Tietoja yleisökohdistuksesta

Voit lisätä yleisökohdistuksen mainosryhmiin ja tavoittaa käyttäjiä sen perusteella, keitä he ovat, mitä kiinnostuksen kohteita ja tapoja heillä on, millaisia tietoja he etsivät aktiivisesti tai miten yrityksesi on aiemmin saanut heidät aktivoitumaan. Yleisökohdistus voi parantaa kampanjasi tehokkuutta, sillä sen avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka selaavat verkkosivustoja, käyttävät sovelluksia tai katsovat videoita. Paranna niin käyttäjien kuin mainostajienkin käyttökokemusta perehtymällä personoitua mainontaa koskevaan käytäntöön (aiemmin tätä mainontastrategiaa kutsuttiin kiinnostuksiin perustuvaksi mainonnaksi).

Miten yleisökohdistus toimii?

Display-kampanjoissa yleisöt ovat käyttäjäryhmiä, joiden jäseniä yhdistävät Googlen arvion perusteella tietyt kiinnostuksen kohteet, aikeet ja demografiset tiedot. Kun lisäät yleisöä kampanjaan tai mainosryhmään, voit valita haluamasi luokan laajasta valikoimasta. Luokkia ovat esimerkiksi urheilu- tai matkailuharrastajat, auton hankintaa harkitsevat sekä tietyt sivustosi kävijät tai sovelluksesi käyttäjät. Google Ads näyttää mainoksia käyttäjille, jotka todennäköisesti kuuluvat valittuihin luokkiin.

Yleisöjen luomiseen käytettyä dataa (kuten sivuhistoriaa ja aiempia Google-hakuja) saatetaan käyttää Yleisökampanjoiden hintatarjousten ja kohdistuksen parantamiseen.

Alla olevassa taulukossa kuvataan lyhyesti eri yleisötyypit, joita voit käyttää kampanjoidesi kohdistuksessa.

Kampanjatyyppi Yleisötyyppi
Display
  • Asiasta kiinnostuneet, omat asiasta kiinnostuneet: Mitä kiinnostuksen kohteita ja tapoja heillä on?
  • Ostoaikeissa olevat, omat ostoaikeissa olevat: Mitä he etsivät tai suunnittelevat aktiivisesti?
  • Uudelleenmarkkinointi: Miten he ovat olleet yrityksesi kanssa tekemisissä?
  • Samankaltaiset yleisöt: Uudet käyttäjät, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita kuin sivustosi kävijöillä tai sovelluksesi käyttäjillä
Haku
  • Ostoaikeissa olevat: Mitä he etsivät tai suunnittelevat aktiivisesti?
  • Uudelleenmarkkinointi: Miten he ovat olleet yrityksesi kanssa tekemisissä?
  • Asiakaskohdistus: Mitä tiedät asiakkaittesi toiminnasta?
  • Samankaltaiset yleisöt: Uudet käyttäjät, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita kuin sivustosi kävijöillä
Video
  • Asiasta kiinnostuneet, omat asiasta kiinnostuneet: Mitä kiinnostuksen kohteita ja tapoja heillä on?
  • Ostoaikeissa olevat, omat ostoaikeissa olevat, elämäntapahtumat: Mitä he etsivät tai suunnittelevat aktiivisesti?
  • Uudelleenmarkkinointi: Miten he ovat olleet yrityksesi kanssa tekemisissä?
  • Asiakaskohdistus: Mitä tiedät asiakkaittesi toiminnasta?
  • Samankaltaiset yleisöt: Uudet käyttäjät, joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita kuin sivustosi kävijöillä

Mistä potentiaaliset asiakkaasi ovat kiinnostuneita?

Yksityiskohtaiset demografiset tiedot

Yksityiskohtaisten demografisten tietojen avulla voit tavoittaa laajasti käyttäjiä, joilla on yhteisiä piirteitä. He voivat esimerkiksi olla korkeakouluopiskelijoita, asunnon omistajia tai pienten lasten vanhempia.

Yksityiskohtaisten demografisten tietojen mukaisten yleisöjen lisääminen kampanjaan

1. Siirry kampanjasi yleiskatsaussivulle ja klikkaa sivuvalikosta Yleisöt.
  2. Klikkaa kynäkuvaketta .
  3. Klikkaa Kaikki yleisöt ‑kohdasta Yksityiskohtaiset demografiset tiedot.
  4. Klikkaa demografisen ryhmän nimeä Yksityiskohtaiset demografiset tiedot ‑kohdasta, niin näkyviin tulee luettelo kyseiseen ryhmään kuuluvista demografisista tiedoista.
  5. Valitse niiden demografisten tietojen vieressä olevat valintaruudut, jotka haluat lisätä kampanjaasi.
  6. Toista vaiheet 4 ja 5, kunnes olet valinnut kaikki demografiset tiedot, jotka haluat lisätä kampanjaasi.
  7. Lisää valitut demografiset tiedot kampanjaasi klikkaamalla Tallenna.

Asiasta kiinnostuneet yleisöt

Asiasta kiinnostuneet yleisöt on tarkoitettu yrityksille, joiden mainoksia esitetään televisiossa ja joiden tavoitteena on laajentaa kampanja verkkoon kustannustehokkaasti.
Valitse sopiva yleisö tavoittaaksesi suuria joukkoja potentiaalisia asiakkaita ja kertoaksesi heille yrityksestäsi.Voit katsoa luettelon Googlen luomista asiasta kiinnostuneiden yleisöjen luokista täältä.

Omat asiasta kiinnostuneet yleisöt

Omien asiasta kiinnostuneiden yleisöjen avulla mainostajat voivat luoda yleisöjä, jotka on räätälöity brändien mukaan laajempien televisiotyyppisten asiasta kiinnostuneiden yleisöjen sijasta. Voit luoda omia asiasta kiinnostuneita yleisöjä
  • lisäämällä kiinnostuksen kohteita avainsanailmauksina
  • käyttämällä URL-osoitteita kiinnostuksen kohteiden luomiseen verkkosivuston sisällön perusteella
  • lisäämällä sen tyyppisiä paikkoja, jotka herättävät kiinnostusta
  • lisäämällä sovelluksia, jotka saattaisivat kiinnostaa ihanneasiakastasi. Tämä ei tarkoita sitä, että mainoksiasi näytetään määrittämissäsi sovelluksissa, vaan että mainoksiasi näytetään käyttäjille, jotka ovat asentaneet samankaltaisia sovelluksia mobiililaitteilleen. Jos lisäät esimerkiksi Google Fit ‑sovelluksen, Google Ads etsii käyttäjiä, jotka käyttävät kuntoiluaiheisia sovelluksia.

Juoksukenkiä myyvä yritys haluaa ehkä tavoittaa liikunnan ystävistä koostuvan yleisön sijaan esimerkiksi maratoonareita. Omien asiasta kiinnostuneiden yleisöjen avulla juoksukenkiä myyvä yritys voi määrittää tämän yleisön entistä tarkemmin

• lisäämällä kiinnostuksen kohteita, kuten 5 km:n juoksu Tampereella, triathlonisti tai kestävyysjuoksija
  • käyttämällä sellaisten sivustojen URL-osoitteita, jotka käsittelevät juoksemista, harjoitusohjelmia, ravintoa ja muita maratoniin liittyviä asioita
  • lisäämällä maratoonareita mahdollisesti kiinnostavia paikkoja, kuten kuntosaleja sekä urheilu- ja luontaistuotekauppoja
  • lisäämällä maratoonareita mahdollisesti kiinnostavia Terveys ja kuntoilu ‑luokan sovelluksia, kuten Google Fitin.
Kun lisäät paikkoja, tämän yleisön yhteensopivuus rajoittuu vain YouTube‑videokampanjoihin.

Elämäntapahtumat

Voit aktivoida käyttäjiä YouTubessa ja Gmailissa tärkeiden elämäntapahtumien yhteydessä. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi valmistujaiset, muutot ja häät. Kun tiedät tällaisten tapahtumien ajankohdan, voit räätälöidä mainoksesi tavoittamaan oikeat käyttäjät oikeilla viesteillä.
Muiden tärkeiden hetkien tapaan nämä elämäntapahtumat ovat harvinaisia. Tämän vuoksi niillä saatetaan tavoittaa pienempiä yleisöjä kuin asiasta kiinnostuneilla yleisöillä. Koska elämäntapahtumat voivat kuitenkin liittyä moniin ostopäätöksiin, niihin liittyvät yleisöt ovat usein suurempia kuin yksittäiseen ostopäätökseen liittyvät ostoaikeissa olevien yleisöjen luokat. Esimerkiksi muuttoa suunnitteleva henkilö on ennen muuttoa tai sen jälkeen luultavasti kiinnostunut uusista huonekaluista, muuttopalveluista, asuntolainasta ja muista muuttamiseen liittyvistä asioista.

Ostoaikeissa olevat yleisöt

Valitse sopiva yleisö tavoittaaksesi asiakkaita, jotka etsivät tietoa tuotteista ja harkitsevat aktiivisesti tarjontaasi liittyvien palvelujen tai tuotteiden ostamista.
Nämä yleisöt on suunniteltu mainostajille, jotka haluavat saada konversioita todennäköisiltä ostajilta. Mainonnan kohdistaminen ostoaikeissa oleville yleisöille voi parantaa uudelleenmarkkinoinnin tehokkuutta ja auttaa tavoittamaan kuluttajia, jotka ovat tekemässä ostopäätöstä.

Voit katsoa luettelon Googlen luomista ostoaikeissa olevien yleisöjen luokista täältä.

Omat ostoaikeissa olevat yleisöt

Omat ostoaikeissa olevat yleisöt: Display

Omien ostoaikeissa olevien yleisöjen avulla voit määrittää ja tavoittaa Display-kampanjoillesi ihanteellisen yleisön. Voit segmentoida niiden avulla mainosryhmäsi tietyille teemoille tai laskeutumissivuille. Voit käyttää automaattisesti luotuja segmenttejä tai määrittää yleisön itse lisäämällä ostoaikeissa olevien avainsanoja, URL-osoitteita ja sovelluksia, jotka liittyvät tavoittelemasi asiakkaan eri sivustoilla ja sovelluksissa tutkimiin tuotteisiin ja palveluihin. Lue lisää omista ostoaikeissa olevista yleisöistä.

Automaattisesti luodut yleisöt ovat toistaiseksi saatavilla englanniksi, saksaksi, japaniksi, espanjaksi, venäjäksi, portugaliksi, ranskaksi ja italiaksi. Tarkista päivitykset täältä. Uusia kieliä lisätään ajan mittaan.

Omat ostoaikeissa olevat yleisöt: YouTube-kampanjat

Omien ostoaikeissa olevien yleisöjen avulla voit tavoittaa uusia asiakkaita YouTubessa sellaisten termien perusteella, joilla he hakevat tuotteita tai palveluita Googlesta. Voit valita 300–500 avainsanaa, joita kohdeyleisösi todennäköisimmin käyttää haussa. Jos haluat tavoittaa mahdollisimman monta käyttäjää, keskity yleisiin avainsanoihin. Jos sinulla on esimerkiksi urheiluvälinekauppa, kannattaa ehkä valita yleisiä avainsanoja, kuten "koripallokengät", eikä tarkkoja avainsanoja, kuten "alennuksessa siniset korkeavartiset koripallokengät".

Avainsanoja lisätessäsi voit käyttää Avainsanojen suunnittelijaa, niin saat hintatarjousarvioita koskevia ehdotuksia ja näet, kuinka usein avainsanoilla tehdään hakuja ja miten hakujen määrä vaihtelee eri aikoina. Lue lisää avainsanojen suunnittelijasta.

Yleisön avainsanat

Omat ostoaikeissa olevat yleisöt ovat uusi tapa käyttää yleisön avainsanoja. Jos nämä molemmat kohdistusvaihtoehdot ovat käytössä samassa mainosryhmässä, saatat saada Mainoksia ei näytetä ‑virheilmoituksen. Tämä ongelma voidaan korjata vain uudessa Google Adsissa.
  1. Klikkaa kampanjaa tai kampanjatyyppiä vasemmalla olevasta navigaatiopaneelista.
  2. Valitse sivuvalikosta Avainsanat.
  3. Poista Yleisön avainsanat ‑valinta.
    • Jos haluat tavoittaa näistä avainsanoista kiinnostuneita käyttäjiä, luo uusi kyseisiä avainsanoja käyttävä oma ostoaikeissa oleva yleisö ja lisää se mainosryhmään.

Uudelleenmarkkinointi

Voit myös pyrkiä tavoittamaan yrityksesi tuotteista ja palveluista aiemmin aktivoituneita henkilöitä, kuten verkkosivustosi aiempia kävijöitä, mobiilisovelluksesi käyttäjiä, videoidesi katsojia tai asiakkaita, jotka ovat jakaneet sinulle yhteystietonsa. Lue lisää artikkelista Tietoja uudelleenmarkkinoinnista.

Samankaltaiset yleisöt

Kun käytät samankaltaisia yleisöjä, sinun ei tarvitse arvailla etsiessäsi uusia yleisöjä, sillä ominaisuus etsii automaattisesti nykyisten asiakkaidesi kaltaisia uusia asiakkaita. Google Ads päivittää samankaltaisten yleisöjen luetteloita koneoppimisen avulla reaaliajassa, jotta uusia käyttäjiä voidaan verrata uudelleenmarkkinointiluetteloissasi oleviin käyttäjiin. Samankaltaiset yleisöt ‑kohdistuksen avulla voit näyttää mainoksia käyttäjille, joilla on samoja ominaisuuksia kuin uudelleenmarkkinointiluetteloissasi olevilla henkilöillä. Päällekkäisyyksien ehkäisemiseksi alkuperäinen uudelleenmarkkinointiluettelo suljetaan automaattisesti pois samankaltaisten yleisöjen luettelostasi. Lisätietoja samankaltaisista yleisöistä

Tietoja dynaamisesta asiakashankinnasta

Dynaamisen asiakashankinnan avulla voit hyödyntää laajemmin syötteeseen perustuvaa dynaamista uudelleenmarkkinointia ja tavoittaa näin suosituilla tuotteillasi uusia käyttäjiä. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi keskittyy mahdollisimman suuren hyödyn saamiseen nykyisistä asiakkaista, kun taas dynaamista asiakashankintaa käytetään uusien käyttäjien hankkimiseen. Siksi dynaaminen asiakashankinta on hyvä valinta, jos olet uusi mainostaja tai jos kohdistat mainoksia yleisölle, joka eroaa omasta ensimmäisen osapuolen datastasi (mukaan lukien uudelleenmarkkinointiluettelot).

Näin se toimii

Dynaamisessa asiakashankinnassa ennustetaan koneoppimisen avulla, mitä syötteen tuotteita potentiaaliset ostajat etsivät. Syötteen aiemman tehokkuuden ja käyttäjien toiminnan perusteella ennustetaan, keihin uusiin käyttäjiin syötteesi tuotteet todennäköisimmin vetoavat. Kun järjestelmä löytää tilastollisesti merkittäviä suhteita syötteen tuotteiden ja käyttäjien aikeiden väliltä, se yhdistää mahdollisen aikeen demografisiin tietoihin (kuten ikään ja sukupuoleen) ja etsii syötteestäsi käyttäjän aikeita vastaavan tuotteen. Syötteesi tuotteet arvioidaan ja niistä valitaan muun muassa tehokkuuden ja osuvuuden perusteella tuotteet, jotka todennäköisimmin johtavat konversioihin.

Dynaamisen asiakashankinnan kampanjoiksi suositellaan Smart Display ‑kampanjoita, koska niissä voidaan yhdistää helposti dynaamisissa uudelleenmarkkinointiluetteloissa olevat käyttäjät ja potentiaaliset käyttäjät. Näin saadaan aikaan tehokas koko suppilon kattava määritys.

Esimerkki

Kuvittele, että olet hotellipalveluiden tarjoaja ja että asiakas haluaa lähteä lomalle Pariisiin. Asiakas etsii tietoa monenlaisista Pariisiin liittyvistä aiheista, kuten kulttuurinähtävyyksistä, ravintoloista, hotelleista ja lennoista. Koska olet ottanut käyttöön dynaamisen asiakashankinnan, Googlen järjestelmät voivat hyödyntää kaikkia asiakaspolun tietoja, jotka osoittavat asiakkaan aikovan matkustaa Pariisiin. Tietojen perusteella asiakkaalle näytetään Pariisissa sijaitsevien hotelliesi mainoksia, sillä ne ovat todennäköisesti osuvia ja hyödyllisiä asiakkaan kannalta ja voivat myös todennäköisesti johtaa konversioon.