Opprett en kampanje

En kampanje er et sett med tilknyttede annonsegrupper som ofte brukes for å dele produktene eller tjenestene som tilbys, inn i kategorier. De ulike kampanjene er basert på et mål som samsvarer med det viktigste du ønsker å oppnå med kampanjen, for eksempel salg eller nettstedtrafikk. Du må ha opprettet minst én kampanje før du kan lage annonser i kontoen din.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter en kampanje for bedriften din.

Før du begynner

Finn ut mer om ulike kampanjetyper og få en forståelse av kampanjeinnstillingene, slik at du vet hvordan du kan konfigurere kampanjer i henhold til bedriftens mål.

Du kan lage kampanjer på en ny måte i den nye utgaven av Google Ads, der mål angis først. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads.

Kampanjemål angis først

I den nye utgaven av Google Ads lages kampanjer basert på mål, og funksjoner og innstillinger anbefales ut fra hva du ønsker at kundene dine skal gjøre. Alle kampanjeinnstillingene og -funksjonene er tilgjengelige for deg, uansett hvilke mål du velger, og du kan endre målene når som helst.

Kampanjetyper og nettverk

Kampanjetypen avgjør hvor kundene ser annonsen din, og hvilke innstillinger og alternativer du har tilgang til. Vi har gjort noen endringer i kampanjetypene i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du for eksempel vil lage en kampanje for Søkenettverket som er målrettet mot Displaynettverket (dette tilsvarer en «Søk med utvalgt display»-kampanje i den forrige utgaven av AdWords), kan du velge «Søkenettverket» som kampanjetype, og deretter legge til Displaynettverket i nettverksinnstillingene dine. Finn ut mer om kampanjetyper.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Hvis informasjonen i denne artikkelen ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, kan det hende du har et annet målsett. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje
  4. Velg ett eller flere mål for kampanjen, men hvis ingen av de aktuelle målene passer for deg, er det bare å velge Opprett en kampanje uten noe spesielt mål.
    1. Hvis dette trinnet ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, velger du først en kampanjetype og deretter et mål. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads.
  5. Velg en kampanjetype.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Velg kampanjeinnstillinger. Finn ut mer om de ulike innstillingene.
  8. Klikk på Lagre og fortsett.