Yritysprofiilin viimeisteleminen Googlessa

Viimeistele yritysprofiilisi tiedot varmistaaksesi, että profiili erottuu kilpailijoista.

Kun yrityksesi on todennettu, yritysprofiilisi voi näkyä kaikissa Googlen palveluissa. Jos profiilisi ei sisällä kaikkia tietoja, asiakkaiden on vaikeampi löytää yrityksesi ja ottaa siihen yhteyttä. Mitä paremmin tunnet Yritysprofiilin ominaisuudet, sitä enemmän yrityksesi voi hyötyä Yritysprofiilista.

Profiilin viimeistelemisen edut:

• Asiakkaat pitävät yritystä hyvämaineisena 2,7 kertaa todennäköisemmin, jos sen Google Haussa ja Mapsissa näkyvässä Yritysprofiilissa on kattavat tiedot.
  • Asiakkaat käyvät yrityksessä 70 % todennäköisemmin ja tekevät siellä ostoksia 50 % todennäköisemmin, jos sen Yritysprofiilissa on kattavat tiedot.
Tarjottujen palvelujen lisääminen
Voit kertoa asiakkaille, minkätyyppisiä palveluita tarjoat, lisäämällä palvelut Googlessa näkyvään yritysprofiiliisi.
Palveluyritykset voivat valita palvelut toimialaansa perustuvien ehdotusten joukosta. Esimerkiksi putkiasentajan ehdotuksissa voi näkyä "Hanojen asennus" ja "WC-istuinten korjaus" ja maisemointiyrityksen ehdotuksissa "Kastelu" ja "Ulkovalaistus". Jos listassa ei ole tarjoamaasi palvelua, voit lisätä omia palveluita.
Lisää kaupassa myytävät tuotteet
Jos sinulla on vähittäiskauppa, voit mainostaa myymiäsi tuotteita lähellä oleville ihmisille lisäämällä kaupassa myytävät tuotteet Yritysprofiiliisi.

Tuotteiden lataaminen manuaalisesti

Voit ladata toimipistetuotteet manuaalisesti Tuotetyökalulla maksutta seuraamalla näitä ohjeita.

Tuotteiden lataaminen automaattisesti

Jos haluat lisätä toimipisteessä myytävät tuotteet maksutta Yritysprofiiliisi, yhdistä myyntipistejärjestelmäsi paikallisvarastosovellukseen tai tuotelukijaan. Lue lisää toimipisteessä myytävien tuotteiden esittelemisestä.

Kuvien ja videoiden säännöllinen lataaminen
Kuvista ja videoista asiakkaat saavat lisätietoa yrityksesi tarjoamista palveluista. Sekä sinä että asiakkaasi voitte ladata kuvia profiiliisi. Kuvia ja videoita kannattaa lisätä profiiliin säännöllisesti, sillä ne aktivoivat asiakkaita ja parantavat yrityksen sijoitusta hakutuloksissa.

Yritysprofiiliin voi lisätä muun muassa seuraavanlaisia kuvia:

• Logo: Auta asiakkaita tunnistamaan yrityksesi Googlessa. Perustiedot (kuten puhelinnumeron tai aukioloajat) sisältävissä yritysprofiileissa korostetaan yrityksen logoa.
  • Kansikuva: Lisää profiilin yläosaan kansikuva, joka kuvaa parhaiten yrityksesi toimintaa. Tämä ei kuitenkaan takaa, että kuva näkyy aina yrityksesi ensimmäisenä kuvana.
  • Yrityksen kuvat: Lisää erilaisia yrityksesi toiminnasta kertovia kuvia, jotka herättävät asiakkaiden huomion ja joista on heille hyötyä. Lue lisää yrityksen kuvista.

Lue, miten voit lisätä kuvia ja videoita.

Persoonallisen kuvauksen luominen
Kun kirjoitat yrityksesi kuvausta, tee siitä todenmukainen, persoonallinen ja kiinnostava. Kyseessä ei ole pelkkä liiketoiminta, vaan tarina, jonka luot yhdessä asiakkaiden kanssa. Muista seurata yrityksen esittelyä koskevia ohjeita.
Avajaispäivän lisääminen

Lisää Yritysprofiiliisi avajaispäivä, jotta asiakkaat tietävät, milloin yrityksesi on avattu tai avataan.

Google määrittelee eri lähteiden avulla, kuinka kauan yritys on ollut toiminnassa. Avajaispäivä saattaa näkyä tietyissä paikoissa Google Haussa, jotta asiakkaat saavat tietää, kuinka monta vuotta yritys on toiminut. Jos tieto on virheellinen, kauppias voi lisätä oikean avajaispäivän.

Vain avajaispäivän vuosi ja kuukausi ovat pakollisia. Voit lisätä päivän, johon on korkeintaan vuosi aikaa, mutta se näkyy Googlessa vasta 90 päivää ennen avajaispäivää.

Aukioloaikojen määrittäminen
Arvostelujen pyytäminen asiakkailta

Voit jakaa arvostelulinkin asiakkaille tietokoneella Yritysprofiilistasi. Linkin kautta asiakkaat voivat lisätä arvosteluja ja katsella Yritysprofiiliasi.

Lue, miten voit luoda jaettavan arvostelulinkin.

Kun asiakkaat klikkaavat linkkiä, he voivat antaa yrityksellesi tähtiluokituksen ja kirjoittaa arvostelun. Lue lisää asiakkaiden antamien arvostelujen lukemisesta ja niihin vastaamisesta.
Arvostelujen pyytäminen asiakkailta kannustimia vastaan tai arvostelupisteiden pystyttäminen yrityksen toimipaikkaan on Googlen arvostelukäytäntöjen vastaista. Arvostelut, joissa ei noudateta näitä käytäntöjä, saatetaan poistaa.
Yritystä kuvaavien määritteiden valitseminen

Voit kertoa erilaisten määritteiden avulla, millainen yrityksesi on. Onko yrityksessäsi esimerkiksi istumapaikkoja ulkona tai Wi-Fi-yhteys? Valitse Yritysprofiiliisi osuvia ja tarkkoja määritteitä, joiden avulla yrityksesi voi erottua edukseen netissä.

Määritteet näkyvät Yritysprofiilissasi Google Haussa, Google Mapsissa, Google Payssa ja muissa Googlen tuotteissa ja palveluissa. Jos lisäät tiettyjä määritteitä profiiliisi, yrityksesi voi näkyä hakutuloksissa, kun ihmiset hakevat näillä määritteillä merkittyjä paikkoja Google Hausta, Google Mapsista, Google Paysta ja muista Googlen tuotteista ja palveluista.

Vinkki: Käytettävissä olevat määritteet riippuvat yrityksen toimialasta.

Määritteiden lisääminen ja muokkaaminen

Uudet määritteet näkyvät asiakkaille, jotka löytävät yrityksesi Google Hausta tai Mapsista.

Lue, miten voit lisätä ja muokata määritteitä.

Verkkomääritteiden lisääminen

Esittele Yritysprofiilien ylläpidon kautta täysin etänä saatavia ja reaaliaikaisia palvelujasi, kuten kursseja, tapaamisia tai konsultointeja. Jos lisäät virtuaalisiin palveluihisi verkko- tai online-määritteitä, asiakkaat löytävät palvelusi paremmin, sinun on helpompi kertoa asiakkaille verkkotarjonnastasi ja helpotat varausprosessia verkossa.