Classroomin vianetsintäohjeet (opettajille)

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille. Siirry tänne, jos olet oppilas.

Seuraavilla tavoilla voit ratkaista Classroomissa mahdollisesti esiintyviä ongelmia.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Sisäänkirjautuminen

Classroomiin kirjautuminen ei onnistu

Voit kirjautua Classroomiin jollakin seuraavista käyttäjätilityypeistä oppimisympäristösi mukaan:

• Oppilaitoksen tili (Google Workspace for Education ‑tili): Tämä on hyväksytyn oppilaitoksen määrittämä tili. Sen muoto on sinä@oppilaitoksesi.edu.
  • Henkilökohtainen Google-tili: Tämä on sinun itsesi määrittämä tili. Henkilökohtaista Google-tiliä käytetään tavallisesti oppilaitoksen ulkopuolella, esimerkiksi kotikoulussa. Sen muoto on sinä@example.com.
  • Google Workspace ‑tili: Tämä on organisaatiosi järjestelmänvalvojan määrittämä tili. Sen muoto on sinä@yrityksesi.fi.

Jos sinulla on vaikeuksia kirjautua Classroomiin, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

Virheilmoitus Mitä se tarkoittaa? Mitä voit tehdä?
Et voi käyttää Classroomia tällä tilillä. Yritit kirjautua sisään toisella Google Workspace ‑tilillä.
  • Kirjaudu ulos ja sitten uudelleen sisään Google Workspace for Education ‑tilillä tai henkilökohtaisella Google-tilillä.
  • Mobiilisovelluksessa sinua pyydetään lisäämään toinen tili. Kirjaudu sisään Google Workspace for Education ‑tilillä tai henkilökohtaisella Google-tilillä.
Järjestelmänvalvojasi ei ole aktivoinut Classroomia. Järjestelmänvalvoja ei ole ottanut Classroomia käyttöön Google Workspace for Education ‑tililläsi. Pyydä oppilaitoksesi järjestelmänvalvojaa ottamaan Classroom käyttöön. Katso tarkemmat tiedot Classroomin käyttöoikeuksien hallinta ‑artikkelista.

Lue lisää Classroomiin kirjautumisesta.

Minulla on Google Workspace for Education ‑tili, mutta kirjauduin oppilaana, vaikka olen opettaja
Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä muuttamaan roolisi Classroomissa. Katso lisätietoja Käyttäjän roolin vaihtaminen oppilaasta opettajaksi ‑osiosta.

Ryhmät

Ryhmän luominen ei onnistu
Jos sinulla on Google Workspace for Education ‑tili, mutta et voi lisätä ryhmiä, Google Workspace ‑järjestelmänvalvojan on ehkä vahvistettava, että olet opettaja. Pyydä apua järjestelmänvalvojaltasi. Opettajien vahvistaminen ja käyttöoikeuksien määrittäminen ‑artikkelissa on ohjeita järjestelmänvalvojille.
Jos käytät henkilökohtaista Google-tiliä, voit luoda vain rajallisen määrän ryhmiä. Lue lisää Classroomin rajoituksista.
Miten poistan tai arkistoin ryhmän tai kumoan arkistoinnin?
Lisätietoja on Ryhmän arkistoiminen tai poistaminen ‑artikkelissa.
Miten voin poistaa oppilaan?

Oppilastietojärjestelmän listojen importoinnin käyttöönotto

Voit ottaa oppilastietojärjestelmän listojen importoinnin käyttöön Classroomissa. Lisätietoja on Usein kysyttyä: Oppilastietojärjestelmän listojen importointi ‐artikkelissa.

Kutsut

Oppilaiden tai opettajien kutsuminen ryhmään ei onnistu
Jos sinulla on vaikeuksia kutsua oppilaita tai apuopettajia ryhmään, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:
Virheilmoitus Mitä se tarkoittaa? Mitä voit tehdä?
Käyttäjiä ei voi kutsua tästä verkkotunnuksesta. Yrität kutsua käyttäjää verkkotunnuksesta, jota järjestelmänvalvoja ei ole sallinut. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä päivittämään verkkotunnuksen ryhmien jäsenyysasetukset.
Ryhmään ei voi kutsua enää jäseniä. Päivittäisten kutsujen raja on ylittynyt. Kokeile jäsenten kutsumista ryhmään seuraavana päivänä.
Et voi tarkastella ryhmän jäseniä. Yrität kutsua Google Ryhmien ryhmää, johon sinulla ei ole pääsyoikeutta. Ota yhteyttä ryhmän omistajaan ja pyydä häntä muuttamaan käyttöoikeuksiasi niin, että näet ryhmän jäsenet ja heidän sähköpostiosoitteensa. Lue lisää

Lisätietoja kutsuista ja rajoituksista on oppilaiden kutsumista ryhmään ja opettajien kutsumista ryhmään käsittelevissä artikkeleissa.

Oppilas- tai opettajaryhmien kutsuminen ryhmään ei onnistu
Google Ryhmiä käyttävät opettajat voivat kutsua ryhmään oppilas- tai apuopettajaryhmän.
Sinun on täytettävä seuraavat ehdot voidaksesi kutsua oppilaita tai muita opettajia Google Ryhmien avulla:
  • Sinun ei tarvitse olla ryhmän omistaja, mutta sinun on oltava jäsen.
  • Sinulla on oltava oikeus nähdä ryhmän jäsenet ja heidän sähköpostiosoitteensa.
Jos näet "Et voi tarkastella ryhmän jäseniä" ‑virheilmoituksen, ota yhteyttä ryhmän omistajaan ja pyydä häntä muuttamaan käyttöoikeutesi sellaisiksi, että näet ryhmän jäsenet ja heidän sähköpostiosoitteensa. Lue lisää
Oppilailla on vaikeuksia ryhmän koodin kanssa
Jos ryhmän koodi ei toimi, voit nollata sen ja antaa oppilaille uuden koodin. Lue lisää ryhmän koodin nollaamisesta.

Kotitehtävät

Voinko palauttaa poistetun kotitehtävän?
Poistettuja tehtäviä ei voi palauttaa. Oppilaiden palauttamat liitteet saattavat kuitenkin olla käytettävissä Google Driven Classroom-kansiossa.
Oppilaiden Palauta-painike ei toimi
Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä ja oppilaasi kertovat, että Palauta-painike ei toimi, Google Drivesi saattaa olla täynnä.
Oppilaiden palauttamat työt tallennetaan Driveen ryhmän kansioon. Jos Drive-tallennustila loppuu, oppilaat eivät voi palauttaa töitään vaan he saavat virheilmoituksen klikatessaan Palauta.
Kokeile näitä ohjeita:
  1. Tarkista Google Driven tallennustila Driven tallennustila ‑sivulta.
  2. Vapauta tilaa Google Drivesta, Gmailista ja Google Kuvista.
    Katso ohjeet Google Drive ‑tallennustilan tyhjentäminen ja lisätilan hankkiminen ‑artikkelista.
  3. Pyydä oppilaita yrittämään työn palautusta uudelleen.

Haluatko lisää Drive-tallennustilaa?

En voi kopioida liitettä oppilaille
Jos Tee kopio jokaiselle oppilaalle ‑liitetoiminto ei toimi, kokeile näitä ratkaisuja:

Haluatko lisää Drive-tallennustilaa?

En voi lähettää kotitehtävää
Jos yrität lähettää kotitehtävän ja saat virheilmoituksen "Tiedoston liittäminen epäonnistui", kokeile seuraavaa:
  • Liitä video striimiin ja liitä sitten linkki kotitehtävään.
  • Avaa Tehtävät-kansio, lataa tiedosto ryhmän Driveen ja jaa se sitten ryhmälle.
  • Lataa sama tiedosto uudelleen erillisenä kopiona ja liitä se sitten ryhmään.
Miten voin ilmoittaa ongelmasta tai ehdottaa uutta ominaisuutta?

Tietokone

Valitse Classroomin vasemmasta alakulmasta Ohje ja sittenLähetä palautetta.

Android

1. Valitse Valikko ja sittenOhje.

2. Valitse Lähetä palautetta.
  3. Lisää palautteesi ja napauta Lähetä .

iOS

1. Napauta Valikko ja sittenLähetä Googlelle palautetta.

2. Lisää palautteesi ja napauta Lähetä .

Sähköposti

En voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostia
Jos sinulla ja oppilaillasi on Google Workspace for Education ‑tilit, mutta ette voi lähettää tai vastaanottaa sähköpostiviestejä, syynä voi olla se, että järjestelmänvalvoja on poistanut Gmailin käytöstä. Ota yhteyttä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaan
En voi kutsua huoltajia tai lähettää heille sähköpostia
Jos sinulla on Google Workspace for Education ‑tili etkä näe huoltajiin liittyviä vaihtoehtoja Classroomissa:
  • Käytä Classroomia selaimen kautta (älä mobiilisovelluksella).
  • Pyydä järjestelmänvalvojaa vahvistamaan, että olet opettaja.
  • Pyydä järjestelmänvalvojaa antamaan sinulle lupa hallinnoida huoltajien sähköpostiyhteenvetoja.

Huom. Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä, et voi lähettää sähköpostia huoltajille.

Ryhmän videokokoukset

Videokokouksen luominen tai siihen liittyminen Meetissä ei onnistu
Jos Google Meet ei ole käytettävissä tai jos sinulla on ongelmia videon laadun, liittymisen tai muiden toimintojen kanssa, tarkista Google Workspacen tilan hallintapaneelista, onko Meet-palvelussa ongelmia.
Jos Google Workspacen tilan hallintapaneelissa näkyy Google Meetin tilan kohdalla keltainen tai punainen kuvake, Meetin toiminnassa voi olla ongelmia tai Meet ei ole käytettävissä. Voit etsiä ratkaisua Google Meetin vianetsintäohjeista ja Google Meetin tunnetuista ongelmista.
Ryhmäni videotallenteet menevät oppilaani Driveen
Jos ryhmän videokokouksen tallenne tallentuu tahattomasti oppilaan Google Driveen, voi olla, että oppilas on klikannut kokouksen linkkiä ennen opettajaa. Ensimmäinen kokouslinkkiä klikannut osallistuja saa tallenteen, vaikka hän ei liittyisi kokoukseen tai aloittaisi sitä.
Jos olet opettaja, pyydä järjestelmänvalvojaa

Jos järjestelmänvalvoja sallii oppilaiden luoda kokouksia ja kohtaat tämän ongelman, kokeile videokokouksissasi seuraavia toimintatapoja:

Google Drive

Voinko muuttaa ryhmän Drive-käyttöoikeuksia?
Ei ole suositeltavaa, että muutat ryhmän Google Drive ‑kansion käyttöoikeuksia manuaalisesti. Ryhmän Drive-käyttöoikeuksien muuttaminen voi rajoittaa mahdollisuuksiasi
  • luoda tehtäviä
  • palauttaa tehtäviä
  • siirtää ryhmän omistajuus.
Jos kohtaat näitä ongelmia, pyydä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaa tarkistamaan mahdolliset käyttöoikeuksiin tehdyt muutokset Driven valvontalokista.
Mistä tiedän, onko ryhmän Drive-tallennustila täynnä?
Tarkista ryhmän Drive-tallennustila Driven tallennustila ‑sivulta. Varmista, että olet kirjautunut sisään sillä tilillä, jolla käytät Classroomia.
Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä ja tallennustilasi on lähes täynnä, voit vapauttaa tilaa Drivesta ja lisätä tallennustilan määrää.
Katso Google Drive ‑kansion avaamista käsittelevästä artikkelista, miten voit avata Drive-kansion Classroomissa.
Miten saan lisää Drive-tallennustilaa?
Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä:

Tarvitsetko lisäapua?

Löydät lisää kysymyksiä ja vastauksia Google Classroomin ohjeyhteisöstä, jonka avulla voit myös pitää yhteyttä muihin opettajiin.

Muuta aiheeseen liittyvää

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.