Bygga produktdata med automatiserade flöden

Automatiserade flöden gör det enklare att skicka produktdata till Google, vilket gör att användare kan hitta information om dina produkter på olika Google-tjänster. Du kan då också marknadsföra dina produkter och nå ut till nya kunder i alla länder med flera olika Shopping-program.

I den här artikeln beskriver vi hur du skickar in produktdata med hjälp av automatiska flöden för olika Merchant Center-program, till exempel Shopping-annonser eller Googles plattformar.

Så fungerar det

I automatiserade flöden används en funktion som heter webbplatsgenomsökning. Sökrobotar läser strukturerad data och webbplatskartan på webbplatsen och extraherar den senaste informationen om relevanta produkter.

Du behöver lägga till märkning av strukturerad data för schema.org på din webbplats för att webbplatsgenomsökningen ska fungera med automatiserade flöden. Läs mer om märkning av strukturerad data

Google läser också webbplatsens webbplatskartor för att genomsöka webbplatsen fullständigt. Läs mer om webbplatskartor

När du har lagt till märkning av strukturerad data på webbplatsen blir flödesinmatningsmetoden Webbplatsgenomsökning tillgänglig på ditt Merchant Center-konto när du skapar ett nytt primärt flöde. Då skapas produktdata i avsnittet Flöden på kontot.

Om det ännu inte finns någon strukturerad data på dina målsidor lägger du till märkning av strukturerad data på målsidorna för alla produkter.

Konfigurera automatiserade flöden

Kom igång med automatiserade flöden:

1. Skapa ett Merchant Center-konto Verifiera och gör anspråk på din webbadress.
  2. Kontrollera att webbplatsen och produkternas målsidor har korrekt märkning av strukturerad data. Gör det med hjälp av testverktyget för strukturerad data.
  3. Följande attribut krävs för att använda automatiserade flöden: title [titel], price [pris], availability [tillgänglighet] och image_link [bildlänk]. Om du vill utöka den information som Google genomsöker på din webbplats kan du också ladda upp ett tilläggsflöde eller ge ytterligare information via strukturerad datauppmärkning, till exempel: gtin [gtin], brand [varumärke], mpn [artikelnummer], size [storlek], color [färg], description [beskrivning] eller condition [skick].
  4. Välj Produkter och sedan Flöden på Merchant Center-kontot. Skapa ett nytt primärt flöde genom att klicka på plusknappen. Läs mer om att skapa flöden

Kom ihåg

Om du vill visa dina produkter i Shopping-annonser behöver du också göra följande:

Om du inte ser webbplatsgenomsökning som inmatningsmetod i Merchant Center-kontot bör du kontrollera att

• din märkning av strukturerad data är korrekt implementerad för alla nödvändiga attribut
  • du har tagit bort eller inte har ett flöde på kontot
  • kontot inte är avstängt
  • du har rätt inställningar för robots.txt och att Googlebot inte är blockerad. Läs mer

Använda och övervaka automatiserade flöden

När du har aktiverat automatiserade flöden och använder webbplatsgenomsökning kan du övervaka din produktdata på fliken Produktlista i Merchant Center, lösa problem med datakvalitet på fliken Diagnostik eller se rekommendationer för förbättringar på fliken Möjligheter i Merchant Center. Din data uppdateras regelbundet beroende på vilken trafik webbplatsen får från Google.

Dessutom kan du uppdatera din produktdata i Merchant Center med hjälp av tilläggsflöden så ofta du vill. Med tilläggsflöden kan du lägga till mer information i ditt flöde. Du kan uppdatera tilläggsflödena oftare, eller skicka ytterligare detaljer som inte ingår i det primära flödet. Läs mer om tilläggsflöden

Obs! Om dina erbjudanden kräver regelbundna prisändringar rekommenderar vi att använda Content API.

Om du vill göra större ändringar i din produktdata kan du använda flödesregler. Läs mer om flödesregler