Opret en videokampagne

Videokampagner giver dig mulighed for at nå ud til din målgruppe og interagere med den på YouTube og via Google-videopartnere. Når du opretter en videokampagne, kan du vælge mellem forskellige kampagnemål, kampagneundertyper og annonceformater, der fortæller brugerne om dine produkter og tjenester, og får dem til at handle.

Video ads formats, marketing objectives & campaign creations

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Klik på ikonet Indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og angiv derefter sprog.

Det her kommer du til at lære

En vellykket videokampagne bør indeholde den målretning, den budgivning, det budget og de annoncer, som er de rette for at nå dit mål. I denne artikel gennemgår vi processen til oprettelse af en videokampagne:

1. Vælg et mål
  2. Brug dit budget effektivt
  3. Nå ud til personer, der søger efter dit brand eller din virksomhed
  4. Organiser dine annoncer med annoncegrupper
  5. Opret relevante annoncer

Vejledning

1. Vælg et mål

Når du opretter en ny videokampagne på din Google Ads-konto, skal du vælge et af disse kampagnemål: Salg, Kundeemner, Websitetrafik, Produkt- og brandovervejelse og Brandbevidsthed og rækkevidde.

Det mål, du vælger, skal passe til det, du vil opnå med din kampagne. Hvis du f.eks. vil opfordre folk til at besøge dit website, kan du vælge Websitetrafik. Få flere oplysninger om mål for videokampagner.

Det mål, du vælger, afgør også, hvilken kampagneundertype du kan vælge. En kampagneundertype afgør, hvilke annonceformater du kan bruge i kampagnen, så du bedst muligt kan optimere din kampagne i overensstemmelse målet. Hvis dit overordnede mål f.eks. er at få folk til at besøge dit website og opfordre dem til at foretage et køb, kan du vælge kampagneundertypen Få flere konverteringer.

Opret en ny kampagne, og angiv et mål

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Vælg Kampagner.
  3. Klik på plusikonet , og vælg derefter Ny kampagne.
  4. Vælg dit kampagnemål: Salg, Kundeemner, Websitetrafik, Produkt- og brandovervejelse eller Brandbevidsthed og rækkevidde.
    • Det mål, du vælger, er afgørende for, hvilke kampagneundertyper der er tilgængelige.
    • Vælg Opret en kampagne uden vejledning ved hjælp af mål, hvis du ikke har et kampagnemål i tankerne.
  5. Vælg Video i sektionen "Vælg en kampagnetype".
  6. Vælg en kampagneundertype i sektionen "Vælg en kampagneundertype". Se, hvordan hver undertype kan hjælpe dig med at nå dine specifikke annonceringsmål:
    • Få flere konverteringer: Generér salg og kundeemner med handlingsorienterede annoncer og målretning.
    • Tilpasset videokampagne: Tilpas dine indstillinger med forskellige annoncetyper.
    • Instream-annoncer, der ikke kan springes over: Skab øget opmærksomhed med annoncer på 15 sekunder, der ikke kan springes over.
    • Bumperannoncer: Skab øget opmærksomhed med annoncer på 6 sekunder, der ikke kan springes over.
    • Instream-annoncer, der kan springes over: Skab øget opmærksomhed med annoncer, der kan springes over.
    • Påvirk kundeovervejelser: Få folk til at overveje dit produkt med annoncer, der kan springes over, eller Discovery-annoncer.
    • Outstream: Skræddersy dine annoncer til telefoner og tablets.
    • Annonceserie: Fortæl en historie med en serie af annoncer i en rækkefølge.
    • Shopping: Promover dine produkter, og få folk til at handle på dit website.
  7. Klik på Fortsæt.

2. Brug dit budget effektivt

Dit budget har betydning for, hvor ofte dine annoncer vises, og hvor iøjnefaldende de er.

Budgivningen afgør, hvordan budgettet bruges. Du kan vælge at bruge pengene på at få folk til at se din annonce, klikke på din annonce eller foretage en konvertering på dit website. Få flere oplysninger om kampagnebudgetter og budgivning.

Angiv budstrategi og budget

1. Vælg din budstrategi. Du kan bruge budstrategien til at optimere dine bud, så du når dine annonceringsmål.
    Din budstrategi fortæller os f.eks., om dit mål er at få visninger (CPV, cost-per-view), få eksponeringer (CPM, cost-per-thousand-impressions), få så mange konverteringer til den målpris pr. handling (CPA, cost-per-action), som du angiver, eller om det er at opnå så mange konverteringer som muligt inden for budgettet.
  2. Angiv dit budget. Du kan vælge et samlet kampagnebudget (det beløb, du vil bruge på hele kampagnen) eller et dagligt budget (det gennemsnitlige beløb, du vil bruge pr. dag).

Samlet kampagnebudget

Google Ads forsøger at fordele dit samlede budget jævnt, mens kampagnen er aktiv, og der tages højde for udsving i trafikken med henblik på at optimere kampagnens effektivitet. Du bliver maksimalt faktureret for det beløb, du angiver for en kampagne, også selvom Google Ads viser flere visninger eller eksponeringer, end dit budget tillader.

Dagligt budget

På de dage, hvor der er større sandsynlighed for, at du får klik og konverteringer, kan du bruge mere. Men i månedens løb vil dit budget blive udjævnet til det beløb, du angiver i Google Ads.

3. Angiv en startdato og en slutdato for din kampagne (dette er påkrævet, hvis du bruger et samlet kampagnebudget).
Hvis din kampagne bruger hele budgettet, enten ved at nå den daglige grænse (for daglige budgetter) eller det gennemsnitlige budget pr. dag (for samlede kampagnebudgetter), kan du overveje at øge budgettet for at skalere din succes. Hvis budgettet ikke bruges fuldstændigt, kan du justere din målretning, din budgivning og dine annoncer for at se, om det gør kampagnen mere effektiv.

3. Nå ud til personer, der søger efter dit brand eller din virksomhed

I din kampagne kan du nå ud til personer på et bestemt sted, til nogen, der taler et bestemt sprog, eller til personer med en bestemt interesse ved hjælp af kampagnemålretning. Google Ads giver dig også mulighed for at føje indholdsekskluderinger til dine kampagner, så du kan sikre dine annoncer mod at blive vist sammen med følsomt indhold. Få flere oplysninger om målretning.

Konfigurer kampagnemålretning

1. Vælg de netværk, hvor du vil have dine annoncer til at blive vist. Et netværk er et sted, hvor dine annoncer kan blive vist. For annoncer kan disse omfatte:

YouTube-søgeresultater

Dine annoncer kan blive vist ud for søgeresultater på YouTube. Denne valgmulighed er kun tilgængelig for kampagner, der bruger video-discovery-annoncer.

YouTube-videoer

Dine annoncer kan blive vist i YouTube-videoer, på YouTube-kanalsider og på YouTube-startsiden.

Videopartnere på Displaynetværket

Disse kaldes også Google-videopartnere. Dine annoncer kan blive vist på websites og i apps på Displaynetværket. Valg af denne mulighed anbefales, da det kan hjælpe med at udvide din rækkevidde ud over YouTube.

2. Vælg sprogpræferencer for dine annoncer. Dine annoncer vises til personer, der besøger websites og bruger apps, som matcher de sprog, du vælger. Få flere oplysninger om målretning efter sprog.
  3. Vælg geografisk placering for de brugere, som dine annoncer skal vises til. Få flere oplysninger om geografisk målretning.
  4. Angiv indstillinger for indholdsekskludering, så du kan fravælge visning af dine kampagner sammen med indhold, der muligvis ikke passer til dit brand eller dit produkt.

Beholdningstyper

Med beholdningstyper kan du fravælge grupper af følsomt indhold, der ikke passer til dit brand eller budskabet i din kampagne. Få flere oplysninger om beholdningstyper.

Ekskluderede typer og etiketter

Vælg de indholdstyper og etiketter for digitalt indhold, du vil ekskludere fra din videokampagne. Du kan f.eks. ekskludere kørsel af dine annoncer ud for livestreamingvideoer eller indhold, der er uegnet for børn. Få flere oplysninger om indholdstyper og etiketter for digitalt indhold.

5. (Valgfrit) Klik på Yderligere indstillinger for at konfigurere enhedsspecifik målretning, begrænse, hvor ofte dine annoncer vises til personer, eller konfigurere annonceplanlægning.

Når du har konfigureret kampagnemålretning, kan du konfigurere annoncegruppemålretning.

4. Organiser dine annoncer med annoncegrupper

Du kan oprette annoncegrupper for at organisere dine annoncer efter et fælles tema. Hvis du f.eks. sælger desserter, drikkevarer og snacks på dit website, kan du oprette 3 annoncegrupper for hver produktkategori. Med annoncegrupper kan du justere din målretning for bedre at nå ud til den ønskede målgruppe.

1. Definer, hvilke personer du vil nå ud til med dine annoncer. Du kan vælge mellem:
  2. Gør din målretning smallere ved at tilføje relevante søgeord, emner og placeringer.

Nu hvor du har konfigureret din målretning, kan du begynde at oprette annoncer.

5. Opret relevante annoncer

Når du opretter dine annoncer, bør du fokusere på at give annoncerne relevante overskrifter, opfordringer til handling og andre karakteristika, der inspirerer seerne til at handle.

Opret dine annoncer

1. Søg efter en video, du har uploadet til YouTube, eller angiv videoens webadresse på YouTube.
  2. Vælg et kvalificeret annonceformat. Du får vist en meddelelse i Google Ads, hvis et bestemt annonceformat ikke er kvalificeret til kampagnen. Afhængigt af det valgte mål kan du vælge:
  3. Angiv den endelige webadresse, dvs. den landingsside, folk skal føres videre til, når de klikker på din annonce.
    • Som standard er det kun domænet, der vises i din annonces tekst. Hvis din endelige webadresse f.eks. er "www.eksempel.dk/sko", viser din annonce "www.eksempel.dk". Hvis du vil have vist mere af webadressen i annoncen, kan du tilføje en annonceret webadresse.
  4. Angiv den annoncerede webadresse, som enten kan være en anden version af den endelige webadresse eller magen til den endelige webadresse. Den annoncerede webadresse påvirker ikke den side, folk lander på, når de klikker på din annonce.
  5. Angiv en opfordring til handling, som skal være fængende og få folk til at besøge det website, der er angivet i den endelige webadresse.
  6. Angiv en overskrift, der vises som den primære tekstlinje til promovering af dit produkt eller din tjeneste.
  7. (Valgfrit) Klik på Valgmuligheder for annoncewebadresse (avancerede) for at tilføje en sporingsskabelon, et suffiks i den endelige webadresse eller tilpassede parametre i den endelige webadresse. Sporingsparametre kan hjælpe dig med at spore, hvor trafikken kommer fra, f.eks. fra mobilenheder.
  8. Tilføj et ledsagende banner for at generere et billede eller en gruppe billeder, der vises ud for din video. Ledsagende bannere vises kun på computere. Du kan enten vælge et billede, der genereres automatisk ud fra videoerne på din YouTube-kanal (anbefales), eller et billede, du uploader manuelt, som dit ledsagende banner.
  9. Angiv et navn til din annonce.
  10. Klik på Opret kampagne, hvis annoncen er som forventet.

Hvad er næste trin?

Når du er færdig med at konfigurere din kampagne, kan det tage nogle dage, før dine annoncer begynder at blive vist. Annoncer godkendes typisk i løbet af en dags tid. Det kan tage længere tid, før budgivningen optimerer effektiviteten fuldt ud.

Optimer din videokampagne

Vil du gøre dine videokampagner endnu bedre? Se optimale løsninger og tips i vores optimeringsvejledninger.

Få flere oplysninger om undertyper af videokampagner

Du kan få mere specifikke vejledninger om kampagneundertyper i: