I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Bygga produktdata med automatiserade flöden

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du letar efter information om att lägga till produkter från onlinebutiken i Merchant Center Next.

Automatiserade flöden gör det enklare att skicka produktdata till Google, och den här datan hjälper kunder att hitta information om dina produkter på olika Google-tjänster. Du kan även nå ut till nya kunder över hela världen.

I den här artikeln förklarar vi hur du kan skicka in och hantera produktdata med automatiserade flöden i Merchant Center.

På den här sidan

Så fungerar det

I automatiserade flöden används en funktion som heter webbplatsgenomsökning. Strukturerad data och information från webbplatskartor används för att extrahera den senaste informationen om relevanta produkter från din webbplats.

Du behöver lägga till uppmärkning av strukturerad data för schema.org på alla produktmålsidor på webbplatsen för att webbplatsgenomsökningen ska fungera med automatiserade flöden. Läs mer om uppmärkning av strukturerad data för Merchant Center.

Följande attribut krävs för att använda automatiserade flöden:

Om du vill utöka den information som Google genomsöker på din webbplats kan du också ladda upp ett tilläggsflöde eller ange ytterligare information via uppmärkning av strukturerad data, till exempel:

Google läser också webbplatsens webbplatskartor för att genomsöka webbplatsen fullständigt. Läs mer om webbplatskartor.

Obs! Vi arbetar ständigt med att förbättra våra produkter, och det innebär bland annat att vi experimenterar med hur flöden för webbplatsgenomsökning hanteras i Merchant Center. Därför kan vissa säljare uppleva en alternativ hantering av flödet webbplatsgenomsökning.

Standardupplevelse

Konfigurera automatiserade flöden

När du har lagt till uppmärkning av strukturerad data på webbplatsen blir flödesinmatningsmetoden Webbplatsgenomsökning tillgänglig på ditt Merchant Center-konto när du skapar ett nytt primärt flöde. Läs mer om hur du laddar upp ett flöde.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto och klicka på rullgardinsmenyn Produkter på navigeringspanelen till vänster.
  2. Klicka på Flöden.
  3. Klicka på fliken Produktflöden högst upp på sidan.
  4. Klicka om du vill skapa ett nytt primärt flöde.
  5. Konfigurera flödet och välj webbplatsgenomsökning som indatametod.

Om du inte ser webbplatsgenomsökning som indatametod i Merchant Center-kontot bör du kontrollera att

Om du har ett annat flöde i Merchant Center-kontot men inte har en aktiv kampanj (inga 30-dagarsexponeringar) kan du också använda automatiserade flöden.

Tips: Om du vill visa dina produkter i Shopping-annonser behöver du också göra följande:

Hantera produktdata som har lagts till automatiskt

När du har aktiverat automatiserade flöden och använder webbplatsgenomsökning kan du övervaka din produktdata i Merchant Center på sidan Alla produkter. Du kan också åtgärda problem med datakvaliteten på sidan Diagnostik eller läsa rekommendationer om förbättringar på sidan Möjligheter. Din data uppdateras regelbundet beroende på vilken trafik webbplatsen får från Google.

Dessutom kan du uppdatera din produktdata i Merchant Center med hjälp av tilläggsflöden så ofta du vill. I tilläggsflöden finns ytterligare information om ditt flöde. Du kan uppdatera tilläggsflödena oftare eller skicka ytterligare detaljer som inte ingår i det primära flödet. Läs mer om hur du skapar ett flöde.

Obs! Om dina erbjudanden kräver regelbundna prisändringar rekommenderar vi att använda Content API.

Om du vill göra större ändringar i din produktdata rekommenderar vi att du använder flödesregler. Läs mer om hur du ställer in flödesregler.

Så här tar du bort en produkt från ett automatiserat flöde:

• Om du vill inaktivera framtida genomsökning av produkten och ta bort den helt från Merchant Center använder du märkning av strukturerad data för att märka produktens tillgänglighet som utgången.
  • Om produkten inte längre ska indexeras av Google lägger du till en noindex-metatagg på produktens målsida. Sidan tas bort från alla Google-plattformar, inklusive webbsökning.

Du kan också styra var en produkt visas genom att använda attributet uteslutna destinationer [excluded_destination] i tilläggsflödet.

Alternativ upplevelse

Upplevelsen nedan är bara tillgänglig för vissa av säljarna.

Konfigurera automatiserade flöden

När du har lagt till uppmärkning av strukturerad data för schema.org på alla produktmålsidor på webbplatsen och verifierat och gjort anspråk på webbadressen läggs din produktdata automatiskt till i ditt Merchant Center. Du kan hantera vilken data som läggs till via fliken Flöden. Läs mer om uppmärkning av strukturerad data för Merchant Center.

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto och klicka på rullgardinsmenyn Produkter på navigeringspanelen till vänster.
  2. Klicka på Flöden.
  3. Klicka på fliken Produktflöden högst upp på sidan.
  4. Högst upp på fliken Produktflöden finns ett webbplatsflöde.
  5. Du kan aktivera eller inaktivera det här flödet för webbplats:
    • Aktivera: produkter som finns på din webbplats läggs till i ditt Merchant Center-konto.
    • Inaktivera: produkter som finns på din webbplats läggs inte till automatiskt i ditt Merchant Center-konto, och genomsökta produkter som redan har lagts till tas bort.

Det kan ta upp till 4–8 timmar innan webbplatsflödesprodukter läggs till i eller tas bort från Merchant Center.

Om ditt Merchant Center-konto innehåller andra datakällor (till exempel filbaserade dataflöden) lägger webbplatsflödet inte till produktdubbletter, utan innehåller bara ytterligare produkter som finns på din webbplats.

Obs! Om ditt Merchant Center-konto innehåller andra datakällor (till exempel filbaserade dataflöden) lägger webbplatsflödet inte till produktdubbletter, utan innehåller bara ytterligare produkter som finns på din webbplats.

Hantera produktdata som har lagts till automatiskt

När produkter har lagts till automatiskt via webbplatsflödet kan du övervaka din produktdata i ditt Merchant Center-konto på sidan Alla produkter. Du kan också åtgärda problem med datakvaliteten på sidan Diagnostik eller läsa rekommendationer om förbättringar på sidan Möjligheter. Din data uppdateras regelbundet beroende på vilken trafik webbplatsen får från Google.

Du kan också använda tilläggsflöden för att utöka produktinformationen som läggs till i Merchant Center via webbplatsflödet. I tilläggsflöden finns ytterligare information om ditt flöde. Du kan uppdatera tilläggsflödena oftare eller skicka ytterligare produktdetaljer som inte lagts till via webbplatsflödet. Läs mer om hur du skapar ett tilläggsflöde.

Flödesregler är för närvarande inte tillgängliga för webbplatsflödet i den alternativa automatiserade upplevelsen.