Tietoja yleisökohdistuksesta

Voit lisätä mainosryhmiin yleisökohdistuksen ja tavoittaa käyttäjiä sen perusteella, keitä he ovat, mitä kiinnostuksen kohteita ja tapoja heillä on, millaisia tietoja he etsivät aktiivisesti tai miten yrityksesi on aiemmin saanut heidät aktivoitumaan. Yleisökohdistus voi parantaa kampanjasi tehokkuutta, sillä sen avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka selaavat verkkosivustoja, käyttävät sovelluksia tai katsovat videoita. Paranna niin käyttäjien kuin mainostajienkin käyttökokemusta perehtymällä personoitua mainontaa koskevaan käytäntöön (aiemmin tätä mainontastrategiaa kutsuttiin kiinnostuksiin perustuvaksi mainonnaksi).

Miten yleisökohdistus toimii?

Display-, Haku-, Video- ja Hotellikampanjoissa yleisöt ovat käyttäjäryhmiä, joiden jäseniä Googlen arvion perusteella yhdistävät tietyt kiinnostuksen kohteet, aikeet tai demografiset tiedot. Kun lisäät yleisön kampanjaan tai mainosryhmään, voit valita haluamasi kategorian laajasta valikoimasta. Kategorioita ovat esimerkiksi urheilun tai matkailun harrastajat, auton hankintaa harkitsevat sekä tietyt sivustosi kävijät tai sovelluksesi käyttäjät. Google Ads näyttää mainoksia käyttäjille, jotka todennäköisesti kuuluvat valittuihin kategorioihin.

Huom. Yleisöjen luomiseen käytettyä dataa (kuten sivuhistoriaa ja aiempia Google-hakuja) saatetaan käyttää yleisökampanjoiden hintatarjousten ja kohdistuksen parantamiseen.

Alla olevassa taulukossa kuvataan lyhyesti eri yleisötyypit, joita voit käyttää kampanjoidesi kohdistuksessa.

Kampanjatyyppi Yleisötyyppi
Display
  • Asiasta kiinnostunut yleisö: Tavoita käyttäjiä sen perusteella, mihin he suhtautuvat intohimoisesti ja mitä tapoja ja kiinnostuksen kohteita heillä on.
  • Omat yleisöt: Tavoita käyttäjiä kampanjasi tavoitteesta riippuen sen perusteella, mihin he suhtautuvat intohimoisesti ja mitä tapoja ja kiinnostuksen kohteita heillä on, tai sen perusteella, millaisia ostoaikeita heillä on ollut äskettäin. Lue lisää omista yleisöistä.
  • Yksityiskohtaiset demografiset tiedot: Tavoita käyttäjiä, joita yhdistävät tietyt pitkäaikaiset piirteet.
  • Elämäntapahtumat: Tavoita käyttäjiä, joiden elämä on tärkeässä käännekohdassa.
  • Ostoaikeissa oleva yleisö: Tavoita käyttäjiä, joilla on ollut äskettäin ostoaikeita.
  • Uudelleenmarkkinointi: Tavoita käyttäjiä, jotka ovat olleet tekemisissä yrityksesi kanssa.
  • Asiakaskohdistus: Tavoita nykyiset asiakkaasi CRM-datasi avulla.
  • Samankaltaiset yleisöt: Tavoita uusia käyttäjiä, joilla on samankaltaisia kiinnostuksen kohteita kuin verkkosivustosi kävijöillä tai nykyisillä asiakkaillasi.
  • Lue lisää oikean yleisön tavoittamisesta oikeaan aikaan.
Haku
  • Asiasta kiinnostunut yleisö: Tavoita käyttäjiä sen perusteella, mihin he suhtautuvat intohimoisesti ja mitä tapoja ja kiinnostuksen kohteita heillä on.
  • Yksityiskohtaiset demografiset tiedot: Tavoita käyttäjiä, joita yhdistävät tietyt pitkäaikaiset piirteet.
  • Ostoaikeissa oleva yleisö: Tavoita käyttäjiä, joilla on ollut äskettäin ostoaikeita.
  • Uudelleenmarkkinointi: Tavoita käyttäjiä, jotka ovat olleet tekemisissä yrityksesi kanssa.
  • Asiakaskohdistus: Tavoita nykyiset asiakkaasi CRM-datasi avulla.
  • Samankaltaiset yleisöt: Tavoita uusia käyttäjiä, joilla on samankaltaisia kiinnostuksen kohteita kuin verkkosivustosi kävijöillä tai nykyisillä asiakkaillasi.
Video
  • Asiasta kiinnostunut yleisö: Tavoita käyttäjiä sen perusteella, mihin he suhtautuvat intohimoisesti ja mitä tapoja ja kiinnostuksen kohteita heillä on.
  • Omat yleisöt: Tavoita käyttäjiä kampanjasi tavoitteesta riippuen sen perusteella, mihin he suhtautuvat intohimoisesti ja mitä tapoja ja kiinnostuksen kohteita heillä on, tai sen perusteella, millaisia ostoaikeita heillä on ollut äskettäin.
  • Yksityiskohtaiset demografiset tiedot: Tavoita käyttäjiä, joita yhdistävät tietyt pitkäaikaiset piirteet.
  • Ostoaikeissa oleva yleisö: Tavoita käyttäjiä, joilla on ollut äskettäin ostoaikeita.
  • Uudelleenmarkkinointi: Tavoita käyttäjiä, jotka ovat olleet tekemisissä yrityksesi kanssa.
  • Asiakaskohdistus: Tavoita nykyiset asiakkaasi CRM-datasi avulla.
  • Samankaltaiset yleisöt: Tavoita uusia käyttäjiä, joilla on samankaltaisia kiinnostuksen kohteita kuin verkkosivustosi kävijöillä tai nykyisillä asiakkaillasi.
Hotelli
  • Uudelleenmarkkinointi: Tavoita käyttäjiä, jotka ovat olleet tekemisissä yrityksesi kanssa (verkkosivustosi kävijät, samankaltaiset yleisöt, oma yhdistelmä ja asiakasluettelot).

Erilaiset yleisökohdistuksen vaihtoehdot

Kun olet tunnistanut yleisösi kiinnostuksen kohteet, tarpeet, käyttäytymismallit ja tavoitteet, voit päättää, mikä on tietyn kampanjan tai mainosryhmän yleisö. Voit luoda yleisön / yhdistetyn yleisön tai valita Google Adsin valmiiksi määrittämiä yleisöjä.

Asiasta kiinnostuneet yleisöt

Asiasta kiinnostuneiden yleisöjen avulla tavoitat käyttäjät heidän elämäntyylinsä, kiinnostuksen kohteidensa ja tapojensa muodostaman kokonaisuuden perusteella. Asiasta kiinnostuneet yleisöt ovat osoittaneet kiinnostusta tiettyyn aiheeseen, mikä auttaa mainostajia kohdistamaan tuotteensa ja tarjontansa tärkeimmille käyttäjille.

Kaikki Google-mainostajat voivat tällä hetkellä käyttää asiasta kiinnostuneita yleisöjä Haku‑, Display‑ ja Videokampanjoissa sekä Gmailissa ja Display & Video 360:ssä.

Jos haluat katsoa kuratoitua listaa asiasta kiinnostuneista yleisöistä, lataa tämä CSV.
Elämäntapahtumat

Voit aktivoida YouTubessa, Gmailissa ja Display-verkostossa käyttäjiä, joiden elämä on tärkeässä käännekohdassa. Tällaisia kohtia ovat esimerkiksi valmistujaiset, omilleen muuttaminen ja naimisiinmeno. Kun tiedät tällaisten tapahtumien ajankohdan, voit räätälöidä mainoksesi tavoittamaan oikeat käyttäjät oikeilla viesteillä.

Muiden tärkeiden hetkien tapaan nämä elämäntapahtumat ovat harvinaisia. Tämän vuoksi niillä saatetaan tavoittaa pienempiä yleisöjä kuin asiasta kiinnostuneilla yleisöillä. Koska elämäntapahtumat voivat kuitenkin liittyä moniin ostopäätöksiin, niihin liittyvät yleisöt ovat usein suurempia kuin yksittäiseen ostopäätökseen liittyvät ostoaikeissa olevien yleisöjen luokat. Esimerkiksi muuttoa suunnitteleva henkilö on ennen muuttoa tai sen jälkeen luultavasti kiinnostunut uusista huonekaluista, muuttopalveluista, asuntolainasta ja muista muuttamiseen liittyvistä asioista.

Ostoaikeissa olevat yleisöt

Valitse sopiva yleisö tavoittaaksesi asiakkaita, jotka etsivät tietoa tuotteista ja harkitsevat aktiivisesti tarjontaasi liittyvien palvelujen tai tuotteiden ostamista.

Nämä yleisöt on suunniteltu mainostajille, jotka haluavat saada konversioita todennäköisiltä ostajilta. Kohdistaminen ostoaikeissa oleviin yleisöihin voi auttaa parantamaan uudelleenmarkkinoinnin tuloksia ja tavoittamaan kuluttajia, jotka ovat tekemässä ostopäätöstä.

Jos haluat katsoa kuratoitua listaa ostoaikeissa olevista yleisöistä, lataa tämä CSV.

Omat yleisöt

Omien yleisöjen avulla voit päättää, miten haluat tavoittaa ihanneyleisösi. Voit lisätä avainsanoja, URL-osoitteita ja sovelluksia.

Voit luoda oman yleisön Display-, Discovery-, Gmail- tai Videokampanjaan määrittämällä yleisön tiettyjen avainsanojen, URL-osoitteiden ja sovellusten avulla, jotka liittyvät tuotteeseesi tai palveluusi. Google Ads näyttää tämän perusteella verkkosivuilla, sovelluksissa ja videoissa mainoksia käyttäjille, jotka ovat todennäköisesti kiinnostuneita näistä avainsanoista. Lue lisää yleisökohdistuksesta.

Järjestelmä huomioi kampanjasi tavoitteet ja hintatarjousstrategian sekä kaikki edellä mainitut signaalit ja valitsee yleisön, jonka painopiste on jokin seuraavista:

• tavoittavuus
  • harkinta
  • tulokset.

Juoksukenkiä myyvä yritys haluaa ehkä tavoittaa liikunnan ystävistä koostuvan yleisön sijaan esimerkiksi maratoonareita. Omien yleisöjen avulla yritys voi määrittää tällaisen yleisön

• lisäämällä kiinnostuksen kohteita, kuten "5 km:n juoksu Tampereella", "triathlonisti" tai "kestävyysjuoksija"
  • käyttämällä sellaisten sivustojen URL-osoitteita, jotka käsittelevät juoksemista, treeniohjelmia, ravintoa ja muita maratoniin liittyviä asioita
  • lisäämällä maratoonareita mahdollisesti kiinnostavia Terveys ja kuntoilu ‑kategorian sovelluksia, kuten Google Fit.

Omat ostoaikeissa olevat yleisöt: automaattisesti luodut (Display)

Automaattisesti luotujen omien ostoaikeissa olevien yleisöjen avulla voit määritellä ja tavoittaa Display-kampanjoidesi ihanteellisen yleisön. Käyttämällä omia ostoaikeissa olevia yleisöjä voit ryhmitellä mainosryhmäsi tiettyjen teemojen tai laskeutumissivujen mukaan.

Automaattisesti luodut yleisöt ovat toistaiseksi saatavilla englanniksi, saksaksi, japaniksi, espanjaksi, venäjäksi, portugaliksi, ranskaksi ja italiaksi. Tarkista päivitykset täältä. Uusia kieliä lisätään ajan mittaan.

Uudelleenmarkkinointi

Voit myös pyrkiä tavoittamaan henkilöitä, jotka ovat jo käyttäneet yrityksesi tuotteita tai palveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi verkkosivustosi aiemmat kävijät, mobiilisovelluksesi käyttäjät, videoidesi katsojat sekä asiakkaat, jotka ovat antaneet sinulle yhteystietonsa. Lue lisää uudelleenmarkkinoinnista.

Yksityiskohtaiset demografiset tiedot

Yksityiskohtaisten demografisten tietojen avulla voit tavoittaa laajasti käyttäjiä, joilla on yhteisiä piirteitä. He voivat olla esimerkiksi korkeakouluopiskelijoita, omistusasujia tai tuoreita vanhempia. Jos haluat katsoa kuratoitua listaa yksityiskohtaisista demografisista tiedoista, lataa tämä CSV.

Asiakaskohdistus

Asiakaskohdistuksen avulla voit tavoittaa ja uudelleenaktivoida asiakkaitasi Haussa, Shoppingissa, Gmailissa, YouTubessa ja Display-verkostossa online- ja offline-datasi perusteella. Asiakaskohdistuksessa mainokset kohdistetaan asiakkaillesi käyttämällä dataa, jonka he ovat jakaneet kanssasi. Lue lisää asiakaskohdistuksesta

Samankaltaiset yleisöt

Kun käytät samankaltaisia yleisöjä, sinun ei tarvitse arvailla etsiessäsi uusia yleisöjä, sillä ominaisuus etsii automaattisesti nykyisten asiakkaidesi kaltaisia uusia asiakkaita. Google Ads päivittää samankaltaisten yleisöjen luetteloita koneoppimisen avulla reaaliajassa, jotta uusia käyttäjiä voidaan verrata uudelleenmarkkinointiluetteloissasi oleviin käyttäjiin. Samankaltaiset yleisöt ‑kohdistuksen avulla voit näyttää mainoksia käyttäjille, jotka muistuttavat uudelleenmarkkinointi- ja asiakaskohdistusluetteloissasi olevia henkilöitä. Päällekkäisyyksien välttämiseksi alkuperäinen luettelo suljetaan automaattisesti pois samankaltaisten yleisöjen luettelostasi. Lue lisää samankaltaisista yleisöistä.

Miten yleisöluetteloiden hintatarjoukset toimivat useissa kampanjoissa?

Jos sinulla on useita kampanjoita, jotka on kohdistettu samaan liikenteeseen, huutokauppa valitsee niistä sen, jolla on korkein voimassa oleva hintatarjous.

Esimerkki

Oletetaan, että Kampanjan A ja Kampanjan B kohdistuksessa käytetään samaa kenkämallia ja käyttäjän sijaintia.

Kampanja A:n perushintatarjous on 2 €, ja siinä on 100 %:n hintatarjouskerroin yleisöluettelolle, kun taas Kampanja B:n perushintatarjous on 5 €, eikä siinä ole kerrointa. Kampanja B saa impression, vaikka siihen ei ole lisätty yleisöluettelon hintatarjouksen muokkausta.

Tietoja dynaamisesta asiakashankinnasta

Dynaamisen asiakashankinnan avulla voit hyödyntää laajemmin syötteeseen perustuvaa dynaamista uudelleenmarkkinointia ja tavoittaa näin suosituilla tuotteillasi uusia käyttäjiä. Dynaaminen uudelleenmarkkinointi keskittyy mahdollisimman suuren hyödyn saamiseen nykyisistä asiakkaista, kun taas dynaamista asiakashankintaa käytetään uusien käyttäjien hankkimiseen. Siksi dynaaminen asiakashankinta on hyvä valinta, jos olet uusi mainostaja tai jos kohdistat mainoksia yleisölle, joka eroaa omasta ensimmäisen osapuolen datastasi (mukaan lukien uudelleenmarkkinointiluettelot).

Näin se toimii

Dynaamisessa asiakashankinnassa ennustetaan koneoppimisen avulla, mitä syötteen tuotteita potentiaaliset ostajat etsivät. Syötteen aiemman tehokkuuden ja käyttäjien toiminnan perusteella ennustetaan, keihin uusiin käyttäjiin syötteesi tuotteet todennäköisimmin vetoavat. Kun järjestelmä löytää tilastollisesti merkittäviä suhteita syötteen tuotteiden ja käyttäjien aikeiden väliltä, se yhdistää mahdollisen aikeen demografisiin tietoihin (kuten ikään ja sukupuoleen) ja etsii syötteestäsi käyttäjän aikeita vastaavan tuotteen. Syötteesi tuotteet arvioidaan ja niistä valitaan muun muassa tehokkuuden ja osuvuuden perusteella tuotteet, jotka todennäköisimmin johtavat konversioihin.

Dynaamisen asiakashankinnan kampanjoiksi suositellaan Smart Display ‑kampanjoita, koska niissä voidaan yhdistää helposti dynaamisissa uudelleenmarkkinointiluetteloissa olevat käyttäjät ja potentiaaliset käyttäjät. Näin saadaan aikaan tehokas koko suppilon kattava määritys.

Esimerkki

Kuvittele, että olet hotellipalveluiden tarjoaja ja että asiakas haluaa lähteä lomalle Pariisiin. Asiakas etsii tietoa monenlaisista Pariisiin liittyvistä aiheista, kuten kulttuurinähtävyyksistä, ravintoloista, hotelleista ja lennoista. Koska olet ottanut käyttöön dynaamisen asiakashankinnan, Googlen järjestelmät voivat hyödyntää kaikkia asiakaspolun tietoja, jotka osoittavat asiakkaan aikovan matkustaa Pariisiin. Tietojen perusteella asiakkaalle näytetään Pariisissa sijaitsevien hotelliesi mainoksia, sillä ne ovat todennäköisesti osuvia ja hyödyllisiä asiakkaan kannalta ja voivat myös todennäköisesti johtaa konversioon.