Velg et annonseformat

Tekstannonsene som vises ved siden av Google-søkeresultater, er bare ett eksempel på annonseformatene du kan opprette med Google Ads. Du kan også markedsføre produkter og tjenester gjennom blant annet videoannonser, bildeannonser og innholdsannonser for apper og digitalt innhold.

Med hvert annonseformat følger bestemte fordeler. Det er for eksempel enkelt og rimelig å publisere tekstannonser, mens du kan bruke fargerike animasjoner i videoannonser. Du kan kjøre flere annonsetyper fra samme Google Ads-konto – og i noen tilfeller også fra samme kampanje.

Tilgjengelige annonseformater i Google Ads-kontoer

Format

Beskrivelse

De viktigste fordelene

Tekst

Bare ord. *

Florøs fineste planter – Nå er vårsalget i gang
Annonse www.example.com
Dyrking og salg av inneplanter.
To butikker. Skap liv på kontorpulten!

Oppdater annonsene raskt og enkelt. Nå frem til kunder når de søker på Google. Med annonseutvidelser kan du presentere flere opplysninger og kontaktinformasjon, slik at tekstannonsene dine blir enda mer relevante for kundene.
Responsiv Med responsive annonser tilpasses størrelsen, utseendet og formatet automatisk slik at de passer inn i de tilgjengelige annonseplassene. Disse annonsene kan både vises som tekst- og bildeannonser. På noen få minutter kan du lage annonser som fungerer på nesten alle tilgjengelige annonseplasser. I tillegg kan responsive annonser vises som integrerte annonser, slik at de står til innholdet på utviklernettstedet.
Bilde Statisk eller interaktiv grafikk. Du kan bruke animerte annonser i GIF- eller Flash-format.

Bildeannonse

Vis frem et produkt eller en tjeneste på en visuell måte. Nå ut til kunder på nettsteder som samarbeider med Google.
Annonser for apper Generer appnedlastinger og skap større engasjement ved hjelp av annonser for apper. Send kundene dine for å laste ned appen din fra en appbutikk, eller ta med en dyplink direkte i appen din. Merknad: Annonsene blir vist bare på enheter som er kompatible med innholdet ditt.
Video Videoannonser som vises på nettet. Du kan kjøre frittstående videoannonser eller plassere dem i strømmet videoinnhold.

Videoannonse

Gi kundene en engasjerende opplevelse. Nå ut til kunder på nettsteder som samarbeider med Google.
Shopping-annonser for produkter Med Shopping-annonser kan du vise brukerne et bilde av produktet ditt, en tittel, prisen, navnet på butikken og flere detaljer om produktet ditt.  Vis en annonse for produktet ditt for personer som søker på nettet etter dette produktet eller relaterte produkter.
Shopping-annonser for presentasjon Et bilde og en beskrivelse som utvides og viser forskjellige relaterte produkter og informasjon om butikken når noen klikker på annonsen. Vis en Shopping-annonse for presentasjon til personer som undersøker hvor de skal handle, fremfor personer som er på jakt etter et spesifikt produkt.

Fremhevede Shopping-annonser er tilgjengelige i Australia, Canada, De forente arabiske emirater, Frankrike, Hong Kong, India, Irland, Indonesia, Malaysia, New Zealand, Filippinene, Singapore, Storbritannia, Sør-Afrika, Taiwan, Tyskland og USA. Du kan opprette fremhevede Shopping-annonser i den nye utgaven av Google Ads samt via Google Ads API (AdWords API). Hvis du vil markedsføre enkeltprodukter, kan du lese om Shopping-produktannonser.

Oppringningsannonser
Ring: 123 45 678
Annonse www.example.com
Tekstlinje 1
Tekstlinje 2
Generer telefonoppringinger til bedriften din med annonser som inneholder et telefonnummer. Folk kan klikke på disse annonsene og deretter ringe direkte til bedriften din. Disse annonsene vises bare på enheter der det er mulig å foreta telefonoppringinger, og alle felt i en annonse kan skjules slik at den passer på mindre skjermer.

*Tekstannonser kan se noe annerledes ut i Displaynettverket.

Kampanjetyper og annonseformater

Hvilke annonseformater som er tilgjengelige, avhenger av kampanjetypen din (Bare Søkenettverket, Bare Displaynettverket, Søk med utvalgt Display) og undertypen for kampanjen (f.eks. Standard eller Alle funksjoner). Finn ut mer om de ulike kampanjetypene som er tilgjengelige.

Mobilannonser og -kampanjer

Med enkelte kampanjetyper, som for eksempel appkampanjer og oppringingskampanjer, vises annonsene bare på mobilenheter. For å se hvordan disse annonsene vises for brukere som er på farten, kan du lese mer om ulike typer mobilannonser.

Nedenfor ser du hvilke annonseformater som er tilgjengelige for hver enkelt kampanjetype.

Kampanjetype

Tekstannonse

Bildeannonse

Annonse for app

Shopping-annonse

Dynamisk søkeannonse

Videoannonse

Oppringningsannonse

Søk med utvalgt display – standard Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Søk med utvalgt Display – alle funksjoner Tilgjengelig Tilgjengelig Tilgjengelig Tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Bare Søkenettverket – oppringningsannonser Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Tilgjengelig
Bare Søkenettverket – installasjon av mobilapper Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Bare Søkenettverket – standard Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Bare Søkenettverket – alle funksjoner Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Bare Søkenettverket – dynamiske søkeannonser Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Bare Displaynettverket – alle funksjoner Tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Bare Displaynettverket – Markedsføringsmål > Installering av mobilappen din Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Bare Displaynettverket – Markedsføringsmål > Kjøp på nettstedet ditt  Tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig Tilgjengelig Ikke tilgjengelig
Vær oppmerksom på følgende

Hvis du velger «Søk med utvalgt display – alle funksjoner» eller en av kampanjetypene under «Bare Displaynettverket», får du tilgang til Annonsegalleri – et verktøy for annonseoppretting. Det er imidlertid den spesifikke kampanjetypen du velger, som avgjør hvilke annonseformater som er tilgjengelig for deg i annonsegalleriet. Finn ut mer om Annonsegalleriet.

Fremgangsmåten når du skal velge annonseformat

1. Velg kampanjen og annonsegruppen der du ønsker å lage en ny annonse.
  2. Klikk på Annonser-fanen.
  3. Klikk på rullegardinknappen + Annonse.
  4. Velg formatet for annonsen du skal opprette, og følg deretter instruksjonene som gjelder for dette annonseformatet.
  5. Klikk på Lagre annonse.

Når du har lagret annonsen, skal du kunne se den nye annonsen på Annonser-fanen. Det kan imidlertid hende at annonser ikke kjøres før de er evaluert eller godkjent. Dette kan ta fra noen sekunder til flere dager, avhengig av formatet.