Veelgestelde vragen voor groepsbeheerders

Groepen gebruiken met Google Workspace

Alles openen | Alles sluiten

Overzicht

Wie kan groepen maken?

Beheerders met het recht Groepen kunnen groepen maken.

Als u Google Groepen voor bedrijven aanzet, kunt u gebruikers ook rechten geven om groepen te maken. Zie Organisatiebreed beleid instellen voor het gebruik van groepen voor meer informatie.

Hoe en waar kan ik groepen maken?

U kunt op verschillende manieren groepen maken om te gebruiken in Google Workspace.

In enkele gevallen worden de functies van de groep bepaald door waar u de groep maakt:

• Communicatie- en samenwerkingsgroepen (mailinglijsten, gezamenlijke inboxen) kunnen overal worden gemaakt.
  • U kunt alle groepen die u maakt ook gebruiken voor beleid in Google Cloud.
  • U moet configuratiegroepen en dynamische groepen maken via de Beheerdersconsole of de API.

In de volgende tabel ziet u waar u verschillende typen groepen kunt maken.

Waar u een groep maakt Mailinglijst, delen, agenda-uitnodigingen Gezamenlijke inbox of gemodereerde groep Configuratiegroep Dynamische groep Google Cloud IAM-beleid
Beheerdersconsole
Homeen danGroepen
✔*
Directory API ✔*
Cloud Identity API ✔*
Google Groepen * ✔*
Google Cloud Console ✔*
Gesynchroniseerd vanaf LDAP- of Active Directory-server ✔*

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Kan ik mensen van buiten mijn Google Workspace-account toevoegen aan groepen?

Ja. Als beheerder kunt u externe leveranciers, cliënten, klanten en anderen toevoegen aan uw groepen. U kunt dit doen in de Google Beheerdersconsole. Andere mensen kunnen externe leden toevoegen aan groepen als u externe leden toestaat in de instellingen voor delen van Google Groepen voor bedrijven

Worden groepen weergegeven op de pagina Contacten van een gebruiker?

Ja, maar pas nadat een gebruiker een bericht naar de groep heeft gestuurd. Groepen waarnaar een gebruiker berichten heeft gestuurd, staan onder Alle contacten.

Zie Wat kunt u doen met Google Contacten voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen groepen die worden gemaakt in Google Groepen en de groepsfunctie in Google Contacten?

Met zowel Groepen als Google Contacten kunt u makkelijk groepen mensen e-mailen met mailinglijsten. Het verschil is dat u mailinglijsten die u in Contacten maakt, niet kunt delen. De mailinglijsten in Contacten zijn bedoeld voor individueel gebruik. Groepen hebben een e-mailadres dat door iedereen kan worden gebruikt.

Zie Wat kunt u doen met Google Contacten voor meer informatie.

Kunnen berichten naar een groep worden gemodereerd?

Ja, u kunt berichten beoordelen voordat ze in de groep worden gepost.

Zie Nieuwe berichten goedkeuren of blokkeren voor meer informatie.

Kan ik groepen vanuit mijn bestaande e-mailsysteem migreren?

Ja, met Google Cloud Directory Sync (GCDS) kunt u groepen (mailinglijsten) van uw LDAP-server synchroniseren met Google Workspace.

Zie Groepen synchroniseren vanaf uw LDAP- of Active Directory-server voor meer informatie.

Is er een API om groepen te maken en te beheren?

Ja, u kunt de Google Workspace Admin SDK Directory API en Groups Settings API gebruiken om groepen te maken en te beheren.

Zie Groepen beheren met API's voor meer informatie.

Google Groepen voor bedrijven

Wat is Google Groepen voor bedrijven?

Google Groepen voor bedrijven is een kernservice in de Beheerdersconsole waarmee u bepaalt hoe de groepen van uw organisatie kunnen worden gebruikt in de gebruikersapp van Google Groepen op groups.google.com.

Zie Wat u krijgt met Google Groepen voor bedrijven voor meer informatie.

Welke versies bevatten de service Google Groepen voor bedrijven?

Google Groepen voor bedrijven is beschikbaar in alle versies van Google Workspace, inclusief de verouderde kosteloze versie van G Suite.

In de verouderde kosteloze versie van G Suite kunt u het volgende niet doen:

• Berichten posten in groepen
  • Groepsberichten modereren
  • Groepsberichten opslaan in een gespreksgeschiedenis
Wat is het verschil tussen de service Google Groepen voor bedrijven en de kosteloze versie van Groepen?

Dit zijn de belangrijkste verschillen in Google Groepen voor bedrijven:

• Opties voor delen: Als beheerder kunt u opties voor delen instellen voor de service Google Groepen voor bedrijven, om te bepalen wat gebruikers kunnen doen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat gebruikers geen leden van buiten hun organisatie mogen toevoegen en dat mensen van buiten de organisatie geen e-mails naar groepen kunnen sturen.
  • Groepsdirectory: De service Google Groepen voor bedrijven bevat een groepsdirectory van het bedrijf, waarin alleen de groepen van uw organisatie staan.
  • API's: API's zijn alleen beschikbaar voor Google Workspace-klanten.
Wat is het verschil tussen de service Google Groepen voor bedrijven en de groepsfunctie in Contacten?

Contactgroepen in Google Contacten zijn slechts lijsten van e-mailadressen waarmee gebruikers snel meerdere adressen tegelijk kunnen invoeren in hun e-mailberichten, uitnodigingen voor bijeenkomsten etc. Hoewel de groepen die gebruikers maken met Google Groepen voor bedrijven ook lijsten met e-mailadressen zijn, hebben ze een eigen groepsadres. Zo kan iedereen met voldoende rechten berichten naar dat adres sturen.

Bovendien kunnen gebruikers content delen met groepsadressen, zoals Google-documenten en -sites. Google Groepen voor bedrijven biedt daarnaast geavanceerde functies die contactgroepen niet hebben, zoals de mogelijkheid berichten op te slaan in een gespreksgeschiedenis en moderatiefuncties.

Wat is het verschil tussen groepen die worden gemaakt in de Beheerdersconsole en groepen die worden gemaakt in de Google Groepen-app?

U kunt groepen die u maakt in de Beheerdersconsole gebruiken als:

• Mailinglijsten
  • Gezamenlijke inboxen
  • Configuratiegroepen
  • Dynamische groepen

U kunt groepen die u maakt in de Google Groepen-app gebruiken als:

• Mailinglijsten
  • Gezamenlijke inboxen

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

Bekijk waar beheerders interne groepen beheren voor meer informatie.

Worden er advertenties weergegeven in Google Groepen?

Nee.

Welke talen worden ondersteund door Google Groepen?

Voor beheerders is de Beheerdersconsole, waar u toegang heeft tot de service Google Groepen voor bedrijven en de groepslijst, momenteel beschikbaar in 18 talen.

Voor alle gebruikers is de Google Groepen-app (groups.google.com) momenteel beschikbaar in 38 talen. Groepseigenaren en -beheerders kunnen een taal instellen voor door het systeem gegenereerde tekst die wordt toegevoegd aan e-mailberichten van de groep.

Zie De taal voor e-mails van de groep instellen voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik Google Groepen voor bedrijven aan- of uitzet?
Door de service Google Groepen voor bedrijven aan of uit te zetten, bepaalt u of gebruikers toegang hebben tot de interne groepen van uw organisatie in de Google Groepen-app, die ze openen via de App Launcher "" en groups.google.com. Als u Google Groepen voor bedrijven aanzet, worden er functies toegevoegd, zoals voor gemodereerde gesprekken en gezamenlijke inboxen.

Zie Wat u krijgt met Google Groepen voor bedrijven voor meer informatie.

Kan ik Google Groepen voor bedrijven aanzetten voor specifieke gebruikers? Kan ik Google Groepen voor bedrijven gebruiken zonder de Gmail-service aan te zetten?

Ja. Als uw organisatie Gmail niet gebruikt en dit is toegestaan in de instellingen voor Google Groepen voor bedrijven, kunnen uw gebruikers het volgende:

• Berichten naar de groep sturen en berichten van de groep ontvangen met andere e-mailclients, zoals Microsoft Outlook
  • Berichten posten in de Google Groepen-app
  • Content delen met groepsadressen, zoals Google-documenten, -spreadsheets, presentaties, -agenda's en video's

Als u Groepen gebruikt met Gmail, heeft dit echter bepaalde voordelen. U kunt bijvoorbeeld regels en filters instellen in Groepen om uw Gmail-inbox te ordenen.

Functies

Kan ik bepalen hoe mensen in mijn organisatie groepen gebruiken?

Ja. Als beheerder heeft u de volledige controle over de groepen in uw organisatie. U kunt instellen dat gebruikers geen externe leden kunnen toevoegen aan hun groepen, gebruikersgroepen bewerken of verwijderen en zelfs instellen dat gebruikers geen eigen groepen kunnen maken.

Zie Opties om groepstoegang en -activiteit te beperken voor meer informatie.

Kan ik lidmaatschap van een groep afdwingen voor gebruikers?

U kunt bepalen of gebruikers zichzelf kunnen toevoegen aan een specifieke groep. U kunt echter niet voorkomen dat gebruikers zichzelf verwijderen uit groepen, tenzij u alle werknemers van uw organisatie als één lid toevoegt aan een groep.

Zie Alle gebruikers van uw organisatie toevoegen aan een groep voor meer informatie.

Als u wilt zorgen dat gebruikers lid blijven van specifieke groepen (bijvoorbeeld een groep met alle werknemers), zet u de groep op een LDAP-server en synchroniseert u de groepen op deze server regelmatig met Google Workspace.

Zie Groepen synchroniseren vanaf uw LDAP- of Active Directory-server voor meer informatie.

Worden door beheerders geposte berichten gemodereerd?

Nee, berichten van een beheerder aan een gemodereerde groep worden niet gemodereerd, ongeacht of de beheerder lid is van deze groep. Dit geldt ook voor gemodereerde groepen die door andere beheerders zijn gemaakt.

De enige uitzondering hierop zijn berichten die zijn gemarkeerd als spam. Het systeem verstuurt deze berichten niet.

Wat gebeurt er als de eigenaar van een groep het bedrijf verlaat?

De discussiegroep blijft werken als voorheen. U kunt als beheerder de groep beheren of eigenaarsrechten aan een andere gebruiker toewijzen.

Zie Rollen toewijzen aan de leden van een groep voor meer informatie.

Meerdere domeinen

Kan ik een groepsadres maken in alle domeinen van mijn organisatie?

Ja. Als uw Google Workspace-account meerdere domeinen bevat, kunt u kiezen welk domein u wilt gebruiken voor het e-mailadres van de groep wanneer u de groep maakt.

Zie Meerdere domeinen of domeinaliassen toevoegen voor meer informatie.

Kan een groep deelnemers bevatten uit meerdere domeinen?

Ja. Als uw Google Workspace-account meerdere domeinen bevat, kunt u leden uit verschillende domeinen bij elkaar in één groep plaatsen.

Zie Meerdere domeinen of domeinaliassen toevoegen voor meer informatie.

Kunnen gebruikers in al mijn domeinen Google Groepen gebruiken?

Ja, als uw Google Workspace-account meerdere domeinen heeft en u Google Groepen voor bedrijven aanzet, kunnen gebruikers in al uw domeinen de Google Groepen-app gebruiken.

Zie Meerdere domeinen of domeinaliassen toevoegen voor meer informatie.

Limieten

Zijn er limieten aan groepslidmaatschap of het aantal berichten dat wordt gestuurd aan groepen?

Ja. Google plaatst limieten op de volgende opties om spam en e-mailmisbruik te voorkomen:

• Aantal groepen per eigenaar
  • Aantal berichten dat binnen korte tijd naar een groep wordt gestuurd
  • Aantal berichten dat tegelijk naar externe groepsleden wordt gestuurd

Zie Groepsbeleid en -limieten begrijpen voor meer informatie.

Is er een limiet aan het aantal groepen dat een gebruiker kan maken?

U kunt maximaal 500 dynamische groepen per klant maken. Deze limiet kan in bepaalde gevallen worden verhoogd. Geef uw specifieke toepassing door aan Google Workspace-support om te verzoeken de limiet te verhogen.

Er geldt geen limiet voor andere typen groepen, maar een gebruiker kan de eigenaar zijn van maximaal 1000 groepen. Als een gebruiker een groep maakt, wordt die gebruiker automatisch de eigenaar van de groep. Gebruikers kunnen hun groepen echter altijd bewerken en hun eigenaarsrechten verwijderen. Een gebruiker kan dus in principe een onbeperkt aantal groepen maken.

Zie Groepsbeleid en -limieten begrijpen voor meer informatie.

Wat is het maximumaantal leden dat een groep kan hebben?

Groepen in Google Workspace-versies kunnen een onbeperkt aantal leden hebben.

Is er een groottelimiet voor berichten die naar een groep worden gestuurd?

Ja, de groottelimiet voor berichten die naar een groep worden gestuurd, is 25 MB inclusief bijlagen (de normale Gmail-limiet).

Zijn er typen berichten die ik niet kan sturen naar een groep?

U kunt geen NDR's (non-delivery receipts, ook wel bounceberichten genoemd) sturen of doorsturen naar een groep. Berichten die lijken op NDR's zijn ook niet toegestaan.

Geldt de serviceovereenkomst voor Google Groepen?

Ja, de Serviceovereenkomst van Google Workspace geldt voor het onderdeel Google Groepen van de Google Workspace-service.

Beveiliging

Hoe veilig zijn door gebruikers beheerde groepen?

Met Google Groepen voor bedrijven kunnen u en uw gebruikers de toegang tot en de activiteit in door gebruikers beheerde groepen beperken. Als beheerder kunt u bijvoorbeeld instellen dat gebruikers geen externe gebruikers kunnen toevoegen aan hun groepen en kunt u alle groepen bewerken of verwijderen die gebruikers hebben gemaakt.

Zie Opties om groepstoegang en -activiteit te beperken voor meer informatie.

Is de geschiedenis van groepsgesprekken beschikbaar buiten mijn organisatie?

Met Google Groepen voor bedrijven kunt u opties voor delen instellen zodat mensen buiten uw organisatie geen toegang hebben tot de groepen van uw organisatie, inclusief de gespreksgeschiedenis. Als u wel toestaat dat externe gebruikers deelnemen aan groepen, kunnen eigenaren en beheerders nog steeds instellen dat deze gebruikers geen toegang hebben tot de gespreksgeschiedenis van hun groepen.

Zie Organisatiebreed beleid instellen voor het gebruik van groepen voor meer informatie.

Krijg ik meer spam als ik groepen gebruik?

U kunt mensen buiten uw domein toestaan berichten naar een groep te sturen. Als een kwaadwillende afzender het groepsadres weet, is het mogelijk dat leden van de groep meer spam ontvangen. We raden u daarom uitdrukkelijk aan zorgvuldig de opties te overwegen die u instelt voor groepen die u heeft gemaakt.

Als u de spamfilters van een specifieke groep wilt verbeteren, kunt u de instellingen voor spamberichten van de groep wijzigen. Zie De instellingen van een groep updaten voor meer informatie.

Als ik een afspraakuitnodiging naar een groep stuur, kan ik dan alle groepsleden in de uitnodiging zien?

Als u een groep uitnodigt voor een afspraak, worden alle leden van de groep alleen in de uitnodiging in uw agenda weergegeven als u de juiste toegangsrechten voor die groep heeft. Deze beperking garandeert de privacy van een groep en geldt voor zowel gebruikers als beheerders.

Zie Groepen uitnodigen voor agenda-afspraken voor meer informatie.

Groepen en berichten bewaren

Hoelang blijven e-mailberichten bewaard in de gespreksgeschiedenis van een groep?

De gespreksgeschiedenis van een groep verloopt nooit, dus de berichten blijven in de geschiedenis staan totdat de groep wordt verwijderd.

Worden groepsberichten verwijderd als een bewaarperiode voor e-mails is ingesteld?

Nee. De bewaarfunctie voor e-mails heeft geen invloed op de berichten in de gespreksgeschiedenis van een groep. Berichten blijven in de geschiedenis staan totdat de groep wordt verwijderd.

Wat gebeurt er met groepen als ik Google Groepen voor bedrijven uitzet?

Als u Google Groepen voor bedrijven uitzet, blijven alle groepen die door u en uw gebruikers zijn gemaakt actief. De geavanceerde functies van de service Google Groepen voor bedrijven kunnen echter niet meer worden gebruikt. Als u Google Groepen voor bedrijven weer aanzet, worden alle groepsinstellingen hersteld.

Zie Google Groepen voor bedrijven aan- of uitzetten voor meer informatie.