Slutför din företagsprofil på Google

Se till att din företagsprofil syns i mängden genom att fylla i all information i din profil.

När ditt företag har verifierats visas din företagsprofil på hela Google. Om profilen inte är komplett kan det bli svårare för kunder att hitta och kommunicera med ditt företag. Ju mer välbekant du är med funktionerna i din företagsprofil, desto större nytta kan du ha av Företagsprofil.

När du har fyllt i din profil:

• Kunder är 2,7 gånger mer benägna att betrakta ett företag som tillförlitligt om de ser en komplett företagsprofil på Google Sök och Maps.
  • Kunder är 70 % mer benägna att besöka och 50 % mer benägna att handla hos företag med en komplett företagsprofil.
Lägga till tjänster som erbjuds
Du kan informera dina kunder om vilka typer av tjänster du erbjuder när du lägger till tjänster i din företagsprofil på Google.
Tjänsteföretag kan välja mellan föreslagna typer av tjänster utifrån sin företagskategori. Rörmokare kan till exempel se ”Installera blandare” eller ”Reparera toalett” som föreslagna tjänster att lägga till. En trädgårdsarkitekt kan se ”bevattning” eller ”utomhusbelysning”. Om den typ av tjänst du erbjuder inte finns med på listan kan du lägga till anpassade tjänster.
Lägg till produkter i butik
Om du driver ett detaljhandelsföretag kan du visa kunder i närheten vad du säljer genom att lägga de produkter du har i butik i din företagsprofil.

Ladda upp dina produkter manuellt

Du kan ladda upp dina produkter i butik manuellt utan kostnad med hjälp av produktredigeraren. Läs om hur du laddar upp produkter med produktredigeraren.

Ladda upp dina produkter automatiskt

Du kan utan kostnad lägga till dina produkter i butik i din företagsprofil genom att koppla ditt kassasystem till appen för lokalt lager eller produktläsaren. Läs om hur du visar upp dina produkter i butik.

Ladda upp foton och videor regelbundet
Foton och videor hjälper kunderna att skaffa sig en tydligare bild av tjänsterna du erbjuder. Både du och dina kunder kan ladda upp foton till din profil. För att uppmuntra till kommunikation med dina kunder och förbättra din rankning i sökresultaten bör du regelbundet lägga till foton eller videor i din profil.

Du kan lägga till olika typer av foton i din företagsprofil:

• Logotypfoto: Hjälp dina kunder att känna igen ditt företag på Google. För företag som har lagt till grundläggande information, till exempel telefonnummer eller öppettider, visas logotypen framträdande i företagsprofilen.
  • Bakgrundsfoto: Placera ett bakgrundsfoto som speglar ditt företag högst upp i profilen. Vi kan inte garantera att bakgrundsfotot alltid visas som den första bilden från ditt företag.
  • Företagsfoton: Lägg till fler foton som framhäver sådant som kännetecknar din verksamhet för att attrahera och informera kunder.Läs mer om företagsfoton.

Läs om hur du lägger till foton och videor.

Ge din beskrivning en personlig touch
Var sanningsenlig, personlig och engagerande när du formulerar din företagsbeskrivning. Ditt företag är inte bara en verksamhet, det är din berättelse som du förmedlar till dina kunder. Se till att beskrivningen följer våra riktlinjer för företagsbeskrivningar.
Ange ditt öppningsdatum

Lägg till ett öppningsdatum i din Företagsprofil så att kunder kan se när ditt företag slog upp portarna första gången eller när det kommer att öppna.

Google använder olika källor för att avgöra hur länge ett företag har funnits. På vissa platser i Google Sök kan det hända att öppningsdatumet används för att informera kunderna om hur många år företaget har funnits. Om säljaren anser att det har skett ett misstag kan hen ange rätt öppningsdatum.

Öppningsdatumet behöver bara innehålla år och månad. Du kan ange ett datum upp till ett år framåt i tiden, men det visas inte på Google förrän det är 90 dagar kvar.

Ange dina öppettider
Be kunder om recensioner

Du kan dela din recensionslänk med kunder från din företagsprofil på en dator. Via recensionslänken kan kunder lämna recensioner och se din företagsprofil.

Läs om hur du skapar en recensionslänk som kan delas.

När kunder klickar på länken kan de betygsätta ditt företag och lämna en recension. Läs om hur du läser och svarar på kunders recensioner.
Det strider mot Googles recensionspolicyer att uppmuntra till recensioner från kunder genom att erbjuda belöningar eller ställa upp recensionsstationer på din verksamhetsplats. Recensioner som bryter mot dessa policyer kan komma att tas bort.
Välja attribut som beskriver din verksamhet

Du kan välja olika attribut för att visa information om ditt företag för kunderna. Du kan ange om företaget erbjuder uteservering eller Wi-Fi. Välj relevanta och korrekta attribut för din företagsprofil så att ditt företag sticker ut online.

Attributen visas i din företagsprofil på Google Sök, Google Maps, Google Pay samt andra produkter och tjänster från Google. Om du lägger till vissa attribut i din profil kan ditt företag synas i sökresultaten när människor söker efter platser med de attributen på Google Sök, Google Maps, Google Pay samt andra produkter och tjänster från Google.

Tips! Vilka attribut som är tillgängliga för ditt företag varierar beroende på företagskategorin.

Lägga till och redigera attribut

De nya attributen visas för kunder som hittar ditt företag på Google Sök och Maps.

Läs om hur du lägger till och redigerar attribut.

Lägga till onlineattribut

Framhäv tjänster som du erbjuder helt på distans och i realtid, som lektioner, virtuella besök eller konsultationer via Hanterare för Företagsprofil. Genom att visa dina virtuella tjänster med onlineattribut gör du det lättare för kunderna att hitta dig och kan enkelt förmedla dina erbjudanden och underlätta tidsbokning online.