Krav i programmet for tjenester for prissammenligning

Gjennom programmet for tjenester for prissammenligning kan du

• delta i muligheter spesielt for dette økosystemet
  • fremheve sammenligningssider for produkter i resultater på Google
  • vise produkter organisk og i annonser på vegne av selgere på Google
  • plassere sammenligningsannonser
Tjenester for prissammenligning kan plassere Shopping-annonser og gratis produktoppføringer på Google på vegne av selgere i følgende land: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Med CSS Center fra Google er det enklere å administrere deltakelsen i programmet for tjenester for prissammenligning samt å finne og administrere tilknyttede selgere.

For å begynne å delta i programmet for tjenester for prissammenligning følger du fremgangsmåten i artikkelen Slik kommer du i gang med tjenesten for prissammenligning på Google.

På denne siden

Minstekrav for programmet for tjenester for prissammenligning

Dette er minstekravene du må innfri for å delta i programmet for tjenester for prissammenligning:

• Bedriften din må være registrert i minst ett land der programmet for tjenester for prissammenligning er tilgjengelig, og nettstedet ditt må vise en bedriftsadresse som samsvarer med denne registreringen.
  • Du må drive et nettsted med tjenester for prissammenligning som innfrir disse kravene:
    • På nettstedet kan brukerne søke etter og sammenligne ulike produkter. De kan også sammenligne prisene og salgsvilkårene for det samme produktet fra forskjellige selgere.
    • Nettstedet viser produkter som tilbys av minst 50 unike selgerdomener for hvert land der du vil delta. Dette må være selgere som leverer produkter til det aktuelle landet, slik at forbrukere i dette landet kan handle hos dem.
    • Nettstedet viser produkter og fører brukerne til en side der de kan kjøpe produktene.
    • Nettstedet skal inneholde et søkefelt, og søkefunksjonaliteten skal hovedsakelig være en dynamisk og automatisk prosess som ikke i vesentlig grad er basert på søketeknologi som er lisensiert fra eller syndikert av Google.
    • På nettstedet skal det være mulig å sortere eller filtrere produktresultater etter pris og minst én annen dimensjon som er relevant for forbrukerne, for eksempel merke, selger eller leveringstid.
    • Nettstedet skal være tilgjengelig for alle uten registrering.
Hvis bedriften din hovedsakelig er en markedsplass der det er tillatt med transaksjoner på ditt eget domene, kan du ikke delta som en tjeneste for prissammenligning, men du kan delta som en markedsplass via én eller flere tjenester for prissammenligning som du selv velger.

Hvis du innfrir disse kravene, er du kvalifisert til å delta i programmet for tjenester for prissammenligning. Du kan følge fremgangsmåten i artikkelen Slik kommer du i gang med tjenesten for prissammenligning på Google for å registrere deg og utforske følgende muligheter.

Dedikerte økosystemer

Med dedikerte økosystemer kan potensielle kunder konsentrere seg om tilbud fra tjenesten for prissammenligning når de søker etter produkter på Google.

Hvis bedriften din og nettstedet ditt overholder minstekravene for programmet for tjenester for prissammenligning og du har en aktiv CSS Center-konto (du får tilgang til CSS Center når du har fullført trinnene i Slik kommer du i gang med tjenesten for prissammenligning på Google), er nettstedet ditt kvalifisert for visning i de dedikerte økosystemene.

Fremhev sammenligningssider for produkter i resultater på Google

Merk: Sammenligningssider for produkter er foreløpig lansert i disse landene: Belgia, Danmark, Frankrike, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland og Østerrike.

Du må innfri disse kravene for å fremheve sammenligningssider for produkter i resultatene for Shopping-relaterte kundesøk på Google i land der programmet for tjenester for prissammenligning er tilgjengelig:

• Bedriften din og nettstedet ditt må innfri minstekravene for programmet for tjenester for prissammenligning, og du må ha en aktiv CSS Center-konto.
  • Sammenligningssider for produkter som sendes inn til Google, må overholde Googles retningslinjer for kostnadsfrie oppføringer og/eller Shopping-annonser med følgende unntak og/eller endringer:
    • Forbudt praksis: Retningslinjene om uriktig bruk av nettverket med kostnadsfrie oppføringer og uriktig bruk av nettverket med Shopping-annonser
      • Innhold med lite verdi: Sammenligningssider for produkter uten kjøpsmuligheter må inneholde produktoppføringer fra selgere som alle kunder kan kjøpe fra.
    • Nettstedskrav / redaksjonelle og tekniske krav: Redaksjonelle og tekniske krav til kostnadsfrie oppføringer og til Shopping-annonser
      • Utilstrekkelig kontaktinformasjon: Nettsteder med en tjeneste for prissammenligning må ha kontaktinformasjon og bekreftet bedriftsinformasjon i CSS Center og på nettstedet for tjenesten for prissammenligning.
        • Eksempler: Nettstedet skal ikke mangle kontaktinformasjon (f.eks. hvis det verken har link til sosiale medier, e-postadresse eller telefonnummer), og CSS Center-kontoen skal ikke mangle kontaktinformasjon, for eksempel fysisk bedriftsadresse eller et bekreftet telefonnummer.

• Manglende retningslinjer for retur og refusjon: Sammenligningssider for produkter uten kjøpsmuligheter trenger ikke klar og tydelig informasjon om returer og refusjoner. Denne informasjonen må være tilgjengelig på de relevante selgersidene og på sammenligningssider med kjøpsmuligheter.
      • Nytteverdi: Sammenligningssider for produkter uten kjøpsmuligheter må inneholde produktoppføringer fra selgere og linker til selgernes nettsteder der alle kunder kan kjøpe produkter.
        • Eksempler: Det skal ikke være obligatorisk å fylle ut felter for bedriftsinformasjon under betalingsprosessen. Kunder med visse IP-adresser skal ikke forhindres i å fullføre betalingsprosessen.

• Stilmessige krav: Sammenligningssider for produkter skal bruke funksjonene i oppføringen til det tiltenkte formålet.
      • Domenesikkerhet: Vi tillater ikke sammenligningssider for produkter eller tilknyttede nettstedsdomener som Google anser som usikre.
        • Eksempler: En domeneside kan bli ansett som usikker som følge av hacking eller annen aktivitet. Vi tillater ikke slike sider, siden det kan føre til at nettstedet blir utsatt for sikkerhetsbrudd. Hvis Google oppdager mistenkelige signaler, kan vi hindre at brukerne går til nettstedet ditt fra noen nettlesere og fra Google Søk.

• Uansvarlig innsamling og bruk av data i kostnadsfrie oppføringer og i Shopping-annonser:

• Retningslinjene våre: Google ønsker at kundene skal kunne være helt trygge på at informasjonen deres ivaretas og håndteres på en god måte. Derfor skal ikke tjenester for prissammenligning eller oppførte selgere misbruke slik informasjon eller innhente den til uklare formål eller uten tilstrekkelige sikkerhetstiltak.

• Linker som sendes inn for sammenligningssider for produkter, må føre til domenet som er tilknyttet CSS Center-kontoen din. Du kan ikke viderekoble brukere automatisk til andre domener.
  • Alle sammenligningssider for produkter som du sender inn til Google, der brukerne kan sammenligne priser og salgsvilkår fra flere selgere av det samme produktet, må vises på nettstedet ditt.
  • Hver sammenligningsside for produkt som sendes inn til Google, må overholde spesifikasjonene for produktinformasjon og kravene til landingssider. I tillegg må de vise dette tydelig:
    • Produktbeskrivelsen, tittelen og bildet.
    • Prisen og salgsvilkårene for produktet som tilbys av minst to ulike selgerdomener, der det kan kjøpes umiddelbart på nettet. Dette må samsvare med produktinformasjonen du har sendt inn til Google.
  • Hvis du representerer en tjeneste for prissammenligning, må du sørge for at linkene fra sammenligningssiden fører til sider der kundene kan kjøpe de aktuelle produktene direkte fra selgeren.
  • Hvis du representerer en tjeneste for prissammenligning, må du beskytte brukerne mot sider som har til hensikt å skade dem eller skaffe uautorisert tilgang til datamaskiner, enheter eller nettverk, som bruker teknikker for nettfisking, som samler inn brukernes personopplysninger uten god nok sikkerhet, eller som misbruker brukernes personopplysninger.
Merk: For å bruke denne muligheten må du ha registrert deg som en tjeneste for prissammenligning på Google og fulgt fremgangsmåten i artikkelen Slik kommer du i gang med å vise produktsidene dine på Google.
Hvis du ikke innfrir disse kravene, kan ikke sammenligningssidene dine vises på Google, og Google kan utestenge deg fra denne muligheten. Du blir varslet om dette i CSS Center.

Vis produkter organisk og i annonser på vegne av selgere på Google

Dette er minstekravene og de anbefalte fremgangsmåtene for å plassere annonser og vise produkter organisk på vegne av selgere på Google i landene der programmet for tjenester for prissammenligning er tilgjengelig:

• Bedriften din og nettstedet ditt må innfri minstekravene for programmet for tjenester for prissammenligning, og du må ha en aktiv CSS Center-konto.
  • På nettstedet for tjenesten for prissammenligning må brukerne kunne finne alle selgerproduktene du sender inn og viser på Google på vegne av disse selgerne.
  • Produkter som vises organisk og i annonser, må overholde spesifikasjonene for produktinformasjon og alle relevante retningslinjer for Shopping.
  • Linkene som vises, må føre brukerne direkte til en side der de kan kjøpe produktet, med mindre noe annet er uttrykkelig angitt for et bestemt format. Finn ut mer om kravene til landingssider.
  • Send inn produktinformasjon for hver selger du representerer, i en egen Merchant Center-konto. Eksempel: Hvis en nyopprettet Merchant Center-konto ikke er tilknyttet tjenesten din for prissammenligning ennå, kan du starte en overgang.
  • Hvis du vil representere en markedsplass, må du be om en egen markedsplasskonto for flere klienter for produkter fra denne markedsplassen. Send inn produktinformasjon for hver enkelt selger på markedsplassen via en egen underkonto for markedsplasskontoen for flere klienter. Hvis du tillater transaksjoner på ditt eget domene, må du be om en egen markedsplasskonto for flere klienter for disse produktene. Du må også sende inn produktinformasjon for hver selger via en egen underkonto for markedsplasskontoen.
  • Du garanterer at du har de nødvendige rettighetene til å gi Google tillatelse til å se, indeksere, bufre eller gjennomsøke nettadressene for landingssidene på selgerens nettsted og innholdet som er tilgjengelig via disse nettadressene, og til å vise informasjonen som er knyttet til produktinformasjonen du sender inn. I tjenestene du leverer til tredjeparter, skal det klart og tydelig fremgå at innholdet til disse tredjepartene videreformidles til Google og kan bli gjort offentlig tilgjengelig.
Merk: For å bruke denne muligheten må du sørge for at du har registrert deg som en tjeneste for prissammenligning på Google og fulgt fremgangsmåten som er beskrevet i artikkelen Slik kommer du i gang med å vise produkter på vegne av selgerne dine.
Hvis du ikke innfrir disse kravene, avviser Google selgernes produkter eller sperrer Merchant Center-kontoer. Du blir varslet i Merchant Center.

Linker til relatert innhold