Hintavertailupalveluohjelman vaatimukset

Hintavertailupalveluohjelman avulla voit

• näkyä erillisissä ekosysteemikokemuksissa
  • saada hintavertailupalvelun tuotesivut selkeästi näkyviin Googlen hakutuloksiin
  • mainostaa tuotteita kauppiaiden puolesta orgaanisesti ja mainoksissa Googlessa
  • käyttää vertailusivustomainoksia.
Hintavertailupalvelut (Comparison Shopping Service, CSS) voivat esittää kauppiaiden puolesta Shopping-mainoksia ja maksuttomia tuotelistauksia Googlessa seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Googlen tarjoaman CSS Centerin avulla voit ylläpitää hintavertailupalveluohjelmaan osallistumista sekä yhdistettyjen kauppiaiden pääsyoikeuksia.

Voit aloittaa hintavertailupalveluohjelmaan liittymisen seuraamalla Hintavertailupalvelutoiminnan aloittaminen Googlessa ‑artikkelin ohjeita.

Sisällys

Hintavertailupalveluohjelman vähimmäisvaatimukset

Hintavertailupalveluohjelmaan osallistuminen edellyttää, että seuraavat vähimmäisvaatimukset täyttyvät:

• Yrityksesi tulee olla rekisteröity vähintään yhteen maahan, jossa hintavertailupalveluohjelma on saatavilla. Lisäksi verkkosivustollasi tulee näkyä rekisteröitymistä vastaava yritysosoite.
  • Sinun on ylläpidettävä hintavertailupalvelusivustoa, joka täyttää seuraavat vaatimukset:
    • Sivuston avulla käyttäjät voivat hakea ja vertailla eri tuotteita. Käyttäjien pitäisi myös pystyä vertailemaan eri kauppiaiden tarjoamia hintoja ja myyntiehtoja samasta tuotteesta.
    • Sivustolla näkyy tuotteita vähintään 50 erilliseltä kauppiasverkkotunnukselta jokaisessa maassa, missä haluat osallistua. Näiden kauppiaiden on toimitettava tuotteita kyseisiin maihin, eli siellä asuvien asiakkaiden on voitava ostaa heidän tuotteitaan.
    • Sivustolla näkyy tuotteita, ja se ohjaa käyttäjät sivulle, jolta he voivat ostaa niitä.
    • Sivustolla on hakukenttä kyselyitä varten. Hakutoiminto perustuu pääasiassa dynaamiseen ja automatisoituun prosessiin, ei Googlen lisensoimaan tai jakamaan hakuteknologiaan.
    • Sivustolla on mahdollista lajitella tai suodattaa tuotetuloksia hinnan ja vähintään yhden muun kuluttajalle olennaisen kategorian, kuten brändin, kauppiaan tai toimitusajan, mukaan.
    • Sivusto on kenen tahansa käytettävissä ilman rekisteröitymistä.
Jos yrityksesi on pääasiallisesti kauppapaikka, joka sallii tapahtumat omalla verkkotunnuksellasi, et voi osallistua ohjelmaan hintavertailupalveluna. Voit kuitenkin osallistua kauppapaikkana yhden tai usean valitsemasi hintavertailupalvelun kautta.

Jos noudatat näitä vaatimuksia, voit osallistua hintavertailupalveluohjelmaan. Voit rekisteröityä ja tutustua mahdollisuuksiin seuraamalla Hintavertailupalvelutoiminnan aloittaminen Googlessa ‐artikkelin ohjeita.

Erilliset ekosysteemikokemukset

Erillisten ekosysteemikokemusten ansiosta potentiaaliset asiakkaat voivat keskittyä hintavertailupalvelun tarjontaan etsiessään tuotteita Googlesta.

Jos yrityksesi ja verkkosivustosi täyttävät hintavertailupalveluohjelman vähimmäisvaatimukset ja sinulla on aktiivinen CSS Center ‐tili, verkkosivustosi voi näkyä erillisissä ekosysteemikokemuksissa. Saat pääsyn CSS Centeriin, kun olet seurannut Hintavertailupalvelutoiminnan aloittaminen Googlessa ‑artikkelin ohjeita loppuun asti.

Hintavertailupalvelun tuotesivujen näkyminen selkeästi Googlen hakutuloksissa

Huom. Hintavertailupalvelun tuotesivut ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Tanska, Tšekki ja Yhdistynyt kuningaskunta.

Seuraavien vaatimusten on täytyttävä, jotta hintavertailupalvelusi tuotesivut voivat näkyä selkeästi tuloksissa, kun asiakkaat tekevät Googlessa shoppailuun liittyviä hakuja maissa, joissa hintavertailupalveluohjelma on saatavilla:

• Yrityksesi ja verkkosivustosi täyttävät hintavertailupalveluohjelman vähimmäisvaatimukset ja sinulla on aktiivinen CSS Center ‑tili.
  • Googlelle lähetettävien hintavertailupalvelun tuotesivujen on oltava Googlen maksuttomien listausten käytäntöjen ja/tai Shopping-mainoksia koskevien käytäntöjen mukaisia seuraavin poikkeuksin tai muutoksin:
    • Kielletyt toimintatavatMaksuttomien listausten verkoston väärinkäyttöä koskeva käytäntö ja Shopping-mainosten verkoston väärinkäyttöä koskeva käytäntö
      • Vähäarvoinen sisältö: Jos kauppiaan tuotetta ei voi ostaa suoraan hintavertailupalvelun tuotesivuilta, mainostettavien tuotteiden on oltava kaikkien asiakkaiden ostettavissa.
    • Sivustovaatimukset / toimitukselliset ja tekniset vaatimukset: Maksuttomien listausten toimitukselliset ja tekniset vaatimukset ja Shopping-mainosten toimitukselliset ja tekniset vaatimukset
      • Riittämättömät yhteystiedot: Hintavertailupalvelusivustoilla on oltava yhteystiedot ja todennetut yritystiedot CSS Centerissä ja itse hintavertailupalvelun verkkosivustolla.
        • Esimerkkejä: Verkkosivustolta ei saa puuttua yhteystietoja (esim. mitään seuraavista ei ole: linkki sosiaaliseen mediaan, sähköpostiosoite tai puhelinnumero). CSS Center ‐tililtä ei saa puuttua yhteystietoja, kuten yrityksen katuosoitetta tai todennettua puhelinnumeroa.

• Palautus- ja hyvityskäytäntö puuttuu: Jos tuotteita ei voi ostaa suoraan hintavertailupalvelun tuotesivulta, sivulla ei tarvitse olla tuotteiden palautus- ja hyvitystietoja. Tietojen on oltava kauppiaan sivuilla ja hintavertailupalvelusivuilla, joilla ostaminen on mahdollista.
      • Hyödyllisyys: Jos kauppiaan tuotteita ei voi ostaa suoraan hintavertailupalvelun tuotesivulta, mainostettavien tuotteiden on oltava kaikkien asiakkaiden ostettavissa ja linkkien on johdettava kauppiaiden sivustoille, joilla kaikki asiakkaat voivat tehdä ostoksia.
        • Esimerkkejä: Yritystietokentät eivät saa olla pakollisia kauppiaan kassalla. Tietyistä internetsijainneista (IP-osoitteista) peräisin olevia asiakkaita ei saa estää suorittamasta ostoprosessia loppuun.

• Tyylivaatimukset: Hintavertailupalvelun tuotesivujen tulee käyttää listauksen ominaisuuksia tarkoituksenmukaisesti.
        • Esimerkkejä: Emme salli listauksia, joiden nimikenttää käytetään ylimääräisenä kuvauskenttänä tai joiden kuvissa näkyy epäolennaisia tai häiritseviä tietoja. Lisätietoja käytäntännöstä on nimi [title]- ja kuvaus [description] ‑määritteiden selityksissä tuotetietosäännöissä.

• Verkkotunnuksen turvallisuus: Googlen turvattomina pitämiä hintavertailupalvelun tuotesivuja tai niihin liittyviä verkkotunnuksia ei sallita.
        • Esimerkkejä: Emme salli verkkotunnuksen sivua, jota pidetään turvattomana hakkeroinnin tai muun sivuston turvallisuuden vaarantavan teon takia. Jos Google havaitsee epäilyttäviä signaaleja, se voi estää asiakkaiden pääsyn sivustollesi joistakin selaimista ja Google Hausta.

• Vastuuton datan keräys ja käyttö maksuttomissa listauksissa ja Vastuuton datan keräys ja käyttö Shopping-mainoksissa:

• Käytäntömme: Google haluaa varmistaa, että asiakkaat voivat luottaa siihen, että heitä koskevia tietoja käsitellään kunnioittavasti ja huolellisesti. Tästä syystä hintavertailupalvelut ja niiden kauppiaat eivät saa käyttää näitä tietoja väärin eivätkä kerätä niitä epäselviä käyttötarkoituksia varten tai ilman asiaankuuluvia suojaustoimenpiteitä.

• Hintavertailupalvelun tuotesivuille ilmoitettujen linkkien on ohjattava CSS Centeriin yhdistettyyn verkkotunnukseen. Käyttäjiä ei saa uudelleenohjata automaattisesti muihin verkkotunnuksiin.
  • Sivustollasi on oltava näkyvissä kaikki Googlelle lähettämäsi hintavertailupalvelun tuotesivut, joilla käyttäjät voivat vertailla eri kauppiaiden tarjoamia hintoja ja myyntiehtoja samasta tuotteesta.
  • Kaikkien Googlelle lähetettävien hintavertailupalvelun tuotesivujen on oltava hintavertailupalvelun tuotetietosääntöjen ja hintavertailupalvelun laskeutumissivun vaatimusten mukaisia, ja niillä on oltava selkeästi näkyvissä seuraavat:
    • Tuotteen kuvaus, nimi ja kuva
    • Tuotteen hinta ja myyntiehdot vähintään kahdella eri kauppiasverkkotunnuksella, joilla tuote on ostettavissa heti verkosta. Näiden on vastattava Googlelle tuotetiedoissa lähettämiäsi tietoja.
  • Hintavertailupalveluna sinun on varmistettava, että hintavertailupalvelun tuotesivujen linkit ohjaavat kauppiassivuille, joilta kuluttajat voivat ostaa mainostetun tuotteen suoraan.
  • Hintavertailupalveluna sinun on suojattava käyttäjiä sivuilta, joiden tarkoituksena on vahingoittaa heitä tai saada luvaton pääsy tietokoneelle, laitteelle tai verkkoon, käyttää tietojenkalastelutekniikoita ja/tai kerätä ja väärinkäyttää käyttäjien henkilökohtaisia tietoja.
Huom. Ominaisuuden hyödyntäminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt hintavertailupalveluksi Googlessa ja seurannut Tuotesivujen näkyminen Googlen palveluissa ‑artikkelin ohjeita.
Jos et noudata näitä vaatimuksia, hintavertailupalvelusi tuotesivut eivät voi näkyä Googlessa ja Google voi jäädyttää osallistumisesi ohjelmaan. Saat ilmoituksen CSS Centerissä.

Tuotteiden mainostaminen kauppiaiden puolesta orgaanisesti ja mainoksissa Googlessa

Seuraavassa on lueteltu vähimmäisvaatimukset ja parhaat käytännöt, joita sovelletaan tuotteiden mainostamiseen ja näyttämiseen orgaanisesti kauppiaiden puolesta Googlessa maissa, joissa hintavertailupalveluohjelma on saatavilla:

• Yrityksesi ja verkkosivustosi täyttävät hintavertailupalveluohjelman vähimmäisvaatimukset ja sinulla on aktiivinen CSS Center ‑tili.
  • Hintavertailupalvelusivuston avulla käyttäjät voivat löytää kaikki tuotteet, joita lähetät Googleen ja mainostat Googlessa kauppiaiden puolesta.
  • Orgaanisesti ja mainoksissa näkyvien tuotteiden on oltava tuotetietosääntöjen ja Shopping-käytäntöjen mukaisia.
  • Mainostettujen linkkien pitää ohjata käyttäjät suoraan sivulle, jolta he voivat ostaa tuotteen, ellei nimenomaisessa muodossa ole toisin määritelty. Lue lisää laskeutumissivuja koskevista vaatimuksista.
  • Lähetä kunkin edustamasi kauppiaan tuotetiedot erilliseltä Kauppiaskeskus-tililtä. Jos esimerkiksi uutta Kauppiaskeskus-tiliä ei ole vielä yhdistetty hintavertailupalveluun, aloita vaihto.
  • Jos haluat edustaa kauppapaikkaa, pyydä sen tuotteita varten erillistä Kauppapaikan usean asiakkaan tiliä. Ilmoita kauppapaikan kunkin yksityisen myyjän tuotetiedot kyseisen usean asiakkaan tilin erillisellä alatilillä. Jos sallit tapahtumat omassa verkkotunnuksessasi, pyydä tuotteita varten erillistä Kauppapaikan usean asiakkaan tiliä. Ilmoita kunkin kauppiaan tuotetiedot kyseisen tilin erillisillä alatileillä.
  • Vakuutat, että sinulla on tarvittavat oikeudet sallia Googlen käyttää, lisätä hakemistoon, tallentaa välimuistiin tai indeksoida myyjän verkkosivuston laskeutumissivujen URL-osoitteet ja niiden kautta käytettävissä oleva sisältö sekä näyttää toimittamiisi tuotemainoksiin liittyvät tiedot. Kolmansille osapuolille tarjoamasi palvelun tulee tuoda selvästi ja näkyvästi ilmi näille kolmansille osapuolille, että heidän sisältönsä toimitetaan Googlelle ja saatetaan asettaa suuren yleisön saataville.
Huom. Ominaisuuden hyödyntäminen edellyttää, että olet rekisteröitynyt hintavertailupalveluksi Googlessa ja seurannut Tuotteiden esittäminen kauppiaiden puolesta ‑artikkelin ohjeita.
Jos et noudata näitä vaatimuksia, Google hylkää edustamiesi kauppiaiden tuotteet tai jäädyttää Kauppiaskeskus-tilit. Saat ilmoituksen Kauppiaskeskuksessa.