Shopping-kampanjat ja Shopping-mainokset

Jos olet vähittäiskauppias, voit käyttää Shopping-kampanjoita verkkokauppasi ja paikallisen kauppasi tuotteiden mainostamiseen, verkkosivustosi tai paikallisen kauppasi liikenteen kasvattamiseen ja myyntivalmiimpien liidien etsimiseen. Pääset alkuun lähettämällä meille tuotetietosi Kauppiasportaalissa ja luomalla kampanjan Google Adsissa. Luomme tämän jälkeen kampanjasi pohjalta mainoksia Googleen ja muualle internetiin, jotta potentiaaliset asiakkaat voivat tutustua myyntivalikoimaasi. Kutsumme näitä sijoitteluja Shopping-mainoksiksi, koska niillä on erilainen, visuaalisempi muoto. Toisin kuin vain tekstiä sisältävissä tekstimainoksissa, Shopping-mainoksissa näkyy muun muassa tuotteesi kuva, nimi, hinta ja kaupan nimi. Näiden mainosten avulla käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainoksesi klikkaamista. Näin saat myyntivalmiimpia liidejä.

Hintavertailupalveluohjelmaan (CSS-ohjelmaan) osallistuvissa maissa Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi hintavertailupalveluiden kautta. Osa hintavertailupalveluista hoitaa tuotetietoja ja kampanjoita puolestasi. Toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit tehdä määritykset itse. Lue lisää hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa.

Edut

• Myyntivalmiimmat liidit: Voit kauppiaana parantaa liidien laatua lisäämällä mainoksiin tuotetietoja, jotka helpottavat ostopäätösten tekemistä. Tällöin käyttäjät tekevät ostopäätöksen entistä todennäköisemmin juuri sinun yrityksesi sivustolla. Kun esimerkiksi Saara tekee Google-haun hakutermillä "kalamalja", hän saattaa nähdä Shopping-mainoksia kalamaljoja myyviltä kauppiailta. Saara valitsee mieleisensä kalamaljan mainoksissa olevien kuvien perusteella. Hänen budjettiinsa sopiva kalamalja löytyy helposti, sillä myös tuotteen hinta näkyy mainoksessa. Kun Saara klikkaa mainosta, hänellä on hyvä käsitys myytävästä tuotteesta ja sen hinnasta, joten hän on jo edennyt pidemmälle ostopolulla tavalliseen internetin käyttäjään verrattuna.
  • Helppo jälleenmyyntikeskeinen kampanjanhallinta: Avainsanojen sijaan Shopping-mainoksissa käytetään Kauppiaskeskuksen datasyötteessä valitsemiasi tuotteen määritteitä. Näin mainoksesi näkyvät osuvien hakujen yhteydessä. Voit selata tuotevalikoimaasi suoraan Google Adsissa ja luoda tuoteryhmiä nimikkeille, joista haluat tehdä hintatarjouksen.
  • Entistä laajempi näkyvyys: Käyttäjän haussa voi näkyä useita Shopping-mainoksia. Lisäksi Shopping-mainos ja tekstimainos voivat näkyä samaan aikaan, jos ne ovat osuvia. Mainonnan tavoittavuus yksittäisessä haussa voi näin ollen kaksinkertaistua.
  • Tehokas raportointi ja kilpailutiedot: Näet mainontasi tuotekohtaiset tulokset haluamallasi tarkkuudella. Tuotenäkymää suodattamalla voit esimerkiksi katsoa, kuinka monta klikkausta tietyn merkkiset korkokengät ovat saaneet. Sinun ei siis tarvitse luoda uusia tuoteryhmiä. Vertailutietojen avulla saat vinkkejä siitä, miltä kilpailutilanne näyttää. Voit tunnistaa kasvumahdollisuuksia hyödyntämällä impressioprosenttitietoja ja Hintatarjoussimulaattori-työkalua.

Näin Shopping-kampanjat ja Shopping-mainokset toimivat

Shopping-mainoksissa käytetään avainsanojen sijasta Kauppiaskeskuksessa olevia tuotetietoja sen määrittämiseen, miten ja missä mainoksia näytetään. Kauppiasportaalin kautta lähetty tuotedata sisältää tietoa myymistäsi tuotteista. Datan avulla yhdistämme käyttäjien haut mainoksiisi, jotta käyttäjille näytetään mahdollisimman osuvia tuotteita.

Shopping-mainoksia ylläpidetään Google Adsissa Shopping-kampanjoiden avulla. Näiden kampanjoiden avulla voit helposti ja joustavasti järjestää Kauppiaskeskuksessa olevan tuotevalikoimasi ja mainostaa sitä Google Adsissa.

Voit mainostaa kauppaasi ja tuotteitasi kahdenlaisilla Shopping-mainoksilla:

Hinta

Muiden mainosmuotojen tapaan myös Shopping-mainokset osallistuvat mainoshuutokauppaan. Sinulta veloitetaan klikkauskohtainen hinta (CPC), eli silloin, kun joku klikkaa mainostasi. Sinua veloitetaan siis vain silloin, kun joku klikkaa mainosta, joka johtaa verkkosivustosi laskeutumissivulle tai Googlen isännöimälle paikallisen inventaarisi laskeutumissivulle. Lisätietoja klikkauskohtaisista hintatarjouksista

• Päätät Shopping-kampanjan luomisen yhteydessä, kuinka paljon olet valmis maksamaan yhdestä klikkauksesta.
  • Maksat vain vähimmäishinnan, jolla ylität lähimmän kilpailijasi. Sinun ei useinkaan tarvitse maksaa enimmäishintaa.

Missä mainokset näkyvät?

Shopping-mainokset ja maksuttomat listaukset voivat näkyä internetissä muun muassa

• Shopping-välilehdellä Google Haussa (tietyissä maissa)
  • Google Haussa hakutulosten ja Google Kuvahaun vieressä (erillään tekstimainoksista)
  • Googlen hakukumppanien verkkosivustoilla, jos olet sisällyttänyt hakukumppanit kampanjaasi (ei koske maksuttomia listauksia)
  • Google Display ‑verkostossa eli YouTubessa, Gmailissa ja Google Discoverissa (ei koske maksuttomia listauksia).
    • Huom. Paikalliset tuotemainokset eivät näy Google Display -verkostossa.

Shopping-mainokset ja maksuttomat listaukset voivat näkyä samaan aikaan tekstimainosten kanssa, sillä haluamme tarjota käyttäjille mahdollisuuden tutustua mahdollisimman laajaan valikoimaan tuotteita, jotka vastaavat heidän hakujaan. Näin käyttäjät voivat löytää hakuaan parhaiten vastaavan tuotteen jo ennen mainoksen klikkaamista ja ostoksen tekemistä, mikä voi edesauttaa kauppojen syntymistä.

Esimerkki

Jos myyt balettitossuja ja käytät balettitarvikkeita mainostavaa tekstimainosta sekä balettitossujen Shopping-mainosta, asiakas voi nähdä molemmat mainoksesi samalla Googlen hakutulossivulla.

Maakohtainen saatavuus

Shopping-mainokset ja ilmaiset listaukset ovat tällä hetkellä käytettävissä yli 40 maassa, ja monessa muussa maassa ne ovat nyt betavaiheessa. Katso tuetut maat ja valuutat

Myös paikallisten tuotteiden mainokset ovat käytettävissä tietyissä maissa.

Täsmälinkitys

Kun sovelluksen täsmälinkitys on käytössä, sovelluksesi käyttäjät ohjataan Haku-, Display- ja Shopping-mainoksista suoraan sovelluksen sisältöön. Jos haluat käyttää täsmälinkitystä näissä kampanjoissa, luo sovelluslinkit Androidille ja universaalit linkit iOS:lle sekä ota Google Analytics for Firebasessa käyttöön sovelluskonversioiden seuranta. Lue lisää täsmälinkityksestä ja katso täsmälinkityksen parhaat käytännöt.