Tietoja Shopping-kampanjoista ja Shopping-mainoksista

Jos olet jälleenmyyjä, voit käyttää Shopping-kampanjoita (tai ilmaisia listauksia) verkkokauppasi ja paikallisen kauppasi tuotteiden mainostamiseen, verkkosivustosi tai paikallisen kauppasi liikenteen kasvattamiseen ja myyntivalmiimpien liidien etsimiseen. Pääset alkuun lähettämällä meille tuotetietosi Kauppiaskeskuksessa ja luomalla kampanjan Google Adsissa. Luomme tämän jälkeen kampanjasi pohjalta mainoksia Googleen ja muualle internetiin, jotta potentiaaliset asiakkaat voivat tutustua myyntivalikoimaasi. Kutsumme näitä sijoitteluja Shopping-mainoksiksi, koska niillä on erilainen, visuaalisempi muoto. Toisin kuin vain tekstiä sisältävissä tekstimainoksissa, Shopping-mainoksissa näytetään muun muassa tuotteesi kuva, nimi, hinta ja kaupan nimi. Näiden mainosten avulla käyttäjät saavat selkeän käsityksen tuotteesta jo ennen mainoksesi klikkaamista. Näin saat myyntivalmiimpia liidejä.

Euroopan talousalueeseen (ETA) kuuluvissa maissa ja Sveitsissä Shopping-mainoksia käytetään valitsemiesi hintavertailupalveluiden kautta. Osa CSS-palveluista hoitaa tuotedataa ja kampanjoita puolestasi, toiset taas tarjoavat työkaluja, joilla voit hoitaa tuotedataa ja kampanjoita itse. Lue lisää hintavertailupalveluiden käyttämisestä mainonnassa Euroopassa

Edut

• Myyntivalmiimmat liidit: Voit kauppiaana parantaa liidien laatua lisäämällä mainoksiin tuotetietoja, jotka helpottavat ostopäätösten tekemistä. Tällöin asiakkaat todennäköisemmin tekevät ostoksen sivustoltasi. Kun esimerkiksi Saara tekee Google-haun hakutermillä "kalamalja", hän saattaa nähdä Shopping-mainoksia kalamaljoja myyviltä kauppiailta. Saara valitsee mieleisensä kalamaljan mainoksissa olevien kuvien perusteella. Hänen budjettiinsa sopiva kalamalja löytyy helposti, sillä myös tuotteen hinta näkyy mainoksessa. Kun Saara klikkaa mainosta, hänellä on hyvä käsitys myytävästä tuotteesta ja sen hinnasta, joten hän on jo pitkällä ostopolulla tavalliseen internetin käyttäjään verrattuna.
  • Helppo jälleenmyyntikeskeinen kampanjanhallinta: Avainsanojen sijaan Shopping-mainoksissa käytetään Kauppiaskeskuksen datasyötteessä valitsemiasi tuotteen määritteitä. Näin mainoksesi näkyvät osuvien hakujen yhteydessä. Voit selata tuotevalikoimaasi suoraan Google Adsissa ja luoda tuoteryhmiä nimikkeille, joista haluat tehdä hintatarjouksen.
  • Entistä laajempi näkyvyys: Käyttäjän haussa voi näkyä useita Shopping-mainoksia. Lisäksi Shopping-mainos ja tekstimainos voivat näkyä samaan aikaan, jos ne ovat osuvia. Mainonnan tavoittavuus yksittäisessä haussa voi näin ollen kaksinkertaistua.
  • Tehokas raportointi ja kilpailutiedot: Näet tuotteidesi tehokkuuden haluamallasi tarkkuudella. Tuotenäkymää suodattamalla voit esimerkiksi katsoa, kuinka monta klikkausta tietyn merkkiset korkokengät ovat saaneet. Sinun ei siis tarvitse luoda uusia tuoteryhmiä. Vertailutietojen avulla saat tilastotietoja kilpailutilanteesta. Voit tunnistaa kasvumahdollisuuksia käyttämällä tietoja impressioiden osuudesta ja Hintatarjoussimulaattori-työkalua.

Shopping-kampanjoiden ja Shopping-mainosten toimintaperiaate

Shopping-mainoksissa käytetään avainsanojen sijasta Kauppiaskeskuksessa olevia tuotetietoja sen määrittämiseen, miten ja missä mainoksia näytetään. Kauppiaskeskuksen kautta lähetetyt tuotetiedot sisältävät tietoa myymistäsi tuotteista. Datan avulla yhdistämme käyttäjien haut mainoksiisi, jotta käyttäjille näytetään mahdollisimman osuvia tuotteita.

Shopping-mainoksia ylläpidetään Google Adsissa Shopping-kampanjoiden avulla. Ne tarjoavat helpon ja joustavan tavan järjestää Google Kauppiasportaalissa olevan tuotevalikoimasi ja mainostaa sitä Google Adsissa.

Voit mainostaa kauppaasi ja tuotteitasi kolmenlaisilla Shopping-mainoksilla:

• Shopping-tuotemainokset: Nämä mainokset luodaan Kauppiaskeskukseen lähettämiesi tuotetietojen perusteella. Lue lisää Shopping-tuotemainoksista
  • Showcase Shopping ‑mainokset: Näitä mainoksia voit luoda Google Adsissa kokoamalla yhteen toisiinsa liittyviä tuotteita. Siten ihmiset voivat vertailla useita tuotteita ja klikata sopivinta. Lue lisää Showcase Shopping ‑mainoksista
  • Paikallisten tuotteiden mainokset: Näissä mainoksissa käytetään Paikallisten tuotteiden mainoksista peräisin olevaa syötedataa, jolla aktivoidaan käyttäjiä Google Display ‑verkostossa ja houkutellaan heitä kivijalkakauppoihisi.

Hinta

Muiden mainosmuotojen tapaan myös Shopping-mainokset osallistuvat mainoshuutokauppaan. Veloitus toimii hieman eri tavalla mainostyypin mukaan:

• Shopping‑tuotemainosten veloituksessa käytetään klikkauskohtaista hintaa (CPC), eli sinua veloitetaan mainosten klikkauksista. Sinua veloitetaan siis vain silloin, kun joku klikkaa mainosta, joka johtaa verkkosivustosi aloitussivulle tai Googlen isännöimälle paikallisen mainosjakaumasi aloitussivulle. Lue lisää klikkauskohtaisista hintatarjouksista
  • Showcase Shopping ‑mainosten veloituksessa käytetään aktivoitumiskohtaista hintaa (CPE), eli sinua veloitetaan, kun käyttäjä laajentaa tiivistetyn mainoksen ja pitää sitä auki vähintään 10 sekuntia tai klikkaa laajennettua mainosta sitä ennen. Lue lisää aktivoitumiskohtaisista hintatarjouksista

Voit päättää Shopping-kampanjan luomisen yhteydessä, kuinka paljon olet valmis maksamaan yhdestä klikkauksesta tai aktivoitumisesta.

Maksat vain vähimmäishinnan, jolla ylität lähimmän kilpailijasi. Sinun ei useinkaan tarvitse maksaa enimmäishintaa.

Missä mainokset näkyvät

Shopping-mainoksia ja ilmaisia listauksia voidaan näyttää internetissä muun muassa

• Shopping-välilehdellä Google Haussa (tietyissä maissa)
  • Google Haussa hakutulosten ja Google Kuvahaun vieressä (erillään tekstimainoksista)
  • Googlen hakukumppanien verkkosivustoilla, jos olet sisällyttänyt hakukumppanit kampanjaasi (ei koske ilmaisia listauksia)
  • Google Display ‑verkostossa eli YouTubessa, Gmailissa ja Google Discoverissa (ei koske ilmaisia listauksia).

Shopping-mainokset ja ilmaiset listaukset voivat näkyä samaan aikaan tekstimainosten kanssa, sillä haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden tutustua mahdollisimman laajaan valikoimaan tuotteita, jotka vastaavat heidän hakujaan. Näin asiakkaat voivat löytää hakuaan parhaiten vastaavan tuotteen jo ennen mainoksen klikkaamista ja ostoksen tekemistä, mikä voi edesauttaa kaupan syntymistä.

Esimerkki

Jos myyt balettitossuja ja käytät balettitarvikkeita mainostavaa tekstimainosta sekä balettitossujen Shopping-mainosta, asiakas voi nähdä molemmat mainoksesi samalla Googlen hakutulossivulla.

Maakohtainen saatavuus

Shopping-mainokset ja ilmaiset listaukset ovat tällä hetkellä käytettävissä yli 40 maassa, ja monessa muussa maassa ne ovat nyt betavaiheessa. Katso tuetut maat ja valuutat.

Myös paikallisten tuotteiden mainokset ovat käytettävissä tietyissä maissa.

Täsmälinkitys

Kun sovelluksen täsmälinkitys on käytössä, sovelluksesi käyttäjät ohjataan Haku-, Display- ja Shopping-mainoksista suoraan sovelluksen sisältöön. Jos haluat käyttää täsmälinkitystä näissä kampanjoissa, luo sovelluslinkit Androidille ja universaalit linkit iOS:lle sekä ota Google Analytics for Firebasessa käyttöön sovelluskonversioiden seuranta. Lue lisää täsmälinkityksestä ja täsmälinkkien raportoinnista