Webconversies meten op basis van Google Analytics App & webproperty's

De App & webproperty van Google Analytics bevindt zich momenteel in de bètafase. Meer informatie

Nadat u uw Google Ads-account aan uw Google Analytics App & webproperty's heeft gekoppeld, kunt u webconversies en webremarketinglijsten uit Google Analytics importeren voor meten en bieden in Google Ads.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u webconversiegebeurtenissen van Google Analytics App & web importeert en instelt in Google Ads.

Opmerking: Voor meer informatie over hoe u app-conversies kunt meten, gaat u naar App-conversies van Google Analytics App & web meten (via de Firebase-SDK).

Voordat u begint

Voordat u uw webconversies kunt importeren, moeten er verschillende onderdelen worden ingesteld, waaronder:

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in Google Ads.
  3. Klik onder 'Meting' op Conversies.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Selecteer Importeren in de lijst met conversietypen.
  6. Klik op de knop voor Google Analytics App & web en vervolgens op Web.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Vink het selectievakje aan naast de webconversiegebeurtenissen die u wilt importeren en klik op Importeren en doorgaan

Opmerking: Alle conversies die u instelt in Google Analytics App & web, worden in de lijst weergegeven, dus kies de webconversiegebeurtenissen die relevant zijn voor u om te importeren.

9. Klik op Gereed.

Uw webconversiegebeurtenis wordt nu weergegeven in de tabel 'Conversieacties'. Klik op de naam van de gebeurtenis voor meer informatie en om de instellingen voor de conversieactie te bewerken.

U kunt ook rapporteren over webconversies door naar de tabel 'Campagnes' te gaan en te klikken op het segmentpictogram > 'Conversiebron'. Webconversies worden weergegeven in de rij 'Google Analytics App & web' wanneer u het segment 'Conversiebron' toevoegt.

Instellingen voor alle conversieacties (inclusief e-commercegebeurtenissen)

• Naam: Geef een naam op voor de conversieactie die u wilt meten. Hierdoor kunt u de conversieactie beter herkennen in conversierapporten.
  • Waarde: De waarde van elke conversiegebeurtenis wordt gemeten in Google Analytics App & web en automatisch geïmporteerd in Google Ads. U kunt ook een standaardwaarde instellen in Google Ads of geen waarde gebruiken. Houd er rekening mee dat u in Google Analytics App & web de waarde moet verzenden als een getal om conversies te rapporteren in Google Ads. Meer informatie over conversiewaarden
  • Tellen: Selecteer of u alle conversies of één conversie per advertentieklik wilt tellen. 'Alle' is de beste instelling voor verkopen, 'Eén' is de beste voor leads. Meer informatie over hoe u conversies telt
  • Conversieperiode: Selecteer hoelang u conversies wilt bijhouden nadat iemand op een advertentie heeft geklikt. Meer informatie over conversieperioden
  • Categorie: Selecteer de categorie die het best overeenkomt met uw conversie. U kunt deze categorie gebruiken om uw conversierapporten te segmenteren.
  • Opnemen in Conversies: Vink deze instelling uit (standaard aangevinkt) als u voor deze conversieactie geen gegevens wilt opnemen in de rapportagekolom 'Conversies'. U doet er verstandig aan deze instelling uit te vinken als u een automatische bbiedstrategie gebruikt die optimaliseert voor conversies en u deze conversieactie niet in uw biedstrategie wilt opnemen. Meer informatie over 'Opnemen in Conversies'