[GA4] Over de doelgroepenbouwer van Google Analytics 4

Google Analytics 4 (GA4) heeft Universal Analytics (UA) vervangen. Sinds 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Het is essentieel dat u uw Universal Analytics-property migreert naar Google Analytics 4. Ontdek meer informatie over de overstap naar Google Analytics 4.

Met de doelgroepenbouwer van Google Analytics 4 (GA4) kunt u rechtstreeks in uw Google Ads-account nieuwe Google Analytics-doelgroepen maken. U kunt een GA4-doelgroep maken in Doelgroepbeheer en als u een campagne maakt.

Deze animatie leidt u door de stappen om een Google Analytics-segment in te stellen.

Accounteigenaren, -beheerders en -gebruikers kunnen campagnespecifieke doelgroepen maken zonder te wisselen tussen Google Analytics 4 en Google Ads. Nieuwe GA4-doelgroepen die worden gemaakt via de doelgroepenbouwer van GA4 in Google Ads, worden automatisch gedeeld met alle gekoppelde accounts waarvoor advertentiepersonalisatie aanstaat.

In dit artikel staat hoe u een Google Analytics-doelgroep maakt met uw gekoppelde Google Ads-account.

Voordat u begint

Zorg dat u uw Google Analytics 4-account aan uw Google Ads-account koppelt. U moet een Google-account met de volgende rechten gebruiken:

• In Google Ads heeft het Google-account beheerderstoegang tot een Google Ads-account (of een Google Ads-manageraccount) nodig. U moet ook autotagging instellen in het Google Ads-account.
  • Het Google Ads-account heeft minstens het gebruikerstoegangsniveau Marketeer nodig in de bijbehorende Google Analytics-property om Google Analytics te koppelen aan Google Ads. Als uw Google Ads-account niet de mogelijkheid biedt om Analytics-doelgroepen te bewerken of te maken, betekent dit dat uw account onvoldoende rechten heeft.

Hoe het werkt

We hebben vergelijkbare Google Analytics 4-doelgroepsegmenten toegevoegd aan de campagnes en advertentiegroepen die nu UA-doelgroepen gebruiken om de overgang te versoepelen.

• Sinds mei 2023 stelt Installatieassistent in GA4 een algemene GA4-property in voor iedereen die nog afhankelijk is van Universal Analytics-doelgroepen en zich niet heeft afgemeld.
  • De nieuwe Google Analytics 4-property wordt gekoppeld aan hetzelfde Google Ads-account als de vergelijkbare UA-property. Nieuwe doelgroepen worden automatisch geëxporteerd van GA4 naar Google Ads.
  • De vergelijkbare segmenten op basis van GA4 zijn toegevoegd aan respectievelijke campagnes/advertentiegroepen die UA-doelgroepen gebruiken. U kunt zich misschien afmelden voor dit gedrag.
  • Voeg via het formulier afzonderlijke Google Ads-account-ID's toe als u zich wilt afmelden. Als u een ID van een Google Ads-manageraccount toevoegt, worden gekoppelde afzonderlijke Google Ads-accounts niet afgemeld.
  • Niet alle doelgroeptypen worden automatisch ingesteld. We raden u nog steeds aan handmatige migratie te gebruiken omdat dat de beste manier is om uw campagnes te migreren van UA- naar GA4-doelgroepen. Ga voor meer informatie naar [UA→GA4] Migratiehandleiding voor doelgroepen.

Ontdek meer informatie over hoe u doelgroepen migreert naar Google Analytics 4.

Opmerking: Alle doelgroepen worden als segmenten opgeslagen in Google Ads en als doelgroepen in de GA-property.

Een Google Analytics-segment maken voor een nieuwe campagne

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en dan op Nieuwe campagne.
  5. Kies uw doel, selecteer uw campagnetype en klik daarna op Doorgaan.
  6. Klik op de kaart Doelgroep op Een doelgroep toevoegen als u de campagne maakt.
  7. Klik in het nieuwe venster op + Nieuwe doelgroep.
  8. Klik op de zoekbalk van het gedeelte Uw gegevens en klik op + Uw gegevens.
  9. Selecteer Google Analytics-segmenten onder Segmenttypen mogelijk gemaakt door andere producten.
  10. Scroll omlaag en klik op de zoekbalk onder Selecteer een Google Analytics-property.
  11. U kunt alle Google Analytics-property's in het dropdownmenu bekijken.
    • Als de gewenste GA4-property niet is gekoppeld:
      1. Klik in het dropdownmenu op Nieuwe property koppelen.
      2. Selecteer in het nieuwe venster een Google Analytics-property die u wilt koppelen en klik op Volgende.
      3. Zet de schakelaar aan voor alle gegevens die u met Google Ads wilt delen en klik op Koppelen.
      4. Klik op Klaar als uw property is gekoppeld.
    • Als de gewenste property niet aanstaat:
      1. Klik op de vermelde property.
      2. Klik op Instellingen beheren.
      3. Zet de schakelaar bij Google Analytics-doelgroepen importeren aan en klik op Wijzigingen opslaan.
    • Als de gebruiker geen rechten heeft om doelgroepen te maken voor de gewenste property:
      1. Klik op de vermelde property.
      2. Klik op Toegang vragen om de eigenaar van de property om toestemming te vragen.
      3. U krijgt een e-mail als uw verzoek is goedgekeurd.
  12. Selecteer de gewenste gekoppelde GA4-property en klik op Doorgaan.
  13. U krijgt een melding waarin wordt bevestigd dat uw nieuwe doelgroep wordt gemaakt. Klik dan op Klaar.
  14. Klik in het venster Nieuwe doelgroep op Doelgroep opslaan en ga verder met de campagne maken.

Ontdek meer informatie over hoe u een doelgroep maakt.

Opmerking: Plaats de cursor op de geselecteerde doelgroep en klik op Definitie bekijken om deze doelgroep te controleren.

Een Google Analytics-doelgroep maken in Doelgroepbeheer

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik op het dropdownmenu Gedeelde bibliotheek in het submenu.
  3. Klik op Doelgroepbeheer.
  4. Klik op het tabblad Uw gegevenssegmenten op de plusknop en in het dropdownmenu op + Google Analytics-segmenten.
  5. Zoek de gekoppelde GA4-property en klik op Doorgaan.
  6. Klik in het venster Nieuwe doelgroep maken op Een aangepaste doelgroep maken in het gedeelte Helemaal opnieuw beginnen.
  7. Maak op basis van uw vereisten een doelgroep en klik op Opslaan en publiceren.
  8. U krijgt een melding waarin wordt bevestigd dat uw nieuwe doelgroep wordt gemaakt. Klik dan op Klaar.
Opmerking: Als het aantal doelgroepen in de GA4-property de limiet heeft bereikt, wordt de gebruiker op de hoogte gesteld en kan deze geen nieuwe doelgroepen meer maken.