Om Shopping-kampanjer og Shopping-annonser

Hvis du driver med detaljhandel, kan du bruke Shopping-kampanjer for å markedsføre beholdningen din på nett og lokalt, øke trafikken til nettstedet ditt eller en fysisk butikk, og finne personer med stort kundepotensial. Det første du må gjøre, er å sende oss produktinformasjonen din via Merchant Center og opprette en kampanje i Google Ads. Deretter lager vi annonser til kampanjen din, som vises på Google og andre steder på nettet der potensielle kunder kan se hva du selger. Vi kaller disse plasseringene Shopping-annonser, fordi de er mer enn rene tekstannonser. Brukerne får se et bilde av produktet ditt samt en overskrift, pris, butikknavn og mye mer. Med disse annonsene får brukerne mye informasjon om produktet ditt før de klikker på annonsen, slik at du får flere kvalifiserte potensielle kunder.

I Sveits og EØS-land får du tilgang til Shopping-annonser gjennom én eller flere tjenester for prissammenligning som du selv velger. Noen slike tjenester administrerer produktinformasjonen din og kampanjene dine på dine vegne, mens du selv konfigurerer produktinformasjonen i andre tjenester. Finn ut mer om annonsering med Tjeneste for prissammenligning i Europa

Fordeler

• Bedre kvalifiserte potensielle kunder: Som selger kan du øke kvaliteten på de potensielle kundene ved å ha produktinformasjon direkte i annonsene dine, slik at kundene kan ta mer veloverveide beslutninger om innkjøp. Da øker sannsynligheten for at kundene kjøper noe på nettstedet ditt.Hvis Sara søker på Google etter «akvarium», kan det for eksempel hende hun får se Shopping-annonser fra bedrifter som selger akvarier. Hun ser hvilket akvarium som passer for henne, bare ved å se på bildene. Samtidig ser hun prisen, så hun vet umiddelbart om akvariet er innenfor budsjettet hennes. Når Sara klikker på annonsen, har hun altså god oversikt over produktet og hva det koster, slik at hun befinner seg lenger ned i kjøpstrakten enn den gjennomsnittlige brukeren på nettet.
  • Enkel, butikkfokusert kampanjeadministrasjon: I stedet for søkeord baseres Shopping-annonsene på produktattributtene du har angitt i Merchant Center-datafeeden din, slik at annonsene dine vises ved relevante søk. Du kan bla gjennom produktbeholdningen direkte i Google Ads og opprette produktgrupper for varene du ønsker å by på.
  • Større rekkevidde: Flere av Shopping-annonsene dine kan bli vist for et gitt kundesøk, og Shopping-annonser og tekstannonser kan også bli vist samtidig, dersom de er relevante. På denne måten kan du doble rekkevidden for ett enkelt søk.
  • Effektiv rapportering: Se resultatene for produktene dine med detaljnivået du ønsker. Du kan for eksempel se hvor mange klikk en bestemt type høyhælte sko har oppnådd, ved å filtrere produktvisningen – uten å måtte opprette en ny produktgruppe. Med referansemålingsdata får du oversikt over konkurransesituasjonen. Ved hjelp av Budsimulatoren og informasjon om visningsandel kan du identifisere muligheter for videre vekst.

Slik fungerer Shopping-kampanjer og Shopping-annonser

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

For Shopping-annonser brukes de eksisterende produktdataene dine i Merchant Center – ikke søkeord – som grunnlag for hvordan og hvor annonsene dine skal vises. Produktdataene du oppgir via Merchant Center, inneholder opplysninger om produktene du selger. Vi bruker disse opplysningene for å knytte brukernes søk til annonsene dine, og sørger for å vise de mest relevante produktene.

Du administrerer Shopping-annonsene dine i AdWords ved hjelp av Shopping-kampanjer. På den måten kan du organisere og markedsføre Google Merchant Center-produktbeholdningen din på en enkel og fleksibel måte i AdWords.

Pris

Shopping-annonsene dine deltar i en annonseauksjon akkurat som andre AdWords-annonseformater, men du betaler bare når ett av følgende skjer med en av annonsene dine:

• Brukeren klikker på en annonse som fører direkte til landingssiden på nettstedet ditt.
  • Brukeren klikker på en annonse som fører til en landingsside levert av Google for den lokale beholdningen din.

Dette kalles kostnad per klikk (CPC). Når du oppretter en Shopping-kampanje, angir du hvor mye du er villig til å betale for hvert klikk.

Du betaler bare det minste beløpet som er nødvendig for å bli rangert høyere enn annonsøren på plassen under deg, og du betaler ofte mindre enn det høyeste budet ditt. Finn ut mer om CPC-budgivning (kostnad per klikk)

Her blir annonsene dine vist

Shopping-annonsene dine kan bli vist på følgende steder på nettet:

• på Google Shopping (i utvalgte land)
  • på Google Søk (ved siden av søkeresultatene, atskilt fra tekstannonsene) og Google Bilder
  • på nettstedene til Googles søkepartnere (hvis du har inkludert søkepartnere i kampanjen din)
  • Google Displaynettverk

Shopping-annonsene dine kan bli vist sammen med tekstannonser, fordi vi ønsker å vise kundene flest mulig produkter som samsvarer med søkene deres. Dermed kan kundene finne produktet som passer best før de klikker for å kjøpe noe, og det blir lettere for deg å sikre et salg.

Eksempel

Hvis du selger ballettsko, og har både en tekstannonse for ballettutstyr og en Shopping-annonse for ballettsko, kan kundene se begge annonsene dine på samme søkeresultatside i Google Søk.

Tilgjengelighet etter land

Shopping-annonser er foreløpig tilgjengelig i over 40 land og finnes i betaversjon i mange flere. Finn ut mer om tilgjengelige land og valutaer.

Lokale katalogannonser er tilgjengelige i alle land som støtter Annonser for varer i butikk.

Dyplinking

Når dyplinking for apper er slått på, blir brukerne av appen din sendt til innholdet i appen fra søke-, banner- og Shopping-annonsene dine. Hvis du vil slå på dyplinking for disse kampanjene, må du lage applinker for Android og universelle linker for iOS. Du må i tillegg slå på Google Analytics for Firebase for å kunne spore appkonverteringer. Finn ut mer om dyplinking og om rapportering for dyplinker