

Si Tag Assistant mostra que l'etiqueta de Google és a la pàgina, però seguiu sense veure cap dada, és possible que l'etiqueta de Google no estigui connectada a cap destinació.

En aquest cas, rebreu una notificació quan obriu la pàgina de l'etiqueta de Google. Podeu triar entre connectar la destinació a una etiqueta de Google existent o crear una etiqueta de Google nova.

Passos següents

Un cop hàgiu configurat l'etiqueta de Google, assegureu-vos de definir-ne les opcions de configuració perquè enviï les dades que necessiteu.

Definir les opcions de configuració de l'etiqueta de Google