Lag effektive kampanjer

Det er flere måter du kan oppnå bedre resultater for nyopprettede annonsekampanjer på. I denne artikkelen finner du tips om hvordan du kan sørge for at du har valgt de riktige innstillingene for effektive kampanjer.

1. Konfigurer konverteringssporing på nettstedet ditt

Med konverteringssporing kan du få viktig statistikk, slik at du kan optimalisere kampanjeresultatene dine. Ut fra antallet konverteringer du har fått, kan du se hva som skjer når kunder har interaksjon med annonsene dine – om de kjøper produkter, registrerer seg for nyhetsbrevet ditt, ringer til bedriften din eller laster ned appen din.

Når kunder fullfører handlinger du har angitt som verdifulle, telles disse handlingene som konverteringer. Slik slår du på konverteringssporing:

1. Opprett en konverteringshandling for kontoen din.
  2. Kopiér en kodebit kalt en tag.
  3. Lim inn taggen på nettstedet ditt.

Finn ut hvordan du kan konfigurere konverteringssporing for nettstedet ditt.

2. Bruk strategier for smart budgivning, for eksempel Maksimer antall konverteringer

Automatisk budgivning er basert på avansert maskinlæring slik at riktig bud optimaliseres for hver annonseauksjon. De fleste annonsører bruker en form for automatisk budgivning fordi de kan oppnå bedre resultater med disse budstrategiene, samtidig som de sparer tid ved å slippe å justere budene manuelt.

Smart budgivning er et delsett med automatiske budstrategier som brukes for å optimalisere for konverteringer eller konverteringsverdier. For å få tilgang til smart budgivning må du først ha konfigurert konverteringssporing. Hvis du ikke bruker konverteringssporing, kan du likevel bruke automatisk budgivning med budstrategien maksimer antall klikk. Når du har konfigurert konverteringssporing på nettstedet ditt, kan du endre kampanjeinnstillingene dine slik at en konverteringsbasert budstrategi tas i bruk.

Vi anbefaler at du bruker budstrategien maksimer antall konverteringer, for da optimaliseres det for det som er verdifullt for bedriften din, samtidig som du bruker mindre tid på daglig vedlikehold av kampanjer.

Finn ut hvordan du endrer budstrategi.

3. Utvid målrettingen

Hvis du målretter annonsene dine mot en liten by eller noen få søkeord, kan dette hindre at kampanjen din vises for kunder. Hvis du målretter annonsene mot et område som er for stort, kan dette føre til at du får irrelevant trafikk på nettstedet ditt. Nedenfor finner du informasjon om hvordan du kan unngå å gå i de vanligste fellene:

Målrett mot stedene der kundene dine befinner seg, ikke bare der bedriften din befinner seg

Tenk deg at du driver en nettbutikk. Det er lurt at du målretter mot alle stedene bedriften din leverer til, og ikke bare stedet der bedriften har kontoradresse. Annonsen din må vises på de rette stedene for å kaste av seg gode resultater, uansett hvor flott den er. Husk at du når som helst kan tilpasse innstillingene dine for stedsmålretting.

Finn ut hvordan du bruker stedsmålretting.

Legg til så mange relevante søkeord du kan

Kyndige annonsører bruker tid og krefter på å lage gode lister over søkeord. Prøv å forestille deg hva kundene dine kan komme til å søke etter når du velger søkeord:

1. Skriv ned bedriftens hovedkategorier.
  2. For hver kategori skriver du ned alle termene eller uttrykkene du tror kunder kan komme til å bruke for å beskrive produktene eller tjenestene du tilbyr.
  3. Legg disse termene inn i søkeordplanleggeren for å få flere forslag til søkeord og se anslag for hvor mange som faktisk søker etter dem.
  4. Tenk deg at du selger herresko. Du kan først begynne med den grunnleggende kategorien «treningssko for menn». I denne kategorien kan du legge til beslektede termer, for eksempel «joggesko for menn» eller «tennissko for menn». Deretter kan du utvide listen ytterligere ved å ta med merkevarenavnet ditt og produktnavnene dine, for eksempel «Nike joggesko».

Finn ut hvordan du legger til søkeord.

4. Fordél søkeordene dine på flere annonsegrupper

Annonsegrupper inneholder annonser som skal vises for folk som søker etter spesifikke termer. En kampanje kan ha flere annonsegrupper, som har egne annonser og søkeord. Annonseinnholdet skal være direkte knyttet til søkeordene i annonsegruppen din.

Tenk deg at du driver en sykkelbutikk på nettet. Det kan være lurt å ha egne annonsegrupper for barnesykler, racersykler, terrengsykler, landeveissykler, hjelmer og sykkellåser. Annonsegruppen for barnesykler bør inneholde søkeord knyttet til dette produktet, og et av søkeordene bør brukes i annonsens overskriftstekst.

Hvis du vil dele opp større annonsegrupper i mindre, mer spesifikke annonsegrupper, kan du finne ut hvordan du kopierer annonsegruppen og redigerer de tilhørende søkeordene.

5. Skriv annonser som er direkte knyttet til det kundene ønsker å kjøpe

Det kunden ønsker å kjøpe, bør nevnes i tekstannonsen din. Her er et godt eksempel:

Noen søker etter «blomsterlevering hele døgnet liljer» og ser en annonse med overskriften «Bestill liljer raskt – blomsterlevering hele døgnet». Vedkommende klikker på annonsen, og går direkte til blomsternettstedet for å fullføre bestillingen sin.

Finn ut hvordan du kan skrive effektive tekstannonser.

Tips om hvordan du kan skrive relevante annonser

1. Vær tydelig på hva du markedsfører. Ta med minst ett av søkeordene dine i annonseoverskriften. Hvis du har tatt med «digitale kameraer» som søkeord, kan du bruke «Kjøp digitale kameraer» som overskrift i annonsen din. (Husk at enhver bruk av varemerker i annonseteksten må være i tråd med Google Ads-retningslinjene for varemerker.)
  2. Fremhev relevant informasjon. Sørg for at du gir kunden et svar eller en løsning. Hvis kunden for eksempel leter etter en løsning i nærområdet sitt, er posisjonen din nyttig informasjon som bør plasseres i overskriften.
  3. Annonsen må samsvare med overskriften. Ta en titt på siden du oppretter tilknytning til fra annonsen din (landingssiden), og sørg for at kampanjene eller produktene i annonsen din er tatt med på denne siden. Det kan hende at folk forlater nettstedet ditt hvis de ikke finner det de forventer.
  4. Sørg for at annonsene dine overholder de redaksjonelle retningslinjene. For å sikre at alle annonser holder høy kvalitet må hver enkelt annonse oppfylle strenge profesjonelle og redaksjonelle standarder. Dette betyr blant annet at annonsene ikke kan inneholde ekstra mellomrom, sNodiG BrUk Av STORE BOKSTAVER, utropstegn eller uklare nettadresser. Finn ut mer om krav til tekstannonser.

6. Ta med minst tre annonser i hver annonsegruppe

Det er viktig å ha mer enn én annonse, slik at Google Ads kan vise den annonsen som sannsynligvis fungerer best for hvert enkelt søk. Én overskrift i hver annonse bør inneholde minst ett av søkeordene dine. For de andre overskriftene og beskrivelsene er det lurt at hver annonse fremhever forskjellige aspekter ved det du tilbyr.

Vurder å ta med tekst om disse emnene

1. Produkter eller tjenester: Hva tilbyr bedriften din? Eksempel:
    1. Lokale blomster og buketter
    2. Sertifiserte bruktbiler
    3. Priser for netthoteller
    4. De fleste forsikringer godtas
  2. Fordeler: Hvilken nytteverdi har produktene eller tjenestene du tilbyr? Eksempel:
    1. Publiser på flere nettsteder
    2. Lag middag på en halvtime
    3. Krever ingen tilberedning
    4. Velg mellom to avdelinger
  3. Merke: Hvilke uttrykk inneholder merkevaren din? Eksempel:
    1. [Varemerkenavn]
    2. [Merkevare.no]
    3. De beste prisene fra [merkevare]
    4. Offisielt nettsted for [merkevare]
  4. Handlingsfremmende oppfordring: Hva vil du at kundene dine skal gjøre? Eksempel:
    1. Bestill hotell i Oslo
    2. Bestill prøvekjøring i dag
    3. Over hundre svært gode tilbud
    4. Ta eksamen helt gratis
  5. Lagerbeholdning og utvalg: Hvilke kategorier og alternativer tilbyr du? Eksempel:
    1. Hundrevis av alternativer
    2. De siste vinternyhetene
    3. Over 50 000 produkter
    4. 50 stiler i 50 levende farger
  6. Priser og avgifter: Hvilke priser og avgifter har bedriften? Eksempel:
    1. Bestill for så lite som $[num]
    2. Ikke avbestillingsgebyr
    3. 0 % for 18 måneder
    4. Administrasjonsgebyr på 0,05 %
  7. Kampanjer og rabatter: Hvilke rabatter tilbyr bedriften? Eksempel:
    1. 33 % rabatt på alle bestillinger
    2. Tilgjengelige helgetilbud
    3. Doble lojalitetspoeng
    4. Få bonus på 1000 kr

​7. Sørg for at du bruker minst fire utvidelser

De fleste annonsører bruker utvidelser, og de er viktige for at søkeannonsene skal være effektive. Hvis du noen gang har søkt på Google og har sett en annonse med en ringeknapp, ekstra linker, en adresse eller annen tilleggsinformasjon, har du sett utvidelser.

Med utvidelser blir annonsen din større og mer effektiv – og folk får flere muligheter til å utføre handlinger direkte fra annonsene dine. Det er gratis å legge til utvidelser, og både klikkfrekvensen og annonsekvaliteten øker vanligvis. Utvidelsene vises bare når det anslås at du kan oppnå bedre resultater med dem, for eksempel klikk på nettstedet ditt.

For å få størst mulig utbytte av søkekampanjene dine må du legge til minst fire forskjellige utvidelsestyper i kontoen din eller kampanjene dine.

Finn ut hvordan du kan gjøre annonsene dine mer effektive ved å bruke utvidelser.

Linker til beslektet innhold