Aanmelden als een service voor prijsvergelijking

Services voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Services, CSS'en) kunnen Shopping-advertenties en gratis productvermeldingen op Google plaatsen namens verkopers in de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u als CSS moet voldoen om advertenties te tonen voor producten van verkopers die u vertegenwoordigt.

• U moet voor de service voor prijsvergelijking een website gebruiken die aan de volgende vereisten voldoet:
    • De site geeft alle aanbiedingen weer die u indient bij Google. Gebruikers kunnen zoeken naar verschillende producten en verschillende aanbiedingen voor hetzelfde product van verschillende verkopers en deze producten en aanbiedingen met elkaar vergelijken.
    • De site toont aanbiedingen van vijftig verschillende verkopersdomeinen voor elk land dat verkopers targeten met Shopping-advertenties. Het gaat hierbij alleen om verkopers die producten naar het betreffende land verzenden, wat betekent dat consumenten in dat land bij deze verkopers kunnen kopen.
    • Op de site worden productaanbiedingen weergegeven die gebruikers naar een pagina leiden waarop ze het vermelde product kunnen kopen.
    • De site bevat een zoekvak voor zoekopdrachten en biedt een zoekfunctie die voornamelijk gebaseerd is op een dynamisch en geautomatiseerd proces dat niet substantieel gebaseerd is op van Google afkomstige of door Google gelicentieerde zoektechnologie.
    • De css-website biedt sorteer- of filteropties voor productzoekresultaten op basis van prijs en ten minste één andere dimensie die relevant is voor consumenten (bijvoorbeeld merk, verkoper of verzendtijd).

• De site is zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk.
  • Uw bedrijf moet geregistreerd zijn in ten minste één land waar het CSS-programma beschikbaar is en een bedrijfsadres hebben dat overeenkomt met de registratie op uw website.
  • Advertenties en gratis vermeldingen moeten voldoen aan het Beleid voor Shopping-advertenties en aan de productspecificaties.
  • Aanbiedingenlinks die in Shopping-advertenties worden gepromoot (tenzij uitdrukkelijk anders gespecificeerd voor een bepaalde advertentie-indeling), moeten gebruikers rechtstreeks naar een pagina leiden waarop ze het geadverteerde product kunnen kopen. Meer informatie over de vereisten voor bestemmingspagina's
  • Dien voor elke verkoper die u vertegenwoordigt de productgegevens in via een afzonderlijk subaccount van een multi-client account (één subaccount voor elk afzonderlijk verkopersdomein). U kunt ook een afzonderlijk zelfstandig account voor elke verkoper gebruiken en uw supportteam bij Google vragen het account aan uw CSS te koppelen.
  • Als u een marktplaats wilt vertegenwoordigen, moet u een apart multi-client account voor marktplaatsen aanvragen voor aanbiedingen van die marktplaats. Dien voor elke individuele verkoper op de marktplaats de productgegevens in via een apart subaccount binnen het multi-client account van de betreffende marktplaats. Als u transacties op uw eigen domein toestaat, vraagt u voor die aanbiedingen een afzonderlijk multi-client account voor de marktplaats aan. Voor elke verkoper dient u de productgegevens in via een apart subaccount van het multi-client account voor de marktplaats.
  • Als uw bedrijf voornamelijk een marktplaats is die transacties op het eigen domein toelaat, kunt u niet als CSS deelnemen, maar wel als marktplaats, via een of meer CSS'en van uw keuze.
  • U moet een nieuw Google Ads-account maken en dit uitsluitend koppelen aan uw multi-client CSS-account(s) en de bijbehorende subaccounts (indien van toepassing).
  • U garandeert dat u over de benodigde rechten beschikt om Google toegang te geven tot de bestemmingspagina-URL('s) van de site van de verkoper en de content die via deze URL's beschikbaar is, en om deze te indexeren, in het cachegeheugen op te slaan en te crawlen. U garandeert ook om de informatie weer te geven die hoort bij de productadvertenties die u indient. Bij uw service aan derden moet u deze derden duidelijk laten weten dat hun content aan Google wordt verstrekt en openbaar kan worden gemaakt.

Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw producten af of schorten we uw account(s) op. Dit laten we weten via de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account(s).

Praktische tips

Dit zijn aanbevelingen voor de instellingen en functies van uw CSS-website. Zo kunt u gebruikers een optimale service bieden en kunt u concurreren met andere CSS'en.

Filteren en sorteren

Stel gebruikers in staat om productaanbiedingen op uw website te filteren en te sorteren aan de hand van relevante criteria (zoals prijs, verkoper of merk). Misschien wilt u verschillende filter- en sorteeropties aanbieden voor verschillende producttypen (bijvoorbeeld kleur en stijl voor kleding en technische specificaties voor elektronica).

Aanbiedingen voor hetzelfde product vergelijken

Als meerdere verkopers hetzelfde product via uw website verkopen, geeft u gebruikers de mogelijkheid een overzicht te bekijken, zodat ze de aanbiedingen kunnen vergelijken. U kunt voor elke aanbieding details geven, zoals prijs, verzendkosten, levertijd, betaalmethoden, waarderingscijfers en reviews. Zo kunnen gebruikers een verkoper kiezen op basis van factoren die zij belangrijk vinden.

Taal en valuta

Zorg ervoor dat uw gebruikers aanbiedingen kunnen vinden in de taal en valuta van hun land. Wanneer een gebruiker via een Shopping-advertentie naar uw CSS-website wordt geleid, moeten de taal en valuta van de aanbiedingen op uw site overeenkomen met de taal en valuta van de aanbieding in de advertentie.

Aanwezigheid in meerdere landen

Als uw CSS-bedrijf in meerdere landen actief is, raden wij u aan ervoor te zorgen dat gebruikers aanbiedingen voor het juiste land en de juiste taal op uw website vinden wanneer ze op de link Door CSS in een Shopping-advertentie of vermelding klikken. Dit betekent dat het land en de taal van de aanbiedingen op uw website overeenkomen met die van de getoonde advertentie.

Als u voor meerdere landen hetzelfde CSS-domein gebruikt, kunt u de weergegeven aanbiedingen aanpassen op basis van de informatie die u heeft over de gebruikers en hun locatie. U kunt ook voor elk land een afzonderlijke CSS-website gebruiken.

U kunt dit op een aantal manieren doen:

1. Gebruik voor elk land een ander merk.
  2. Gebruik verschillende landdomeinen voor hetzelfde merk (bijvoorbeeld somecss.fr en somecss.de).
  3. Gebruik voor elk land een ander subdomein (bijvoorbeeld fr.somecss.com en de.somecss.com).

Elke website heeft een eigen multi-client CSS-account.

U kunt uw website in meerdere talen aanbieden in landen waar meerdere talen worden gesproken (bijvoorbeeld fr.somecss.be).

Aanmelden

Als u een CSS-bedrijf heeft dat aan de bovenstaande eisen voldoet en u wilt deelnemen aan Shopping-advertenties namens verkopers die u vertegenwoordigt, doet u het volgende:

1. Maak een nieuw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear] en selecteer Bedrijfsinformatie onder 'Tools'.
    Voeg de volgende informatie toe:
    1. De weergavenaam van uw bedrijf (zoals u deze wilt weergegeven aan gebruikers, maximaal 10-15 tekens)
    2. Uw bedrijfsadres
    3. De contactgegevens van uw klantenservice (URL, e-mailadres en telefoonnummer)
  3. Klik vervolgens op het tabblad Website en voeg uw website toe, waaronder het schema (http:// of https://). Verifieer daarna uw website-URL op een van de volgende twee manieren:
    • Als u momenteel geen ander account heeft waarmee u voor het opgegeven domein adverteert met Shopping-advertenties, verifieert en claimt u de website in Merchant Center.
    • Als u momenteel Shopping-advertenties plaatst voor het betreffende domein, kan het claimen van de site een conflict veroorzaken met de advertenties of vermeldingen die via uw andere Merchant Center-accounts worden weergegeven. In dat geval kunt u Google Search Console gebruiken om uw domein te verifiëren. Claim het domein niet. Log in met een gebruiker die toegang heeft tot het gemaakte Merchant Center-account, navigeer naar Search Console en voeg de property toe.
  4. Meld u vervolgens hier aan om uw account te wijzigen in een multi-client CSS-account. Upload geen aanbiedingen naar dit eerste account.

Aanbiedingen die u uploadt, worden standaard alleen weergegeven op de algemene pagina met zoekresultaten van Google. Ze worden niet weergegeven op de Google Shopping-site op google.com/shopping, tenzij u ervoor kiest om ze daar ook weer te geven.

Hulp nodig? Klik hier om contact op te nemen met het supportteam van CSS Center.