Vereisten voor het CSS-programma

Met het programma Service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Services, CSS) kunt u het volgende doen:

• Deelnemen aan speciale ecosystemen
  • CSS-productpagina's prominent tonen in Google-zoekresultaten
  • Producten organisch tonen namens verkopers en in advertenties op Google
  • Vergelijkingsadvertenties plaatsen
Services voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Services, CSS'en) kunnen Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen op Google plaatsen namens verkopers in de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Google biedt CSS Center voor het beheer van uw deelname aan het CSS-programma en voor het beheer van en de toegang tot gekoppelde verkopers.

Als u wilt deelnemen aan het CSS-programma, volgt u de stappen in Aan de slag als CSS op Google.

Op deze pagina

Minimumvereisten voor het CSS-programma

Dit zijn de minimumvereisten voor deelname aan het CSS-programma:

• Uw bedrijf moet zijn geregistreerd in ten minste één land waar het CSS-programma beschikbaar is en een bedrijfsadres hebben dat overeenkomt met de registratie op uw website.
  • Voor de service voor prijsvergelijking moet u een website gebruiken die aan deze vereisten voldoet:
    • Gebruikers kunnen op de site verschillende producten zoeken en vergelijken. Gebruikers moeten ook de prijs- en verkoopvoorwaarden van hetzelfde product van verschillende verkopers met elkaar kunnen vergelijken.
    • De site toont producten die worden aangeboden door minstens 50 verschillende verkopersdomeinen voor elk land waarin u wilt deelnemen. Het gaat hierbij alleen om verkopers die producten naar het betreffende land verzenden, wat betekent dat consumenten in dat land bij deze verkopers kunnen kopen.
    • De site toont producten en leidt gebruikers naar een pagina waar ze de producten kunnen kopen.
    • De site bevat een zoekvak voor zoekopdrachten en biedt een zoekfunctie die voornamelijk is gebaseerd op een dynamisch en geautomatiseerd proces dat niet substantieel is gebaseerd op van Google afkomstige of door Google gelicentieerde zoektechnologie.
    • De site biedt opties om productresultaten te sorteren of te filteren op prijs en ten minste één andere dimensie die relevant is voor de consument, zoals merk, verkoper of verzendtijd.
    • De site is zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk.
Als uw bedrijf voornamelijk een marktplaats is die transacties op het eigen domein toelaat, kunt u niet als CSS deelnemen maar wel als marktplaats, via een of meer CSS'en van uw keuze.

Als u aan deze vereisten voldoet, komt u in aanmerking voor deelname aan het CSS-programma. Volg de stappen in Aan de slag als CSS op Google om u aan te melden en de volgende mogelijkheden te verkennen.

Speciale ecosysteemfunctionaliteit

Dankzij de speciale ecosysteemfunctionaliteit kunnen potentiële klanten zich op het CSS-aanbod concentreren terwijl ze op Google naar producten zoeken.

Als uw bedrijf en website voldoen aan de minimumvereisten voor het CSS-programma en u een actief CSS Center-account heeft (u krijgt toegang tot CSS Center nadat u de stappen heeft afgerond in Aan de slag als CSS op Google), is uw website geschikt voor weergave in de speciale ecosysteemfunctionaliteit.

CSS-productpagina's prominent tonen in Google-zoekresultaten

Opmerking: CSS-productpagina's zijn op dit moment actief in de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw CSS-productpagina's prominent in winkelgerelateerde Google-zoekresultaten van klanten te tonen in landen waar het CSS-programma beschikbaar is:

• Uw bedrijf en website voldoen aan de minimumvereisten voor het CSS-programma en u heeft een actief CSS Center-account.
  • CSS-productpagina's die bij Google worden ingediend, moeten voldoen aan het beleid voor gratis vermeldingen en/of het beleid voor Shopping-advertenties van Google met de volgende uitzonderingen en/of wijzigingen:
    • Verboden praktijken: Het beleid Misbruik van het netwerk voor gratis vermeldingen en Misbruik van het netwerk voor Shopping-advertenties.
      • Content van weinig waarde: Niet-transactionele CSS-productpagina's moeten aanbiedingen van verkopers bevatten waarmee alle klanten de aankoop van een product kunnen afronden.
        • Voorbeelden: CSS-productpagina's mogen klanten niet naar sites van verkopers leiden waar alleen aankopen door bedrijven zijn toegestaan of naar sites waar alleen aankopen door een bepaald deel van de klanten zijn toegestaan. Meer informatie over business-to-business-advertenties
    • Site-vereisten/redactioneel en technisch: Redactionele en technische vereisten voor gratis vermeldingen en Redactionele en technische vereisten voor Shopping-advertenties.
      • Onvoldoende contactgegevens: CSS-sites moeten contactgegevens en geverifieerde bedrijfsinformatie hebben in CSS Center en op de CSS-website.
        • Voorbeelden: Er mogen geen contactgegevens ontbreken op de website (de volgende gegevens zijn bijvoorbeeld niet aanwezig: link naar social media, e-mailadres voor contact of telefoonnummer). Er mogen geen contactgegevens ontbreken in het CSS Center-account, zoals een fysiek bedrijfsadres of een geverifieerd telefoonnummer.

• Retour- en teruggavebeleid ontbreekt: Niet-transactionele CSS-productpagina's hoeven informatie over het retour- en teruggavebeleid niet duidelijk en overzichtelijk te verstrekken. Deze informatie moet wel op de relevante verkoperspagina's en op transactionele CSS-pagina's staan.
      • Bruikbaarheid: Niet-transactionele CSS-productpagina's moeten aanbiedingen van verkopers en links naar websites van verkopers bevatten waar alle klanten de aankoop van een product kunnen afronden.
        • Voorbeelden: Velden voor bedrijfsinformatie in het betaalproces van verkopers mogen niet verplicht zijn. Klanten op bepaalde internetlocaties (IP-adressen) mogen niet worden verhinderd om het betaalproces af te ronden.

• Stijlvereisten: CSS-productpagina's moeten de functies van de vermelding gebruiken voor het beoogde doel.
        • Voorbeelden: Vermeldingen waarbij het titelveld wordt gebruikt als extra beschrijvingsveld of vermeldingen die niet-relevante of opdringerige informatie in afbeeldingen weergeven, zijn niet toegestaan. Raadpleeg voor specifieke richtlijnen over de naleving van dit beleid de kenmerken titel [title] en beschrijving [description] in de productspecificaties.

• Domeinveiligheid: CSS-productpagina's of gekoppelde sitedomeinen die Google als onveilig beschouwt, zijn niet toegestaan.
        • Voorbeelden: Domeinpagina's die als onveilig worden beschouwd omdat de pagina is gehackt of omdat er een andere activiteit heeft plaatsgevonden waardoor de site niet meer veilig is. Als Google verdachte signalen opmerkt, kan het gevolg zijn dat klanten uw site niet meer kunnen bereiken via sommige browsers en via Google Zoeken.

• Onverantwoord verzamelen en gebruiken van gegevens in gratis vermeldingen en Onverantwoord verzamelen en gebruiken van gegevens in Shopping-advertenties:

• Ons beleid: Google wil dat klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens respectvol en met de juiste zorg worden behandeld. CSS'en en hun verkopers mogen daarom geen misbruik maken van deze gegevens of deze voor onduidelijke doeleinden verzamelen. Ook is het niet toegestaan om gegevens te verzamelen zonder adequate beveiligingsmaatregelen.

• Links die zijn ingediend voor CSS-productpagina's, moeten leiden naar het domein dat aan uw CSS Center is gekoppeld. U mag gebruikers niet automatisch omleiden naar andere domeinen.
  • Alle CSS-productpagina's die u bij Google indient, waar gebruikers prijzen en verkoopvoorwaarden van meerdere verkopers voor hetzelfde product kunnen vergelijken, moeten worden getoond op uw site.
  • Elke CSS-productpagina die bij Google wordt ingediend, moet voldoen aan de CSS-productspecificaties en de vereisten voor CSS-landingspagina's, en moet het volgende duidelijk tonen:
    • Een productbeschrijving, titel en afbeelding.
    • De prijs en verkoopvoorwaarden van het product dat wordt aangeboden door minstens 2 verschillende verkopersdomeinen waar dit product direct online kan worden gekocht. Deze moeten overeenkomen met de informatie die u bij Google heeft ingediend in uw productgegevens.
  • Als CSS moet u ervoor zorgen dat links vanaf uw CSS-productpagina naar verkoperspagina's leiden waarop consumenten het getoonde product rechtstreeks kunnen kopen.
  • Als CSS moet u gebruikers beschermen tegen pagina's die zijn bedoeld om hen te schaden of ongeautoriseerde toegang te krijgen tot een computer, apparaat of netwerk, phishing-technieken te gebruiken en/of de persoonlijke informatie van gebruikers op een onveilige manier te verzamelen en te misbruiken.
Opmerking: Als u deze mogelijkheid wilt gebruiken, moet u zich hebben aangemeld als CSS op Google en de stappen hebben gevolgd in Uw productpagina's tonen in Google.
Als u niet aan deze vereisten voldoet, komen uw CSS-productpagina's niet in aanmerking voor weergave op Google en kan Google uw deelname aan deze mogelijkheid opschorten. U krijgt dan een melding in CSS Center.

Producten organisch tonen namens verkopers en in advertenties op Google

Dit zijn de minimale vereisten en best practices voor het organisch plaatsen van advertenties en het tonen van producten namens verkopers op Google in de landen waar het CSS-programma beschikbaar is:

• Uw bedrijf en website voldoen aan de minimumvereisten voor het CSS-programma en u heeft een actief CSS Center-account.
  • Op uw CSS-website kunnen gebruikers alle verkopersproducten vinden die u namens deze verkopers indient en op Google toont.
  • Producten die organisch en in advertenties worden getoond, voldoen aan de productspecificaties en aan elk relevant Shopping-beleid.
  • Gesponsorde links leiden gebruikers rechtstreeks naar een pagina waar ze het product kunnen kopen, tenzij uitdrukkelijk anders gespecificeerd voor een bepaalde indeling. Meer informatie over de vereisten voor landingspagina's
  • Geef voor elke verkoper die u vertegenwoordigt productgegevens op in een afzonderlijk Merchant Center. Als een nieuw gemaakt Merchant Center bijvoorbeeld nog niet aan uw CSS is gekoppeld, start u een wisseling.
  • Als u een marktplaats wilt vertegenwoordigen, moet u een apart marktplaats multi-client account aanvragen voor producten van die marktplaats. Dien voor elke individuele verkoper op de marktplaats de productgegevens in via een apart subaccount binnen het multi-client account van de betreffende marktplaats. Als u transacties op uw eigen domein toestaat, vraagt u voor die producten een afzonderlijk marktplaats multi-client account aan en dient u voor elke verkoper de productgegevens in via een apart subaccount van dat marktplaats multi-client account.
  • U garandeert dat u over de vereiste rechten beschikt om Google toegang te geven tot de landingspagina-URL's van de site van de verkoper en de content die via deze URL's beschikbaar is, en om deze te indexeren, in het cachegeheugen op te slaan en te crawlen. U garandeert ook dat u de informatie toont die hoort bij de productgegevens die u indient. Bij uw service aan derden dient u aan deze derden duidelijk te maken dat hun content aan Google wordt verstrekt en openbaar kan worden gemaakt.
Opmerking: Als u deze mogelijkheid wilt gebruiken, moet u zich hebben aangemeld als CSS op Google en de stappen hebben gevolgd in Producten tonen namens uw verkopers.
Als u niet aan deze vereisten voldoet, zal Google de producten van uw verkopers afkeuren of Merchant Center-accounts opschorten. U krijgt dan een melding in Merchant Center.