Registrera dig som en produktjämförelsetjänst

Med produktjämförelsetjänster (CSS:er) kan du visa Shopping-annonser på Google på uppdrag av säljare i länder som ingår i EES (Europeiska ekonomiska samarbetsområdet) och i Schweiz. Shopping-annonser för CSS:er är tillgängliga i följande länder: Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Spanien, Sverige, Schweiz och Storbritannien.

Minimikrav

Du som produktjämförelsetjänst måste uppfylla de här kraven för att visa annonser för de säljare du representerar:

• Du driver en webbplats med en produktjämförelsetjänst som uppfyller följande krav:
    • Webbplatsen visar alla erbjudanden du skickar till Google och användarna kan söka efter och jämföra olika produkter och olika erbjudanden för samma produkt från olika säljare.
    • Nu visas erbjudanden från 50 olika säljardomäner för varje land de riktar Shopping-annonser mot på webbplatsen. Dessa måste vara säljare som levererar produkter till respektive land, vilket betyder att konsumenterna i landet kan köpa från dem.
    • Webbplatsen visar produkterbjudanden som leder användaren till en sida där de kan köpa produkten.
    • På webbplatsen finns en sökruta med sökfunktioner som är främst baserade på en dynamisk automatiserad process och inte är påtagligt baserade på sökteknik som är licensierad eller syndikerad från Google.
    • På CSS-webbplatsen kan du nu sortera eller filtrera sökresultat efter pris och minst en annan dimension som är relevant för konsumenterna (till exempel varumärke, säljare och leveranstid).

• Webbplatsen är tillgänglig för alla utan registrering.
  • Företaget är registrerat i minst ett EES-land och visa en företagsadress som motsvarar din registrering på webbplatsen.
  • Annonserna uppfyller alla policyer för Shopping-annonser och produktdataspecifikationer.
  • Kampanjlänkar i Shopping-annonser behöver leda användarna direkt till en sida där de kan köpa den annonserade produkten (om de inte uttryckligen anges på ett annat sätt för ett visst annonsformat). Läs mer om krav för målsidor.
  • Du skickar in produktdata för varje säljare du representerar i ett separat underkonto i ett konto för flera kunder (ett underkonto för varje enskild säljardomän).
  • Om du vill representera och skapa kampanjer för en marknadsplats kan du begära ett separat marknadsplatskonto för flera kunder. Skicka in produktdata för varje enskild säljare på marknadsplatsen i ett separat underkonto i marknadsplatskontot för flera kunder. Om du tillåter transaktioner på din egen domän kan du begära ett separat marknadsplatskonto för flera kunder för de kampanjerna. Sedan kan du skicka in produktdata för varje säljare i ett enskilt underkonto för det marknadsplatskontot.
  • Om ditt företag i första hand är en marknadsplats som tillåter transaktioner på din egen domän kan du inte delta som produktjämförelsetjänst. Du kan däremot delta som en marknadsplats via en eller flera produktjämförelsetjänster.
  • Du skapar ett nytt Google Ads-konto och kopplar det uteslutande till ditt produktjämförelsekonto för flera kunder och deras underkonton om det är tillämpligt.
  • Du garanterar att du har nödvändiga rättigheter att ge Google åtkomst att indexera, cachelagra eller genomsöka målsidesadresserna på säljarens webbplats och innehållet som görs tillgängligt via sådana webbadresser och visa information som är kopplad till produktannonserna du skickar in. Tjänsten måste tydligt och demonstrativt beskriva för tredje parter att deras innehåll tillhandahålls på Google och kan göras tillgängligt för allmänheten.

Om du inte följer kraven underkänner vi dina produkter eller stänger av dina konton och meddelar dig det på sidan Diagnostik i dina Merchant Center-konton.

Bästa metoder

Här är några rekommendationer för konfiguration och funktioner på din produktjämförelsewebbplats som vi tror kan hjälpa dig att få nöjda användare och konkurrera mot andra produktjämförelsetjänster.

Filtrering och sortering

Användarna bör kunna filtrera och sortera produkterbjudanden på webbplatsen efter relevanta kriterier (till exempel pris, säljare eller varumärke). Det kan vara bra att erbjuda olika alternativ för filtrering och sortering beroende på vilken typ av produkt det handlar om (till exempel färg och stil för kläder eller tekniska specifikationer för elektronik).

Jämförelse av erbjudanden för samma produkt

Om flera säljare säljer samma produkt via din webbplats bör användarna kunna få en översikt med en jämförelse av erbjudanden för samma produkt från olika säljare. Det är bra att ange information för varje erbjudande, till exempel pris, fraktkostnad, leveranstid, betalningsmetoder, betyg och recensioner osv. På så sätt kan användarna välja en säljare utifrån det som är viktigt för dem.

Språk och valuta

Hjälp användarna att hitta erbjudanden på deras egna språk och med lokala valutor. När en användare klickar på en Shopping-annons och hamnar på din produktjämförelsewebbplats bör språket och valutan i de erbjudanden som visas på webbplatsen motsvara språket och valutan i annonsen.

Närvaro i flera länder

Om din produktjämförelsetjänst är aktiv i flera länder rekommenderar vi att du ser till att användarna hittar erbjudanden för rätt land och språk på din webbplats när de klickar på en By CSS-länk i en Shopping-annons (vilket innebär att landet och språket för erbjudanden på webbplatsen motsvarar erbjudanden i annonsen).

Om du använder samma CSS-domän för flera länder kan du anpassa vilka erbjudanden som visas utifrån det du vet om användarna och deras platser. Alternativt kan du använda en separat produktjämförelsewebbplats för varje land.

Det finns några olika sätt att göra det på:

1. Använd olika varumärken för varje land.
  2. Använd olika landdomäner för samma varumärke (till exempel dincss.fr och dincss.de).
  3. Använd olika underdomäner för varje land (till exempel fr.dincss.com och de.dincss.com).

Varje webbplats får ett eget produktjämförelsekonto för flera kunder.

Du kan också ha olika språkversioner av webbplatsen för länder där flera språk talas (till exempel fr.dincss.be).

Så registrerar du dig

Om du driver ett produktjämförelseföretag som uppfyller kraven ovan och vill delta i Shopping-annonser på uppdrag av säljarna du representerar gör du följande:

1. Skapa ett nytt Merchant Center-konto.
  2. I avsnittet Företagsuppgifter i ditt Merchant Center-konto lägger du till följande uppgifter:
    • Företagets visningsnamn (som du vill att det ska visas för användare, högst 10–15 tecken)
    • Din webbplats, inklusive schema (http:// eller https://)
    • Din företagsadress
    • Dina kontaktuppgifter till kundtjänsten (webbadress, e-postadress och telefonnummer)
  3. Verifiera sedan webbadressen så här:
    • Om du inte har ett annat konto för Shopping-annonser för domänen verifierar du och gör anspråk på webbplatsen när du registrerar dig i Merchant Center.
    • Om du redan annonserar med Shopping-annonser för en viss domän kan ett anspråk störa annonsvisningar från övriga befintliga Merchant Center-konton. I så fall kan du verifiera din domän med Google Search Console utan att göra anspråk på den. Logga in som en användare med åtkomst till det skapade Merchant Center-kontot, navigera till Search Console och lägg till egendomen.
  4. Sedan kan du registrera dig här och omvandla ditt konto till ett produktjämförelsekonto med flera kunder. Ladda inte upp några erbjudanden till det här inledande kontot.

Erbjudanden som du laddar upp visas bara på Googles allmänna sökresultatsida. De visas inte på Google Shopping-webbplatsen på google.com/shopping.