Om Shopping-kampagner og Shopping-annoncer

Hvis du er forhandler, kan du bruge Shopping-kampagner til at promovere dit onlinelager og dit lokale butikslager, booste trafikken til dit website eller din lokale butik og finde mere kvalificerede kundeemner. Du kommer i gang ved at sende os dine produktdata med Merchant Center og oprette en kampagne i Google Ads. Derefter bruger vi din kampagne til at oprette annoncer på Google og andre steder på nettet, hvor potentielle kunder kan se, hvad du sælger. Vi kalder disse placeringer Shopping-annoncer, fordi de vises i et andet, mere visuelt format. I modsætning til en tekstannonce, der kun viser tekst, viser Shopping-annoncerne et billede af dit produkt plus en titel, en pris, et butiksnavn og meget mere. Disse annoncer giver brugerne et godt indtryk af det produkt, du sælger, allerede inden de klikker på annoncen, og det giver dig mere kvalificerede kundeemner.

I lande med prissammenligningstjenester (CSS, Comparison Shopping Service) vises dine Shopping-annoncer via en eller flere prissammenligningstjenester efter eget valg. Nogle prissammenligningstjenester administrerer dine produktdata og kampagner på dine vegne, mens andre giver dig værktøjer, så du selv kan stå for administrationen. Få flere oplysninger om annoncering via prissammenligningstjenester

Fordele

• Mere kvalificerede kundeemner: Som sælger kan du forbedre kvaliteten af dine kundeemner ved at fremhæve produktoplysninger direkte i dine annoncer for at hjælpe brugerne med at træffe velfunderede købsbeslutninger. På den måde er der større sandsynlighed for, at brugerne foretager et køb på dit website. Når Sanne f.eks. søger på Google efter "akvarium", kan hun få vist Shopping-annoncer fra forhandlere, der sælger akvarier. Ud fra de billeder, der vises, kan hun vælge det akvarium, hun synes bedst om. Ud fra prisen kan hun også hurtigt se, om akvariet passer til hendes budget. Når Sanne klikker på annoncen, har hun med andre ord dannet sig et godt indtryk af produktet og dets pris, og det placerer hende længere nede i købstragten end den gennemsnitlige internetbruger.
  • Enkel, detailhandelsorienteret kampagnestyring: I stedet for søgeord bruger Shopping-annoncer de produktattributter, du har defineret i dit Merchant Center-datafeed, til at vise dine annoncer i relevante søgninger. Gennemse dit varelager direkte i Google Ads, og opret produktgrupper for de varer, du vil byde på.
  • Større dækning: Der kan blive vist mere end én af dine Shopping-annoncer ved en given brugersøgning, og hvis det er relevant, kan der også blive vist en Shopping-annonce og en tekstannonce på samme tid. Det betyder, at du kan nå ud til dobbelt så mange brugere ved en enkelt søgning.
  • Effektiv rapportering og data om konkurrenter: Se, hvor effektive dine produkter er, på det ønskede detaljeringsniveau. Blot ved at filtrere din produktvisning kan du eksempelvis se, hvor mange klik et bestemt mærke af højhælede sko har opnået. Det er ikke nødvendigt at oprette nye produktgrupper. Brug benchmarkingdata til at blive klogere på dine konkurrenter. Find frem til vækstmuligheder ved at bruge eksponeringsandelsdata og værktøjet Budsimulator.

Sådan fungerer Shopping-kampagner og Shopping-annoncer

Shopping-annoncer bruger dit Merchant Centers nuværende produktdata (ikke søgeord) til at afgøre, hvordan og hvor dine annoncer skal vises. De produktdata, du indsender via Merchant Center, indeholder oplysninger om de produkter, du sælger. Vi bruger disse oplysninger, når vi matcher en brugers søgning med dine annoncer, så vi sikrer, at de mest relevante produkter vises.

Du administrerer dine Shopping-annoncer i Google Ads ved hjælp af Shopping-kampagner, som er en enkel og fleksibel metode til at ordne og promovere dit Merchant Center-varelager i Google Ads.

Du kan annoncere for din butik og dine produkter ved hjælp af 2 typer af Shopping-annoncer:

Pris

På samme måde som andre annonceformater deltager dine Shopping-annoncer i en annonceauktion. Du debiteres via pris pr. klik (CPC, cost-per-click), som betyder, at du debiteres, når en person klikker på din annonce. Du debiteres altså kun, når en person klikker på en annonce, der fører til landingssiden på dit website eller den Google-hostede landingsside for din lokale beholdning. Få flere oplysninger om CPC-budgivning

• Når du opretter din Shopping-kampagne, beslutter du, hvor meget du er villig til at betale for hvert klik.
  • Du betaler kun det mindste beløb, der kræves for at blive rangeret over den annoncør, der ligger lige under dig, og du kommer ofte til at betale mindre end dit maksimumbud.

Hvor vises dine annoncer?

Dine Shopping-annoncer og gratis fortegnelser kan blive vist følgende steder på nettet:

• På fanen Shopping på Google Søgning (i udvalgte lande)
  • På Google Søgning (ud for søgeresultaterne og adskilt fra tekstannoncer) og Google Billeder
  • På Google-søgepartneres websites, hvis din kampagne er indstillet til at inkludere søgepartnere (dette gælder ikke for gratis fortegnelser)
  • På Google Displaynetværket, som omfatter YouTube, Gmail og Google Discover (dette gælder ikke for gratis fortegnelser)
    • Bemærk! Annoncer for lokalt butikslager vises ikke på Google Displaynetværket.

Dine Shopping-annoncer og gratis fortegnelser kan blive vist samtidig med tekstannoncer, da vi gerne vil give potentielle brugere adgang til alle de produkter, der matcher deres søgning. Derved får potentielle brugere mulighed for at finde det bedste match, inden de klikker sig videre for at foretage et køb, og det kan være med til at sikre, at du får handelen i hus.

Eksempel

Hvis du sælger ballerinasko og har en tekstannonce for ballettøj samt en Shopping-annonce for ballerinasko, kan en kunde se begge dine annoncer på samme side med Google-søgeresultater.

Tilgængelighed efter land

Shopping-annoncer og gratis fortegnelser er i øjeblikket tilgængelige i over 40 lande og er i betaversion i mange flere. Få flere oplysninger om tilgængelige lande og valutaer

Annoncer for lokalt butikslager er også tilgængelige i udvalgte lande.

Brug af dybe links

Når du har aktiveret brug af dybe links i en app, bliver dine appbrugere sendt videre til dit indhold i appen via dine søge-, display- og Shopping-annoncer. Hvis du vil aktivere brug af dybe links til disse kampagner, skal du oprette applinks til Android og universelle links til iOS og aktivere Google Analytics til Firebase for at spore appkonverteringer. Få flere oplysninger om brug af dybe links og optimale løsninger til implementering af dybe links.