Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Automaattisten fiidien hyödyntäminen tuotetietojen kokoamisessa

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa tuotteiden lisäämisestä verkkokaupasta Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Automaattiset fiidit helpottavat tuotetietojen lähettämistä Googlelle, minkä ansiosta asiakkaat voivat löytää tietoja tuotteistasi Googlen eri kontaktipisteiden kautta. Näin voit tavoittaa uusia asiakkaita kaikkialla maailmassa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tuotetietoja voi lähettää ja ylläpitää Kauppiaskeskuksen automaattisilla fiideillä.

Sisällys

Näin se toimii

Automaattisissa fiideissä käytetään ominaisuutta nimeltä verkkosivuston indeksointi, joka kerää sivustoltasi ajantasaiset tiedot tuotteista strukturoidun datan ja sivustokartan avulla.

Jotta sivustojen indeksointi voi toimia automaattisten fiidien käytön yhteydessä, kaikille verkkosivustosi laskeutumissivuille on lisättävä strukturoidun datan schema.org-merkinnät. Lue lisää strukturoidun datan merkinnöistä Kauppiaskeskusta varten.

Automaattisten fiidien käyttö edellyttää seuraavia määritteitä:

Jos haluat täydentää Googlen sivustoltasi poimimaa dataa, voit lähettää lisäsyötteen tai lisätietoja strukturoidun datan merkinnöillä. Esimerkkejä:

Google lukee myös sivustosi sivustokartan, jotta se pystyy indeksoimaan sivuston läpikotaisin. Lue lisää sivustokartoista.

Huom. Pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteitamme. Testaamme esimerkiksi sitä, miten verkkosivustoilta indeksoituja syötteitä ylläpidetään Kauppiaskeskuksessa. Tästä syystä joillakin kauppiailla verkkosivustoilta indeksoitujen syötteiden käyttökokemus voi olla vaihtoehtoinen.

Vakiokokemus

Automaattisten fiidien määrittäminen

Kun olet lisännyt strukturoidun datan merkinnät sivustollesi, Verkkosivuston indeksointi ‑syöttötapa on käytettävissä Kauppiaskeskuksessa, kun luot uutta ensisijaista syötettä. Lue lisää fiidin lataamisesta.

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja valitse vasemmalla olevasta navigaatiopaneelista avattava Tuotteet-valikko.
  2. Valitse Syötteet.
  3. Klikkaa sivun yläreunasta Tuotesyötteet-välilehteä.
  4. Luo uusi ensisijainen syöte klikkaamalla.
  5. Määritä syötteesi ja valitse syöttötavaksi Verkkosivuston indeksointi.

Jos et näe Verkkosivuston indeksointi ‑syöttötapaa Kauppiaskeskus-tililläsi, varmista seuraavat asiat:

Jos Kauppiaskeskus-tililläsi on toinen syöte, mutta sinulla ei vielä ole aktiivista kampanjaa (ei 30 päivän impressioita), voit käyttää halutessasi myös automaattisia fiidejä.

Vinkki: Jos haluat, että tuotteesi näkyvät Shopping-mainoksissa, tee myös seuraavat asiat:

Automaattisesti lisättyjen tuotetietojen ylläpitäminen

Kun automaattiset fiidit ovat aktiivisina ja syöttötapana on Verkkosivuston indeksointi, voit seurata tuotetietojasi Kauppiaskeskuksen Kaikki syötteet ‐sivulla. Voit myös ratkaista datan laatuongelmia Diagnostiikka-sivulla ja tutustua parannusehdotuksiin Mahdollisuudet-sivulla. Data päivittyy säännöllisesti riippuen liikenteestä, jota sivustosi saa Googlesta.

Voit myös päivittää tuotetietosi Kauppiaskeskuksessa lisäsyötteillä niin usein kuin haluat. Lisäsyötteillä voit tarjota lisätietoja syötteisiin. Lisäsyötteitä voi päivittää useammin, ja niillä voi lähettää lisätietoja, joita ei ole ensisijaisessa syötteessäsi. Lue lisää syötteen luomisesta.

Huom. Jos tarjoustesi hinnat muuttuvat usein, suosittelemme käyttämään Content APIa.

Jos haluat tehdä kattavia muutoksia kaikkiin tuotetietoihin, suosittelemme käyttämään syötesääntöjä. Lue lisää syötesääntöjen luomisesta.

Tuotteen poistaminen automaattisesta fiidistä:

• Voit ottaa tuotteen tulevat indeksoinnit pois päältä ja poistaa sen kokonaan Kauppiaskeskuksesta käyttämällä strukturoidun datan merkintöjä. Se tapahtuu vaihtamalla tuotteen saatavuuden määritteeksi valmistus lopetettu [discontinued].
  • Jos et halua Googlen enää indeksoivan tuotetta, lisää sen laskeutumissivulle noindex-sisällönkuvauskenttä. Se poistaa sivun kaikista Googlen palveluista verkkohaku mukaan lukien.

Voit myös valita tuotteen mahdolliset näyttöpaikat käyttämällä lisäsyötteessä poissuljetut näyttöpaikat [excluded_destination] ‐määritettä.

Vaihtoehtoinen kokemus

Alla näkyvä kokemus on saatavilla vain osalle kauppiaista.

Automaattisten fiidien määrittäminen

Kun olet lisännyt strukturoidun datan schema.org-merkinnät kaikille sivustosi laskeutumissivuille sekä vahvistanut verkkosivustosi URL-osoitteen ja ilmoittautunut sivuston omistajaksi, tuotetiedot lisätään automaattisesti Kauppiaskeskukseen. Syötteet-välilehdellä voit valita, mitä dataa lisätään. Lue lisää strukturoidun datan merkinnöistä Kauppiaskeskusta varten.

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilillesi ja valitse vasemmalla olevasta navigaatiopaneelista avattava Tuotteet-valikko.
  2. Valitse Syötteet.
  3. Klikkaa sivun yläreunasta Tuotesyötteet-välilehteä.
  4. Tuotesyötteet-välilehden yläosassa on Verkkosivusto-syöte.
  5. Verkkosivusto-syöte voidaan laittaa käyttöön tai pois käytöstä:
    • Käytössä: Verkkosivustoltasi löytyvät tuotteet lisätään Kauppiaskeskus-tilillesi.
    • Pois käytöstä: Verkkosivustollasi olevia tuotteita ei lisätä automaattisesti Kauppiaskeskus-tilillesi. Jos tilille on jo lisätty indeksoituja tuotteita, ne poistetaan.

Verkkosivusto-syötteen tuotteiden lisääminen tai poistaminen Kauppiaskeskuksessa voi viedä 4–8 tuntia.

Jos Kauppiaskeskus-tililläsi on muita datalähteitä, kuten tiedostopohjaisia datasyötteitä, Verkkosivusto-syöte ei kopioi näiden lähteiden tuotteita. Syöte sisältää vain sivustoltasi löytyvät muut tuotteet.

Huom. Jos Kauppiaskeskus-tililläsi on muita datalähteitä, kuten tiedostopohjaisia datasyötteitä, Verkkosivusto-syöte ei kopioi näiden lähteiden tuotteita. Syöte sisältää vain sivustoltasi löytyvät muut tuotteet.

Automaattisesti lisättyjen tuotetietojen ylläpitäminen

Kun tuotteet on lisätty automaattisesti Verkkosivusto-syötteen kautta, voit seurata tuotetietojasi Kauppiaskeskus-tilisi Kaikki tuotteet ‐sivulla. Voit myös ratkaista datan laatuongelmia Diagnostiikka-sivulla tai tutustua parannusehdotuksiin Mahdollisuudet-sivulla. Data päivittyy säännöllisesti riippuen liikenteestä, jota sivustosi saa Googlesta.

Voit täydentää lisäsyötteiden avulla tuotetietoja, jotka on lisätty Kauppiaskeskukseen Verkkosivusto-syötteellä. Lisäsyötteillä voit tarjota lisätietoja syötteisiin. Lisäsyötteitä voi päivittää useammin, ja niillä voi lähettää sellaisia lisätietoja, joita ei ole lisätty Verkkosivusto-syötteellä. Lue lisää lisäsyötteen luomisesta.

Verkkosivusto-syötteen syötesäännöt eivät tällä hetkellä ole käytettävissä vaihtoehtoisessa automaattisessa kokemuksessa.