Videokampanjan optimointi konversioiden lisäämiseksi

Parhaiden käytäntöjen mukainen videomainos voi tuottaa enemmän konversioita.

Voit luoda Videokampanjan niitä käyttäjiä ajatellen, joiden konvertoituminen on todennäköistä. Kun luot Videokampanjan, jonka tavoitteena on joko "Myynti", "Liidit" tai "Liikenne verkkosivustolle", voit valita, optimoiko Google Ads hintatarjoukset konversioille sen keskimääräisen summan mukaan, jonka olet valmis maksamaan (CPA-tavoite), vai asettaako Google Ads hintatarjoukset automaattisesti siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita budjetillasi (Maksimoi konversiot).

Tästä artikkelista saat vinkkejä siihen, miten optimoit Videokampanjasi konversioille.

Mainostajat, jotka noudattavat Aktivoiviin videokampanjoihin liittyviä parhaita käytäntöjä, kasvattavat eurokohtaista konversioiden määrää yli 50 % ja parantavat konversioprosenttia vähintään 40 % verrattuna tilanteeseen, jossa he eivät noudata parhaita käytäntöjä (Globaali Google-data, elokuu 2020–tammikuu 2021).

Videokampanjan luonti ja käynnistys

Kampanjan optimointi sen luomisen aikana

Kun luot kampanjaa, saatat saada ilmoituksia valintojesi perusteella. Voit esimerkiksi saada tietoa ongelmista, jotka voivat heikentää kampanjan tuloksia tai olla niin merkittäviä, että ne estävät kampanjan julkaisemisen.

Kampanjaa luodessasi näet navigointivalikon, josta voit seurata edistymistäsi. Valikko myös nostaa esiin asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Siirtymällä navigointivalikon vaiheesta toiseen voit tarkistaa helposti mahdollisia kohdistamiseen, hintatarjouksiin, budjettiin tai muihin kampanja-asetuksiin liittyviä ongelmia ja ratkaista niitä. Katso, miten voit luoda toimivan kampanjan.

Pakollinen

Tip #1 Konversioseuranta

Ota konversioseuranta käyttöön verkkosivustollasi ja varmista, että Google-tagi toimii oikein. Keskity optimoinnissa kevyisiin konversiotapahtumiin (kuten "Ostoskoriin lisääminen" tai "Sivustokäynti") ja valitse kampanjallesi sopiva konversiolaskennan vaihtoehto. Jos mittaat toimipistekäyntejä, voit lisätä ne konversiotapahtumaksi ja optimoida Videokampanjat monikanavaisuustavoitteille. Näin järjestelmämme saavat arvokkaita signaaleja ja voit saavuttaa haluamasi tulokset nopeammin.

Tip #2Budjetti

Budjettiasetukset vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti kampanjasi voidaan optimoida konversioille. CPA-tavoitehintatarjouksia käyttävissä kampanjoissa suositeltu budjetti on vähintään 15 kertaa CPA-tavoitteen verran. Alla olevasta kaaviosta näet, miten kauan kampanjan optimointiin menee eri suuruisilla budjeteilla.

Valittu budjetti Optimointiaika
Yli 15 kertaa CPA-tavoitteen verran 7–8 päivää
10–15 kertaa CPA-tavoitteen verran 2 viikkoa
5–10 kertaa CPA-tavoitteen verran 3 viikkoa

Maksimoi konversiot ‑hintatarjouksia käyttävissä kampanjoissa päiväbudjetin tulisi olla vähintään 10 kertaa Videokampanjan odotetun CPA-hinnan verran.

Suositukset

Tip #3 Hintatarjoukset

Jos sinulla on jo mielessä sopiva Videokampanjan CPA-hinta, aloita CPA-tavoitehintatarjouksilla. (Jos et tiedä sopivaa CPA-hintaa, seuraa hintatarjousopastuksen suosituksia, jotka näkyvät Google Adsissa kampanjan luomisen aikana.)

Jos ensisijaisena tavoitteenasi on saada mahdollisimman paljon konversioita kausi- tai tarjouskampanjalla, aloita Maksimoi konversiot ‑hintatarjouksilla.

Yleisö

Aloita käyttämällä omia segmenttejä (hakuavainsanoihin perustuvia), asiakaskohdistusta, datasegmenttejä tai samantyyppisiä segmenttejä. Lisäksi sinun kannattaa valita optimoitu kohdistus, jotta mainoksesi voivat näkyä useammille käyttäjille, joiden konvertoituminen on todennäköistä.

Jos käytät omia segmenttejä (hakuavainsanoihin perustuvia), valitse 10–15 eniten konversioita tuottanutta hakuavainsanaa.

Jos käytät datasegmenttiä tai asiakaskohdistusta, lisää samaan kampanjaan myös samantyyppinen segmentti ja pidä optimoitu kohdistus valittuna varmistaaksesi, että yleisökohdistus toimii iOS-laitteilla. Lue lisää Applen käyttäjän tietosuojaan tekemistä muutoksista ja datan käytöstä iOS 14 ‑laitteilla.

Sisältökohdistus

Älä lisää kampanjaasi sisältökohdistusta (joka perustuu avainsanoihin, aiheisiin tai sijoitteluihin), koska se voi rajoittaa kampanjasi tuloksia. Konversioiden määrää kasvattavat Videokampanjat tuottavat yleensä parempia tuloksia silloin, kun niissä ei käytetä avainsanoja, aiheita tai sijoitteluja.

Huom. Haluamme auttaa sinua saamaan enemmän konversioita. Siksi sisältökohdistuksen lisäämismahdollisuus uusiin ja aiempiin konversiokampanjoihin poistuu lähikuukausina. Vuoden 2023 alkupuolelta lähtien kaikki sisältökohdistusasetukset poistuvat automaattisesti Videokampanjoista, jotka edistävät konversioita. Jos haluat poistaa sisältökohdistuksen manuaalisesti konversiokampanjoista, voit tehdä sen mainosryhmän asetuksista.

Sisältökohdistuksen poistaminen kaikista konversioiden lisäämiseen tähtäävistä Videokampanjoista

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Valitse Yleiskatsaus.
  3. Klikkaa yläreunasta "Työtilasuodatin" ja valitse Videokampanjat.
  4. Klikkaa navigointivalikon alla olevasta Työtilasuodatin-palkista Lisää suodatin ja valitse sitten Hintatarjousstrategian tyyppi.
  5. Valitse hintatarjousstrategiatyyppien (CPA-tavoite, ROAS-tavoite, Konversiomäärän maksimointi ja Konversioarvon maksimointi) viereiset valintaruudut ja klikkaa Käytä.
  6. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Sisältö ja valitse joko Aiheet, Sijoittelut tai Display-/videomainosten avainsanat.
  7. Valitse kunkin poistettavan aiheen, sijoittelun tai avainsanan viereinen valintaruutu.
  8. Valitse Muokkaa ja klikkaa poistokuvaketta Red X icon.
  9. Klikkaa Vahvista näkyviin tulevasta ponnahdusikkunasta.

Mainosaineisto

Lisää sivustolinkkilaajennuksia tai käytä useita mainosmuunnelmia (mielellään vähintään viittä, joista kussakin on erilainen toimintakehotuspainike, otsikko tai videosisältö).

Vihreä valintamerkki Valitse selkeä toimintakehotus: Käytä esimerkiksi ilmauksia Lue lisää, Rekisteröidy tai Osta nyt.

Vihreä valintamerkki Kiinnitä yleisön huomio: Herätä katsojan kiinnostus 5–10 ensimmäisen sekunnin aikana esittelemällä ongelma ja kertomalla sitten, miten tuotteesi tai palvelusi ratkaisee sen.

Vihreä valintamerkki Toista viestiä riittävästi: Toista toimintakehotus selostuksessa tai videolla näkyvässä grafiikassa.

Kun olet luonut kampanjan, seuraa tuloksia 7–10 päivän ajan, ennen kuin teet muutoksia kampanjan optimoimiseksi.

Oletko valmis aloittamaan?

Luo kampanja

Konversiomäärän kasvattaminen

Jos pääset kampanjalla tavoitteisiisi ja olet saanut vähintään viisi konversiota päivässä 14 viime päivän aikana, voit tehostaa kampanjasi vaikuttavuutta hyödyntämällä alla olevia parhaita käytäntöjä.

Kun jatkat kampanjaa vähintään neljä viikkoa, tulokset voivat parantua jopa 15 %.

Tip #2 Budjetti

Jos budjetti on rajoittanut kampanjaasi, korota kokonaisbudjettia. Seuraa budjettiopastuksen suosituksia, jotka näkyvät Google Adsin oikeassa reunassa kampanjan luomisen aikana.

Yleisö

Varmista, että vähintään yksi kampanja Google Ads ‑tililläsi on kohdistettu ostoaikeissa oleville segmenteille. Jos kampanjassasi on käytössä myös demografinen kohdistus, poista demografinen segmentti vähintään yhdestä kampanjan mainosryhmästä.

Verkostot

Ota kampanja-asetuksistasi käyttöön Googlen videokumppanit, niin voit saada enemmän konversioita tehokkaasti. Googlen videokumppanit ovat laadukkaita julkaisijoiden verkkosivustoja ja mobiilisovelluksia, joiden avulla saat videomainoksesi näkymään myös YouTuben ulkopuolella.

Mittaus

Tutustu attribuutioraportteihin nähdäksesi, miten asiakkaiden konversiopolut etenevät eri verkostoissa.

Mainosaineisto

Selvitä Videokokeilujen avulla, mitkä mainosstrategiat toimivat parhaiten uusissa mainoksissa, ja optimoi mainoksesi niiden perusteella. Voit myös lisätä aiemmin luotuun videoon taustaselostuksen avulla laadukkaan ja eläväisen Tekstistä puheeksi ‑taustaselostuksen Google Adsin Sisältökirjastossa.

Videokokeilut on testaustyökalu, jonka avulla voit optimoida Videokampanjoidesi tehokkuuden. Voit luoda työkalulla kokeiluja, joissa verrataan erilaisia Videomainoksia niiden konversiotulosten perusteella.

Kampanjatyyppi

Kasvata konversiomäärää entisestään käyttämällä Aktivoivien videokampanjoiden lisäksi Discovery-kampanjoita.

Parhaat käytännöt CPA-tavoitehintatarjouksia käyttäville kampanjoille

Seuraa kampanjasi tuloksia vähintään 7–14 päivän ajan, ennen kuin teet mitään muutoksia. Jos valittu CPA-tavoite ei tuota toivottuja tuloksia, kokeile seuraavia suosituksia kampanjan tulosten parantamiseksi.

Tilanne Suositus Hintatarjous
Kampanja ei kuluta koko budjettia, ja CPA-tavoite täyttyy. Laajenna yleisöäsi. Luo mainosryhmiä uusille yleisöille löytääksesi manuaalisesti käyttäjiä, jotka konvertoituvat todennäköisemmin. Voit myös lisätä mainosryhmän, jossa ei ole kohdistusta, jotta CPA-tavoitteen strategialla on laajin mahdollinen yleisö konversioiden tuottamiseen. Nosta CPA-tavoitehintatarjousta vähitellen 10–15 % kerrallaan mainosten näytön parantamiseksi.
Kampanja ei kuluta koko budjettia, ja CPA-tavoite ylittyy. Muuta yleisöäsi. Luo mainosryhmiä erilaisille yleisöille löytääksesi käyttäjiä, jotka konvertoituvat todennäköisemmin. Jos tavoitteenasi on lisätä tuotteesi tunnettuutta, optimoi kampanja yleisölle kampanjatason konversioasetuksen avulla. Pidä CPA-tavoitehintatarjous ennallaan.
Kampanjan kulutus on tasaista, ja CPA-tavoite ylittyy. Rajaa yleisöäsi. Jos yleisösi ovat laajoja, ota samanaikaisesti käyttöön sellaisia yleisöjä, joiden arvelet konvertoituvan muita todennäköisemmin. Laske CPA-tavoitehintatarjousta vähitellen 10–15 % kerrallaan ja seuraa samalla konversioiden määrää.

Parhaat käytännöt Maksimoi konversiot ‑hintatarjouksia käyttäville kampanjoille

Jos käytät Maksimoi konversiot ‑hintatarjousstrategiaa, odota vähintään viikko (3–7 päivää), ennen kuin teet mitään muutoksia. Jos sinulla on ongelmia kampanjan konversioiden, budjetin tai CPA-hintojen kanssa, kokeile seuraavia suosituksia kampanjan tulosten parantamiseksi.

Tilanne Suositus
Kampanja ei tuota konversioita.
  • Tarkista, että konversioseuranta on otettu käyttöön oikein.
  • Laajenna yleisöäsi lisäämällä uusia mainosryhmiä asiakaskohdistukselle, samantyyppisille segmenteille tai ostoaikeissa oleville segmenteille.
  • Harkitse alkuvaiheen konversiotapahtuman käyttöä tai pidennä konversioikkunaa, jotta se vastaa paremmin mainoksen katsomisen ja konvertoitumisen välistä aikaa.
Kampanja ei kuluta koko budjettia.

Laajenna yleisöäsi lisäämällä uusia mainosryhmiä asiakaskohdistukselle, samantyyppisille segmenteille tai ostoaikeissa oleville segmenteille.

CPA-hinnat ovat liian korkeita.

Muista, että automaattiset hintatarjoukset voivat alkaa toimia tehokkaasti vasta 7–14 päivän kuluttua. Jos CPA-hinnat ovat edelleen liian korkeita 7–14 päivän jälkeen, tee näin:

• Harkitse alkuvaiheen konversiotapahtuman käyttöä tai pidennä konversioikkunaa, jotta se vastaa paremmin mainoksen katsomisen ja konvertoitumisen välistä aikaa.
  • Luo mainosryhmiä erilaisille yleisöille löytääksesi käyttäjiä, jotka konvertoituvat todennäköisemmin.
  • Lisää sivustolinkkejä tai testaa erilaisia mainosversioita (muuttamalla esimerkiksi otsikkoa, toimintakehotusta tai videota) kasvattaaksesi konversioprosenttia.

Seuraavat vaiheet

Vihreä valintamerkki Hyödynnä muistilistaamme, niin voit saada lisää online-konversioita YouTube-mainoksilla.

Vihreä valintamerkki Suorita Skillshop-kurssi Videokampanjoiden hoitamisessa.