Over Shopping-campagnes en Shopping-advertenties

Als verkoper kunt u Shopping-campagnes gebruiken om uw online en winkelvoorraad te promoten, meer verkeer naar uw website of fysieke winkel te genereren en relevantere leads te vinden. Eerst stuurt u ons uw productgegevens via Merchant Center en maakt u een campagne in Google Ads. Vervolgens gebruiken we uw campagne om advertenties te maken op Google en elders op het web waar potentiële klanten kunnen zien wat u aanbiedt. We noemen deze plaatsingen Shopping-advertenties omdat ze meer zijn dan gewone tekstadvertenties: ze tonen gebruikers een foto van uw product met daarbij een titel, prijs, winkelnaam, enzovoort. Deze advertenties geven gebruikers een duidelijk beeld van het product dat u verkoopt voordat ze op de advertentie klikken. Dit levert relevantere leads op.

In lidstaten van de Europese Economische Ruimte (EER) en in Zwitserland neemt u deel aan Shopping-advertenties via een service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) die u zelf kunt kiezen. Sommige CSS'en beheren namens u uw productgegevens en campagnes, terwijl andere tools bieden waarmee u uw instellingen zelf kunt beheren. Meer informatie over adverteren in Europa via services voor prijsvergelijking.

Voordelen

• Meer verkeer: Veel bedrijven genereren aanmerkelijk hogere klikfrequenties (CTR) met Shopping-advertenties in vergelijking met tekstadvertenties die op dezelfde locatie worden weergegeven voor zoekopdrachten op Google Shopping. In bepaalde gevallen ontvangen adverteerders een klikfrequentie die twee of zelfs drie keer hoger is dan de standaardklikfrequentie.
  • Relevantere leads: Als verkoper kunt u de kwaliteit van uw leads verbeteren door productinformatie aan uw advertenties toe te voegen. Aan de hand hiervan kunnen klanten een weloverwogen aankoopbeslissing nemen. De kans is zo groter dat klanten op uw site een aankoop doen. Wanneer Sandra bijvoorbeeld een Google-zoekopdracht uitvoert voor 'vissenkom', krijgt ze mogelijk Shopping-advertenties te zien van verkopers die vissenkommen in hun assortiment hebben. Ze hoeft alleen maar naar de foto te kijken om te zien welke vissenkom ze het leukst vindt. Ze ziet ook heel snel of de vissenkom binnen haar budget valt door naar de prijs te kijken. Dit betekent dat tegen de tijd dat Sandra op de advertentie klikt, ze een goed idee heeft van het product en wat het kost, waardoor ze zich al verder in de kooptrechter bevindt dan de gemiddelde internetgebruiker.
  • Eenvoudig, op verkoop gericht campagnebeheer: Shopping-advertenties gebruiken geen zoekwoorden, maar de productkenmerken die u heeft gedefinieerd in uw Merchant Center-datafeed om uw advertenties weer te geven voor relevante zoekopdrachten. U kunt rechtstreeks in Google Ads uw productvoorraad bekijken en productgroepen maken voor de artikelen waarop u wilt bieden.
  • Bredere aanwezigheid: Voor een zoekopdracht van een gebruiker kunnen meerdere van uw Shopping-advertenties worden weergegeven. Als een Shopping-advertentie en een tekstadvertentie beide relevant zijn, kunnen deze ook tegelijkertijd worden weergegeven. Dit betekent dat u voor één zoekopdracht twee keer zo veel gebruikers kunt bereiken.
  • Krachtige rapportage en concurrentiegegevens: U kunt op elk gewenst detailniveau zien hoe uw producten presteren. Door de weergave van uw producten te filteren, kunt u bijvoorbeeld zien hoeveel klikken een bepaald merk schoenen met hoge hakken genereert. U hoeft geen nieuwe productgroepen te maken. Gebruik benchmarkgegevens om inzicht te krijgen in de concurrentieverhoudingen. Identificeer groeimogelijkheden met behulp van gegevens over het vertoningspercentage en de tool Bodsimulator.

Hoe Shopping-campagnes en Shopping-advertenties werken

Bepaal welke versie van Google Ads u gebruikt. Meer informatie

Shopping-advertenties gebruiken uw huidige Merchant Center-productgegevens, en niet zoekwoorden, om te bepalen hoe en waar uw advertenties worden weergegeven. De productgegevens die u indient bij Merchant Center, bevatten details over de producten die u verkoopt. We gebruiken deze details wanneer we een zoekopdracht van een gebruiker koppelen aan uw advertenties om ervoor te zorgen dat de relevantste advertenties worden weergegeven.

U beheert uw Shopping-advertenties in AdWords via Shopping-campagnes, een eenvoudige en flexibele manier om uw productvoorraad in Google Merchant Center vanuit AdWords te organiseren en te promoten.

Kosten

Net als andere AdWords-advertentie-indelingen doen uw Shopping-advertenties mee aan een advertentieveiling. Er worden echter alleen kosten in rekening gebracht als iemand de volgende acties uitvoert met uw advertentie:

• De gebruiker klikt op een advertentie die rechtstreeks naar de bestemmingspagina van uw website leidt.
  • De gebruiker klikt op een advertentie die leidt naar de door Google gehoste bestemmingspagina voor uw lokale voorraad.

Dit wordt ook wel kosten per klik of CPC genoemd. Wanneer u uw Shopping-campagne maakt, bepaalt u hoeveel u voor elke klik wilt betalen.

U betaalt slechts het minimumbedrag dat is vereist om hoger te bieden dan de adverteerder direct onder uw positie. Vaak betaalt u minder dan uw maximumbod. Meer informatie over CPC-biedingen (kosten per klik)

Waar uw advertenties worden weergegeven

U ziet uw Shopping-advertenties mogelijk op de volgende locaties op het web:

• Google Shopping (in bepaalde landen)
  • Google Zoeken, naast de zoekresultaten en gescheiden van tekstadvertenties
  • Websites van Google-zoekpartners, waaronder YouTube en Afbeeldingen zoeken (in bepaalde landen), als uw campagne is ingesteld voor weergave bij zoekpartners
  • Het Google Display Netwerk (alleen voor advertenties voor producten/promoties in de winkel)

Uw Shopping-advertenties kunnen op hetzelfde moment worden weergegeven als tekstadvertenties, omdat we kopers toegang willen bieden tot het volledige assortiment producten dat overeenkomt met hun zoekopdracht. Dit betekent dat kopers het beste product kunnen vinden voordat ze doorklikken om een aankoop te doen. Dit helpt u mogelijk om de aankoop te realiseren.

Voorbeeld

Stel dat u golfschoenen verkoopt en zowel een tekstadvertentie voor golfbenodigdheden als een Shopping-advertentie voor golfschoenen heeft. Een klant zou dan beide advertenties op dezelfde pagina met zoekresultaten van Google kunnen zien.

Beschikbaarheid per land

Shopping-advertenties zijn op dit moment beschikbaar in Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, Colombia, Denemarken, Duitsland, de Filipijnen, Frankrijk, Hongkong, Ierland, India, Indonesië, Israël, Italië, Japan, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Spanje, Taiwan, Thailand, Tsjechië, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland. Meer informatie over de vereisten voor Shopping-campagnes