Find og løs problemer i Classroom (til undervisere)

Denne artikel er til undervisere. Elever kan få oplysninger her.

Sådan løser du problemer i Classroom.

Åbn alle  |  Luk alle

Login

Jeg kan ikke logge ind på Classroom

Afhængigt af dit undervisningsmiljø kan du logge ind på Classroom med en af følgende typer brugerkonti:

• Skolekonto (Google Workspace for Education-konto): Denne type konto konfigureres af en godkendt skole og har formatet dig@dinskole.edu.
  • Personlig Google-konto: Konfigureres af dig. En personlig Google-konto bruges normalt uden for skolen, f.eks. i forbindelse med hjemmeundervisning, og har formatet dig@eksempel.dk.
  • Google Workspace-konto: Denne type konto konfigureres af administratoren for din organisation og har formatet dig@dinvirksomhed.dk.

Hvis du har problemer med at logge ind i Classroom, får du muligvis vist en af disse fejlmeddelelser:

Fejlmeddelelse Hvad det betyder Dette kan du gøre
Du kan ikke bruge Classroom med denne konto. Du forsøgte at logge ind med en anden Google Workspace-konto.
  • Log ud af kontoen, og log ind igen med din Google Workspace for Education-konto eller din personlige Google-konto.
  • I mobilappen bliver du bedt om at tilføje endnu en konto. Log ind med din Google Workspace for Education-konto eller din personlige Google-konto.
Din administrator har ikke aktiveret Classroom. Din administrator har ikke aktiveret Classroom for din Google Workspace for Education-konto. Bed skolens administrator om at aktivere Classroom. Du kan få flere oplysninger under Administrer brugeradgang til Classroom.

Få flere oplysninger ved at gå til Hvordan logger jeg ind på Classroom?

Jeg er logget ind som elev, men jeg er underviser med en Google Workspace for Education-konto
Kontakt din administrator, og bed vedkommende om at ændre din rolle i Classroom. Du kan få flere oplysninger ved at gå til Skift en brugers rolle fra elev til underviser.

Hold

Jeg kan ikke oprette hold
Hvis du har en Google Workspace for Education-konto, men ikke kan tilføje et hold, skal din Google Workspace-administrator muligvis bekræfte, at du er underviser. Kontakt din administrator for at få hjælp. Administratorer kan få yderligere vejledning ved at gå til Bekræft undervisere, og angiv tilladelser.
Hvis du har en personlig Google-konto, er der grænser for, hvor mange hold du kan oprette. Få flere oplysninger om begrænsninger i Classroom.
Hvordan sletter, arkiverer eller genopretter jeg et hold?
Du kan få flere oplysninger ved at gå til Arkivér eller slet et hold.
Hvordan sletter jeg en elev?
Du kan få flere oplysninger ved at gå til Fjern en elev fra et hold.

Konfigurer import af klasselister fra et elevadministrationssystem

Du kan konfigurere import af klasselister fra et elevadministrationssystem i Classroom. Få flere oplysninger ved at gå til de ofte stillede spørgsmål om import af klasselister fra et elevadministrationssystem.

Invitationer

Jeg kan ikke invitere elever eller undervisere til mit hold
Hvis der er problemer med at invitere elever eller medundervisere til dit hold, får du muligvis vist en af disse fejlmeddelelser:
Fejlmeddelelse Hvad det betyder Dette kan du gøre
Du kan ikke invitere brugere fra dette domæne. Du forsøger at invitere en bruger fra et domæne, som ikke er tilladt af din administrator. Kontakt din administrator for at opdatere dit domænes indstillinger for holdmedlemskab.
Du kan ikke invitere flere holdmedlemmer. Du har overskredet din daglige kvote for invitationer. Prøv at invitere holdmedlemmer den efterfølgende dag.
Du kan ikke se gruppens medlemmer. Du forsøger at invitere en gruppe i Google Grupper, som du ikke har adgang til. Kontakt ejeren af gruppen for at ændre dine tilladelser til at se gruppemedlemmer og deres mailadresser. Få flere oplysninger

Du kan få flere oplysninger om invitationer og begrænsninger ved at gå til Inviter elever til et hold eller Inviter undervisere til et hold.

Jeg kan ikke invitere grupper af elever eller undervisere til mit hold
Undervisere, der bruger Google Grupper, kan invitere en gruppe elever eller medundervisere til et hold.
Sådan inviterer du elever eller andre undervisere ved hjælp af Google Grupper:
  • Du behøver ikke at være gruppens ejer, men du skal være medlem af gruppen.
  • Du skal kunne se gruppemedlemmerne og deres mailadresser.
Du kan løse problemer med fejlmeddelelsen "Du kan ikke se gruppens medlemmer" ved at kontakte ejeren af gruppen og bede vedkommende om at ændre dine tilladelser til at se gruppemedlemmer og deres mailadresser. Få flere oplysninger
Mine elever har problemer med holdkoden
Hvis din holdkode ikke fungerer, kan du nulstille den og give den nye kode til dine elever. Få flere oplysninger om nulstilling af holdkoder.

Opgaver

Kan jeg gendanne en slettet opgave?
Du kan ikke gendanne opgaver, der er blevet slettet. Du kan dog muligvis få adgang til vedhæftede filer, som dine elever har afleveret i Classroom-mappen i Google Drev.
Knappen Aflever virker ikke for elever
Hvis du bruger Classroom med en personlig Google-konto, og dine elever rapporterer, at knappen Aflever ikke fungerer, er dit Google Drev muligvis fuldt.
Når eleverne afleverer opgaver, gemmes de i din holdmappe i Drev. Hvis du løber tør for Drev-lagerplads, kan eleverne ikke aflevere opgaver, og de får en fejlmeddelelse, når de klikker på Aflever.
Prøv følgende:
  1. Gå til Drev-lagerplads for at tjekke din Google Drev-lagerplads.
  2. Frigør plads i Google Drev, Gmail og Google Fotos.
    Gå til Ryd plads i Google Drev, og få mere lagerplads for at se en vejledning.
  3. Anmod eleverne om at aflevere deres opgaver igen.

Er du interesseret i mere Drev-lagerplads?

Jeg kan ikke lave en kopi af en vedhæftet fil til eleverne
Hvis valgmuligheden for vedhæftede filer Lav en kopi til hver enkelt elev ikke virker, kan du prøve disse løsninger:

Er du interesseret i mere Drev-lagerplads?

Jeg kan ikke indsende en opgave
Hvis du forsøger at indsende en opgave og får fejlmeddelelsen "Filen kunne ikke vedhæftes", kan du prøve disse metoder i stedet:
  • Vedhæft videoen i strømmen, og indsæt derefter linket i opgaven.
  • Åbn mappen Ressourcer, upload din fil til holdets Drev, og del derefter din fil med holdgruppen.
  • Upload den samme fil igen som en separat kopi, og vedhæft derefter filen til holdet.
Hvordan rapporterer jeg et problem eller anmoder om en funktion?

På computeren

Nederst til venstre i Classroom skal du klikke på Hjælp og derefterSend feedback.

Android

1. Tryk på menuen og derefterHjælp.

2. Tryk på Send feedback.
  3. Skriv din feedback, og tryk på Send .

iOS

1. Tryk på menuen og derefterSend feedback til Google.

2. Skriv din feedback, og tryk på Send .

Mail

Jeg kan ikke sende eller modtage mail
Hvis du og dine elever har Google Workspace for Education-konti og ikke kan sende eller modtage mails, kan det skyldes, at din administrator har deaktiveret Gmail. Kontakt din Google Workspace-administrator
Jeg kan ikke invitere eller sende mails til værger
Hvis du har en Google Workspace for Education-konto og ikke kan se valgmuligheder for værger i Classroom:
  • Åbn Classroom i en webbrowser (ikke via en mobilapp).
  • Kontakt din administrator, og bed vedkommende om at bekræfte, at du er underviser.
  • Kontakt din administrator, og bed vedkommende om at give dig tilladelse til at administrere mailoversigter til værger.

Bemærk! Hvis du bruger Classroom med en personlig Google-konto, er mailfunktionen for værger ikke tilgængelig.

Holdvideomøder

Jeg kan ikke oprette eller deltage i et videomøde i Meet
Hvis Google Meet ikke er tilgængelig, eller hvis du oplever problemer som f.eks. dårlig videokvalitet, problemer med at deltage eller andre problemer med ydeevnen, skal du tjekke Google Workspace-statuspanelet for at se, om der er et problem med Meet-tjenesten.
Hvis der vises et gult eller rødt ikon ved statussen for Google Meet i Google Workspace-statuspanelet, er Meet muligvis ikke tilgængelig, eller også er ydeevnen dårlig. Gå til Find og løs problemer med Google Meet og Kendte problemer med Google Meet for at se løsninger.
Mine holdvideooptagelser gemmes på elevens Drev
Hvis optagelsen af et holdvideomøde utilsigtet gemmes på en elevs Google Drev, er det muligt, at eleven har klikket på mødelinket før underviseren. Den første person, der klikker på et mødelink, modtager optagelsen, også selvom vedkommende ikke deltager i eller starter mødet.
Hvis du er underviser, skal du bede din administrator om at gøre følgende:

Hvis din administrator giver eleverne mulighed for at oprette møder, og du oplever dette problem, kan du prøve følgende for dine videomøder:

• Klik på mødelinket, og åbn det, før du deler det med eleverne.
  • Skjul Meet-linket øverst på siden Strøm, indtil du klikker på linket. Gå til Vis eller skjul et Meet-link for at få en vejledning.
  • Del kun linket i et indlæg, hvis du har klikket på linket eller startet mødet. Gå til Føj et Meet-link til en meddelelse for at få en vejledning.
  • Hvis du mener, at en elev har klikket på linket først, skal du nulstille linket.

Google Drev

Kan jeg ændre Drev-tilladelser for mit hold?
Det anbefales ikke, at du manuelt ændrer tilladelserne for holdets Google Drev-mappe. Hvis du ændrer holdets Drev-tilladelser, kan det begrænse din mulighed for at gøre følgende:
  • Oprette opgaver
  • Returnere opgaver
  • Overføre ejerskabet af et hold
Hvis du oplever nogen af disse problemer, skal du bede din Google Workspace-administrator om at gennemgå revisionsloggen for Drev for at se, om der er foretaget ændringer i tilladelserne.
Hvordan ved jeg, om Drev-lagerpladsen for mit hold er brugt op?
Gå til Drev-lagerplads for at tjekke Drev-lagerpladsen for dit hold. Sørg for, at du er logget ind med den samme konto, som du bruger til Classroom.
Hvis du bruger Classroom med en personlig Google-konto, og din lagerplads næsten er brugt op, kan du frigøre plads i Drev og få mere lagerplads.
Gå til Åbn din Google Drev-mappe for at få en vejledning i, hvordan du åbner din Drev-mappe i Classroom.
Hvordan får jeg mere Drev-lagerplads?
Hvis du bruger Classroom med en personlig Google-konto:

Har du brug for mere hjælp?

Du kan finde svar på andre spørgsmål og komme i kontakt med andre undervisere ved at gå til hjælpegruppen for Google Classroom.

Relaterede emner

Google, Google Workspace samt relaterede mærker og logoer er varemærker tilhørende Google LLC. Alle andre virksomheds- og produktnavne er varemærker tilhørende de virksomheder, de hver især er tilknyttet.