Optimera din videokampanj för fler konverteringar

En videoannons som följer våra rekommenderade metoder kan få fler konverteringar

Du kan skapa en videokampanj som fångar upp köpavsikten hos personer som är benägna att konvertera. När du skapar en videokampanj med något av målen Försäljning, Potentiella kunder eller Trafik till webbplatsen kan du låta Google Ads optimera bud på konverteringar baserat på det genomsnittliga belopp du är villig att betala (Mål-CPA) eller låta Google Ads ställa in bud automatiskt så att du får så många konverteringar som möjligt inom din budget (Maximera konverteringar).

I den här artikeln beskriver vi hur du optimerar dina videokampanjer för konverteringar.

Annonsörer som följer de rekommenderade metoderna för videoåtgärdskampanjer genererar mer än 50 % fler konverteringar per krona och får minst 40 % högre konverteringsfrekvens jämfört med när de inte följer de rekommenderade metoderna (Google-data, globalt, aug 2020–jan 2021).

Ställa in och starta din videokampanj

Optimera din kampanj i samband med att du skapar den.

När du skapar kampanjen kan du få aviseringar baserat på de inställningar du väljer. Du kan till exempel få aviseringar om problem som kan ge ett sämre resultat eller som är så allvarliga att du inte kan publicera din kampanj.

Navigeringsmenyn för att skapa kampanjer som visas när du skapar din kampanj ger en helhetsbild över förloppet och uppmärksammar aviseringar som du kan behöva åtgärda. Växla mellan stegen i navigeringsmenyn för att enkelt granska och lösa potentiella problem med inriktning, budgivning, budget och andra kampanjinställningar. Läs om hur du skapar en effektiv kampanj.

Krävs

Tip #1 Konverteringsspårning

Ställ in konverteringsspårning på din webbplats och se till att Google-taggen fungerar som den ska. Optimera för enkla konverteringshändelser (som Lägga i kundvagn eller Webbplatsbesök) och välj ett alternativ för konverteringsräkning som är relevant för din kampanj. Om du mäter butiksbesök kan du ta med detta som en konverteringshändelse för att optimera videokampanjer för flerkanaliga mål. Detta ger värdefulla signaler till våra system så att du kan uppnå önskade resultat snabbare.

Tip #2Budget

Budgetinställningarna påverkar hur snabbt vi kan optimera din kampanj för konverteringar. För kampanjer som använder budgivning med mål-CPA rekommenderar vi att du anger en budget som är minst 15 gånger din mål-CPA. Använd tabellen nedan för att ta reda på hur lång tid det tar att optimera din kampanj beroende på den aktuella budgeten.

Budgetinställning Optimeringstid
Högre än 15 gånger din mål-CPA 7 till 8 dagar
10 till 15 gånger din mål-CPA 2 veckor
5 till 10 gånger din mål-CPA 3 veckor

För kampanjer som använder budstrategin Maximera konverteringar bör den dagliga budgeten vara minst tio gånger din förväntade video-CPA.

Rekommenderas

Tip #3Budgivning

Om du har en video-CPA i åtanke kan du börja med budgivning med Mål-CPA. (Om du inte känner till din CPA för video kan du följa budrekommendationerna som visas i Google Ads när du ställer in kampanjen.)

Om ditt främsta mål är att få så många konverteringar som möjligt i en säsongsbetonad kampanj eller specialkampanj kan du börja med budstrategin Maximera konverteringar.

Målgrupp

Börja med anpassade segment (baserat på sökord för söknätverket), Kundmatchning, datasegment eller liknande segment. Utöver dessa målgrupper bör du välja att använda optimerad inriktning så att dina annonser visas för fler personer som sannolikt konverterar.

Om du använder anpassade segment (baserat på sökord för söknätverket) bör du använda 10–15 av de föreslagna sökorden som utgår från ditt tidigare konverteringsresultat eller dina mest lönsamma sökord.

Om du använder ett datasegment eller Kundmatchning kan du koppla segmentet till ett liknande segment i samma kampanj och fortsätta använda optimerad inriktning för att säkerställa att målgruppsinriktningen fungerar på iOS. Läs mer om Apples ändringar i användarnas integritet och dataanvändning för iOS 14

Innehållsinriktning

Undvik att lägga till innehållsinriktning (med sökord, ämnen eller placeringar) i kampanjen, eftersom det kan begränsa kampanjens resultat. Videokampanjer som genererar konverteringar ger vanligtvis bättre resultat utan sökord, ämnen och placeringar.

Obs! Eftersom vi vill hjälpa dig att hitta fler konverteringsmöjligheter kan du inte längre lägga till innehållsinriktning i nya och befintliga konverteringskampanjer under de kommande månaderna. Från och med början av 2023 tas alla befintliga inställningar för innehållsinriktning automatiskt bort från videokampanjer som syftar till att öka antalet konverteringar. Du kan ta bort innehållsinriktning från befintliga konverteringskampanjer manuellt i annonsgruppsinställningarna.

Ta bort innehållsinriktning från alla befintliga videokampanjer som syftar till att öka antalet konverteringar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Översikt.
  3. Klicka på Arbetsytefilter högst upp och välj Videokampanjer.
  4. Klicka på Lägg till filter i fältet Arbetsytefilter under navigeringsmenyn och sedan på Typ av budstrategi.
  5. I listan Typ av budstrategi markerar du rutorna bredvid Mål-CPA, Mål-ROAS, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde. Klicka därefter på Använd.
  6. Klicka på Innehåll i sidmenyn till vänster och välj sedan antingen Ämnen, Placeringar eller Sökord för display/video.
  7. Markera rutan bredvid varje ämne, placering eller sökord som du vill ta bort.
  8. Klicka på Redigera och sedan på ikonen Ta bort Red X icon.
  9. Klicka på Bekräfta i meddelandet som visas.

Annonsmaterial

Lägg till platslänkstillägg eller visa flera annonsvarianter (om möjligt minst fem, med olika uppmaningsknappar, rubriker och videotillgångar för varje).

grön bocksymbol Ha en tydlig uppmaning: Använd fraser som ”Läs mer,” ”Registrera dig” och ”Köp nu”.

grön bocksymbol Fånga användarnas uppmärksamhet: Väck intresse hos användarna under de första 5–10 sekunderna av annonsen med en beskrivning av ett problem och hur din produkt eller tjänst löser det.

grön bocksymbol Upprepa vad du erbjuder: Upprepa uppmaningen i speakertexten eller lägg till den i överlagrad grafik.

När du har skapat kampanjen bevakar du resultatet i 7–10 dagar innan du gör några optimeringar.

Redo att sätta igång?

Skapa en kampanj

Få fler konverteringar

Om kampanjen uppfyller dina mål och du har fått minst fem konverteringar per dag de senaste 14 dagarna kan du följa metodtipsen nedan för att förstärka dess genomslag.

Kör kampanjer i minst fyra veckor för att få upp till 15 % högre effektivitet.

Tip #2 Budget

Om din kampanj begränsas av budget kan du öka den totala budgeten. Följ budgetrekommendationerna som visas till höger i Google Ads när du ställer in kampanjen.

Målgrupp

Se till att minst en kampanj i ditt Google Ads-konto är inriktad på segment med köpavsikt. Om du använder demografisk inriktning i kampanjen bör du ta bort det demografiska segmentet i minst en annonsgrupp per kampanj.

Nätverk

Aktivera Google videopartner i kampanjinställningarna för att fånga upp fler konverteringar på ett effektivt sätt. Google videopartner är webbplats- och apputgivare av hög kvalitet där du kan visa dina videoannonser för tittare utanför YouTube.

Mätning

Använd attributionsrapporter för att förstå kundens konverteringsresa över olika nätverk.

Annonsmaterial

Använd videoexperiment för att identifiera dina mest lönsamma marknadsföringsstrategier för nya annonsmaterial och överväg att optimera dina annonser. Du kan också använda Berättarröst för att lägga till en naturtrogen berättarröst av hög kvalitet med hjälp av text till tal-funktion från Google Ads tillgångsbibliotek i befintliga videor.

Videoexperiment är ett testningsverktyg som du kan använda för att göra dina videokampanjer så effektiva som möjligt. Med videoexperiment kan du skapa experiment som jämför olika videoannonser utifrån deras konverteringsresultat.

Kampanjtyp

Fånga upp ännu fler konverteringar genom att köra Discovery-kampanjer utöver videoåtgärdskampanjer.

Rekommenderade metoder för kampanjer som använder budgivning med mål-CPA

Bevaka resultatet av kampanjen i minst 7 till 14 dagar innan du gör några ändringar. Här följer några rekommendationer om hur du kan förbättra kampanjresultatet om kampanjen har problem med mål-CPA (tCPA).

Scenario Rekommendation Bud
Kampanjen förbrukar inte budgeten och når tCPA Utöka målgruppen. Skapa annonsgrupper för nya målgrupper för att manuellt hitta personer som är mer benägna att konvertera. Alternativt kan du lägga till en annonsgrupp utan inriktning så att tCPA-budet kan tillämpas på största möjliga målgrupp för att fånga upp konverteringar. Höj långsamt tCPA-budet i steg mellan 10 och 15 % för att förbättra annonsvisningen.
Kampanjen förbrukar inte budgeten och överträffar mål-CPA Ändra målgruppen. Skapa annonsgrupper för olika målgrupper för att hitta användare som är mer benägna att konvertera. Om du försöker skapa medvetenhet om en produkt använder du konverteringsinställningen på kampanjnivå för att optimera för målgruppen. Låt tCPA-budet vara oförändrat.
Kampanjen förbrukar budgeten jämnt och överträffar tCPA Begränsa målgruppen. Om de nuvarande målgrupperna är breda kan du överväga att använda målgrupper som du tror är mer benägna att konvertera. Sänk långsamt tCPA-budet i steg mellan 10 och 15 % samtidigt som du bevakar konverteringsvolymen.

Rekommenderade metoder för kampanjer med budstrategin Maximera konverteringar

Om du använder budstrategin Maximera konverteringar bör du vänta minst en vecka (tre till sju dagar) innan du gör ändringar i kampanjen. Här följer några rekommendationer om hur du kan förbättra kampanjresultatet om din kampanj har problem med konverteringar, budget eller CPA.

Scenario Rekommendation
Kampanjen ger inga konverteringar
  • Kontrollera att konverteringsspårningen har ställts in korrekt.
  • Lägg till nya annonsgrupper för Kundmatchning, liknande segment eller segment med köpavsikt för att utöka målgruppen.
  • Överväg att välja en mindre konverteringshändelse eller att utöka konverteringsperioden så att den blir bättre anpassad till tiden från visning till konvertering.
Kampanjen förbrukar inte budgeten

Lägg till nya annonsgrupper för Kundmatchning, liknande segment eller segment med köpavsikt för att utöka målgruppen.

CPA är för högt

Kom ihåg att det kan ta 7–14 dagar innan automatisk budgivning ger effekt. Om CPA fortfarande är för hög efter 7–14 dagar:

• Överväg att välja en mindre konverteringshändelse eller att utöka konverteringsperioden så att den blir bättre anpassad till tiden från visning till konvertering.
  • Skapa annonsgrupper för olika målgrupper för att hitta användare som är mer benägna att konvertera.
  • Lägg till webbplatslänkar eller testa olika annonsvarianter genom att ändra texten (till exempel rubriken eller uppmaningen) eller videon i syfte att öka konverteringsfrekvensen.

Nästa steg

grön bocksymbol Använd vår checklista för att få fler onlinekonverteringar med YouTube-annonser.

grön bocksymbol Gå en Skillshop-kurs om hantering av videokampanjer.