Brukerstøtte for personvern

Du har en rekke kontroller for å administrere personvernet ditt på Google-tjenester. For å finne svar på mange vanlige spørsmål om personvern og dataene dine i Googles produkter og tjenester kan du velge et alternativ nedenfor eller gå til personvernreglene våre.

Merk: Denne artikkelen tar ikke opp tekniske problemer eller temaer som ikke er knyttet til databeskyttelse. Hvis du har tekniske problemer, kan du gå til brukerstøtten og brukerstøtteforumene våre.

Administrer personvernet ditt

Få tilgang til og last ned dataene dine

Last ned dataene dine fra Google-produkter og -tjenester

Finn ut hvordan du laster ned dataene dine, eller gå til Takeaway-verktøyet for å laste ned dataene dine fra Google-produkter og -tjenester.

Du kan også bruke verktøyene våre til å få tilgang til og gå gjennom dataene dine eller slette dataene dine.

Send inn en forespørsel om datatilgang

Hvis informasjonen du er ute etter, ikke er tilgjengelig via disse verktøyene, kan du sende inn en forespørsel om datatilgang og spesifisere

• kategoriene av den personlige informasjonen du er ute etter
  • produktene eller tjenestene dataene er relatert til
  • eventuelle omtrentlige datoer for når du tror at dataene kan ha blitt samlet inn av Google

Du må logge på Google-kontoen din for å fylle ut skjemaet.

Viktig: Du kan også ringe gratisnummeret vårt, 855-548-2777. Representantene våre kan svare på mange av spørsmålene dine og hjelpe deg med å fylle ut nettskjemaet for å sikre at vi gir informasjon til kontoeieren. Vær oppmerksom på at dette nummeret aktiveres 1. januar 2020.

Gå gjennom grunnleggende kontoinformasjon

Få tilgang til og gå gjennom dataene dine

Når du er logget på en Google-konto, kan du når som helst gå gjennom og oppdatere informasjon ved å gå til Google-tjenestene du bruker. Både Foto og Disk er for eksempel laget for å gjøre det enklere å administrere spesifikke typer innhold du har lagret hos Google.

Vi har også opprettet et sted der du kan gå gjennom og kontrollere informasjon som er lagret i Google-kontoen din. Dette er noen av verktøyene:

• I Min aktivitet kan du gå gjennom og kontrollere dataene som opprettes når du bruker Googles tjenester, for eksempel når du søker etter noe eller besøker Google Play.
  • Med Google Oversikt kan du administrere informasjon som er tilknyttet spesifikke produkter.
  • Med Personlig informasjon kan du administrere kontaktinformasjonen din, for eksempel navn, e-postadresse og telefonnummer.

Når du er logget av, kan du administrere informasjon som er tilknyttet nettleseren eller enheten din, for eksempel dette:

• Tilpasset søk i avlogget modus: Velg om søkeaktiviteten din skal brukes for å gi deg mer relevante resultater og anbefalinger.
  • YouTube-innstillinger: Sett YouTube-søkeloggen og YouTube-seerloggen din på pause, eller slett dem.
  • Annonseinnstillinger: Administrer innstillingene dine for annonser du ser på Google samt på nettsteder og i apper som samarbeider med Google om å vise annonser.

Send inn en forespørsel om datatilgang

Hvis informasjonen du er ute etter, ikke dekkes av disse verktøyene, kan du sende inn en forespørsel om datatilgang. Du kan gjøre følgende:

1. Kontakt oss via det spesifikke nettskjemaet vårt.
  2. Ring gratisnummeret vårt, 855-548-2777. Representantene våre kan svare på mange av spørsmålene dine og hjelpe deg med å fylle ut nettskjemaet for å sikre at vi gir informasjon til kontoeieren. Vær oppmerksom på at dette nummeret aktiveres 1. januar 2020.

Kontrollér personvern- og sikkerhetsinnstillingene dine

Gå gjennom personverninnstillingene dine

Du har kontroller for å administrere personvernet ditt på tjenestene våre. Du kan bruke personvernsjekken til å gjennomgå og justere viktige personverninnstillinger som de nedenfor. I tillegg til disse verktøyene tilbyr vi også spesifikke personverninnstillinger i produktene våre.

• Aktivitetslagring
    • Avgjør hva slags aktivitet du vil at skal lagres i kontoen din. Du kan for eksempel slå på posisjonsloggen hvis du vil ha trafikkoppdateringer for den daglige pendleruten din, eller du kan lagre YouTube-seerloggen din for å få bedre videoforslag.
  • Annonseinnstillinger
    • Administrer innstillingene dine for annonser du ser på Google, og på nettsteder og i apper som samarbeider med Google om å vise annonser. Du kan endre interessene dine, velge om du vil at personopplysningene dine skal brukes for å gjøre annonser mer relevante for deg, og slå visse annonseringstjenester på eller av.
  • Om deg
    • Kontrollér hvilken informasjon andre kan se om deg på Googles tjenester.

Gå gjennom hvordan du deler data med tredjepartsapper og -nettsteder

For trygg deling av dataene dine gir Google deg muligheten til å gi nettsteder og apper fra tredjeparter tilgang til ulike deler av kontoen din.

Gå gjennom hvordan du deler data med tredjepartsapper og -nettsteder.

Gå gjennom sikkerhetsinnstillingene dine

Slett dataene dine

Slett aktiviteten din

Slett Google-kontoen din

Du kan når som helst slette Google-kontoen din. Hvis du har ombestemt deg eller slettet kontoen ved et uhell, er det mulig du kan gjenopprette den. Finn ut hvordan du gjenoppretter kontoen din.

Når kontoen er slettet, fjernes alle dataene dine og kontoinnholdet ditt fra systemet vårt etter en viss tid. Retningslinjene våre for oppbevaring beskriver hvorfor vi oppbevarer ulike datatyper i ulike tidsperioder. Når du sletter Google-kontoen din, kan du ikke lenger bruke

• tjenester som krever at du logger på, for eksempel Gmail, Disk og Kalender
  • dataene som er tilknyttet kontoen, deriblant e-poster, bilder og kjøpsbevis
  • abonnementer på YouTube
  • innhold du har kjøpt på Google Play, for eksempel filmer, spill eller musikk
  • informasjon du har lagret i Chrome
  • Gmail-brukernavnet ditt – når det er slettet, kan du ikke bruke det igjen senere – og du kan ikke opprette en ny Google-konto med det samme brukernavnet

I tillegg til disse verktøyene tilbyr vi også spesifikke slettekontroller i produktene våre, for eksempel Foto.

Få hjelp med spørsmål om personvern

Kontakt Google med en forespørsel om personvern

Google har et eget team som håndterer forespørsler om personvern for forbruker- og bedriftsprodukter. Du kan gjøre følgende:

1. Kontakt oss via det spesifikke nettskjemaet vårt.
  2. Ring gratisnummeret vårt, 855-548-2777. Representantene våre kan svare på mange av spørsmålene dine og hjelpe deg med å fylle ut nettskjemaet. Vær oppmerksom på at dette nummeret aktiveres 1. januar 2020.

Finn ut mer om dataene og informasjonen Google samler inn

Hvilken informasjon samler vi inn, og hvordan bruker vi den?

Vi er forpliktet til å være tydelige på hvilken informasjon vi samler inn, og hvordan vi bruker informasjonen. Du kan finne detaljer om praksis og rutiner som er knyttet til dette, i personvernreglene våre. Du får også forklaringer på informasjonstypene vi samler inn, hvordan de samles inn, hvorfor vi samler dem inn, og hvordan de deles. Du kan også gå til sikkerhetssenteret vårt for å finne ut mer om Googles prinsipper for personvern og sikkerhet.

Hvor lagres dataene dine?

Vi har tjenere over hele verden for å sikre at tjenestene våre er pålitelige. Dette betyr at informasjonen din kan behandles på tjenere som befinner seg i andre land enn der du bor. Uansett hvor informasjonen din behandles, beskytter Google dataene dine like godt.

Fjern innhold fra Google-produkter

Gjenopprett kontoen din eller gjør den sikrere

Gjenopprett eller få tilgang til Google-kontoen din igjen

Hvis du har problemer med en personlig konto:

1. Følg disse trinnene for å gjenopprette kontoen din.
  2. Hvis du fremdeles ikke kan gjenopprette kontoen din, kan du finne produktforumet for produktet du bruker.
  3. Skriv et innlegg med spørsmålet ditt.

Hvis du bruker et Google-produkt med en jobb- eller skolekonto, kan du finne hjelp for G Suite.

Mistenker du at kontoen din er blitt hacket?

Mistenkelig aktivitet i kontoen din

Hvis du finner mistenkelig aktivitet på kontoen din, følger du fremgangsmåten for å gjøre kontoen din sikrere. Bruk sikkerhetssjekken til å sjekke sikkerhetsinnstillingene for kontoen din.

Hvis du mener det er begått en forbrytelse

Hvis du mener det er begått en forbrytelse, bør du kontakte de lokale politimyndighetene.

Hvis du mottar noen andres e-post

Finn ut hvorfor du mottar noen andres e-post

Få hjelp med et Google-produkt

Gå til brukerstøtten og brukerstøtteforumene våre.