Om publikumsmålretting

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimalisering og administrering av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Vi har nå samlet all rapportering om målgrupper, ekskluderinger og demografisk informasjon på ett og samme sted: Målgrupper-fanen i sidenavigeringsmenyen på venstre side. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi «målgruppetyper» (omfatter lignende og egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» omtales som «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over innholdsmålrettingen din og sørge for at optimalisering og administrering av innholdsmålretting skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

Alle typer innholdsmålretting er nå plassert under «Innhold» på navigeringsmenyen.

•  «Emner», «Plasseringer», «Søkeord for banner-/videoannonsering» og «Ekskluderinger» for alle typer innholdsmålretting blir nå kategorisert under «Innhold»-fanen på navigeringsmenyen. Du kan finne informasjon om ekskluderinger ved å klikke på rullegardinpilen Nedoverpil til høyre for «Ekskluderinger»-termen og velge ekskluderinger for emner, plasseringer eller søkeord for banner-/videoannonsering.

Du kan legge til publikumsmålretting i annonsegrupper og nå ut til folk ut fra hvem de er, vanene og interessene de har, det de aktivt søker etter, og hvilken interaksjon de har hatt med bedriften din. Med publikumsmålretting kan du oppnå bedre kampanjeresultater ved å nå ut til folk som surfer på nettsteder, bruker apper eller ser på videoer. Les retningslinjene for personlig tilpasset annonsering (tidligere kjent som interessebasert annonsering) for å bedre opplevelsen for både brukere og annonsører.

Når Apples ATT-retningslinjer trer i kraft, kan det hende at datasegmentene dine (spesielt lister over nettsteder og apper og lister som er opprettet automatisk) samt Kundematch-lister blir berørt i forbindelse med trafikk fra iOS 14 (deriblant ved bruk av disse listene til ekskluderinger). I kampanjer der du fremmer nettbaserte konverteringsmål – spesielt de tuftet på Kundematch og de andre datasegmentene dine – kan du komme til å se resultatsvingninger. I denne perioden utvider vi modellerte konverteringer til å omfatte mer trafikk fra iOS 14.

Slik fungerer publikumsmålretting

For banner-, søke-, video- og hotellkampanjer består målgrupper av segmenter eller grupper av personer med bestemte interesser, intensjoner og demografisk informasjon, slik det er anslått av Google. Når du legger til en målgruppe i en kampanje eller annonsegruppe, kan du velge blant en rekke forskjellige segmenter. Disse segmentene kan for eksempel omfatte alt fra sports- og reiseinteresserte til folk som er interesserte i å kjøpe bil, eller spesifikke personer som har besøkt nettstedet ditt eller appen din. Google Ads viser annonser til folk som sannsynligvis tilhører de valgte kategoriene.

Merk: Dataene som brukes til å generere målgrupper (f. eks. besøksloggen for sider eller tidligere Google-søk), kan bli brukt for å styrke budgivningen og målrettingen i kampanjene dine med publikumsmålretting.

I tabellen nedenfor beskriver vi kort de ulike målgruppetypene du kan bruke når du skal målrette kampanjene dine mot ulike segmenter:

Kampanjetype Ulike typer målgrupper

Eksempel på bildeannonse for Displaynettverket

Bannerkampanjer

• Interessemålgruppe: Nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har.
  • Egendefinerte segmenter: Avhengig av hvilket kampanjemål du har valgt, kan du nå ut til brukere basert på det de brenner for, samt vanene og interessene de har. Du kan også nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist. Finn ut mer om egendefiinerte målgrupper.
  • Detaljert demografisk informasjon: Nå ut til brukere basert på langvarige aspekter av brukernes liv.
  • Livsbegivenheter: Nå ut til brukere når de har nådd viktige milepæler i livet.
  • Intensjonsmålgruppe: Nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Datasegmentene dine: Nå ut til brukere som har hatt interaksjon med bedriften din.
    • Besøkende på nettstedet ditt og i appen din: Nå ut til folk som har besøkt nettstedet ditt og/eller brukt appene dine.
    • Kundematch: Nå ut til eksisterende kunder basert på CRM-dataene dine.
    • Lignende segmenter: Nå ut til nye brukere som har interesser som ligner på interessene de besøkende på nettstedet ditt eller de eksisterende kundene dine har.
    • Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Nå ut til rett målgruppe på riktig tidspunkt.

Eksempel på tekstannonse for søk

Søk

• Interessemålgruppe: Nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har.
  • Detaljert demografisk informasjon: Nå ut til brukere basert på langvarige aspekter av brukernes liv.
  • Intensjonsmålgruppe: Nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Datasegmentene dine: Nå ut til brukere som har hatt interaksjon med bedriften din.
    • Besøkende på nettstedet ditt og i appen din: Nå ut til folk som har besøkt nettstedet ditt og/eller brukt appene dine.
    • Kundematch: Nå ut til eksisterende kunder basert på CRM-dataene dine.
    • Lignende segmenter: Nå ut til nye brukere som har interesser som ligner på interessene de besøkende på nettstedet ditt eller de eksisterende kundene dine har.

Eksempel på videoannonse

Videokampanjer

• Interessemålgruppe: Nå ut til brukere basert på det de brenner for, og vanene og interessene de har.
  • Egendefinerte segmenter: Avhengig av hvilket kampanjemål du har valgt, kan du nå ut til brukere basert på det de brenner for, samt vanene og interessene de har. Du kan også nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Detaljert demografisk informasjon: Nå ut til brukere basert på langvarige aspekter av brukernes liv.
  • Intensjonsmålgruppe: Nå ut til brukere med utgangspunkt i kjøpsintensjonene de nylig har utvist.
  • Datasegmentene dine: Nå ut til brukere som har hatt interaksjon med bedriften din.
    • Besøkende på nettstedet ditt og i appen din: Nå ut til folk som har besøkt nettstedet ditt og/eller brukt appene dine.
    • Kundematch: Nå ut til eksisterende kunder basert på CRM-dataene dine.
    • Lignende segmenter: Nå ut til nye brukere som har interesser som ligner på interessene de besøkende på nettstedet ditt eller de eksisterende kundene dine har.

Hotel ads example

Hotellkampanje

• Dataene dine: Nå ut til brukere som har hatt interaksjon med bedriften din (besøkende på nettstedet ditt, lignende målgrupper, egendefinerte kombinasjonsmålgrupper og kundesegmenter).

Ulike alternativer for publikumsmålretting

Når du har identifisert interessene, behovene, atferden og målene til målgruppen din, kan du definere målgruppen for en bestemt kampanje eller annonsegruppe. Du kan velge segmenter som er forhåndskonfigurert av Google Ads.

Interessemålgrupper

Med interessemålgrupper kan du nå ut til folk med utgangspunkt i et helhetlig bilde av livsstilen, vanene og lidenskapene de har. De som inngår i slike målgrupper, har utvist sterk interesse for et gitt emne. Du kan dermed nå ut til personene som er viktige for bedriften din, med produktene eller tilbudene dine.

På nåværende tidspunkt har alle Google-annonsører tilgang til interessesegmenter i søke-, banner-, og videokampanjer samt Gmail og Display & Video 360.

Last ned denne CSV-filen for å se et utvalgt segment med interessekategorier.
Livsbegivenheter

Kommuniser med brukere på Gmail og YouTube og i Displaynettverket ved viktige milepæler i livet, for eksempel når de skal uteksamineres, flytte eller gifte seg. Ved å forstå når disse øyeblikkene skjer, kan du skreddersy annonseringen for å nå ut til de riktige brukerne med de riktige budskapene.

Som med andre viktige milepæler er livsbegivenheter noe som ikke skjer særlig ofte, og dermed blir målgruppene mindre enn når du målretter mot interesser. Livsbegivenheter kan imidlertid være knyttet til mange relaterte kjøpsvalg, og dermed er dette segmentet ofte større enn markedssegmentet, som gjerne knyttes til valget rundt ett enkelt kjøp. Noen som skal flytte, kan for eksempel være på utkikk etter nye møbler, flyttetjenester, boliglån og andre ting knyttet til flytting i løpet av flytteprosessen.

Markedssegmenter

Velg blant disse segmentene for å finne kunder som ser seg om i markedet – altså gjør undersøkelser og aktivt vurderer å kjøpe produkter eller tjenester av samme type som dem du selv tilbyr.

Markedssegmenter er utviklet for annonsører som har fokus på å oppnå konverteringer fra kunder som mest sannsynlig kommer til å foreta et kjøp. Med disse segmentene kan du nå ut til dem som er i ferd med å kjøpe noe.

Last ned denne CSV-filen for å se et utvalgt segment med markedssegmenter.

Egendefinerte segmenter

Med egendefinerte segmenter kan du bestemme hvordan du ønsker å nå ut til det ideelle segmentet ditt ved å skrive inn søkeord, nettadresser og apper.

Du kan konfigurere en egendefinert målgruppe i banner-, Discovery-, Gmail- og videokampanjer ved å legge til spesifikke søkeord, nettadresser og apper relatert til produktet eller tjenesten du tilbyr. Google Ads viser da annonser til folk som trolig er interessert i disse søkeordene, på sider og i apper og videoer.

Ved å utlede kampanjemålene dine og budstrategien din tolker systemet alle disse signalene og velger et segment der en av disse faktorene vektlegges:

• rekkevidde
  • vurdering
  • resultater

For eksempel kan en bedrift som produserer joggesko, ha nytte av å nå ut til ivrige maratonløpere fremfor folk fra interessesegmentet for sportstilhengere. Med et egendefinert segment kan skoprodusenten definere denne målgruppen ved å

• angi interesser som «Oslo Maraton», «triatlonutøver» eller «langdistanseløper»
  • bruke nettadresser for nettsteder med innhold om løping, treningsopplegg, riktig ernæring og andre emner knyttet til maraton
  • angi apper i
Egendefinerte intensjonsmålgrupper: automatisk opprettet (bannerkampanjer)

Med automatisk opprettede, egendefinerte intensjonsmålgrupper kan du definere og nå ut til den ideelle målgruppen for bannerkampanjene dine. Du kan bruke egendefinerte intensjonsmålgrupper til å målrette mot bestemte vertikaler eller landingssider.

Automatisk opprettede segmenter er foreløpig tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, portugisisk, russisk, spansk og tysk. Kom gjerne tilbake senere for å få oppdateringer. Nye språk blir lagt til etter hvert.

Datasegmenter (tidligere kalt remarketing)

Du kan også nå ut til brukere som allerede har hatt interaksjon med bedriftens produkter og tjenester. Slike målgrupper kan for eksempel omfatte tidligere besøkende i en mobilapp eller på et nettsted, folk som har sett på videoer, eller kunder som har gitt deg kontaktinformasjonen sin. Finn ut mer om datasegmenter. Datasegmentene dine omfatter følgende:

• folk som har besøkt nettstedet ditt eller brukt appene dine
  • kunder som har delt informasjon med deg. Med utgangspunkt i denne informasjonen fra nettet og andre kilder kan du nå ut til potensielle kunder og skape nytt engasjement hos eksisterende kunder via Søk, Shopping, Gmail, YouTube og Displaynettverket.
  • folk som har lignende interesser som kundene dine I Google Ads sammenlignes nye brukere med dataene og kundesegmentene du oppgir, og lignende segmenter oppdateres automatisk med tanke på relevans. For å unngå overlapping blir det opprinnelige segmentet ditt automatisk ekskludert fra det lignende segmentet. Finn ut mer om lignende segmenter.
Detaljerte demografiske kategorier

Demografisk informasjon er slikt som aldersgruppe, kjønn og foreldrestatus, mens detaljerte demografiske segmenter er store segmenter av befolkningen som deler visse kjennetegn. De kan for eksempel være studenter, huseiere eller nybakte foreldre. Last ned denne CSV-filen for å se et utvalgt segment med detaljert demografisk informasjon.

Slik fungerer budgivning for segmenter når du har flere kampanjer

Hvis du har flere kampanjer målrettet mot den samme trafikken, velges kampanjen med høyest effektivt bud i auksjonen.

Eksempel

Tenk deg at du markedsfører den samme skomodellen innenfor et område i kampanje A og kampanje B.

Kampanje A har et basisbud på 20 kr med en budmultiplikator på +100 % for målgruppesegmenter. Kampanje B har et basisbud på 50 kr uten multiplikator. Kampanje B får visningen, selv om det ikke er angitt noen budjustering for segmenter.

Om dynamisk prospektering

Du kan bruke dynamisk prospektering for å dra bedre nytte av de feedbaserte dynamiske remarketingtiltakene dine og nå ut til nye brukere med de mest populære produktene dine. I motsetning til dynamisk remarketing, der det fokuseres på å få mest mulig ut av de eksisterende kundene, brukes dynamisk prospektering til å skaffe nye brukere. Denne forskjellen gjør dynamisk prospektering til en bedre metode hvis du er ny annonsør, eller hvis du målretter mot en målgruppe som skiller seg fra dine egne førstepartsdata (inkludert remarketinglistene dine).

Sånn fungerer det

Med dynamisk prospektering brukes maskinlæring for å anslå hvilke feedelementer potensielle kjøpere ser etter. Dynamisk prospektering gir deg et anslag over hvilke nye brukere du mest sannsynlig kommer til å oppnå gode resultater med for elementer i feeden din, basert på historiske feedresultater og brukeratferd. Når systemet finner statistisk signifikante sammenhenger mellom feedelementer og brukerintensjoner, settes den mulige intensjonen sammen med demografibasert informasjon som aldersgruppe og kjønn for å matche brukerens intensjon med et relevant produkt i feeden din. Produktene i feeden evalueres og velges basert på resultater, relevans og andre faktorer for å avgjøre hvilke av dem som med størst sannsynlighet fører til konverteringer.

Smart-kampanjer for Displaynettverket anbefales for kampanjer med dynamisk prospektering, ettersom det er enkelt å kombinere brukere av dynamisk remarketing med brukere av prospektering for effektiv fulltraktet konfigurering.

Eksempel

Tenk deg at du er en aktør i hotellbransjen, og at en kunde ønsker å feriere i Paris. Denne kunden undersøker mange emner om Paris, for eksempel kulturelle severdigheter, restauranter, hoteller og flymuligheter. Ettersom du har aktivert dynamisk prospektering, kan Googles systemer benytte alle nye, relevante informasjonsbiter som brukeren legger inn og som indikerer vedkommendes intensjon om å reise til Paris, til å fastslå at visning av hotellene dine i Paris til denne kunden med større sannsynlighet gir deg en relevant, assisterende annonse som det er mer sannsynlig at denne brukeren konverterer fra.

Linker til beslektet innhold