Lag effektive kampanjer

Du kan bedre resultatene du oppnår med nye annonsekampanjer, på flere måter. Denne artikkelen har tips om hvilke innstillinger som fører til lønnsomme kampanjer.

Optimaliser kampanjen mens du lager den

Når du oppretter kampanjen, kan du få varsler basert på innstillingene du har valgt. Dette kan være varsler om valg som kan føre til dårligere resultater, eller problemer som er såpass store at du ikke får publisert kampanjen.

Navigeringsmenyen for opprettelse av kampanjer, som du ser når du oppretter kampanjen, gir et helhetlig bilde av opprettelsesprosessen og gjør deg oppmerksom på varsler om ting du bør se nærmere på. Gå mellom trinnene i navigasjonsmenyen for å gjennomgå og løse potensielle problemer med målrettingen, budgivningen, budsjettet eller andre kampanjeinnstillinger. Finn ut hvordan du lager effektive kampanjer.

1. Konfigurer konverteringssporing på nettstedet ditt

Med konverteringssporing kan du få viktig statistikk, slik at du kan optimalisere kampanjeresultatene dine. Ut fra antallet konverteringer du har fått, kan du se hva som skjer når kunder har interaksjon med annonsene dine – om de kjøper produkter, registrerer seg for nyhetsbrevet ditt, ringer til bedriften din eller laster ned appen din.

Når kunder fullfører handlinger du har angitt som verdifulle, telles disse handlingene som konverteringer. Slik slår du på konverteringssporing:

1. Opprett en konverteringshandling for kontoen din.
  2. Kopiér en kodebit kalt en tag.
  3. Lim inn taggen på nettstedet.

Finn ut hvordan du konfigurerer konverteringssporing for nettsteder

2. Bruk strategier for smart budgivning, for eksempel maksimer antall konverteringer

Automatisk budgivning er basert på Google AI og optimaliserer for det rette budet i hver annonseauksjon. De fleste annonsører bruker en form for automatisk budgivning fordi de kan oppnå bedre resultater med slike budstrategier, samtidig som de sparer tid ved å slippe å justere budene manuelt.

Smart budgivning er et delsett med automatiske budstrategier som brukes for å optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdier. For å få tilgang til smart budgivning må du først ha konfigurert konverteringssporing. Selv uten konverteringssporing kan du bruke automatisk budgivning med budstrategien maksimer antall klikk. Når du har konfigurert konverteringssporing på nettstedet, kan du gå over til en konverteringsbasert budstrategi ved å endre kampanjeinnstillingene.

Vi anbefaler at du bruker budstrategien maksimer antall konverteringer, som optimaliserer for det som er verdifullt for bedriften, samtidig som du slipper å bruke så mye tid på daglig drift og vedlikehold av kampanjen.

Finn ut hvordan du bytter budstrategi

3. Utvid målrettingen

Hvis du målretter annonsene dine mot en liten by eller noen få søkeord, kan dette hindre at kampanjen din vises for kunder. Hvis du målretter annonsene mot et område som er for stort, kan dette føre til at du får irrelevant trafikk på nettstedet ditt. Nedenfor finner du informasjon om hvordan du kan unngå å gå i de vanligste fellene:

Målrett mot stedene der kundene dine befinner seg, ikke bare der bedriften din befinner seg

Tenk deg at du driver en nettbutikk. Det er lurt at du målretter mot alle stedene bedriften din leverer til, og ikke bare stedet der bedriften har kontoradresse. Annonsen din må vises på de rette stedene for å kaste av seg gode resultater, uansett hvor flott den er. Husk at du når som helst kan justere innstillingene for stedsmålretting.

Finn ut hvordan du bruker stedsmålretting

Legg til så mange relevante søkeord som mulig

Kyndige annonsører bruker tid og krefter på å lage gode lister over søkeord. Prøv å forestille deg hva kundene dine kan komme til å søke etter når du velger søkeord:

1. Skriv ned bedriftens hovedkategorier.
  2. For hver kategori skriver du ned alle termene eller frasene du tror kunder kan bruke for å beskrive produktene eller tjenestene du tilbyr.
  3. Legg disse termene inn i søkeordplanleggeren for å få flere forslag til søkeord og se anslag for hvor mange som faktisk søker etter dem.
  4. Tenk deg at du selger herresko. Du kan starte med grunnkategorien «treningssko for menn». I denne kategorien kan du legge til relaterte termer som «joggesko for menn» og «tennissko for menn». Deretter kan du utvide listen ved å ta med merkevarenavn og produktnavn, for eksempel «Acme joggesko for menn».

Finn ut hvordan du legger til søkeord

4. Fordel søkeordene på flere annonsegrupper

Annonsegrupper inneholder annonser som skal vises til folk som søker etter bestemte termer. En kampanje kan ha flere annonsegrupper, som har egne annonser og søkeord. Annonseinnholdet skal være direkte knyttet til søkeordene i annonsegruppen din.

Tenk deg at du driver en sykkelbutikk på nettet. Det kan være lurt å ha egne annonsegrupper for barnesykler, racersykler, terrengsykler, landeveissykler, hjelmer og sykkellåser. Annonsegruppen for barnesykler bør inneholde søkeord relatert til dette produktet, og et av søkeordene bør brukes i annonseoverskriften.

Du kan dele opp større annonsegrupper i mindre, mer spesifikke annonsegrupper, men da må du først finne ut hvordan du kopierer annonsegruppen og redigerer de tilhørende søkeordene.

5. Skriv annonser som er direkte knyttet til det kundene ønsker å kjøpe

Det kunden ønsker å kjøpe, bør nevnes i tekstannonsen din. Her er et godt eksempel:

Noen søker etter «blomsterlevering hele døgnet liljer» og ser en annonse med overskriften «Bestill liljer raskt – blomsterlevering hele døgnet». Hen klikker på annonsen og går direkte til blomsternettstedet, der hen legger inn bestillingen.

Finn ut hvordan du skriver effektive tekstannonser

Tips om hvordan du skriver relevante annonser

1. Vær tydelig på hva du markedsfører: Ta med minst ett av søkeordene i annonseoverskriften. Hvis du har tatt med «digitale kameraer» som søkeord, kan du bruke «Kjøp digitale kameraer» som overskrift i annonsen. (Husk at enhver bruk av varemerker i annonseteksten må være i tråd med Google Ads-retningslinjene for varemerker.)
  2. Vær relevant: Sørg for at du gir kunden et svar eller en løsning. Hvis kunden for eksempel leter etter en løsning i nærområdet sitt, er posisjonen din nyttig informasjon som bør plasseres i overskriften.
  3. Annonsen må samsvare med overskriften: Ta en titt på siden som annonsen viderekobler brukerne til (landingssiden), og sørg for at produktene eller promoteringene i annonsen gjenspeiles der. Folk kan forlate nettstedet hvis de ikke finner det de er ute etter.
  4. Sørg for at annonsene er i tråd med de redaksjonelle retningslinjene: Vi ønsker at alle annonser skal være av høy kvalitet, og derfor må alle annonser innfri strenge profesjonelle og redaksjonelle standarder. Dette betyr blant annet at annonsene ikke kan inneholde ekstra mellomrom, sNodiG BrUk Av STORE BOKSTAVER eller uklare nettadresser. Finn ut mer om kravene til tekstannonser

6. Ta med minst tre annonser i hver annonsegruppe

Det er viktig å ha mer enn én annonse, slik at Google Ads kan vise den annonsen som sannsynligvis fungerer best for hvert enkelt søk. Én overskrift i hver annonse bør inneholde minst ett av søkeordene dine. For de andre overskriftene og beskrivelsene er det lurt at hver annonse fremhever forskjellige aspekter ved det du tilbyr.

Vurder å ta med tekst om disse emnene

1. Produkter eller tjenester: Hva tilbyr bedriften? For eksempel:
    • Blomster fra lokale produsenter
    • Sertifiserte bruktbiler
    • Priser for netthoteller
    • De fleste forsikringer godtas
  2. Fordeler: Hvilken nytteverdi har produktene eller tjenestene du tilbyr? For eksempel:
    • Publiser på flere nettsteder
    • Enkle måltider på 30 min
    • Krever ingen tilberedning
    • To praktiske steder
  3. Merkevare: Hvilke fraser brukes om merkevaren? For eksempel:
    • [Navn på merkevare]
    • [Merkevare.no]
    • De beste prisene fra [merkevare]
    • Offisielt nettsted for [merkevare]
  4. Handlingsfremmende oppfordring: Hva vil du at kundene skal gjøre? For eksempel:
    • Bestill hotell i Las Vegas
    • Bestill prøvekjøring i dag
    • Mer enn 100 gode tilbud
    • Ta eksamen helt gratis
  5. Produktlager og sortiment: Hvilke kategorier og alternativer tilbyr du? For eksempel:
    • Hundrevis av alternativer
    • De siste vinternyhetene
    • Vi har over 50 000 produkter
    • 50 stiler i 50 levende farger
  6. Priser og gebyrer: Hvilke priser og avgifter har bedriften? For eksempel:
    • Bestill for så lite som NOK [sum]
    • Ikke avbestillingsgebyr
    • 0 % for 18 måneder
    • Administrasjonsgebyr på 0,05 %
  7. Kampanjer og rabatter: Hvilke rabatter tilbys? For eksempel:
    • 33 % rabatt på alle bestillinger
    • Tilgjengelige helgetilbud
    • Doble lojalitetspoeng
    • Få en registreringsbonus på NOK 1000

7. Sørg for at du bruker minst 4 elementer

De fleste annonsører bruker elementer, og de er viktige for at søkeannonsene skal være effektive. Hvis du har søkt på Google og sett en annonse med en ringeknapp, ekstra linker, en adresse eller annen tilleggsinformasjon, har du sett elementer.

Med elementer blir annonser større og mer robuste, noe som gir folk flere grunner til å gjøre noe konkret direkte fra annonsene. Det koster ikke noe ekstra å legge til elementer, og både klikkfrekvensen og annonsekvaliteten går som regel opp. Elementene vises bare når det anslås at du kan oppnå bedre resultater med dem, for eksempel flere klikk på nettstedet.

For å få størst mulig utbytte av søkekampanjer må du legge til minst 4 ulike elementtyper i kontoen din eller kampanjene dine.

Finn ut hvordan du gjør annonser mer effektive med elementer

Linker til relatert innhold