In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Geautomatiseerde feeds gebruiken om productgegevens te maken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u uw producten uit uw online winkel toevoegt in Merchant Center Next.

Met geautomatiseerde feeds kunt u makkelijker productgegevens naar Google sturen, zodat klanten informatie over uw producten via verschillende contactpunten op Google kunnen vinden. Zo kunt u op wereldwijde schaal nieuwe klanten bereiken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw productgegevens indient en beheert met geautomatiseerde feeds in Merchant Center.

Op deze pagina

Hoe het werkt

Geautomatiseerde feeds gebruiken websitecrawl, een functie die gestructureerde gegevens en informatie over de sitemap gebruikt om actuele informatie over relevante producten op uw website op te halen.

Als u wilt dat deze websitecrawls werken met geautomatiseerde feeds, voegt u gestructureerde gegevensopmaak van schema.org toe aan alle productlandingspagina's op uw website. Ga naar Gestructureerde gegevensopmaak voor Merchant Center voor meer informatie.

De volgende kenmerken zijn vereist als u geautomatiseerde feeds wilt gebruiken:

De gegevens die Google via uw website ontdekt, kunt u uitbreiden door een aanvullende feed te uploaden of aanvullende gegevens op te geven met gestructureerde gegevensopmaak, bijvoorbeeld:

Google leest ook de sitemaps van uw website om uw site volledig te crawlen. Ga naar Sitemaps voor meer informatie.

Opmerking: We zijn altijd op zoek naar manieren om onze producten te verbeteren. Dit betekent ook dat we experimenteren met de manier waarop feeds die gebruikmaken van websitecrawl worden beheerd in Merchant Center. Dit zorgt ervoor dat sommige verkopers een andere ervaring hebben als het gaat om feeds met websitecrawl dan andere verkopers.

Standaardervaring

Geautomatiseerde feeds instellen

Nadat u gestructureerde gegevensopmaak aan uw website heeft toegevoegd, is de feedinvoermethode Websitecrawl beschikbaar in uw Merchant Center-account wanneer u een nieuwe primaire feed maakt. Ga naar Een feed uploaden voor meer informatie.

1. Klik in uw Merchant Center-account op het dropdownmenu Producten in het navigatievenster aan de linkerkant.
  2. Klik op Feeds.
  3. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Productfeeds.
  4. Klik om een nieuwe primaire feed te maken.
  5. Stel uw feed in en selecteer Websitecrawl als invoermethode.

Als u Websitecrawl niet als invoermethode ziet in uw Merchant Center-account, controleert u het volgende:

• Uw gestructureerde gegevensopmaak is correct geïmplementeerd voor alle vereiste kenmerken.
  • U heeft een feed in uw account verwijderd of heeft momenteel geen feed.
  • Uw account is niet opgeschort.
  • U heeft de juiste robots.txt-instellingen en u heeft Googlebot niet geblokkeerd. Ga voor meer informatie naar Oplossing: Desktoppagina kan niet worden gecrawld vanwege robots.txt.

Heeft u een andere feed in uw Merchant Center-account, maar nog geen actieve campagne (geen vertoningen binnen 30 dagen)? Dan heeft u ook de optie om geautomatiseerde feeds te gebruiken.

Tip: Als u uw producten in Shopping-advertenties wilt tonen, moet u ook het volgende doen:

Hoe u automatisch toegevoegde productgegevens beheert

Zodra geautomatiseerde feeds met websitecrawl als invoermethode actief zijn, kunt u in Merchant Center uw productgegevens controleren op de pagina Alle producten. U kunt ook problemen met de gegevenskwaliteit oplossen op de pagina Diagnostische gegevens of aanbevelingen voor verbeteringen bekijken op de pagina Mogelijkheden. Uw gegevens worden regelmatig vernieuwd, afhankelijk van het verkeer dat uw website via Google krijgt.

U kunt uw productgegevens in Merchant Center ook zo vaak als u wilt updaten met aanvullende feeds. Aanvullende feeds bevatten extra informatie over uw feed. U kunt deze aanvullende feeds vaker vernieuwen of aanvullende gegevens sturen die geen deel uitmaken van uw primaire feed. Ga naar Een feed maken voor meer informatie.

Opmerking: Als u de prijzen van uw aanbiedingen regelmatig moet wijzigen, raden we u aan om de Content API te gebruiken.

Als u uitgebreide wijzigingen in uw productgegevens wilt aanbrengen, raden we u aan om feedregels te gebruiken. Ga naar Feedregels instellen voor meer informatie.

Zo verwijdert u een product uit een geautomatiseerde feed:

• Als u toekomstige crawls van het product wilt voorkomen om het product helemaal te verwijderen uit Merchant Center, gebruikt u de gestructureerde gegevensopmaak om de beschikbaarheid van het product te taggen als beëindigd.
  • Als het product niet meer door Google moet worden geïndexeerd, voegt u een noindex-metatag toe aan de productbestemmingspagina. Hiermee wordt de pagina verwijderd uit alle producten van Google, waaronder Google Zoeken.

U kunt ook bepalen waar een product kan worden getoond door het kenmerk uitgesloten bestemming [excluded_destination] te gebruiken in de aanvullende feed.

Alternatieve ervaring

De onderstaande functionaliteit is alleen beschikbaar voor een deel van de verkopers.

Geautomatiseerde feeds instellen

Nadat u gestructureerde gegevensopmaak van schema.org heeft toegevoegd aan alle productlandingspagina's op uw website en u uw website-URL heeft geverifieerd en geclaimd, worden uw productgegevens automatisch toegevoegd aan uw Merchant Center. Via het tabblad Feeds kunt u beheren welke gegevens worden toegevoegd. Ga naar Gestructureerde gegevensopmaak voor Merchant Center voor meer informatie.

1. Klik in uw Merchant Center-account op het dropdownmenu Producten in het navigatievenster aan de linkerkant.
  2. Klik op Feeds.
  3. Klik bovenaan de pagina op het tabblad Productfeeds.
  4. Bovenaan het tabblad Productfeeds vindt u de Websitefeed.
  5. U kunt de Websitefeed aan- of uitzetten:
    • Aangezet: Producten die op uw website zijn gevonden, worden toegevoegd aan uw Merchant Center-account.
    • Uitgezet: Producten op uw website worden niet automatisch toegevoegd aan uw Merchant Center-account. Gecrawlde producten die al zijn toegevoegd, worden verwijderd.

Het kan 4 tot 8 uur duren voordat Websitefeed-producten aan Merchant Center zijn toegevoegd of eruit zijn verwijderd.

Als u andere gegevensbronnen in uw Merchant Center heeft (bijvoorbeeld op bestanden gebaseerde datafeeds), dupliceert de Websitefeed geen producten en bevat deze alleen aanvullende producten die op uw website zijn gevonden.

Opmerking: Als u in Merchant Center andere gegevensbronnen heeft (zoals op bestanden gebaseerde datafeeds), dupliceert de Websitefeed geen producten en bevat deze alleen aanvullende producten die op uw website zijn gevonden.

Hoe u automatisch toegevoegde productgegevens beheert

Nadat producten automatisch zijn toegevoegd via de Websitefeed, kunt u uw productgegevens controleren in uw Merchant Center-account op de pagina Alle producten. U kunt ook problemen met de gegevenskwaliteit oplossen op de pagina Diagnostische gegevens of aanbevelingen voor verbeteringen bekijken op de pagina Mogelijkheden. Uw gegevens worden regelmatig vernieuwd, afhankelijk van het verkeer dat uw website via Google krijgt.

U kunt ook aanvullende feeds gebruiken om de productinformatie die via de Websitefeed is toegevoegd, uit te breiden. Aanvullende feeds bevatten extra informatie voor uw feed. U kunt deze aanvullende feeds vaker vernieuwen of aanvullende productgegevens sturen die niet zijn toegevoegd via de Websitefeed. Ga naar Een aanvullende feed maken voor meer informatie.

Feedregels zijn momenteel niet beschikbaar voor de Websitefeed via de alternatieve ervaring van geautomatiseerde feeds.