Tietoja Shopping-kampanjoista ja Shopping-mainoksista

Jos olet jälleenmyyjä, voit käyttää Shopping-kampanjoita verkkokauppasi ja paikallisen kauppasi tuotteiden mainostamiseen, verkkosivustosi tai paikallisen kauppasi liikenteen kasvattamiseen ja entistä osuvampien liidien etsimiseen. Pääset alkuun lähettämällä meille tuotetietosi Kauppiasportaalissa ja luomalla kampanjan Google Adsissa. Luomme tämän jälkeen kampanjasi pohjalta mainoksia Googleen ja muualle verkkoon, jotta potentiaaliset asiakkaasi voivat tutustua myymiisi tuotteisiin. Kutsumme näitä sijoitteluja Shopping-mainoksiksi, koska ne ovat monipuolisempia kuin tekstimainokset. Ne sisältävät muun muassa kuvan tuotteestasi sekä otsikon, tuotteen hinnan ja kaupan nimen. Näiden mainosten avulla käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainoksesi klikkaamista. Näin saat myyntivalmiimpia liidejä.

Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvissa maissa ja Sveitsissä Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi ostosvertailupalveluiden (CSS) kautta. Osa CSS-palveluista hoitaa tuotedataa ja kampanjoita puolestasi, toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit hoitaa tuotedataa ja kampanjoita itse. Lisätietoja Comparison Shopping Services ‑palveluiden käyttämisestä mainonnassa Euroopassa

Edut

• Entistä osuvammat liidit: Voit kauppiaana parantaa liidien laatua lisäämällä mainoksiin tuotetietoja. Ne helpottavat ostopäätösten tekemistä. Tällöin asiakkaat tekevät ostopäätöksen sivustollasi entistä todennäköisemmin.Kun esimerkiksi Saara tekee Google-haun hakutermillä "kalamalja", hän saattaa nähdä Shopping-mainoksia kalamaljoja myyviltä kauppiailta. Saara valitsee mieleisensä kalamaljan mainoksissa olevien kuvien perusteella. Hänen budjettiinsa sopiva kalamalja löytyy helposti, sillä myös tuotteen hinta näkyy mainoksessa. Kun Saara klikkaa mainosta, hänellä on hyvä käsitys myytävästä tuotteesta ja sen hinnasta, joten hän on jo pitkällä ostopolulla tavalliseen internetin käyttäjään verrattuna.
  • Helppo jälleenmyyntikeskeinen kampanjanhallinta: Avainsanojen sijaan Shopping-mainoksissa käytetään Kauppiaskeskuksen datasyötteessä valitsemiasi tuotteen määritteitä. Näin mainoksesi näkyvät osuvien hakujen yhteydessä. Voit selata tuotevalikoimaasi suoraan Google Adsissa ja luoda tuoteryhmiä nimikkeille, joista haluat tehdä hintatarjouksen.
  • Entistä laajempi näkyvyys: Käyttäjän haussa voi näkyä useita Shopping-mainoksia. Lisäksi Shopping-mainos ja tekstimainos voivat näkyä samaan aikaan, jos ne ovat osuvia. Mainonnan tavoittavuus yksittäisessä haussa voi näin ollen kaksinkertaistua.
  • Tehokas raportointi ja kilpailutiedot: Näet tuotteidesi tehokkuuden haluamallasi tarkkuudella. Tuotenäkymää suodattamalla voit esimerkiksi katsoa, kuinka monta klikkausta tietyn merkkiset korkokengät ovat saaneet. Sinun ei siis tarvitse luoda uusia tuoteryhmiä. Vertailutietojen avulla saat tilastotietoja kilpailutilanteesta. Voit tunnistaa kasvumahdollisuuksia käyttämällä tietoja impressioiden osuudesta ja Hintatarjoussimulaattori-työkalua.

Shopping-kampanjoiden ja Shopping-mainosten toimintaperiaate

Shopping-mainoksissa se, miten ja missä mainoksia näytetään, perustuu avainsanojen sijaan Kauppiasportaalissa olevaan tuotedataan. Kauppiasportaalin kautta lähetty tuotedata sisältää tietoa myymistäsi tuotteista. Datan avulla yhdistämme käyttäjien haut mainoksiisi, jotta käyttäjille näytetään mahdollisimman osuvia tuotteita.

Shopping-mainoksia ylläpidetään Google Adsissa Shopping-kampanjoiden avulla. Ne tarjoavat helpon ja joustavan tavan järjestää Google Kauppiasportaalissa olevan tuotevalikoimasi ja mainostaa sitä Google Adsissa.

Voit mainostaa kauppaasi ja tuotteitasi kolmenlaisilla Shopping-mainoksilla:

Kustannukset

Muiden mainosmuotojen tapaan myös Shopping-mainokset osallistuvat mainoshuutokauppaan.Veloitus toimii hieman eri tavalla mainostyypistä riippuen:

• Shopping‑tuotemainosten veloituksessa käytetään klikkauskohtaista hintaa (CPC), eli sinua veloitetaan mainosten klikkauksista. Sinua veloitetaan siis vain silloin, kun joku klikkaa mainosta, joka johtaa verkkosivustosi aloitussivulle tai Googlen isännöimälle paikallisen mainosjakaumasi aloitussivulle. Lue lisää klikkauskohtaisista hintatarjouksista (CPC).
  • Showcase Shopping ‑mainosten veloituksessa käytetään aktivoitumiskohtaista hintaa (CPE), eli sinua veloitetaan, kun joku laajentaa tiivistettyä mainosta ja pitää sitä auki vähintään 10 sekuntia tai klikkaa mainosta sitä ennen. Lue lisää aktivoitumiskohtaisista hintatarjouksista (CPE).
  • Tuotekuvastomainosten veloituksessa käytetään CPE:tä, eli sinua veloitetaan, kun joku vierittää, napauttaa tai klikkaa mainosta. Lue lisää tuotekuvastomainoksista.

Päätät Shopping-kampanjan luomisen yhteydessä, kuinka paljon olet valmis maksamaan yhdestä klikkauksesta tai aktivoitumisesta.

Maksat vain vähimmäishinnan, jolla ylität lähimmän kilpailijasi. Sinun ei useinkaan tarvitse maksaa enimmäishintaa.

Mainosten sijainti

Shopping-mainoksia voidaan näyttää verkossa muun muassa

• Google Shoppingissa (tietyissä maissa)
  • Google Haussa hakutulosten vieressä (erillään tekstimainoksista) ja Google Kuvahaussa
  • Googlen hakukumppanien verkkosivustoilla (jos olet sisällyttänyt hakukumppanit kampanjaasi).
  • Google Display ‑verkostossa.

Shopping-mainokset voivat näkyä samaan aikaan tekstimainosten kanssa, sillä haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden tutustua laajaan valikoimaan tuotteita, jotka vastaavat heidän hakujaan. Näin asiakkaat voivat löytää hakuaan parhaiten vastaavan tuotteen jo ennen mainoksen klikkaamista ja ostoksen tekemistä, mikä voi edesauttaa kaupan syntymistä.

Esimerkki

Jos myyt balettitossuja ja käytät balettitarvikkeita mainostavaa tekstimainosta sekä balettitossujen Shopping-mainosta, asiakas voi nähdä molemmat mainoksesi samalla Googlen hakutulossivulla.

Maakohtainen saatavuus

Shopping-mainokset ovat tällä hetkellä saatavilla yli 40 maassa ja betatestivaiheessa monissa muissa maissa. Lue lisää saatavilla olevista maista ja valuutoista.

Tuotekuvastomainokset ovat saatavilla kaikissa maissa, jotka tukevat tuotekuvastomainoksia.

Täsmälinkitys

Kun sovelluksen täsmälinkitys on käytössä, sovelluksesi käyttäjät ohjataan Haku-, Display- ja Shopping-mainoksista suoraan sovelluksen sisältöön. Jos haluat käyttää täsmälinkitystä näissä kampanjoissa, luo sovelluslinkit Androidille ja universaalit linkit iOS:lle sekä ota Google Analytics for Firebasessa käyttöön sovelluskonversioiden seuranta. Lue lisää täsmälinkityksestä ja täsmälinkkien raportoinnista