Last ned dataene dine

Du kan eksportere og laste ned data fra Google-produktene du bruker, for eksempel e-post, kalender og bilder. Følg noen få enkle trinn for å opprette et arkiv eller bruke dataene i en annen tjeneste.

Merk: Dataene dine slettes ikke fra Google-tjenerne selv om du laster dem ned. Finn ut hvordan du sletter kontoen din eller hvordan du sletter søkene dine og surfeaktiviteten din.

Opprett et arkiv med dataene dine

Velg først hvilke produkter du vil ta med

1. Gå til Last ned dataene dine-siden. Det kan hende at du må logge på Google-kontoen din.
  2. Velg hvilke Google-produkter du vil inkludere i nedlastingen. For å se flere detaljer og alternativer for produktene, velg nedoverpilen Pil ned.
  3. Velg Neste.
  4. Velg arkivets «Filtype».

Merk: Innholdet ditt fra Google Play Musikk inkluderes ikke når du oppretter et arkiv. For å laste ned musikken din, bruk Google Play Musikkbehandling.

Velg deretter hvordan arkivet skal leveres

Når arkivet er opprettet med ett av disse alternativene, sender vi deg en e-post med en link til plasseringen. Denne prosessen kan ta alt fra noen få minutter til flere timer, avhengig av hvor mye informasjon kontoen din inneholder. De fleste får imidlertid linken samme dag som de ber om den.

Send nedlastingslinken via e-post

Vi sender deg en e-post med en link for å laste ned arkivet ditt.

1. Velg Send nedlastingslink via e-post som «Leveringsmåte».
  2. Velg Opprett arkiv.
  3. Klikk på Last ned arkiv i e-posten du mottar.
  4. For å laste ned dataene dine, følg veiledningen på skjermen.
Legg til i Disk

Vi legger til arkivet ditt i Google Disk og sender deg en e-post med en link til plasseringen. Dataene dine tar opp deler av lagringsplassen din.

1. Velg Legg til i Disk som «Leveringsmåte».
  2. Velg Opprett arkiv.
  3. Klikk på Se i Disk i e-posten du mottar. Du ser en mappe der dataene dine er organisert etter produkt.
  4. For å laste ned dataene dine, velg Last ned øverst på skjermen.
Legg til i Dropbox

Vi laster opp arkivet ditt til Dropbox og sender deg en e-post med en link til plasseringen.

1. Velg Legg til i Dropbox som «Leveringsmåte».
  2. Velg Tilknytt konto og opprett arkiv.
  3. Du blir sendt til Dropbox. Logg på Dropbox-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Tillat i Dropbox-vinduet når du blir spurt om «Last ned Google-dataene dine» kan få tilgang til sin egen «Apps»-mappe i Dropbox.
  5. For å holde dataene dine privat, sørg for at du ikke deler denne Dropbox-mappen med noen andre.
  6. Klikk på Se i Dropbox i e-posten du mottar. Du blir sendt til Dropbox-mappen med arkivet ditt.
  7. For å laste ned dataene dine, følg Dropbox-fremgangsmåten for å laste ned filer.

Merknader

• Etter at du har fulgt disse trinnene, vises «Last ned Google-dataene dine» i Dropbox-sikkerhetsinnstillingene dine som en tilknyttet app. Du kan når som helst fjerne Google som en tilknyttet app. (Hvis du eksporterer data til Dropbox senere, må du gi Google tillatelse på nytt.)
  • Når arkivet ditt er lastet opp til Dropbox, er ikke Google lenger ansvarlig for det. Arkivet ditt dekkes av vilkårene for bruk av Dropbox.
Legg til i Microsoft OneDrive

Vi legger til arkivet ditt i Microsoft OneDrive og sender deg en link til plasseringen.

1. Velg Legg til i OneDrive som «Leveringsmåte».
  2. Velg Tilknytt konto og opprett arkiv.
  3. Du blir sendt til Microsoft. Logg på Microsoft-kontoen din hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Ja i Microsoft-vinduet når du blir spurt om «Last ned Google-dataene dine» kan få tilgang til informasjonen din.
  5. For å holde dataene dine privat, sørg for at du ikke deler denne OneDrive-mappen med noen andre.
  6. Klikk på Se i OneDrive i e-posten du mottar. Du blir sendt til OneDrive-mappen med arkivet ditt.
  7. For å laste ned dataene dine, følg OneDrive-fremgangsmåten for å laste ned filer.

Merknader

• Etter at du har fulgt disse trinnene, vises «Last ned Google-dataene dine» i Microsoft OneDrive-innstillingene dine for sikkerhet og personvern som en app med tilgang til deler av informasjonen din. Du kan fjerne Googles tilgang når som helst. (Hvis du eksporterer data til OneDrive senere, må du gi Google tillatelse på nytt.)
  • Når arkivet er lagt til i Microsoft OneDrive, er ikke Google lenger ansvarlig for det. Arkivet ditt dekkes av Microsofts tjenesteavtale.

Vanlige spørsmål

Hvilket format bør jeg velge for dataene mine?

Hvilket format du bør velge, avhenger av tjenesten, datatypen og hva dataene skal brukes til. Vi har valgt typene vi mener er mest nyttig og lettest å flytte. Vi eksporterer for eksempel kontakter som vCard, som er et veldig vanlig format hos e-postleverandører. Vi tilbyr også ofte flere alternativer, så du kan velge det som passer deg best.

Hvor skal jeg lagre dataene mine

Du kan lagre dataene dine på et hvilket som helst trygt sted med nok plass. I de fleste tilfeller er det lettest å laste dem ned direkte til datamaskinen.

Hvis du bruker en offentlig datamaskin, bør du lagre dem i Google Disk eller på en annen lagringsplass bare du bruker.

Merk: Hvis du bruker Google Disk og har tenkt å slette Google-kontoen din, må du flytte arkivet ditt til en annen lagringsplass før du sletter kontoen.

Hvorfor ble arkivet mitt delt opp i flere zip-filer?

For å sikre at dataene dine lastes ned, begrenser vi disse .zip-filene til en størrelse på 2 GB. Arkiv som er større enn 2 GB, deles opp i flere .zip-filer. Valg av .tgz eller .tbz-format for arkivet ditt øker størrelsesgrensen til 50 GB. Da er det mye mindre sannsynlig at arkivet ditt deles opp.

Merk: Spesiell programvare kan være nødvendig for å pakke ut et .tgz- eller .tbz-arkiv. Husk at disse filtypene ikke kan ha Unicode-tegn i filnavnet.

Hvorfor utløper arkivene mine?

Arkivet utløper etter omtrent sju dager. Deretter må du opprette et nytt arkiv med den nyeste informasjonen din.

Selv om arkivet ditt utløper, betyr ikke dette at dataene dine har utløpt, og det skjer ingen endringer i Google-tjenestene du bruker.

Merk: Vi tillater bare at hvert arkiv lastes ned fem ganger. Etter dette må du be om et annet arkiv.

Hvorfor må jeg oppgi passordet mitt på nytt når jeg prøver å laste ned arkivet mitt?

Sikkerheten til dataene dine er veldig viktig, så når du oppretter et arkiv, ønsker vi å være helt sikre på at du er personen som laster ned dataene.

Dette gjør vi ved å be deg om å skrive inn passordet til Google-kontoen din på nytt hvis du ikke nylig har gjort det. Vi forstår at dette kan være upraktisk, men det er viktig å ta ekstra forholdsregler for å holde dataene dine trygge.

Merk: Hvis du har slått på 2-trinns bekreftelse for kontoen din, blir du kanskje bedt om å oppgi en ekstra bekreftelseskode som blir sendt til telefonen din.

Hvorfor fungerer ikke arkivet mitt?

Hvis noe går galt med arkivet eller du ikke kan lage et, kan du prøve å opprette et nytt arkiv. Denne fremgangsmåten løser ofte problemet.

Hvordan bevarer jeg Gmail-etikettene mine hvis jeg eksporterer e-posten min?

Når du eksporterer e-post fra Gmail, bevares hver e-postetikett i en spesiell X-Gmail-Labels-topptekst i den nedlastede filen. Til tross for at ingen e-postklienter gjenkjenner denne filen foreløpig, er det mulig å lage utvidelser som kan bruke etikettene, til de fleste e-postklienter.

Jeg er Google Apps-kunde. Hvordan eksporterer jeg dataene til organisasjonen min?

Se Overfør data bort fra Google Apps for informasjon om hvordan du kan overføre organisasjonens e-poster, kalendere, dokumenter og nettsteder.

Send oss tilbakemelding

Gi oss tilbakemelding på hva du synes om nedlastingen av dataene dine. Når du deler tilbakemeldinger, hjelper du Google med å forbedre dette produktet for både deg selv og andre.