Optimize en Google Ads koppelen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Google Ads- en Optimize-accounts kunt koppelen.

Over Google Optimize

Elke gebruiker is uniek en daarom zou uw website rekening moeten houden met individuele voorkeuren. Met Google Optimize kunt u website-experimenten uitvoeren om de optimale functies voor elke groep gebruikers te bepalen.

Meer informatie over Google Optimize.

Google Ads integreren met Optimize

Door Google Ads te integreren met Google Optimize, kunt u gemakkelijk experimenten en gepersonaliseerde functies targeten op specifieke advertenties en zoekwoorden. U kunt uw bestaande webpagina's personaliseren en overeen laten komen met elke intentie van uw gebruikers op basis van de campagne waarop ze hebben geklikt of de zoekwoorden die de advertentie heeft geactiveerd.

Rechten

Als u Google Ads en Optimize wilt koppelen, heeft u een Google-account nodig met beheerderstoegang tot Google Ads.

Instructies

Stap 1: Koppel Google Ads aan Analytics

De eerste stap is Google Ads aan Analytics koppelen. Volg de aanwijzingen voor Google Ads of Analytics.

Stap 2: Schakel delen met Optimize in

Nadat Google Ads en Analytics zijn gekoppeld, kunt u Google Ads voor Optimize inschakelen. Kies hieronder een optie op basis van uw Google Ads-accounttype.

Optie 1: Afzonderlijk Google Ads-account

Schakel als volgt delen met Optimize in een afzonderlijk Google Ads-account in:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Analytics' op Details
  5. Schakel Delen met Google Optimize in.

Google Optimize sharing switch

Optie 2: Google Ads-manageraccount

Schakel als volgt delen met Optimize in een Google Ads-manageraccount in:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Analytics' op Details
  5. Klik op Delen met Google Optimize inschakelen.

Turn on Google Optimize sharing for managed accounts screenshot

Als u delen met Optimize inschakelt voor een Google Ads-manageraccount, wordt deze functie ingeschakeld voor alle beheerde accounts van dit manageraccount. De beheeropties voor delen met Optimize blijven op afzonderlijk accountniveau en kunnen daar worden aangepast.

Wanneer een afzonderlijk Google Ads-account wordt toegevoegd aan een managerstructuur, blijft de afzonderlijke instelling voor delen met Optimize behouden. U kunt delen met Google Optimize inschakelen voor de nieuwe Google Ads-accounts door terug te gaan naar de Analytics-pagina 'Gekoppelde accounts' hierboven.

Stap 3: Koppel Optimize aan Analytics

Als laatste stap controleert u of de Optimize-container is gekoppeld aan dezelfde Analytics-property waaraan u Google Ads heeft gekoppeld in stap 1. Dit wordt meestal gedaan wanneer een Optimize-container wordt ingesteld. Meer informatie over hoe u Optimize aan Analytics koppelt.

Delen met Optimize uitschakelen

Als u delen met Optimize wilt uitschakelen, moet u beheerderstoegang hebben tot een Google Ads-account.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram rechtsboven in uw account.
  3. Klik onder 'Instellen' op Gekoppelde accounts.
  4. Klik onder 'Google Analytics' op Details
  5. Schakel 'Delen met Google Optimize inschakelen' uit.

Wanneer u delen met Optimize uitschakelt, worden nieuwe gebruikers niet langer opgenomen door Optimize-experimenten met advertenties of zoekwoorden uit het betreffende Google Ads-account. Zolang een dergelijk experiment niet is beëindigd, worden nog steeds experimentsessies geteld voor gebruikers die eerder in het experiment waren opgenomen toen delen was ingeschakeld. In de targetingconfiguratie van zo'n experiment in Optimize worden de namen of statussen van de getargete Google Ads-entiteiten niet langer weergegeven.