Feilsøking i Classroom (for lærere)

Denne artikkelen er for lærere. Klikk her hvis du er elev.

Slik løser du problemer som kan oppstå i Classroom.

Åpne alle  |  Lukk alle

Pålogging

Jeg kan ikke logge på Classroom

Du logger på Classroom med en av disse typene brukerkontoer, avhengig av læresituasjon:

• Skolekonto (Google Workspace for Education-konto) – opprettet av en formelt godkjent skole. Den har formatet deg@skolendin.edu.
  • en personlig Google-konto – opprettet av deg. En personlig Google-konto brukes vanligvis for elever som ikke er tilknyttet noen skole, for eksempel i forbindelse med hjemmeundervisning. Den har formatet deg@example.com.
  • Google Workspace-konto – opprettet av administratoren for organisasjonen din. Den har formatet deg@bedriftendin.no.

Hvis du har problemer med å logge på Classroom, kan det hende du ser en av disse feilmeldingene:

Feilmelding Dette betyr det Dette kan du gjøre
Du kan ikke bruke Classroom med denne kontoen. Du har forsøkt å logge på med en annen Google Workspace-konto.
  • Logg av og logg på igjen med Google Workspace for Education-kontoen din eller den personlige Google-kontoen din.
  • I mobilappen blir du bedt om å legge til en annen konto. Logg på med Google Workspace for Education-kontoen din eller den personlige Google-kontoen din.
Administratoren din har ikke aktivert Classroom. Administratoren din har ikke slått på Classroom for Google Workspace for Education-kontoen din. Kontakt skolens administrator for å få aktivert Classroom. Finn ut mer ved å gå til Styr brukernes tilgang til Classroom.

Finn ut mer ved å gå til Hvordan logger jeg på Classroom?

Jeg er logget på som elev, men jeg er en lærer med Google Workspace for Education-konto
Kontakt administratoren din og be vedkommende endre rollen din i Classroom. Se Endre en brukers rolle fra elev til lærer for mer informasjon.

Kurs

Jeg får ikke opprettet kurs
Hvis du har en Google Workspace for Education-konto, men du ikke kan legge til kurs, kan det hende at Google Workspace-administratoren din må bekrefte at du er lærer. Kontakt administratoren for å få hjelp. Administratorer kan finne ut mer ved å gå til Bekreft lærere og angi tillatelser.
Hvis du har en personlig Google-konto, kan du kun opprette et begrenset antall kurs. Finn ut mer om begrensninger i Classroom.
Hvordan kan jeg slette kurs, arkivere kurs eller hente kurs fra arkivet?
Finn ut mer ved å gå til Arkivér eller slett kurs.
Hvordan sletter jeg en elev?
Finn ut mer ved å gå til Fjern elever fra kurs.

Konfigurer import av klasselister fra systemer for elevinformasjon

I Classroom kan du konfigurere import av klasselister fra systemer for elevinformasjon. Finn ut mer ved å gå til Vanlige spørsmål om import av klasselister fra systemer for elevinformasjon.

Invitasjoner

Jeg får ikke invitert elever eller lærere til kurset mitt
Hvis du har problemer med å invitere elever eller medlærere til kurset ditt, kan det hende du ser en av disse feilmeldingene:
Feilmelding Dette betyr det Dette kan du gjøre
Kan ikke invitere brukere fra dette domenet. Du prøver å invitere en bruker fra et domene som ikke tillates av administratoren. Kontakt administratoren din for å oppdatere innstillingene for kursdeltakelse.
Kan ikke invitere flere kursdeltakere. Du har overskredet den daglige kvoten din for invitasjoner. Prøv å vente en dag med å invitere kursdeltakerne.
Kan ikke vise gruppemedlemmene. Du prøver å invitere en gruppe i Google Grupper som du ikke har tilgang til. Kontakt gruppeeieren for å endre tillatelsene dine til å se gruppemedlemmer og e-postadressene deres. Finn ut mer

Finn ut mer om invitasjoner og grenser ved å gå til Inviter elevene dine til kurs eller Inviter lærere til kurs.

Jeg får ikke invitert grupper av elever eller lærere til kurset mitt
Lærere som bruker Google Grupper, kan invitere grupper av elever eller medlærere til et kurs.
Slik inviterer du elever eller andre lærere ved hjelp av Google Grupper:
  • Du trenger ikke å være eier av gruppen, men du må være medlem.
  • Du må kunne se gruppemedlemmene og e-postadressene deres.
For å feilsøke feilmeldingen «Kan ikke se gruppemedlemmene» kan du kontakte gruppeeieren og be vedkommende om å endre tillatelsene dine slik at du kan se gruppemedlemmer og e-postadressene deres. Finn ut mer
Elevene mine har problemer med kurskoden
Hvis kurskoden ikke fungerer, kan du tilbakestille den og gi den nye koden til elevene. Finn ut mer om tilbakestilling av kurskoden.

Oppgaver

Kan jeg gjenopprette en slettet oppgave?
Slettede oppgaver kan ikke gjenopprettes. Det kan imidlertid hende du kan få tilgang til leverte vedlegg i Classroom-mappen i Google Disk.
Levér-knappen fungerer ikke for elevene
Hvis du bruker Classroom med en personlig Google-konto og elevene dine rapporterer at Levér-knappen ikke fungerer, kan det hende at lagringsplassen din i Google Disk er oppbrukt.
Når elevene leverer inn arbeid, lagres det i kursmappen din i Disk. Hvis Disk-lagringen din er oppbrukt, kan ikke elevene levere inn arbeid, og de får en feilmelding når de klikker på Levér.
Prøv disse trinnene:
  1. For å sjekke Google Disk-lagringen din, gå til Disk-lagring.
  2. Frigjør plass i Google Disk, Gmail og Google Foto.
    Finn ut mer ved å gå til Frigjør plass i Google Disk og få mer lagringsplass.
  3. Be elevene om å prøve å levere inn arbeidet på nytt.

Vil du ha mer Disk-lagring?

Jeg får ikke laget kopier av vedlegg til elevene
Hvis vedleggsalternativet Lag en kopi til hver elev ikke fungerer, kan du prøve disse løsningene:

Vil du ha mer lagringsplass i Disk?

Jeg får ikke sendt inn oppgaven
Hvis du prøver å sende inn en oppgave og får en feilmelding om at filen ikke kunne legges ved, kan du prøve en av følgende metoder:
  • Legg ved videoen i strømmen, og lim inn linken i oppgaven.
  • Åpne Kursarbeid-mappen, last opp filen i Disk-mappen for kurset, og del filen med kursgruppen.
  • Last opp den samme filen på nytt som en separat kopi, og legg ved filen i kurset.
Hvordan kan jeg melde fra om problemer eller legge inn funksjonsforespørsler?

Datamaskin

Nederst til venstre i Classroom klikker du på Hjelp og deretterSend tilbakemelding.

Android

1. Trykk på menyen og deretterHjelp.

2. Trykk på Send tilbakemelding.
  3. Skriv inn tilbakemeldingen, og trykk på Send .

iOS

1. Trykk på menyen og deretter Send tilbakemelding til Google.

2. Skriv inn tilbakemeldingen, og trykk på Send .

E-post

Jeg kan ikke sende eller motta e-post
Hvis du og elevene dine har Google Workspace for Education-kontoer, men ikke kan sende eller motta e-post, kan det hende at administratoren din har slått av Gmail. Kontakt Google Workspace-administratoren din
Jeg får ikke invitert eller sendt e-post til foresatte
Hvis du har en Google Workspace for Education-konto og ikke ser alternativene for foresatte i Classroom:
  • Åpne Classroom i en nettleser (ikke via mobilappen).
  • Kontakt administratoren din for å bekrefte at du er lærer.
  • Be administratoren om å gi deg tillatelse til å administrere sammendrag til foresatte via e-post.

Merk: Hvis du bruker Classroom med en personlig Google-konto, er ikke funksjonen for e-post til foresatte tilgjengelig.

Videomøter for kurs

Jeg kan ikke opprette eller bli med i videomøter i Meet
Hvis Google Meet ikke er tilgjengelig eller du opplever problemer, for eksempel at videokvaliteten er dårlig, at du ikke kan bli med i møter, eller du opplever andre ytelsesproblemer med Meet, kan du sjekke statusoversikten for Google Workspace for å se etter eventuelle problemer knyttet til Meet-tjenesten.
Hvis du ser et gult eller rødt ikon ved Google Meet i statusoversikten for Google Workspace, kan det hende at Meet fungerer dårlig eller er utilgjengelig. For å finne alternative løsninger, gå til Feilsøk problemer med Google Meet og Kjente problemer med Google Meet.
Opptak av videomøter for kurs sendes til en elevs Disk-lagring
Hvis opptaket av et videomøte for kurset utilsiktet blir sendt til en elevs Disk-område, kan det hende at eleven har klikket på møtelinken før læreren. Den første personen som klikker på en møtelink, mottar opptaket, selv om vedkommende ikke blir med i eller starter møtet.
Hvis du er lærer, kan du be administratoren din om å

Hvis administratoren din tillater at elevene oppretter møter, og du opplever dette problemet, kan du prøve disse alternativene for videomøtene dine:

• Klikk på og åpne møtelinken før du deler den med elevene.
  • Skjul Meet-linken øverst på Strøm-siden til du har klikket på linken. Finn ut mer ved å gå til Vis eller skjul Meet-linker
  • Vent med å dele linker i innlegg til du selv har klikket på linken eller startet møtet. Finn ut mer ved å gå til Legg til Meet-linker i kunngjøringer.
  • Hvis du tror at en elev har klikket på linken først, kan du tilbakestille linken.

Google Disk

Kan jeg endre Disk-tillatelsene for kurset mitt?
Vi anbefaler ikke at du endrer tillatelsene for Google Disk-mappen for kurset manuelt. Hvis du endrer Disk-tillatelsene for et kurs, kan det begrense muligheten din til å
  • opprette oppgaver
  • returnere oppgaver
  • overføre kurseierskap
Hvis du opplever noen av disse problemene, kan du be Google Workspace-administratoren din om å gjennomgå Disk-revisjonsloggen og se etter eventuelle endringer i tillatelsene.
Hvordan vet jeg om Disk-lagringen min er oppbrukt?
For å sjekke Disk-lagringen for kurset ditt, gå til Disk-lagring. Se til at du er logget på med samme konto som du bruker for Classroom.
Hvis du bruker Classroom med en personlig Google-konto og lagringsplassen din er nesten oppbrukt, kan du frigjøre plass i Disk og øke lagringsplassen.
For å finne ut hvordan du åpner Disk-mappen din i Classroom, gå til artikkelen om hvordan du åpner Google Disk-mappen.
Hvordan får jeg tak i mer Disk-lagring?
Hvis du bruker Classroom med en personlig Google-konto